Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-10-2011, 19:57
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Buyrun İleri Demokrasi'ye!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden ve "parasız eğitim" talebini dile getiren öğrencilere polis müdahale etti; 13 kişi gözaltına alındı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet'in katıldığı ve yoğun güvelik önlemleri alınan törende öğrenciler üniversiteye alınmadı.
Üniversitenin Vezneciler'deki Fen Fakültesi önünde toplanan Gençlik Federasyonu üyeleri, Başbakan Erdoğan'ı protesto ederek, parasız eğitim taleplerini dile getirdi. Açıklamanın ardından üniversitenin içine girmeye çalışan öğrencilere fiziksel şiddet uygulandı.
Gençlik Federasyonu'na üye Ekin Dalbudak, Nilay Keten, Cemray Baş, Eda Arı, Şafak Yayla, Ayberk Demirdöğen, Eser Morsümbül, Gürkan Türkoğlu,Ümit Çimen, Özgür İsmailoğulları, Hünkar Derya Güneş ve Emekçi Hareket Partisi (EHP) üyesi Fidan Ataselin isimli öğrenciler gözaltında.
Ayrıca İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri ve Lojistik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Adnan Tetik de üniversiteye girmeye çalıştığı için gözaltına alındı.
Berna Yılmaz ile Ferhat Tüzer isimli iki üniversite öğrencisi de Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında "Parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazılı pankart açtıkları için tutuklanmış, 19 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. (NV/AS)

bianet
Bir 19 ay da bu gençler yiyecektir muhtemelen! Kimseye zarar vermeyen, saldırganlaşmayan bu gençleri tutuklayarak ''biz barışçıl olanı sevmeyiz, silahın namlusu makbuldür'' demiyor muyuz, farkında olmadan?

İnsanları toplantı ve gösteri hakkından mahrum ederek, onları ceza evlerinde süründürüp refleksleri ve tepkilerini kriminalize ederek ŞİDDETİN DİK ALASINI DAYATIL MIYOR MU?

Bu düpedüz FAŞİZAN tavırların demokrasi aklı ve iradesiyle ne alakası vardır?

Aslında ahlaken tartışmak istediğim şu: Bu gençler, şayet uzun süreli tutukluluk vb uykulamalarla rehin alınmaya devam edilip en temel haklarına tecavüz edilirse; dolayısıyla, bedeni-zihinsel varlıkları tecrit edilip çürütülmeye çalışılırsa ellerine silah alıp iktidara sıkmaları MEŞRU DEĞİL MİDİR? Meşru bir hakkın kullanımını cebri yollardan engellenmeye çalışılıp üstüne keyfi göz altıların gelmesine karşın şiddete başvurmak nefsi müdafa değilse nedir?
Alt 12-10-2011, 22:51
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

TV de izleyince başlık açayım diye düşünmüştüm, şimdi yerinde oldu...

Öğrenciler olmayacaksa açılışda kimler olacak?

Öğrenci Konseyi Genel sekreteri içeri alınmıyor, üstelikde kimliği alınıyor ve doğru gözaltı. O'da haklı olarak soruyor, "ben Konsey sekreteriyim, öğrenciyi içeri almayacaksınız, bu açılış niye? işte ileri demokrasiniz"...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 13-10-2011, 09:16
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bildiğim kadarı ile 140 veya 150TL civarında bir para cezası kesilip serbest bırakıldılar.

İçeride öğrencinin az olması yanlış,
Dışarıda öğrencilerin tuhaf tuhaf bağırmaları yanlış,
Gözaltına alınmaları da yanlış.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 13-10-2011, 11:14
Vandenys Vandenys isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayvan/bitki/insanlık tarihinde diktatörlerin ve destekçilerinin aslında korkak olduklarını ve en güçlü zannettikleri anda yıkıldıklarını anlatan olaylar çoktur.
Alt 13-10-2011, 17:05
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ESKİŞEHİR`DE BİR "İLERİ DEMOKRASİ" ÖRNEĞİ DAHA! BAŞBAKAN`I PROTESTO ETMENİN CEZASI 1 YIL HAPİS!

ÖDP üyesi 8 öğrenci; yerel seçimlerde AKP propogandası yapmak amacıyla 13 Mart 2009 tarihinde Eskişehir gar binasında "Yüksek Hızlı Tren" açılışı yapan Tayyip Erdoğan`ı, "Zam, zulüm işkence, işte AKP" pankartı açarak protesto etmişti. ÖDP`lileri sivil polisler tartaklayarak gözaltına almışlardı.
Söz konusu olayla ilgili olarak 2 yıldır süren dava, Eskişehir Adliyesinde yapılan duruşmada Can Aydemir SEZER, Anıl GENÇ, Can BÜYÜKŞAHİN, Samet POLAT, Murat GÜLERYÜZ, İnan GÜÇLÜ, İsmail ALDİŞ ve Taylan ALHAS‘a 11 ay 20‘şer gün hapis cezası verilmesi ile sonuçlandı.
Detay
Alt 14-10-2011, 01:26
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ileri demokrasi hocam refarandumdan ve seçimlerden gelen gücün yansımasıdır bu. para cezası almaları bile çok kötü bir durumda olduğumuzu gösterir ancak ucuz yırtmışlar bence terör suclusu diye ceza yeselerdi ne yapacaklardı ama yakında üniversitedeki bu tür prostestoları bu cezalar dışında bir ceza beklemiyor kanımca.

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 14-10-2011, 07:27
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Akp'nin demokrasiden anladiigi bu sanirim. Karsit gorusun varlligina hicbir sekilde dayanamayan, tahammul edemeyen, devlet gucunu kullanarak ezen, hapse attiran, yipratan, hurriyete tecavuz eden, insanlik disi muamelelerde bulunan, parasini alan bir zihniyetin demokrasi anlayisi ortadadir. Ýnsani uzen seyse tum bu rezillikleri gorup de akp'yi demokratik sanma ve lehine oy kullanimi.

Yesinler sizin demokrasinizi. Referandum oncesi pazarci gibi bagirdilar" 12 eylul darbecilerinden hesap soracagiz" diye..Yalanin alasini attilar. Ýceri alinanlar ise akp'yi protesto eden gencler. Okumak icin dahi zor para bulan bu gencler hem akp sayesinde parasi alindi/aliniyor hem yasaminin en verimli zamanini hapiste geciriyor..uzerlerine sabika etiketi yapistirilarak birakiliyorlar.Neden? Akpyi protesto ettigi icin.

Konu Natan tarafından (14-10-2011 Saat 07:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-10-2011, 13:06
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Benim anlamadigim sey akp zaten hem yurt icinde hem yurt disinda cok buyuk destege sahip bir parti. Dunya uzerinde bu kadar desteklenen baska bir hukumet olmamistir saniyorum. O yuzden bu tip eylemlerden korkacak, onlari susturmak isteyecek bir durumda degil ki. Ama kemalist kesim akp'yi hep diktatorluk kurmak isteyen islamci bir parti gibi gosterip insanlari korkutmaya calisiyor. Akp ise boyle olmadigini gostermek icin ne kadar ugra$sa da nafile sanirim en buyuk dert eslerinin basindaki turban. O yuzden bu tip haberler bana hep kasitli bir provokasyon gibi geliyor. Bu tip haberlerden nemalanan kesim halki korkutmak isteyenler cunku. Ileri demokrasi lafina gonderme yapan basliklara hepten gina geldi zaten
Alt 14-10-2011, 16:42
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

14 yaşındaki çocuğu seçim otobüsüne çekip boğazını sıkan başbakandan demokrasi bekleyenler daha çok bekler...

saygılar

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell
Alt 14-10-2011, 19:34
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Buyuralım Bakalım Demokrasiye. Eğer ben Başbakan olsaydım. beni protesto etmeye gelen gençlere engel olunmaması kunusunda talimat verirdim. Hatta giriş kapısında korumalarımın cüzzi bir ücret karşılığında kokmuş yumurta satmalarını, elde edilen gelirin de bir hayır kuruluşuna bağışlanmasını sağlardım. Bana yumurta atabilmeleri için yüksekçe bir yere çıkar ve herkez hıncını alıncaya kadar orada beklerdim. Gerçi bu kadar savunmasız bir durumdayken bana sadece yumurta atacaklarının garantisi olmasada su testisi su yolunda kırılır der, siyasete kurban gidenler listesine adımı yazdırmayı göze alırdım. Sonunda boy boy fotaraflarım basında çıkıp ta karizmam çizilince bana kim oy verir bilemem ama benim tarzım bu olurdu. Tabi ben de şu an bulunduğumuz demokrasi seviyesinden memnun değilim, yine de geçmişi hatırlayınca ne kadar çok yol kaydettiğimizi görebiliyorum. Ayrıca şu an mevcut hükümetin seçim dışı bir yolla ( öğrenci olayları, terör, darbe, vs. ) devrildiğini düşünelim. Emin olun bu günleri mum ile ararız. Bunların bilincinde olan bir birey olarak minik adımlarla ilerliyen demokrasimizin şevkat ve ihtimama ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İyi günler dilerim.

Önerilen Siteler