Her sabah otobüsle giderken gözlerine rimel sürmüş türbanlı öğrenciler görünce çok sinirlendiğim ve daha fazla katlanamadığım için bu yazıyı yazma gereği duydum...
Peygamber Muhammed bir gece evinde uyuyordur. Sonra bir anda bir sesler duymaya başlar, "Söyle kız kardeşine başını örtsün, söyle karılarına başlarını örtsünler..." Bunun üzerine Muhammed topluluğa şunu söyler

"Mümin kadınlara da söyleyin: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz." (Nur Suresi 31.Ayet)

Evet, İslam kadınlara başlarını kapatmalarını emreder, bunu neden yapar? Erkeklerin şevhet duymaması için... Peki acaba şevhet duyulan yer saç mıdır?
Çeşitli araştırmalara göre en fazla çekici bulunan kadın tipi, erkekten daha kısa ancak uzun bacaklı olan estetik vücuda sahip kadınlar oluyorlar. Cinsel olarak en fazla çekici bulunan organlar ise bacak ve göğüslerdir.
Kaynak
Ha bunu anlatırken şu önemli noktayı gözden kaçırmayalım:
Neden Allah, eksikliklerinden dolayı erkekleri cezalandırmak yerine kadınları kısıtlamış? Sonuçta şevhet duyan erkek, kadınların suçu ne?
Bunların cevabını bulabilmek için ilk önce türbanın ilk defa tarihte nasıl ortaya çıktığının incelenmesi lazım...
TÜRBANIN KÖKENİ
Bazı Kısımları Pek Değerli Muazzez İlmiye Çığ Hanımefendi'nin "Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sümer'deki Kökeni" kitabından alıntılarla yapacağım.
M.Ö. 2000li yıllardan itibaren Sümer Kültüründe önemli bir ibadet şekli dikkat çeker: cinsel ilişki... Buna göre Rahibeler genel kadın görevi yaparlar ve ergenliğe girmiş her erkeğe hizmet etmek onların kutsal görevleridir. Bu kutsal görevli rahibeler, paralı fahişeleden ayrılmalıydı... Buna çözüm olarak da örtünme bulunmuştu.
Sümerde, fahişelik görevi yapan rahibeler; başlarını bir peçe ile örterlerdi... Sonraları Sümerlileri ele geçiren Asurlularda da bu gelenek devam etmiştir. M.Ö. 1500lü Yıllarda Asur Krallığı, bir kanunname hazırladı. Bu kanunnamenin 40. maddesi evli,ve dul kadınların ve derahibelerin başladını örtmesi zorunlu kılınmıştır. Aksi taktirde boğdurulacaklardı. Bu sayede meşru seks yapan evli ve dul kadınlar, normal kadınlardan ayrılmışlardı.
Bu gelenek, o dönemlerde yaşayan yahudilere de geçmiş, onlar da saçlarını kökten traş etme gibi bir öneri de getirilmişti...
Tevrat, Tekvin 35:15'e bir bakalım;
" İsrailoğulları ve kızlarından kendini fuhuşa vakfetmiş kimseler, fuhuştan kazandıklarını tanrı mabedine adak olarak getirmesin. Bu, rab katında mekruhtur."
Burada 3 önemli husus var
1) O dönemde hem erkek hem de kadın fahişelerin varolduğu gözüküyor. Belki de kast ettikleri homoseksüel insanlardır...
2) Burada para ile kendini satanlardan bahsediliyor. Normalde o dönemde peçe takıp, mabedde seks ayinleri yapan rahibeler vardı.
3) Tanrı mabedine yahudiler vergi olarak adaklar götürürlerdi. Mabeddeki rahip ve rahibeler de bu sayede her zaman çok zengin olurlardı...
İslamda türban, erkeklerden kaçma haline gelmiştir. Ancak namaz ve dua okunurken baş kapanması da Sümer geleneklerinin devamıdır. Sümerlilerde genel anlamda kutsal yazıları yazan peçeli rahibelerdi ve bu yazıları okumak için de peçeli olmak gerekiyordu...
Azhab Suresi 49. Ayet:
Ey Peygamber! Kendi eşlerine, kızlarına ve Müslüman kadınları*na de ki: Dış elbiselerini (sokak kıyafetlerini) üzerlerine alıp örtünsünler. Bu onların tanınmalarına, eziyet edilmemelerine daha uygun olanı*dır. Allah, çok bağışlayan ve çok merhamet edendir.
Burada çok öneli iki şeyden bahsediliyor:
1) Türban, kadınlara eziyet edilmemesini sağlayacakmış... Bu denirken ne kast edilmiş? Açıklama yok... Açıkça kadınlar tehtid edilmiş...
2) Türban sayesinde, kadınların sokakta tanınmaması sağlanacakmış... Bu yüzden muhafazakar aile kızları içlerine kapanık ve mutsuz olurlar. Aşkı hiç yaşamadan büyüyorlar, sonradan da kendilerine seçilmiş uygun biri ile evlendiriliyorlar... Bu yıllar boyunca başlık parası yoluyla kadını bir çeşit "mal" yaparak uygulanmış... Kadınlar için ne büyük canilik...
Sümer devrinde bu fahişe rahiplerin çocukları doğduğu yerde öldürülürdü. Bundan dolayı ya rahibeler çocuklarını saklar, ya da bahaneler uydurmaya çalışırdı. Bu da İsa'nın "Tanrı'nın Oğlu" olma olayını açıklıyor... Aynı şekilde Musa'nın da doğum hikayesini gayet net bir şekilde açıklıyor...
Ayrıca İsa, tanrının tek oğlu değildir, Yahudilerde de Üzeyir isminde biri tanrının oğlu olduğunu iddia ederek çıkmış bir kişiymiş. Onun da annesi bir rahibe...
Konu İsa'dan açılmışken İsa ile ilgili bir husus daha, Kuran'daki açı bir EPIC FAIL:
Maide Suresi Ayet 110
110. Allah o zaman şöyle diyecek: "Ey Meryem oğlu İsa! Sana ve annene (verdiğim) nimetimi hatırla! Hani seni mukaddes ruh (Cebrail) ile desteklemiştim; (bu sayede) sen beşikte iken de yetişkin çağında da insanlarla konuşuyordun.
Sana kitabı (okuyup yazmayı), hikmeti, Tevrat ve İncil’i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan, kuş şeklinde bir şey yapıyordun da ona üflüyordun, hemen benim iznimle o bir kuş oluyordu. Yine benim iznimle anadan doğma körü ve alacalıyı iyileştiriyordun. Ölüleri benim iznimle (hayata) çıkarıyordun. Hani İsrailoğullarını (seni öldürmekten) engellemiştim; kendilerine apaçık deliller (mucizeler) getirdiğin zaman içlerinden inkâr edenler, "Bu, apaçık bir sihirden başka bir şey değildir" demişlerdi.
Burada tanrının, Tevrat ve İncil'i İsa'ya öğrettiği yazılıdır. Halbuki İsa'nın ölümünden sonra bile İncil diye bir şey yoktu ki ortada tanrı öğretsin. Yıllar sonra, ezberleyen insanların akıllarında kalan sözlerle oluşturuldu incil.
KISACA TÜRBAN, TIPKI DİNLERİN DİĞER DESPOT GELENEKLERİ GİBİ BİR
SAÇMALIK'TIR
KAYNAKLAR
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sümer'deki kökeni (Muazzez İlmiye Çığ)
Agnostik.org (Kur'an ve tevrat mealleri)