Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-11-2011, 10:18
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Ölüm anı deneyimlerine bilimsel açıklama

Cambridge Üniversitesi’nin Tıbbi Araştırma Konseyi Kavram ve Beyin Bilimleri bölümünde görevli olan sinirbilimci Dean Mobbs’un ve Edinburgh Üniversitesi’nden Caroline Watt’ın yazdıkları, Trends in Cognitive Sciences (Kavramsal Bilimlerde Akımlar) dergisinde yayınlanan yeni bir makaleye göre; “yapılan araştırma bilinenin aksine bu deneyimlerin paranormal olmadığını belirtiyor. Onun yerine ölüm-benzeri deneyimler normal beyin fonksiyonlarının (travmatik ve hatta bazen zararsız bir olayın yaşandığı süreçte) yanlış gittiğinin habercisidir”.

KAYNAK

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 20-02-2012, 05:02
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Birileri de , yukari ciktigini , tanriyla konustugunu ve tekrar dunyaya dondugunu iddia ediyor.
Alt 20-02-2012, 20:47
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

''Bir ışık gördüm,biri bana geel geel dedi''
Alt 20-02-2012, 21:07
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

20'li yaşlarda ölüm anı ile ilgili ''yaşanmış'' anılar, ölüm kaygısı, astral yolculuk, telekinesis, uri geller (Çoook modaydı) ile ilgili ne bulursam okuyordum.

Bir arada meşhur 27gr hikayesi vardı. Ölmeden hemen önce tartılan insanların ölümden sonraki tartımları kıyaslanıyor ve 27 gr fark bulunuyordu..

Beyoğlundaki Metapsişik derneğe de gittim..

Bu merakım Turan Dursun'la son buldu. Meğer biz nar-ı cehennemin yağlı kütükleri olarak öngörülen bir yazgıya sahipmişiz..

Sevgili Turan Dursun (Sonraları İlhan Arsel, Arif Tekin, Muazzez İlmiye Ç.) gözümü açana dek bir yaprak gibi sağa sola savruluyordum.

Bence ha metafiziğe, parapsikolojiye biat etmişsin, ha dine..Çok fark yok arada.

Sonuçta iman temeli üzerine inşa ediliyor bunlar. Al birini vur..

Da, hayatımda -bir kez de olsa- bir durugörü yaşadım. Bunu da bir kendime açıklayabilsem çok rahatlayacağım.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 20-02-2012, 21:26
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Olayın içine düştüğü komiklik bu kadardır işte. Çok gülmüştüm bu bölümü izlerken...

Mutezile´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence ha metafiziğe, parapsikolojiye biat etmişsin, ha dine..Çok fark yok arada.

Değrli mutezile ;

Siz ateist değildiniz değil mi? Ansızın aklıma geldi de : Ateist fikirde, metafizik (Varlık Felsefesi) tir. Ve metafiziğin alayı (idealizm/materyalizm.....theism-deism-panteism/ateizm ) iman temeli üzerine inşa edilmiştir. İman temelli (inanç esaslı) her konu gibi, gerçekliği sınanacak şeyler değildir. Birini seçer, İNANIRSINIZ...

Esen Kalınız

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 20-02-2012, 21:50
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Aera,

İman temelli olmaları babında Aynı şeyleri sözylemişiz.
Ben ateist değilim gerçekten, agnostik'e biraz yakınım.

Diğer dedikleriniz: metafiziğin tanımı ve açılımı benim anladığım, düşündüğüm şeylerle çelişiyor.

Ama metafizik ve din konusunda hemfikirim sizle.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 20-02-2012, 22:02
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Aera,

İman temelli olmaları babında Aynı şeyleri sözylemişiz.
Ben ateist değilim gerçekten, agnostik'e biraz yakınım.

Diğer dedikleriniz: metafiziğin tanımı ve açılımı benim anladığım, düşündüğüm şeylerle çelişiyor.

Ama metafizik ve din konusunda hemfikirim sizle.
Değerli Mutezile ;

Metafizik, varlık felsefesinin ismi iken, zaman içerisinde anlamı deforme edilerek daha çok ruhani-tinsel bir şekle bulanmıştır. An itibarı ile metafizik deyince insanların aklına, periler-cinler-parapsikoloji v.b. şeyler geliyor. Kanımca siz burada, metafiziği deforme edilen anlamı ile kullandınız.

Bana arada bir sorarlar ;

(Şaşkınlık içerisinde), "Ateist misin?". Cevap Veririm "Evet." Tekrar sorarlar, (kurnazca bir gülümseme ile), "Tanrını olmadığını nereden biliyorsun?" Cevap veririm, "Bilmiyorum. Lakin senin bildiğin Tanrıları reddediyorum. Senin bilmediğini zaten bende bilmiyorum..."

Esen Kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 20-02-2012, 23:53
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Bunlar bir de cogunlukla ameliyatlarda ve agir travmalar(darbe, carpma vs.) sonucu bayilma evresinde olur nedense..
Alt 21-02-2012, 02:34
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunlar bir de cogunlukla ameliyatlarda ve agir travmalar(darbe, carpma vs.) sonucu bayilma evresinde olur nedense..
Nasıl bir ışıksa artık,ölene de,uzaylılar tarafından kaçırılana da,anjiyo olana da eşşek tepene de görünüyor,bir bizim gibilere görünmüyor.Aklı temel alan bir insan ameliyat olsa da,ölümden dönse de gördüğünün bir yanılsama olduğunu bilir.Diğeriyse yapısı gereği herşeyi dine yada metafiziğe bağlama eğilimindedir,ortalığı ışıkda ışık diye velveleye verir.

Ben ışığın kralını kafama odunu yiyince görmüştüm,şaka yapmıyorum,daha önce sağlam dayak yemiş olanlar yada dövüş sporlarıyla ilgilenenler tehlikeli darbelerde bunu yaşamışlardır.

Mutezile bizim aile fertlerinden biri,adına Serap teyze diyelim;hayatı boyunca metafizik olan herşeye ilgi duydu,fal,parapsikoloji derken önce yogaya merak saldı,sonra Hindu oldu.Yaklaşık 20 yıllık Hinduism denemesinden ve ilerleyen yaştan sonra -ne tesadüfse-İslam'a merak saldı.Şimdi sağlam bir Müslüman,örtünme falan yok tabi.

Ortada bir patern var,o şablona uyanlar artık Müslüman mı olur,metafizikle mi kafayı bozar farketmiyor.Yapıyla ilgili bu işler temelde.
Alt 21-02-2012, 04:12
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Nasıl bir ışıksa artık,ölene de,uzaylılar tarafından kaçırılana da,anjiyo olana da eşşek tepene de görünüyor,bir bizim gibilere görünmüyor.Aklı temel alan bir insan ameliyat olsa da,ölümden dönse de gördüğünün bir yanılsama olduğunu bilir.Diğeriyse yapısı gereği herşeyi dine yada metafiziğe bağlama eğilimindedir,ortalığı ışıkda ışık diye velveleye verir.

Ben ışığın kralını kafama odunu yiyince görmüştüm,şaka yapmıyorum,daha önce sağlam dayak yemiş olanlar yada dövüş sporlarıyla ilgilenenler tehlikeli darbelerde bunu yaşamışlardır.

Dogrudur. O tip insanlar yasarlar bu tur problemleri. Cunku darbeye (irili-ufakli) maruz kalirlar.

Zaten cok fazla buyutulecek bir durum degil, gozkapaklarinizin ustune bir 10 dakika parmaklarinizla basinc uygulayin, basiniz agrimaya baslar, isigin alasini gorursunuz. Ama gelen tanri degildir.

Önerilen Siteler