Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-10-2011, 20:58
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Altı aylık KCK bilançosu; 4500 gözaltı, 1600 tutuklama!

Hükümetin darbe peşinde koşan orduyu sindirme ve geriletme planı olarak göze çarpan Balyoz ve Ergenekon davalarında bir general tutuklandığı zaman bile hemen ayağa kalkan, basında son dakika olarak haber yapan geniş bir kesim, nedense KCK davasını görmezden geliyorlar.. Hiçbir haber kanalında, internet sitesinde, tartışma programında bu konu yer almıyor.. Bu kesimin aslında neye/ne kadar duyarlı olduklarını da bize net olarak gösteriyor.

Altı aylık rapor: 4500 gözaltı, 1600 tutuklama!

Tarih29 Ekim 2011.

BDP’yi ve sivil toplum örgütlerini hedef alan operasyonlar kapsamında son altı ayda 4500 dolayında kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında belediye başkanları, insan hakları savunucuları, gazeteciler, akademisyenler ve yüzlerce seçilmiş bulunuyor. Altı ayda tutuklananların sayısı ise 1600’ü geçti…

İstanbul ve Urfa’da 28 Ekim Perşembe günü “KCK operasyonu” adı altında yapılan operasyonlarda Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da aralarında olduğu 70 kişi gözaltına alındı. Sabah gazetesi, Büşra Ersanlı’yı ‘’KCK’ya terörist yetiştirmekle’’ suçlarken, Zaman ise gözaltına alınan BDP’lilerin Erdoğan’a suikast düzenlemeyi tartıştıklarını iddia etti.

Ekim ayı başında 98 kişinin tutuklandığı KCK operasyonunun devamı niteliğindeki 2. dalganın ana hedefi BDP Siyaset Akademisi oldu. Operasyonda, akademi eğitimcileri ve öğrencileri gözaltına alındı. Akademi merkezinde yapılan ince aramalarda polisin özellikle akademi eğitimcileri ve öğrencilerine ait olması muhtemel parmak izi toplaması dikkat çekti.

PROF. ERSANLI “TERÖRİST” YETİŞTİRİYORMUŞ

Gözaltına alınan BDP’lilerin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürerken, BDP’li avukatlar Ersanlı ve gözaltına alınanların neyle suçlandığına dair ellerinde bir bilgi olmadığını açıkladı. Ancak Zaman ve Sabah gazeteleri savcılar için iddianameyi hazırladılar.

Sabah gazetesi İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alınan BDP’nin PM üyesi Ersanlı’nın ‘’KCK’ya terörist yetiştirmekte eğitmen olduğunu’’ iddia etti.

İDDİANAME GİBİ HABER

Gülen Tarikatı’nın gazetesi Zaman’da ise gözaltına alınan her zaman olduğu gibi avukatların ulaşmadığı dosyayı ‘ele geçirerek’ BDP’lileri Türkiye’de iç savaş hazırlığı yapmak ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemekle suçladı.

Gözaltında sorguları süren BDP’lileri ‘’terörist’’ olmakla suçlayan Zaman Gazetesi’nin haberi savcılar için önceden hazırlanan iddianame gibi.

Gazete haberinde yapılan ortam dinlemesinde BDP’lilerin Türkiye’de bir iç savaş hazırlığında olduğunu iddia etti. PKK’nin savaşı dağdan metropollere yaymayı, Türk-Kürt çatışması çıkarıp bunu derinleştirmek istediğini ileri süren gazete, operasyonda hedef alınan BDP Siyaset Akademisinde bir araya gelen düzenledikleri toplantıda Başbakan Erdoğan’a yönelik suikaseti konuştuklarını ileri sürdü.

Gazete haberinde ‘’her arkadaş kendini bir Apocu bir Peygamber yapmaktadır” gibi eğitimlerin verilmesi gerektiğinin Siyaset Akademisi’nde tartışıldığını iddia etti.

SURİYE’DE BİLE BU KADAR GÖZALTI, TUTUKLAMA YOK

BDP’yi ve sivil toplum örgütlerini hedef alan operasyonlar kapsamında son altı ayda 4500 dolayında kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında belediye başkanları, insan hakları savunucuları, gazeteciler ve yüzlerce seçilmiş bulunuyor. Altı ayda tutuklananların sayısı ise 1600’ü geçti

RAGIP ZARAKOLU DA GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA

İstanbul’da ‘KCK’ adı altında dün başlatılan gözaltı terörü kapsamında, Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Yazar Ragıp Zarakolu da gözaltına alındı.

İstanbul’da ‘KCK’ adı altında başlatılan gözaltı furyası devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin dün BDP İstanbul Siyaset Akademisi’nin yanı sıra birçok adrese yaptığı baskınların yanı sıra Mersin, Muğla ve Yalova’da toplam 42 kişi gözaltına alınmıştı. Polisin elinde 70 kişilik bir yakalama listesi olduğu bilgisi ortalıkta dolaşırken, gözaltılar da devam ediyor. Aynı zamanda Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı olan yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu da gözaltına alındı.

İstanbul’da 4 Ekim’de yapılan baskınlarda gözaltına alındıktan sonra 7 Ekim’de tutuklanan 98 kişi arasında Zarakolu’nun oğlu Deniz Zarakolu da bulunuyor.

YARDIM TAŞIRKEN GÖZALTINA ALINDI

Zarakolu’nun yanı sıra BDP Bağcılar İlçe Örgütü üyesi ve Kül-Der yöneticilerinden Nizam Özmen isimli yurttaş da Amasya’da gözaltına alındı. Özmen’in, depremzedeler için İstanbul’dan Van’a götürülen yardım kamyonundan indirilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

Dün gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde götürülen kişilerin ise öğlen saatlerinde avukatları ile görüştürülmeleri bekleniyor.

TUNCEL: OPERASYONLAR KÜRTLERE SİYASETİ YASAKLAMAKTIR

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarla yüzlerce üye ve yöneticisi gözaltına alınan BDP’nin halkların kardeşliği için tek adres olduğunu belirten Tuncel, “AKP’nin arka bahçesini oluşturan Gülen cemaati medyasında yeni stratejiler okuyoruz. Bunlardan bir tanesi BDP’ye KCK adı altında operasyon düzenlemek, Kürtlere siyaseti yasaklamaktır” dedi.

Konuya ilişkin BDP İstanbul İl Binası’nda çok sayıda kurum temsilcisi ve basın mensubunun katılımıyla düzenlenen basın toplantısında göz altılara, AKP’nin Kürtlere karşı uygulamaya koyduğu yeni konsepte ve depremdeki yaklaşımına tepki gösteren İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, “Bugün cumhuriyetin 88. kuruluş yıl dönümü. Ama maalesef bu cumhuriyet Kürtlere hala inkar, soykırım, asimilasyon ve yok sayma olarak dayatılmaktadır. Buna karşı direnmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SİYASİ FAALİYETLERİMİZ TERÖRİZE EDİLİYOR

Tuncel’den önce basın metnini okuyan BDP İstanbul İl Eş Başkanı Hüseyin Çalışçı, partilerinin siyasi faaliyetlerinin büyük kısmının terörize edilerek yasa dışıymış gibi gösterildiğini belirtti. Çalışçı, “Bugün cumhuriyetin 88. kuruluş yıl dönümü. Ülkenin pek çok yerinde kutlanan bu bayram ne yazık ki Kürtler için aynı anlama gelmiyor. Çünkü cumhuriyet Kürtler için baskı, zulüm, inkar, asimilasyon ve katliamla özdeşleşmiştir. Direnmekten başka çaresi olmayan Kürtler içinde bulunduğumuz son süreçte hiçbir insani ve ahlaki değerle örtüşmeyen uygulamalara maruz kalmaktadır. Yetkililerin ‘nefesimiz ensenizde’, ‘intikam’ biçimindeki açıklamaları sonucu polis gözetiminde faşist gruplar il ve ilçe örgütlerimize saldırmakta, halkımız linç edilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.

Ardından söz alan Tuncel ise, asıl sözlerini yarınki İstanbul kongresinde söyleyeceklerini belirterek, “Bugün 29 Ekim. Tabi Türkiye cumhuriyeti tarih boyunca Kürt sorunu konusunda büyük sorunları beraberinde getirmiştir. 1921 anayasası halkların bir arada yaşamasını kapsasa da, 1924 anayasası Türklük anlayışıyla diğer tüm halkları yok saymıştır. Biz bu inkarcı, asimilasyoncu, Türkçü zihniyeti devam ettireceğiz mesajını mı veriyor AKP bu göz altılarla? Biz AKP’nin operasyonlarından bu mesajı alıyoruz. Bir kez daha Kürtler yok sayılıyor. Ya istediğimiz sınırlarda yaşarsınız, ya da sizi yok sayıyoruz diyor AKP. Ama bu politikalar bu güne kadar başarılı olmadı, bundan sonra da olmayacaktır.” dedi.

İNTİKAM NARALARINI ÇOK DUYDUK

Gözaltı furyasının AKP yanlısı medya tarafından “bunlar devlet içinde devlet örgütlüyorlar” şeklinde sunulduğunu söyleyen Tuncel, şöyle konuştu: “Evet biz bu devlet işleyişine karşıyız. Bunu gizli kapaklı söylemedik. Kürtleri ve diğer halkları yok sayan, tekçi yaklaşıma dayanan bu sistemi beğenmiyoruz. Bunun için de mücadele ediyoruz. Bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Demokratik bir Türkiye’nin mümkün olduğunu biliyoruz. AKP bunu engelleyecekse, bunun karşısında direneceğiz. AKP’nin arka bahçesini oluşturan Gülen cemaati medyasında yeni stratejiler okuyoruz. Bunlardan bir tanesi BDP’ye KCK adı altında operasyon düzenlemek, Kürtlere siyaseti yasaklamaktır. AKP demokrasisi budur işte. Operasyonların bugüne denk getirilmesiyle verilmeye çalışılan mesaj da budur. Kürtlerin dilinin kimliğinin tanınmadığı bir barış, barış olabilir mi? Anayasa komisyonu üyemiz Prof. Ersanlı gözaltına alınıyor. Kendisi Kürt değil. Ama o da kendi geleceğinin, Türkiye halklarının geleceğinin çözümünü Kürt sorunu çözümünde buluyor. Suçu akademide ders vermek. AKP ve diğer partiler akademisyen ve yazarlarla toplantılar yapıp görüşlerini alıyor. Ama BDP ile kim yan yana duruyorsa, bunun üzerinden baskı uyguluyor. 30 yıldır denenen yöntemlerle başarılı olacaklarını sanıyorlarsa, dönüp geçmişe baksınlar. İntikam naralarını çok duyduk. Bu naralarla 50 bin tane mezar kazıldı. AKP de yeni mezarlar kazmaya çalışıyor. Depremi bile şova dönüştüren bir başbakanla karşı karşıyayız düşünün. Başka bir gösterge ise Malatya’daki 23 cenazedir. Kimisinin kafası kimisinin ayakları yok. Bu nasıl bir vahşettir. Neden açıklamıyorsunuz kimliklerini. Bu vahşet karşısında nasıl susuyorsunuz. Şunu unutmayın ki, biz sırayı bozacağız. Eğer arkadaşlarımızı alıyorsanız, bizi de alın. Sırayı bozuyoruz. Biz hazırız.”

Konu murted tarafından (30-10-2011 Saat 20:53 ) değiştirilmiştir. Sebep: Paylaşılan yazının linki zararlı içerdiğinden link kaldırılmıştır.
Alt 29-10-2011, 21:04
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Sangre verdigin linkte virus gibi bisey var sanirim. Tiklayinca uyari verdi
Alt 29-10-2011, 21:08
Kıdemli Üye

Ben virüs programı kullanmıyorum ama her hangi bir sorun yaşamadım.

Eğer virüs programı uyarı verdiyse linke tıklamayın ama kırmızı arka planda 'Bu bir saldırı sitesidir' tarzında bir saçmalık varsa, bu uyarının siteleri sansürlemenin başka bir yolu olduğunu düşünüyorum.

Yanlışım varsa, arkadaşlar düzeltebilir.
Alt 29-10-2011, 21:10
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Eğer virüs programı uyarı verdiyse linke tıklamayın ama kırmızı arka planda 'Bu bir saldırı sitesidir' tarzında bir saçmalık varsa, bu uyarının siteleri sansürlemenin başka bir yolu olduğunu düşünüyorum.

Hayir benim kendi anti-virus programim virusu engelledik gibi bir uyari verdi sadece. Cok anladigim mevzular degil ama bilgisayara bir girdimi cok karin agrisi yaratiyor bu seyler
Alt 29-10-2011, 21:15
Kıdemli Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayir benim kendi anti-virus programim virusu engelledik gibi bir uyari verdi sadece. Cok anladigim mevzular degil ama bilgisayara bir girdimi cok karin agrisi yaratiyor bu seyler
Ben de pek anlamıyorum doğrusu.

Neyse, madem sitede virüs var, ilgilenen arkadaşlar konuyla ilgili googledan arama yapıp, başka sitelerden de okuyabilirler.

Edit; Bir de yukarıdaki ifademi, Cafrende ve bir kaç muhalif siteye girmek istediğimde 'Bu bir saldırı sitesidir' yazısıyla karşılaştığm için söyledim.. Onun dışında her hangi bir bilgim bulunmuyor.
Alt 29-10-2011, 23:30
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Jadı: Güvenlik duvarı ayarlarıyla ilgili bir şeydir, sitede sorun yok.

Mevzu hakkında daha önce yazdık epey. Tekrar etmekte fayda var:

Kck, iktidarın Kürt sorununu çözme iradesi olmadığını açıkça gösterdi. Kck davası kürt siyasal hareketini kriminal bir vak'adan ibaret gören geçmiş dönem politikalarının bir devamıdır. İktidarın demokrasiden anladığı; baskı, tehdit ve şantajdır. Kck'ysa bunun bir aracıdır.
Alt 30-10-2011, 00:45
Kıdemli Üye

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=26742

Tutuklananlar arasına RAGIP ZARAKOLU da katılmış. Daha önce de oğlunu götürmüşlerdi.

Bunlar düpedüz 90 UYGULAMALARI! AKP'den demokrasi peydah edenler, bu tutuklamaların demokrasiye ne tip bir fayda sağlayacağını izah etsinler artık.

Ergenekon ilk ortaya çıktığında da yazdım: Bu dava en başından darbe ve darbecilerle gerçek anlamda bir hesaplaşmanın ötesidir. Herhangi bir örgüte sempati bile duysa, bir insan yazdıklarından ötürü ''tutuklanamaz''.

AKP belli ki ''srilanka'' ile ''batasuna'' hattı arasında gidip geliyor. Her iki örnekte Türkiye ölçülerinde epey ''batasıca'' örneklerdir. Bu ülkeyi sahiden bölmek için başka bir şey yapmaya gerek yok...
Alt 30-10-2011, 18:46
Kıdemli Üye

http://www.demokrathaber.net/sadece-...kale,2698.html

güzel bir yazı...
Alt 30-10-2011, 19:44
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sangre;

Ben de tikladim antivirus programi acmadi ve blokladi. Exploit uyarisi verdi.
Sansur amacli degil sanirim.
Alt 30-10-2011, 20:53
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Amacı virüs, trojan, spyware vs. yaymak olmayan sitelere de bulaşabiliyor bu tarz zararlılar. En güvenlisi linki tıklamamak, site sahiplerini bu konuda uyarmaktır.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!

Önerilen Siteler