Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-10-2011, 15:57
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart İspanyolca Düzensiz Fiiller?

İngilizce'den sonra İspanyolca ve İbranice'ye çok fazla merakım var,hatta kendimi yarı İspanyol yarı İbrani gibi hissediyorum(!) bazen.İbranice'yi geçelim de ben birkaç ay önce İspanyolca öğrenmeye karar vermiştim,İngilizce'yle beraber götürürüm ikisini diye düşünmüştüm.Ama sonra bu düzensiz fiil olayını öğrenince gözüm bayaa bi korktu ve bıraktım.

Ama şimdi bu fillerin 20-30 tane kadar bayaa az olduğunu öğrendim,bu doğru mudur?Gerçekten bu kadar azlar mı,beni bu konuda bilgilendirmenizi rica ettikten sonra yetmezmiş gibi yüzsüzlükte daha da ileri gidip bu fillerin bir listesini verebilme imkanınız var mıdır onu da sorayım dedim.

Muchos gracias amigos

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 27-10-2011, 16:19
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

uzun yıllar ispanyolca tercümanlık yaptım çok talep gören bir dil değil Türkiye de.Onu bilerek öğren.
Çinceyi tavsiye ederim.Açıkçası çok zor bir dil ama çok zevkli.
İspanyolca dünyanın en kolay 2-3 dilinden birisidir.Çince ise en zor 2-3 dilinden birisi(çoğu dilbilimciye göre en zoru)

Ama Çin sürekli büyüyor, ileride çok ihtiyaç olacak.Bence Çince öğren.Ben Çinceyi matematik için öğrenmiştim.matematik doktorasında Çince matematik kitaplarını Türkçeye çevireyim diye.Çünkü Çinliler matematikte çok iyiler ve bu alanda da boşluk var Türkiye de.

İbraniceyi ise tavsiye etmem. Çok işine yaramaz.

Ama hepsinden evvel İngilizceyi çok iyi öğren.Benim kız arkadaşlarım genelde ingilizdi.Anadilim gibi hakimim ingilizceye, bilimsel gelişmeleri ingilizce olarak rahatlıkla takip ederim , 40.000 civarı kelime bilgim var İngilizce de. Ama buna rağmen her gün yeni bir şeyler öğreniyorum ingilizce de.

Bir dili öğrenmek hiç kolay bir şey değil.Okuması var, yazması var, dinlemesi var vs..Çok iyi bir İngilizcen olursa diğer dilleri de ingilizce yardımı ile öğrenebilirsin yoksa Türkçe kaynak bulmak çok zor.İngilizceni mükemmelleştirmeye çalış önce.
Alt 27-10-2011, 16:54
Kıdemli Üye

Türkiye'de sanırım Almanca filan daha fazla talep görüyor fakat o yanını hiç düşünmedim İspanyolca'da beni çeken birşey var.Shakira mıdır,Jeniffer Lopez midir ya da Speedy Gonzales midir yoksa başka birşey mi orasını bilmiyorum ama birşey çekiyor

Biraz araştırma yaptım elbette sanırım dünyada en çok konuşulan 2. dilmiş istatistikler doğruysa tabi.Bu da bence yeterlidir öğrenmek için.

Çince dediğin gibi çok zor dostum ona ayırabilecek vaktim olacağını sanmam,zaten epey yaşlandım(!).Küçükken Japonca ilgimi çok çekerdi sanırım bunda bütün kral çizgi filmlerin o ülkeden çıkmasının etkisi büyük,ama Çince bana hep itici gelmiştir.

İngilizce konusunda kesinlikle haklısın,Advanced seviyeye çok yaklaştım her gün çalışıyorum ona,en fazla 1 ay sonra Gramer kitabımdaki herşeyi su gibi öğrenmiş olurum.Amma sanırım illaki bir yabancı arkadaş bulmak şart,ya da bol bol ingilizce film izleyip şarkı dinleyeceksin.Bakalım bakalım önce kitabımı tamamlıyım da orası zaten gelir.Diyorum ki hem İngilizcemi geliştirmeye devam ediyim hem de İspanyolca'ya giriş yapayım.

Grameri bana çok kolay geliyor İspanyolca'nın,hatta beni kendine çektiğinden midir bilmiyorum ama İngilizce'den bile kolay geliyor Grameri.Eğer düzensiz filler o kadar az ise hemen başlayacağım zaten öyleyse bu dili öğrenmem fazla zamanımı almaz.

İlgin ve önerilerin için teşekkür ederim dostum

Blog Facebook
Alt 27-10-2011, 17:02
Kıdemli Üye

Ha bu arada İbranice büyünün dili olduğu ve telaffuzu beni etkilediği için ilgimi çok çekiyor bence de işime yaramaz ama seviyorum ulayn

NOT:Ulayn tamamen şaka mahiyetlidir,havaya söyledim bu kelimeyi,sonra kızma bana Olimpiyat dostum

Blog Facebook
Alt 27-10-2011, 17:16
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yaşının kaç olduğunu bilmiyorum ama sırf zevk için değmez...inan bana

Bir dili kullanacaksan öğren yoksa o çileye değmez.

Hayat çok kısa ve bir defa Dünya ya geliyoruz bu yüzden zamanı rasyonel kullanmak lazım. Kullanılmayacak bir dil gereksiz ve zaman kaybı olur.

İngilizceni çok iyi seviyeye getir ve bildiğin ya da uzmanlaştığın bir alan varsa, o alanda buluş yapmaya çalış ya da farklı ve orjinal fikirler geliştirmeye çalış.İngilzicenin yardımı ile o konudaki bilimsel gelişmeleri de takip edebilirsin.
Alt 27-10-2011, 20:58
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bu bi şaka olmalı, can dostum, sevgili hemşerim "kendimi ibrani hissediyorum" diyor.
yehovaya selamlar :P kağgit işine layn

abi bırak ispanyolcayı, ibraniceyi.

Büyü dili diyorsun, ibranice öğrenicem diyorsun. büyü dili deyince akla enochianca gelir ama onu da öyle gündelik konuşur gibi öğrenmekte komik olurdu, gerek yok çünkü.

İlla zevkine öğreneceksen japonca iyidir lo (japon hatunlara zaafım var forumdaş dostlara duyurulur .D )
veya latincede güzel, o da büyü dili sayılır .D

ama olimpo olaya mantıklı yaklaşmış, çinceye baktığımızda daha akıllı bir seçim olur, fakat önce ingilizceyi geliştirmek çok daha önemli derim. Güneşin batmadığı DİL (: Her türlü kaynağın mutlaka birde ingilizce kopyası oluyor günümüzde internette.

Bu arada olimpiyat, sormak istediğim birşey var. İngilizceni ne kadar zaman da bu noktaya getirdin? Bir de kısaca neler yaptın bu noktaya getirmek için, özel bir püf noktası vs birşey var mı önerdiğin?
Alt 27-10-2011, 21:27
Kıdemli Üye

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaşının kaç olduğunu bilmiyorum ama sırf zevk için değmez...inan bana

Bir dili kullanacaksan öğren yoksa o çileye değmez.

Hayat çok kısa ve bir defa Dünya ya geliyoruz bu yüzden zamanı rasyonel kullanmak lazım. Kullanılmayacak bir dil gereksiz ve zaman kaybı olur.

İngilizceni çok iyi seviyeye getir ve bildiğin ya da uzmanlaştığın bir alan varsa, o alanda buluş yapmaya çalış ya da farklı ve orjinal fikirler geliştirmeye çalış.İngilzicenin yardımı ile o konudaki bilimsel gelişmeleri de takip edebilirsin.
Evet dostum kesinlikle haklısın.Ama bence illaki yarar işime İbranice gibi bir dilin işime yarama olasılığı çok düşük ama İspanyolca mutlaka kolaylık sağlar hayatımda.

Dediğim gibi Dünya'da en çok konuşulan ikinci dilmiş,çok ayrıntılı bir araştrıma yapmadım ama bence bu bile yeterli öğrenmek için.

İngilizce'ye gelirsek Advanced seviyeden sonrası için sanırım yabancı bir arkadaş bulmak lazım.Sen ne önerirsin dostum Gramer kitaplarından daha ileriye götürebilmek için?Film,müzik ya da aklıma gelmeyen herhangi ulaşılabilir birşey olabilir mi?Yabancı arkadaş edinebileceğimi sanmam real hayatta.

Sevgilerimle...

Blog Facebook
Alt 27-10-2011, 21:46
Kıdemli Üye

VraeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu bi şaka olmalı, can dostum, sevgili hemşerim "kendimi ibrani hissediyorum" diyor.
yehovaya selamlar :P kağgit işine layn

abi bırak ispanyolcayı, ibraniceyi.

Büyü dili diyorsun, ibranice öğrenicem diyorsun. büyü dili deyince akla enochianca gelir ama onu da öyle gündelik konuşur gibi öğrenmekte komik olurdu, gerek yok çünkü.

İlla zevkine öğreneceksen japonca iyidir lo (japon hatunlara zaafım var forumdaş dostlara duyurulur .D )
veya latincede güzel, o da büyü dili sayılır .D

ama olimpo olaya mantıklı yaklaşmış, çinceye baktığımızda daha akıllı bir seçim olur, fakat önce ingilizceyi geliştirmek çok daha önemli derim. Güneşin batmadığı DİL (: Her türlü kaynağın mutlaka birde ingilizce kopyası oluyor günümüzde internette.

Bu arada olimpiyat, sormak istediğim birşey var. İngilizceni ne kadar zaman da bu noktaya getirdin? Bir de kısaca neler yaptın bu noktaya getirmek için, özel bir püf noktası vs birşey var mı önerdiğin?
Haha Napıyım abi ya Vampir Günlüklerinde filan cadılar büyü yaparken çok hoş geliyor kulağa Acayip havaya sokuyor beni valla,hata buraya video asarım istersen ama yarın ''ben İbranice öğrenicem'' diye konu açarsan sorumluluk kabul etmem .D

Enokyan dili bildiğim kadarıyla demonlardan öğrendiğini söyleyen biri tarafından icat edilmiş.Belki de demonlarla ilgisi yoktur abi ama İbranice yılların dili Enokyan diline merak salmıştım bi ara aslında,demon çağırmak için amma sonradan ''napıyom lan ben'' deyip kendime geldim

Japonca dediğim gibi eskide kaldı dostum,şöyle bi Tsubasa zamanalrında,Samurai X zamanlarında,Pokemon zamanlarında Artık ilgim yok valla evet kızları güzel ama İspanyol kızları kadar değil Bitiyorum resmen .P

Latınce'ye de çok ilgim var bro ama onlarla haşır neşir olabileceğimi sanmam,şuanda tek bir dile yoğunlaşacam ve o da İspanyolca olsun istiyorum,başka da bir dile yoğunlaşabilir miyim orasını bilmiyorum,çünkü geleceği göremiyorum .D

Zaten İngilizceye son hız devam ediyorum abi,önce İngilizce forever İngilizce yani,yanlış olmasın .D

Olimpiyata sorduğun soru için ben sana bir taktik veriyim Virayıl kardeşim;

Dil dile değmeden dil öğrenilmez felsefesiyle yola çıkarsan nasıl geliştiğini anlayamazsın bile,ana dilin gibi olur Yahve'nin izninyen

Blog Facebook
Alt 27-10-2011, 21:57
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Alt 27-10-2011, 22:10
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Dark ozlemistik seni, gorunmuyordun hanidir.

Al bakalim madem ingilizcede calisiyorsun. Pratik olur sana.

http://spanish.about.com/cs/verbs/a/conjug_index.htm

http://www.orbilat.com/Languages/Spa...rbs/index.html

http://www.helloworld.com.es/english...shverblist.htm

Hangisi kolayina gelirse..

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Dil dile değmeden dil öğrenilmez felsefesiyle yola çıkarsan nasıl geliştiğini anlayamazsın bile,ana dilin gibi olur Yahve'nin izninyen

Taktik cok felsefik, takdir ettim. Dis fircasinin evrensel bir arac olusu da bu yuzden olsa gerek

Konu Neva tarafından (27-10-2011 Saat 22:18 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler