Televizyoncu Müge Anlı'nın canlı yayında Van depremiyle ilgili sözleri büyük tepki çekti..
Canlı yayında kurduğu cümlelerle büyük tepki çeken Müge Anlı ‘Herkes haddini bilecek. Yeri geldiğimi taş atacaksınız, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın' ifadelerini kullandı.
http://magazin.milliyet.com.tr/canli...01/default.htm
|
Habertürk'ün spikerine kızarken ikinci skandal geldi.
Bu hem sıradanlaştırılmış faşizmin dile gelmesi, bilinç altının kusması; hem de depremle ilgili ciddi ihmalkarlıkları örtbas etmektir.
Depremin hemen ardından yardım ekiplerinin bölgeye müdahale ettiği vs palavradır. Bazı kaynaklara göre Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri dışında akşam saat sekize kadar arama-kurtarma ekipleri gelememiştir.
Kar-çamur vs olmamasına rağmen özellikle köylere uzun süre yardım ulaşmamıştır.
Van merkezde dahi uzun süre büyük bir kaos yaşanmıştır.
Bölge insanına ''şefkati'' bile bir LUTUF gören faşizan zevklik bir yana, iktidarın ihmalkarlığı ve halen bu konuda Türkiye'nin yeterli donanımlar yaratmamış olması düşündürücüdür.
Deprem bölgesi olan her ilde yahut birkaç ili kapsayan bölgelerde, son derece ciddi teknolojik donanımlarla ve yetişmiş elemanlarla oluşturulmuş bir afet koordinasyon merkezi olmalıdır .
Van'daki bir depreme İstanbul-Ankara gibi uzak bölgelerden yardım ve kurtarma ekipleri ulaştırmaya çalışmak ilkelliktir. Risk olan her bölgede merkezi koordinasyon ekipleri ve birimleri olmalıdır. Sivil toplum ve kamu birimleri(polis-asker) bu konuda uzmanlaştırılmalıdır.
Şu saat itibariyle bile onlarca köye yardım ulaşmamış olması, hem medyanın ciddi bir sansür-yanılsama girişimi hem de aymazlığıdır.
Bu kadar acı bir durumdan bile kendine pay çıkarmak isteyenlere ne denir inanın bilmiyorum...