Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-09-2006, 08:32
Üye Değil

Standart ALLAH'IN İNTİHARI

Merhabalar
Açtığım başlık aklıma takılan sorulardan biriydi ve bende paylaşmak istedim.

Hicr süresi
28.29 ayetler

Hani Rabbin meleklere, “Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin” demişti.

Secde süresi
9.ayet

Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi. Sizin için işitme, görme ve idrak duygularını yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz!

Yukarıda ayetlerde Allah'ın yarattığı kuluna ruhundan üfürdüğü belirtiliyor.
Ben bu ayetlerden kendimce şu sonucu çıkarıyorum.
Biz İnsanlar Allah 'ın birer parçalarıyız.(yanlışda düşüne de biliyor olabilirim bir iddiam yok)
Şimdi ister kader deyin,ister hayat şartları yada toplumsal veya çevresel baskılar, nedeni ne olursa olsun bazi insanların yaşadıkları zorluklar onların yüreklerine beyinlerine ağır gelebiliyor.Böyle olunca da tek çıkış-kurtuluş yolunun intihar olabileceğini düşünerek yaşamlarına son veriyorlar.
Kader veya alınyazısı diyelim ,burda intihar eden kişinin suçu ne?Ve Cennet yada Cehennemden hangisine gidecek?
Kendi eliyle canına kıymasının nedeni olarak Cehenneme mi?,yoksa kaderimde bu varmış diyerek herşeyi Allah'a yıkıp işin içinden çıkarak Cennet'e mi gidecek.

Neyse ben bu kişi olayını çok fazla uzattım sanırım.

Gelelim asıl konuya
Sorum şu:
İntihar olaylarında,(ve bu duruma izin veren yada göz yuman) Allah yarattığı ve ruhundan üfürdüğü kulu aracılığı ile bir nevi kendi canına da kıymış olmuyor mu?
Yani Allah'ın bu durumda kendisi de intihar etmiş sayılmaz mı?

Saygılarımla...
Alt 04-09-2006, 08:47
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: ALLAH'IN İNTİHARI

Bence Her şey tanrıdır. mantığıyla gidersek dediğiniz doğru. Ama islamcıların dediği gibi Allah size akıl vermiş fikir vermiş kullansaydınız mantığıyla gidersek yanlış. Sonuçta kaza ve kader olayına geliyoruz. Yani bir bilgisayar gibi proğramlandıkmı yoksa bir akvaryumun içindeki balıklar gibi belirli bir yere kadar serbestmiyiz. Valla akıl yürütmekten başka yapabiyeceğimiz bir şey yok. Varınca göreceğiz.
Alt 04-09-2006, 08:57
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Billur,

Allah derken ne kastediyorsun bir fikrin var mı bu konuda?
Yani bu kelimenin sende çağrıştırdığı şey ne ?
Yoksa sadece bir kelime mi ?
Hani herşeyin kaynağı *"bir" şey var ve görmesekte, gitmesekte o *"bir" şey bizim köyümüzdür gibi mi ?

Bizim asıl hatamız ne biliyor musun ? Bilmediğimizi bir türlü kabul etmek istemiyoruz ? Birileri geliyorlar ve bize "biliyormuş" gibi anlatıyorlar. Bizde o "bildiğini zannedenlere" inanma yolunu seçiyoruz. Halbuki onlar bilmediğini bile bilmeyenler. Biz ise en azından bilmediğimizi biliyoruz.

Aslında "bilmeme" durumu kendi içinde bilgeliği saklıyor. Çünkü o zaman yanlış yapma şansın olmuyor. Ne yapıyorsan öylesi senin doğana uygun olduğu için yapıyorsun. Acıkınca yiyiyorsun ve susayınca içiyorsun. Ama bildiğini söyleyenler fazladan namaz kılıyorlar. Aynı 6 parmağa sahip olmak gibi. Fazladan bir parmak bir işe yaramaz ve kendi doğanın üzerine koyduğun herşey de fazladanlık vardır aynı namaz kılmak gibi.

İnsan önce kendi doğasını öğrenmeli.

Allah-Tanrı-Kutsal Ruh-Yehova-Buda şu bu, hepsi birer sözcüktür bunların.

Neden sözcüklerin peşinden gidelim ki ?
Alt 04-09-2006, 09:06
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Kuvvacı,

"Varınca göreceğiz" demişsin ama buna katılmıyorum.
Biz zaten görüyoruz. Başka bir ifade ile gördüğümüz şey vardığımız şeydir zaten. Yani bir yol var gidiyorsun gidiyorsun ve sonunda o yol seni sevdiklerine kavuşturuyor, gibi olmaz bu varış. Daha doğrusu bir "varış" da yok. İnsan "an"ın farkına vardığında aslında hiçbir yerde olmadığının ve hiçbir yere de gitmediğini anlar. Geçmiş-gelecek, burası-orası, şu-bu, iyi-kötü, doğru-yanlış bunların hepsi yanılsamadır. Aslında bunların hepsi bizim algı-duyu-şekil-nesne bağlılıklarımızın bir sonucu. Şu önümüzdeki bilgisayar bile bir bağımlılık aslında.

Arasıra meditasyon yapmalısın.

Nasıl mı ? Hiç bir şey düşünmeyeceksin. Hatta düşünmediğini bile....

Ve düşünmemek içinde kendini zorlamayacaksın.

Bunu her gün yarım saat dene tavsiye ederim.
Alt 04-09-2006, 09:29
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Billur,
Sorduğunuz sorunun cevabı, sadece islamda gizli olmadığı düşüncesindeyim. İlk insandan günümüze, bir taraf teologların bir taraf filozofların çektiği bir urgandır, yaratıcı ve kader sorunuz ve cevabı. İslamla birlikte bu Kaderiye ve Cebriye taraftarlarınca da bir sağa bir sola çekilmiş durulmuştur. Düşününce; aslında güzel de bir fikir jimnastiği olduğunu da düşünmemle birlikte, varsa eğer reel sonucun; bize ne sağlayacağını da merak ediyorum. *

Sn. Sodomo,
Okuduğum pek çok yazınızın aksine, ilk defa bir düşüncenize, hayret de ederek, canı gönülden katılıyorum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Alt 04-09-2006, 10:56
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

billur,
kader meselesi kısaca şudur.

herşeyi yoktan var eden Allahtır.herşeyi yaratna Allahtır.
insanın kendi fiillerinde yaratan tine Allahtır.
insan sadece cüz'i iradesiyle meyillerine göre bir tercih belirtir ve bu tercihi ile yapılan işin sorumluluğu insanda olur.
tetiği çektiğinde öldüren Allahtır.sen sadece öldürmeyi istedin yanimeyil ettin,tercih ettin.
Allah da ölümü yarattı.
sen senin tercihinin sorumlususun.
iyilikte ise,
sen iyilik yapmayı istersin ve Allah yaratır.Amma sen iyiliğin için fazla böbürlenemezsin.zira bir iyiliğin olmasıiçin gereken şartların her hepsinin aynı anda aynı yerde bulunması gerekir.En başta yaratıcı güç olan ilahi Kudeet ve irade sende yok.veya gereken şeylerdensadece tercih sende mevcut.dolayısıyla yaptığın iyilikteki payın mesela binde birdir.
yaptığın kötülük ise tamamen sendendir.

intiharı insan kendi tercihi ile yapıyorsa,mesulu kendi olur.

islami öğretide ise,sizin dediğiniz manada Allahın parçasıyız denmez.
Alt 04-09-2006, 11:23
mep
Üye Değil

ya semerkant abim
*allah niye acaba insanların okuyunca anlıyabileceği bi din göndermediki
şimdi ulema dediğim adam dini ya yanlış değerlendirmişse ve bende onun peşi sıra gidiyosam yani yalnış yolda gidiyosam,bunun suçu benimmi yoksa beni o yolda götüren ulema abimlerinmi oluyo,ben sapmışmı oluyom,saptım diye allah beni cezalandırıyomu,yoksa benim cezamıda o ulema abimi çekiyo, kuran ilk sebat vasıtasıdır,allahın sağlam ipidir,aydınlatıcı nurdur demişin,iyide abi allahın ipini tutamıyosun,ancak bi alim elini tutup o ipte kalıyosun,allahın nurudur diyosun,anlıyamıyosun başkası anlayıp sana anlatıyo nurlanıyosun,nasıl oluyo abi,niye güzel islama link veriyosun,kendi sitelerinin linkini vermiyosunda bizi senin engin bilgilerinden mahrum ediyosun.

*yaw burda semerkant abimin ilmi gerçekleri ortaya koyan bi yazısı vardı.cevap yazdım abimin yazısı kayboldu,n'olduki anlamadım sildimi yoksa.

ben silmiştim, ama sen o sırada mesaj göndermişsin. dolayısı ile senin mesajın da ilgisiz kaldı. Bu [s:1453fee5ff]uyarıyı[/s:1453fee5ff] açıklamayı okuduktan sonra haber ver, senin mesajını da kaldırayım. neutrino
Alt 04-09-2006, 14:55
Üye Değil

Sayın Sodomo,
Allah derken ne kastediyorsun bir fikrin var mı bu konuda?
Yani bu kelimenin sende çağrıştırdığı şey ne ?
Yoksa sadece bir kelime mi
?
diye yazmışsınız da

Allah'ın kötü taraflarının da olduğunu(Kurandaki Allah gibi)düşüneceğime,(ki öyle olduğunu düşünmüyorum asla), hiç olmadığını düşünmek daha az acı veriyor bana...
benim anladığım bu değerli Sodomo.

Sayın Mhmmd,
Düşününce; aslında güzel de bir fikir jimnastiği olduğunu da düşünmemle birlikte, varsa eğer reel sonucun; bize ne sağlayacağını da merak ediyorum
İnanın sayın Mhmmd bende merak ettiğim için bu soruyu sordum.Varsa *reel sonuç nedir?

Sayın Sorogren,
üzerinde durmak istediğim konu kişiden ziyade
Allah bu şekilde intihar edebilir mi? nin cevabını bulabilmekti.

Ve canım kardeşim Mephisto,
yazdıklarının konuyla ilgili bağlantısı nedir anlayamadım canım lütfen kusuruma bakma.
Alt 04-09-2006, 15:57
Üye Değil

SECDE:
7. O (Allah) ki, yarattığı her şeyi güzel yapmış ve ilk başta insanı çamurdan yaratmıştır
8. Sonra onun zürryetini, dayanıksız bir suyun özünden üretmiştir
9. Sonra onu tamamlayıp şekillendirmiş, ona kendi ruhundan üflemiştir. Ve sizin için kulaklar, gözler, kalpler yaratmıştır. Ne kadar az şükrediyorsunuz!
13. Biz dilesek, elbette herkese hidayetini verirdik. Fakat, "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kısmıyla dolduracağım" diye benden kesin söz çıkmıştı.
ZARİYAT:
51.56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
51.57. Ben onlardan rızık istemiyorum. Beni doyurmalarını da istemiyorum.
EN'AM *:
6.39. Ayetlerimizi yalanlayanlar karanlıklar içinde kalmış sağır ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu şaşırtır, dilediği kimseyi de doğru yola iletir.

Hadis No : 4826
Ravi: İbnu Amr İbni'l-As
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah (cin ve insan dahil) mahlukatını bir karanlık içinde yarattı. Sonra üzerlerine kendi nurundan serpti. Bu nur, kimlere isabet ettiyse hidayeti buldular, kimlere de isabet etmediyse sapıttılar. Bu sebeple diyorum ki: "Kalem, Allah Teala'nın ilmi hususunda kurumuştur." *
Kaynak: Tirmizi, İman 18, (2644)

Hadis No : 4828
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kuvvetli mü'min, Allah nazarında zayıf mü'minden daha sevgili ve daha hayırlıdır. Aslında her ikisinde de bir hayır vardır. Sana faydalı olan şeye karşı gayret göster. Allah'tan yardım dile, acz izhar etme. Bir musibet başına gelirse: "Eğer şöyle yapsaydım bu başıma gelmezdi" deme. "Allah takdir etmiştir. Onun dilediği olur!" de! Zira "eğer" kelimesi şeytan işine kapı açar." *
Kaynak: Müslim, Kader 34, (2664) *

Sevgili Billur,

Bu insanların sorumlusu bu kuranın allahıdır. Kendi egosunu tatmin etmek için bu kullarını yaratmış. Ben sizi bana kulluk edesiniz diye yarattım diyor. Ben isteseydim her kese hidayetini verirdim diyor. Ama dalga geçer gibi *insanları cehenneme dolduracağım diye ağzımdan söz çıktı diyor. İşine geldiği zaman verdiği sözü bozmakta sakınca görmeyen bu sadist kuranın allahı pekala bu sözünden de vazgeçebilirdi. Hani sevgili peygamberi bir söz vermişti ya hanımlarıyla ilgili. Sevgili kuluna gelince söz önemli değil. Bozmakta sakınca yok diyor. Oh! Ne güzel. Al gülüm ver gülüm... Ama kullarına gelince acımasız. Tüm bunlar aslında bu kitabın peygamberin kendisinin yazdığının bir kanıtı. Ama bunu anlamak için de bir kapasite gerekiyor....

İslamın kader anlayışı allahın dediği olur anlayışı üzerinedir. Attığımız her adımdan haberi olan bu allah bunların sorumlusudur. Sen onların şöyledir böyledir safsatalarına inanma. Bak ben kafadan uydurmuyorum. Ayet ve hadisiyle ortaya koyuyorum. Dilediğini şaşırtan dilediğni doğru yola götüren kendisi değil miydi? Dolayısıyla bu intihar eden insanların sorumlusu da kendisidir. Ve kendisi de bunların ruhuna üflediğinden intihar etmiş olmaktadır. Sevgilerimle...
Alt 04-09-2006, 16:20
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Bir şey demiyorsan da bunu yazmana gerek yok. Bak arkadaşım bu tavrından artık vaz geç. Varsa benimle bir sorunun bunun başka yolları var. Form kirliliği yaratıyorsun. Bir daha da olmasın. Ezkamo.

Önerilen Siteler