Yorumlarınız için teşekkürler.
Şimdi şöyle birşey var arkadaşlar.
Rap dinleyicisi olmayanlar rap müziği Türkiye'de sadece Sagopa, Ceza, Fuat yapıyor sanıyorlar. O yüzden bu konuyu açarken bu isimlerin yorumlarda geçeceğini tahmin etmiştim.
Bu adamlar dışında çok kaliteli müzik yapan en az 500 (prof olarak tabii ki amatör olarak 50.000 kişiden fazladır

) kişi daha var ama internet ortamında ünlü oldukları için bir çok insan bunları tanımıyor ne yazık ki.
Rap ile ilgili bu genellemeden sonra bir de şunu eklemek istiyorum.
Bu tür düşünceleri yani sisteme, topluma ya da kurallara karşı söylemek istediklerinizi en iyi anlatabileceğiniz müzik tarzı rap müziktir. Hiç bir pop şarkısında böyle bir tema bulamazsınız. Belki eski türkülerde ( Mahsuni Şerif - Amerika Katil gibi ) çok ağır olmamakla birlikte bu tarz düşünceler vardır.
Zevk meselesi... Ben de ağır metal ya da yabancı rock, pop dinlemem mesela.
Sagopa konusu da apayrıdır. Sagocuların dışında sagopadan herkes nefret eder rap camiasında
Son olarak;
Cübbelinin bu programdaki konuşmaları beni araştırmaya ittiği ve söyledikleri şarkı sözleriyle uyumlu olduğu için nakarat olması gereken yerlere o replikleri ekledim. Bu tür şarkılarda böyle repliklerin eklenmesi yaygın olarak kullanılır. Ve de ben çok severim böyle uyumlu şarkı ve replikleri. Şarkıyı daha çarpıcı kıldığını düşünüyorum.