Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-10-2011, 21:43
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Müge Anlı'dan Skandal Sözler

Televizyoncu Müge Anlı'nın canlı yayında Van depremiyle ilgili sözleri büyük tepki çekti..

Canlı yayında kurduğu cümlelerle büyük tepki çeken Müge Anlı ‘Herkes haddini bilecek. Yeri geldiğimi taş atacaksınız, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın' ifadelerini kullandı.

http://magazin.milliyet.com.tr/canli...01/default.htm
Habertürk'ün spikerine kızarken ikinci skandal geldi.

Bu hem sıradanlaştırılmış faşizmin dile gelmesi, bilinç altının kusması; hem de depremle ilgili ciddi ihmalkarlıkları örtbas etmektir.

Depremin hemen ardından yardım ekiplerinin bölgeye müdahale ettiği vs palavradır. Bazı kaynaklara göre Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri dışında akşam saat sekize kadar arama-kurtarma ekipleri gelememiştir.

Kar-çamur vs olmamasına rağmen özellikle köylere uzun süre yardım ulaşmamıştır.

Van merkezde dahi uzun süre büyük bir kaos yaşanmıştır.

Bölge insanına ''şefkati'' bile bir LUTUF gören faşizan zevklik bir yana, iktidarın ihmalkarlığı ve halen bu konuda Türkiye'nin yeterli donanımlar yaratmamış olması düşündürücüdür.

Deprem bölgesi olan her ilde yahut birkaç ili kapsayan bölgelerde, son derece ciddi teknolojik donanımlarla ve yetişmiş elemanlarla oluşturulmuş bir afet koordinasyon merkezi olmalıdır .

Van'daki bir depreme İstanbul-Ankara gibi uzak bölgelerden yardım ve kurtarma ekipleri ulaştırmaya çalışmak ilkelliktir. Risk olan her bölgede merkezi koordinasyon ekipleri ve birimleri olmalıdır. Sivil toplum ve kamu birimleri(polis-asker) bu konuda uzmanlaştırılmalıdır.

Şu saat itibariyle bile onlarca köye yardım ulaşmamış olması, hem medyanın ciddi bir sansür-yanılsama girişimi hem de aymazlığıdır.

Bu kadar acı bir durumdan bile kendine pay çıkarmak isteyenlere ne denir inanın bilmiyorum...
Alt 24-10-2011, 22:34
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 24-10-2011, 22:39
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ne yazık ki böyle insanlarla dolu bir toplumdayız. Ama sevindirici şeyler de görüyorum. Bir sürü insan da yardım için seferber olmuş durumda, henüz bugün bizim buradan birkaç kamyon erzak toplandı ve yollandı. Türkiye'nin dört bir yanında da aynısı oluyor. İnsanlık dersi gibi...

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 24-10-2011, 23:59
Kıdemli Üye

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne yazık ki böyle insanlarla dolu bir toplumdayız. Ama sevindirici şeyler de görüyorum. Bir sürü insan da yardım için seferber olmuş durumda, henüz bugün bizim buradan birkaç kamyon erzak toplandı ve yollandı. Türkiye'nin dört bir yanında da aynısı oluyor. İnsanlık dersi gibi...
Afet yardımını bile ''lütuf'' olarak gören köleci bir zihniyet bu. Devlete bile bu zihniyetin egemen olduğunu birçok kereler görmüşken Kürtlerin bu ''lütfu''(!) reddedip onurlarına sahip çıkmaları gayet anlaşılır bir şey değilse nedir?

Bugün onca acıyı yaşadığımız, onca acıya lanet okuduğumuz şu günlerde, verilen onca acının arkasında köle ahlakına başkaldırıp onurlu ve eşit yurttaşlar olarak kalmak isteyen insanlar olduğunu hala göremiyor muyuz?

En temel varlık sebebini dahi bir lütuf olarak gösterebilen bu zihniyete karşı çıkmak kendine insan diyen herkesin görevi olmalı...
Alt 25-10-2011, 00:05
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

http://www.birgun.net/politics_index...h=10&year=2011

Gün dayanışma günüdür.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 25-10-2011, 00:37
Kıdemli Üye

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-si...i-haberi-47674

Bakınız Kürtlere lütfumuza... O'nda bile yetersizmiş devletimiz...
Alt 25-10-2011, 02:52
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Boylesi bir afetin sonuclari ile insanlari denemek, basinin caresine bak demek ne kadar uzucu.. Iki farkli ulkenin insani dahi bunu yapmiyor kolayinda, degil ki ayni ulkenin insanlari..

Neyse ki hala duyarli insanlar mevcut..
Alt 25-10-2011, 02:53
westergaard westergaard isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bu zavallı toplum ruh hastası. Kemalizmin Tımarhanesi.
Alt 25-10-2011, 04:48
siparisci siparisci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türk Milleti'nin genel duygularını sesli olarak düşünmüş o kadar. Kimse tribünlere oynamasın, çoğunluk böyle düşünüyor. Ben de kısmen düşünmüyor değilim.

Edit : Bakın işte Müge Anlı'nın böyle demesi ve artık ağızlara pelesenk olmuş demokrasi sözleri "westergaard" gibi Atatürk acısı olan zavallılara olanak tanıyor. Sana inat; Hail Müge ANLI !
Alt 25-10-2011, 05:00
westergaard westergaard isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

siparisci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk Milleti'nin genel duygularını sesli olarak düşünmüş o kadar. Kimse tribünlere oynamasın, çoğunluk böyle düşünüyor. Ben de kısmen düşünmüyor değilim.

Edit : Bakın işte Müge Anlı'nın böyle demesi ve artık ağızlara pelesenk olmuş demokrasi sözleri "westergaard" gibi Atatürk acısı olan zavallılara olanak tanıyor. Sana inat; Hail Müge ANLI !
Müge Anlı'nın böyle demesi bana olanak sağlıyor? Demokrasi sözleri de bana olanak sağlıyor? Ne olanağı sağlıyor? "Demokrasi sözleri" nedir? Demokrasi lafı mı demek istedin? Sen ortaokul terk falan mısın?

"Atatürk acısı" derken Atatürk'ün bende bıraktığı kuyruk acısı mı demek istiyorsun? Atatürk adamı s##iyor mu ki kuyruk acısı bırakıyor? Bir açıklar mısın? Hem dediğin gibi bir kuyruk acım varsa bile bir ülkenin kurucusu ile ülkenin vatandaşı arasında bu tarz bir kuyruk acısı ilişkisi olması sence güzel birşey mi? Olması gereken bu mudur sence?

Önerilen Siteler