Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-09-2006, 13:34
tedirgin_berlin tedirgin_berlin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ataturk in anitkabir

bu video beni cok duygulandirdi.

ikinci video icin ise diyecek bisey bulamadim.

siz degerli dostlarimla paylasmak istedim...

videolari seyredebilmeniz icin flash player iniz olmali.

http://www.adobe.com/shockwave/downl...sh&Lang=German

sevgiyle saygiyla ve orjinal kalmaniz dilegiyle...
Alt 03-09-2006, 14:07
Üye Değil

Standart Re: ataturk in anitkabir

tedirgin_berlin,

Atatürk'ün müslüman olduğuna inanmıyorum.
O sözleri söylemesi bunu göstermez. Nedenini soracaksınız.

Atatürk devlet çıkarları için bütün ideolojileri benimsemiş gibi görünmüştür. Yeri gelmiş komünizmi övmüş, yeri gelmiş yermiştir. "Sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük" adlı kitapta tamamını bulabilirsiniz.
Alt 03-09-2006, 14:27
Üye

sevgili Anti_Din___No_Fear
bu video yu yayimlayarak Atatürk'ün aslinda mümin biri oldugunu falan vurgulamaya calismiyorum.söylemis oldugu sözleriyle ilgili saskinlik yasadigimi da ayrica belirttim.
evet dedigin gibi sömürülen atatürk ve atatürkcülük te butür iddalari görmek mümkün.
ancak ben atatürkün bir müslüman oldugu kanisindayim.
her müslüman gibi muhammed mustafa yi peygamber kabul ettigine inaniyorum.fakat müslüman olmak ayri,islami tarikatlar cercevesinde mümin ve seriatci olmak ayri.

yani ulu önder bir müslümandi fakat bir dinci degildi seklinde düsünüyorum ben...

Alt 03-09-2006, 14:37
Üye Değil

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Alt 05-09-2006, 15:55
Üye Değil

ATATÜRK VE DİN

''Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. '' Atatürk-1926
Andrew Mango, Atatürk Syf.447

''Aziz Millet Vekilleri,
Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.
Söylev ve Demeçler / Cilt 1 / Syf. 389

Sevgili Tedirgin_berlin,

İşte sana Atatürk'ün din anlayışı. Doğrusu da bu değil mi? Çağdaş uygar ülkelerdeki din anlayışı da bu değil mi? İşte bu sitede benim de savunduğum budur. Her zaman derim ki din bir inanç olayıdır. Allah ile kul arasında kalmalıdır. Doğrusu da bu değil mi? Bu ülkede olan da bu değil m?
Kim ne derse desin bu önemli değil. Önemli olan mantıklı düşünebilmek. Ben bu ülkede büyük çoğunluğun böyle düşündüğü kanısındayım.

Halkımızı kapana kıstırmaya çalışan zayıf yöneticiler geçmişte de vardı. Günümüzde de varlar. Anacak zayıf bir yönetici dini kullanmaya çalışır. İşte bu çektiğimiz sıkıntılar bu yeteneksiz yöneticilerden kaynaklanmaktadır. Bunların iktidara gelmesi de bu ülke açısından iyi olmuştur. Halkımız bunların da gerçek yüzlerini umarım anlamıştır.

Dinin kişisel çıkarlara ve siyasete alet edildiği zaman nelerin yaşandığını hep gözlemliyoruz. İşte Atatürk bu gerçeği yaşadığı yıllarda görmüştür. Onun için devrimlerini yaptı. Amaç insanların bu saf temiz duygularının sömürülmesini engellemekti. Ama ne yazık ki ölümünden sonra basiretsiz liderlerimiz sayesinde ülke adım adım bu güne gelmiştir. Ama ben karamsar değilim. Ülkemizin bu zor günleri de atlatacağını düşünüyorum. Çünkü bu ülkenin harcında Atatürk vardır. Çağdaş uygar bir ülke olma amacı vardır. Büyük çoğunluğun da böyle düşündüğünü iyi biliyorum.

Sonuç olarak bu ülkede isteyen istediği şekilde inancını ve ibadetini yerine getirmektedir. Sanki bu inanç ve ibadet engelleniyormuş gibi bir hava yaratılmaktadır. Ama gerçeğini belirtmek gerekirse bu kesimin kendisi gibi düşünmeyen insanları baskı altına alma çabalarını görüyoruz. Bu ülkede hiç kimse inancından dolayı öldürülmemiştir. Ama onlar gibi düşünmeyen insanların öldürüldüğünü biliyoruz. Bunların asıl amacının ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun için de aman dikkat diyorum. Yaşananlara duyarsız kalmayalım...Sevgilerimle...
Alt 05-09-2006, 19:01
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Beni en cok etkileyen ,ilk videodaki insanlarin,temiz efendi gorunusleri ve o zamanin kadinlarinin da simdikiyle mukayesse kabul etmeyecek sekildeki giysileri.
Ikinci video, bir sok tesiri yaratti. bence Ataturk'e bundan daha saygisiz olunamaz.
Butun dunyada yankilanan inkilaplarinin bu derece ayak altina atilmasi, ancak tuzakci allahi ve yalanci petgamberi olanlar tarafindan yapilabilirdi.
*Eger hala imkani varsa yalancilik ve Ataturk'e hakaret suclarindan mahkemeye verilmelidir bu videoyu yapan ve yaptiranlar.
*Sevgiler...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 05-09-2006, 19:51
Üye

saygideger ezkamo:
Aciklamalarinizdan ötürü tesekkür ederim.
iste T.D sitesini en cok bu yüzden seviorum.hergün yeni birsey ögreniyor insan.
karsit bir idda bulunuyormu bilmiyorum.varsada bilen dostlar paylassinlar lütfen.

Alt 05-09-2006, 23:33
dersimmm dersimmm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşlar anlayın artık, kurtarmaya çalışmayın. atatürk'ün we atatürkçülüğün belli bir kawramı yoktur. yeri gelir dewrimci,yeri gelir faşist,yeri gelir müslüman yeri gelir ateist olur. eeee askerden siyasetci olursa bole olur. bu yazıdan sonra kemalistler bana cewap yetiştirmeye kalkmayın olay bole. kendinizde yazmışsınız zaten
Alt 06-09-2006, 00:02
Üye Değil

dersim,

Birincisi, bu site Kemalizm hakkında laf yetiştirilecek bir site değil zaten. İkincisi, ortada yeteri kadar belge de vardır, kimin ne olduğu incelemek isteyen için ortadadır. Üçüncüsü, bu sitede Kemalist olmasak bile Kemal Atatürk'e karşı oldukça saygılıyız. Bu konuda pek toleransımız da yok.

neutrino
Alt 06-09-2006, 00:03
Üye Değil

Sevgili Dersimmm,

Önce aramıza hoş geldiniz. Size sadece tek bir şey söylemek istiyorum. Uğur Mumcu'nun güzel bir sözü vardır:''Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz.''
Bir kişiyi değerlendirirken o dönemin şartlarını göz önüne alıp değerlendirmekte yarar var. Atatürkü'de dönemin şartlarını göz önüne alarak değerlendirirseniz onu daha iyi bir şekilde anlamış olursunuz.
Kim ne derse desin Atatürk yaşadığı dönemde bir lider olarak hem Türkiye hem de dünya tarihine damgasını vurmuştur. Sizin Atatürk hakkındaki bu düşünceniz bu gerçeği değiştirmeyecektir. Bunu bilmenizde yarar var...Sevgilerimle...

Not: Üslup olarak kışkırtıcı bir tarzınız var. Bir yönetici olarak bu tarza dikkatinizi çekmek istiyorum. Lütfen form kurallarımızı okuyunuz. Forumlarımız bilgi amaçlı olup düzey düşüren yazılara izin vermeyeceğimizi belirtmekte yarar görüyorum.

Önerilen Siteler