Siteyi takip eden üyeler ve arkadaşım olan üyeler beni bilir: Asıl alanım olan tarih ve eski uygarlıkların semavi dinlerle ilişkisi, psikoloji ve sosyoloji gibi konuları biraz askıya alıp siyasete atılmaya karar verdim son günlerde.
Sağdan soldan büyük bir ciddiyetle hazırlanmış uzun makaleler okumak yerine, taze tartışmaları takip etmeyi, siyasi kavramları bizzat savunucuları tarafından öğrenmeyi tercih ediyorum. Zira işimden dolayı makale okuyacak kadar vaktim ve sakin bir kafam kalmadı son zamanlarda.
O yüzden geçtiğimiz günlerde ulusalcılıkla ilgili başlık açmıştım, şimdi de komünizm ile ilgili başlık açıyorum.
Bir arkadaşım var,
anarşist görüşlü,
Dün facede konuşuyoruz,
apple'dan bahsediyoruz, konu komunizme, siyasete kaydı.
Komüzim hakkında bir hayli ilginç şeyler olduğunu düşündüğüm savlarını anlatınca, e siyasetle ilgili yeterince birikimim de olmayınca konuyu buraya taşıyayım, özellikle komünist üyelerin görüşlerini alayım istedim.
Hem böylece siyaseti ve komünizmi öğrenme çalışmalarıma da katkıda bulunmuş olacağım.
Şimcik bu eleman diyor ki:
Dünyadaki kaynaklar sınırlıdır,
Bu yüzden bütün insanlar şöyle rahat ve zenginliğe yakın veya zengin bir hayat yaşayamaz, öyle olsalar bile bunun devamı gelmez, devlet bunu karşılamaya kalksa bile kaynakların azlığından dolayı sürekliliği olmaz, kısa sürede biter. Çünkü başta da yazdığım gibi kısıtlı kaynakla bu mümkün değildir.
İşte Komunizm, dünyadaki kısıtlı kaynakları herkese dağıtmayı ama eşit dağıtmayı amaçlar. E kaynaklar az, insan sayısı çok olunca kişi başına düşen kaynak miktarı az olur. Doğal olarakta herkes eşit ama az kaynağa sahip olur, yani fakir kalır. İşte komunizmin amacı insanları eşit ama ezik ve fakir kılmaktır. Diyor kendisi... Şöylede bir matematiksel örnek göstermiş:
... biri 10 elmanın 7sini alırsa diğer 30 kişi 3ü ile yetinmek zorunda. bu kapitalizm. ama komünizm 31 kişiye hak ettiği ölçüde dağıtır yani 10/31=0.322580645... bu da gördüğün üzere herkesin sefil gezmesi demek ...
|
Ayriyetten komünist devletin, bütün kaynakları herkese eşit dağıtmak için insanların malına mülküne zorla konduğunu,
zorla alıp devletin malı yaptığını,
komünist bir devlette kimsenin kendi malı, mülkü olamayacağını iddia ediyor.
Herkese kaynakları sadece ana ihtiyaçları kadar dağıtan, gerisine el koyan faşist bir sistemdir demeye çalışıyor bir nevi eğer yanlış idrak etmediysem.
(bu yüzden başlığı "Komünizm aslında faşizm midir?" şeklinde açtım.)
Az öncede yine bir yorum yazmış tartışmanın altnına devam niteliğinde. Mülke el koyma olayına dayanak olarak kübalı biriyle konuştuğunu söylüyor. Konuştuğu adamın malına mülkü çokmuş, kübaya sosyalizm gelince castor adamın herşeyine el koymuş vs.
Tüm bunlardan ziyade komünizm, nazizim, kapitalizm ve benzeri sonu izmle biten bütün 19.yy siyasi ideolojilerinin "yeni dünya düzenleri" olduğunu yazmış.
Evet nedir düşünceleriniz, özellikle Sosyalist, Sosyal Demokrat, Komünist ve Anarşo Komünist üyelerden katılım bekliyorum. Bunun yanı sıra Dilaver, Frodo, Vartor, Sangre, Spartacus, Khaos, Freddie gibi isimler katılımda bulunursa çok makbule geçicek.
Ha benimde konu da düşüncelerim var ama birşeyi tartışırken elimde kesin dayanaklar, bilgi birikimi olmayınca tartışmayı sevmiyorum, birşey ifade etmediklerini düşünüyorum bu şekilde ki tartışmaların. Ne de olsa felsefe yapmıyoruz, somut siyasi şeylerden bahsediyoruz.
Saygılarımla.
Başlık açıldıktan 13 saniye sonra gelen Edit: "jadı" senin de nickini anayım hadi, dışlandım diye küsersin hepimize falan...

Cadılar alıngandır.