c m´isimli üyeden Alıntı
Açılış mesajımı okunması için tekrar aktardım. Gelenek olduğunu aktaran ve böyle bir yargı kullanan ben değilim. Arkadaşımın sözlerine şüphe ile yaklaşarak bu konuda bilgi almak isteyen benim. 'Bu geleneğin gerçekten olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı?' gibi bir soru sormayı yargı sayıyorsan veya sayıyorsanız biraz daha düşünmenizi öneririm. Kullanmadığım bir ifadeyi kullandığımı ifade etmen hiç hoş değil.
Bir üyenin cevabından sonra 'Senin bir Alevi olman nedeniyle şu an için bu konunun ve sorunun cevabının muğlak kalacağını anlamış durumdayım. İki Alevi ve iki farklı olması nedeniyle bu şekilde ifade ediyorum. Bu konuda farklı bir bilgi edinirsem ileteceğimi belirterek teşekkür ediyorum.' yazarak bu forumda konuyla ilgili araştırmamı sonlandırmışken bu kadar uzatılmasının gereği olduğunu sanmıyorum.
Altını doldurabileceğim bir veriye sahip olsaydım böyle bir soru sorma gereği duymazdım.
Güneydoğu'da Ensest İlişki Yaygındır gibi başlıkla konu açıp yargıda bulunmuş olsaydım nasıl bir yaklaşım sergiledin? Yine çirkin ve çamur atmak olarak mı nitelendirirdin? Burada çirkin olan bir insanın bilgilenme isteğinin karşısında yargılayıcı bir tavır sergilenerek itham edilmesidir.
İslam'ın kadına bakışını eleştiren ateistler Tanrı'nın yokluğunu ifade ederken de altını veri ile doldur mu diyorsun? Burada dinlerde var olan Tanrı kavramından söz etmiyorum. Ateistlerin şu an altını doldurduk dedikleri sağlam olmayan verilerinin karşısında benim mevcut sosyal ilişki içerisinde olduğum birinden aldığım duyumla soru sormam daha sağlam gibi görünüyor. Ayrıca arkadaşımdan duydum diyerek doğruluğunun araştırmanın nasıl bir sakıncası olabilir? Bu forumdaki bütün konular altı verilerle doldurulmuş pir u pak konular mıdır? Altı verilerle doldurulmuş olan kaç konu gerçekten altı sağlam verilerle doldurulmuştur? Altı sağlam verilerle veya verilerle doldurulduğu için mi hala muallak kalan ve iki tarafın da ikna olmadığı konular olarak kalmaktadır?
Bir insanı çamur atmakla itham etmek çok çirkin bir ithamdır. Bu forumda etkin üyelerden birine karşı aynı tavrın sergilenmesi durumunda yani çamur atma denildiğinde tavrının aynı olmayacağına adım kadar eminim. İşime geldiği gibi yaklaşıyorum demen yeterli. Boşuna zaman harcamana gerek olduğunu düşünmüyorum.
|
Sayin c m;
Iyi ya iste gelenek oldugunu sunarak-aktararak, uyelerde bir on fikir olusturdunuz zaten.
Guneydoguda ensest iliski yaygindir diye bir baslik acsaniz, gene ayni sekilde camur atma seklinde algilanir. Derler ki size; istatistik koy ortaya, neye gore kime gore?
Sunni kokenliler tarafindan Alevilere iliskin bircok benzer sey uydurulmus ve ortaya atilmistir tarihin icinde.. Bu site sadece Sunni'lerden olusmuyor. Sadece Alevi, Safi, musluman, hristiyan, yahudi vs. den de olusmuyor. Karma bir yapiya sahibiz.
Siz her ne kadar Alevilik bir islamdan dogma inanctir da deseniz, bunu bir inanctan ziyade kultur olarak algilayan kisiler, bu basligi bu sekilde cevaplayacaktir.
Ayrica merak ettim, sordugunuz soruyu(arkadasinizin soylemini) Sumer-Akad kayitlarinda veya bozulmamis kardeslik orgutlerinde bulamadiniz mi? Goruldugu kadariyla hayli derin bilgiye sahipsiniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/...40&postcount=3
Elbette, ateistler tanrinin yoklugu pek cok yolla ortaya koyarlar. Fakat bunlar sagdan soldan kulaktan duyulmus bilgiler degildir. Forumu gezip bilgi sahibi olabilirsiniz. Ama konu bu degil.
Elbette arastirmanizda hicbir sakinca yok. Ancak bir mesaji genele actiysaniz, o mesaji okuyan herkes, her uye cevap yazma hakkina sahiptir, bu diger uyelerin en dogal hakkidir. Konuyu uzatma, burada kes ve mesaj yazma kapa ceneni cinsinden, konuyu acan kisinin (sizin) keyfe keder bakis acisiniza uygun sekilde yaklasim sergilememiz mumkun degildir.
Evet bu forumdaki konular, buyuk oranda alti doldurulmus konulardir, islamiyetin kaynaklarindan ve islam disi kaynaklardan yararlanilmistir, inceleme, makale turevi calismalar da mevcuttur.
Her karsilikli yazisma sonucu her iki taraf mutlak anlamda ikna olacak diye bir kural yoktur. Site tuzugumuzde de boyle bir kuralimiz yoktur. Antik Yunan'dan beri forumlarin amaci budur zaten.. Ikna olan olur, yeterli gormeyen olmaz.
"
Camur atmak" ifadesi siradan ve gunluk hayatta kullanilan bir ifadedir. Etkin uyelerin, modlarin, supermodlarin hatta adminlerin kisisel baglamda bir ayricaligi yoktur. Hepsi herseyden once uyedir ve uyelik haklarindan sonuna kadar faydalanirlar.
Birseylerden adiniz kadar emin olmadan once, bence tartistiginiz insanlarin profillerinden mesaj iceriklerini okursaniz, onlar hakkinda fikir edinebilirsiniz.
Isime gelmesi veya gelmemesi gibi bir durum soz konusu olamaz.
Bu sizin ithaminiz.
Ancak unutmayin ki, bizler de uyeyiz, dogal olarak tartismaya katilmaya, fikir beyan etme hakkina sahibiz. Her yazdigimiz mesaji isinize boyle geliyor veya gelmiyor diye degerlendirirseniz yanilirsiniz.