gülesi geliyor insanın. Yüzüklerin efendisini ezberler gibi masal ezberlemeyi marifet ve bilgi sayan insanlar, etrafa caka yapıp, paralarını nereye harcayacaklarını şaşırıp bunuda bir gösteriş bilemediniz bir üstünlük timsali görüyorlar. Yazarken tek satırda, iğneli yada gösterişli kelimelerden cümle üretmeyi bilgi sanarken, buradan bile sözde çok bildikleri konularda o uçsuz bucaksız sığ dağarcıkların çapınıda göstermiş oluyorlar.
Neyi biliyorsa, birde herkesi köşeye sıkıştırma edaları yok mu? Kimse ti zamanında kalmış, %90 lığı masal bile olmayı haketmeyen hurafeler olan şeyleri ezberleyerek, öyle çok derin ve anlamlı bilgi sahibi olamaz. Bilgi ile kastedilen bu ise, yazık o bilgiyede, alanada. Özü; kendinden geriye kalan ne var ise bağlamak olan hurafe-i hezimet olan, insanların duygu ve düşüncelerini ve elleri ile oluşturduğu inanç-tapınımı kullanan, Milada yaklaşırken insanlık tamda insan tanrılardan kurtulmuş iken, insan Tanrı olmanın bir başka alternatifini bulmuş olan bu aklı evvellerin, hiç bir şeyde net olamayacak olan ve adına bilgi dediğimiz erdeme gadük üfürüklerden öte hiç bir şey sunmayanların sayıklamaları mıdır bilgi, yoksa onları ezberlemekmidir?
"Lâ ilâhe illallah Muhammedun Resûlullah" İlk şartı bana biat edin diyor bu anlayışın. bunu demekle başlıyor, ilki
kalbe ister severek, ister geleceğinden isterse o gününden korkutularak, olmaz ise kılıç ile ilahi bir baş eğmeyi(ilah) koşullarken, özünde ikinciyi(Lideri, Kralı, (peygamberi)) tamlayan bir hal alıyor.
Ya inanırsınız yada geberirsiniz tehditleri arasında sürüp giden bir hengame. Ne diri iken insana yaşam şansı tanıyan(ne kadar doğal afet var onları tehdit için kullanan, olmaz ise seferler eyleyip ister kılıçla isterse rüşvet isterse kafa parası ile) nede ölü iken rahat yüzü göstermeyecek olan(kabir işkencesi, cehennemelerde yakmak vs) bir anlayış ve tek şart, bana inanacaksın! Ortaçağ zaman ve toplumlara etkisi olarak ortadan kalkmış isede, bu hurafe-i hezimet düşüncelerinde yaşamaya devam etmektedir.
Cehenneminden korkmuyorum kardeşim, kabir eziyetinden, kuşların gagasında, fillerin topuklarında gelen tufanlarından, senin üfürük zelzelelerinden, kabir işkencenden, zebaninden, yabaninden, ecişinden, bücüşünden, cininden, kör olan olmayan şeytanından, gece çöken karanlığından, sabaha gelen şafağından, sonsuz yerlerinden, sonsuz göklerinden, onları tutan sütunlarından, Allah'ın tahtından, onu taşıyan meleklerden, arşından, altındaki suyundan, ininden ve cininden... daha ne kadar üfürük ve tükürüğün var ise korkmuyorum. Ne cennetinden nede hurilerinden nede mutluluk şarablarından, nede hak yoluna gasp için elde edilen ganimetinden istemiyorum, beni kandıramazsın, git kendine başka cahil ara.
5 Site yetmez, 5000 site yap, zaten 5000 tane vardı yetmiyormuş bir 5005 olsun, daha önce kendi kör inancınla kandırılacak milyonlar var, ecişe bücüşe, ine cine, ya inanırsın yada yanarsın seçim yap yönlü derin bilgi-nur- saçan masallara kanacak çok insan var. Balığa gidene ne denir işte öyle, hadi rasgele!
[hr:b632ff728b]
****** olarak görülen yer g*n*m*tinden, yıldızlı yerlere sırasıyla a, i, e harfleri gelecek, anlayamadım bu kelime neden banlı