Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-11-2011, 12:32
Proculte Proculte isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Yine Hz. Muhammed karikatürü

FRANSIZ mizah dergisi Hz. Muhammed’i konuk editör yaptığını açıkladı.

Karikatür dergisi Charlie Hebdo, bu hafta “Charia-Hebdo/Şeriat Hebdo” adıyla çıkıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Tunus’ta İslami kökenli Ennahda’nın galibiyetini kutlama ve şeriatın Libya’nın temel yasası olacağının açıklanmasına uygun bir şekilde Hebdo, Hz Muhammed’den konuk yazar olmasını istedi” dendi.

Simdi sonra olan gelismeleri yaziyorum asagiya
Bu haftaki sayısını 'Şeriat Hebdo' başlığıyla yayımlayan Fransız siyasi mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki binasına molotof kokteyli atıldı.
Derginin Hazreti Muhammed'i 'ti'ye almaya niyet ettiği sayısı bugün piyasaya çıktı. Derginin Hazreti Muhammed'i konu alan karikatür ile çıkacağının açıklanmasının ardından dün gece Charlie Hebdo'nun Pariste'ki binasına saldırı yapıldı. Fransa merkezli derginin internetteki sitesi de devre dışı kalmış durumda.
Piyasaya çıkmadan bela yaratan Chalie Hebdo dergisi, bugün bayilere ulaşan sayısının kapağında Hz Muhammed'in 'Gülmekten ölmezseniz 100 kırbaç' karikatürüne yer veriliyor.
Saldırıdan sonra konuşan derginin yayın yönetmeni Charb, amaçlarının yeni bir provokasyon olmadığını söyledi.
Alt 02-11-2011, 13:02
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başlıkta bir sitem var sanki "yine" evet yine umarım bir tabu olmaktan çıkana kada bu yineler sürer ve gider aslında müslümanlar dışında bu konuya bu kadar takılan kimse yok mesela isa'yı o kadar çok yerde ve şekilde görüyoruz ama hristiyanların müslümanlar kadar tepki gösterdiğini hiç görmedim.

Olayı biraz gırgıra alırsak sanırsam çok çirkin filanmış yada yüzünde bi iz filan taşıyormuş ondan yüzünü gizliyorlar
Alt 02-11-2011, 13:08
Üye

Bir internet sitesinden kopyala yapistir yaptim sadece ne baslik nede icerik bana ait degil.Le Monde gazetesinin internet sitesinde olayin detaylarina baktim ve supriz derginin internet sitesini hackleyen kisiler ingilizce ve turkce yazi birakmis ana sayfaya burdanda anliyoruzki bu isi yapan kisiler Turk.Hemen birileri iftira attigimi soyler asagiya yazinin fransizcasini ekliyorum.

Un message en anglais et en turc dénonçait l'utilisation de l'image du prophète Mahomet par l'hebdomadaire.
Alt 02-11-2011, 18:42
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

The offices of the French satirical magazine Charlie Hebdo in Paris have been destroyed in a petrol bomb attack.

Paris'teki Charlie Hebdo dergisinin ofisi, petrol bombasiyla tahrip edilmistir.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15550350

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 02-11-2011, 18:56
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bu tur olaylarda, aklima ilk gelen, bu dinin mensuplarinin inandiklarina guvenemeyip, cezayi kendilerinin kesmeye kalkismalari. Ben inanir olsaydim, muhammed, allah gibi, guclu gordugum, varligina inandigim kisi veya ruhlarin isine karismayi aklimin ucundan bile gecirmezdim. Gerci, kendi yarattigi insanlari oldurmek icin, savas alanina meleklerini gonderen bir tanriya inanip da, ayni zamanda bir derginin cezasini veremiyecegini dusunmek, ancak imanin tum mantigi yok etmesiyle mumkun olabilir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 02-11-2011, 19:14
Ascendent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ascendent Ascendent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu tur olaylarda, aklima ilk gelen, bu dinin mensuplarinin inandiklarina guvenemeyip, cezayi kendilerinin kesmeye kalkismalari. Ben inanir olsaydim, muhammed, allah gibi, guclu gordugum, varligina inandigim kisi veya ruhlarin isine karismayi aklimin ucundan bile gecirmezdim. Gerci, kendi yarattigi insanlari oldurmek icin, savas alanina meleklerini gonderen bir tanriya inanip da, ayni zamanda bir derginin cezasini veremiyecegini dusunmek, ancak imanin tum mantigi yok etmesiyle mumkun olabilir.
Yaa demi vartor amca. Aklıma benim videolarıma karşı yasal otoriteleri göreve çağıran Vakit gazetesi'nin web sayfası geldi. "Bari Allah kendisiyle dalga geçene birşey edemiyor, biz edelim. "
Alt 02-11-2011, 20:39
Üye

Le Figaro
2 Kasım 2011

Fransa’nın haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo, önceki gece “Şeriat Hebdo” ismiyle yayımlanan sayısındaki Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürler sebebiyle saldırıya uğradı.

Dergi Pazartesi günü yaptıkları açıklamayla Tunus'ta İslamcı Ennahda partisinin zaferini kutlamak için yeni sayısının editörlüğünü Hz. Muhammed'e verdiğini duyurmuştu.
Müslümanlardan gelen tepkilere aldırmayarak derginin yayımlanması üzerine, derginin Paris'teki merkezine iki molotof kokteyli atıldı ve internet sitesine korsan saldırıya uğradı. Hacker’lar, sitede yer alan karikatür ve yazıların yerine, Arapça ve İngilizce sloganlar koydu.
Atılan molotof kokteylleri nedeniyle çıkan yangın sebebiyle Charlie Hebdo ofisi çalışılamaz hale geldiği için, Libération gazetesi, dergi çalışanlarını kendi merkezine davet etti ve işlerine burada devam edebileceklerini bildirdi.
Charlie Hebdo daha önce de Fransa mahkemelerinde, Hz. Muhammed karikatürü yayımlaması nedeniyle yargılanmış, ancak "ifade özgürlüğü"nü kullandıkları yönünde karar verilerek ceza almamıştı.
Olayla ilgili olarak, Fransa İmamlar Derneği Başkanı Tarık Ubru da Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki bürosunun kundaklanmasını kınayarak, saldırının "kabul edilemez" olduğunu bildirdi.
Alt 02-11-2011, 21:43
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Katiliyorum. "Hepimiz tanriyiz" hikayesi gibi bir durum olusuyor.
Alt 02-11-2011, 22:04
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aslında muhammedin resmedilmesi yasağı müslümanların kendi kendilerine icat ettikleri bir şey. Muhtemel sebebi de isa gibi ikonlaştırılmaması olabilir. Fakat görüyoruz ki bu yasak ile ikon olmaktan kurtarsalar da tabu haline getirmişler.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 02-11-2011, 23:41
Üye

istatistik galiba yazilanlari okumuyorsun,Charlie Hebdo'nun yakilma sebebi islam ile dalga gecmesi.Derginin bu haftaki ismi seriat hebdo(haftalik kelimesinin kisaltilmasi)olmasindan kaynakliydi.Dergide seriat'in kadin haklarina nasil baktigi,turban ve peygamberin fikirleri ve kur'an elestiriliyordu.Dergi anarsist fikirleri savunuyor ve butun dinlere karsi.

Önerilen Siteler