08-09-2006, 17:26
|
|
Üye
|
|
|
|
turan dursun ve ateistlere
1-Öncelikle şunun altını çizmek gerekir:" Din yaşam tarzının adıdır, yaşam tarzımız dinimizdir! Kimlik kartında din hanesinde yazan şeyin İslami açıdan hiç bir önemi yoktur! Neyi nasıl yaşıyorsak dinimiz o dur!
2-Din iyiliği yaymak, kötülüğe engel olmak için gönderilmiştir. Pasifizm, nemelazımcılık, enaniyet, bencillik İslam ile barınamaz, ilişkilendirilemez!
3- İslam şeriatında önce İman gelir:Allah'a tevhid bilincine sahip olarak iman etmek.Hz Muhammed'i resul, Ahireti kabul etmek gerekir...!
Sonra Ahlak gelir:Hayatımızı İslam'ın emrettiği şekilde " ne kendimize ne başkalarına zarar vermeden " iyi -temiz- namuslu olarak yaşamak gerekir! İbadetler bunu sağlamak için emredilmiştir.
Hangi Din ( Muhammet Altaytaş - Eylül yayınları )
Sevgili alihazar uzun copy pastelere link göstermeniz ve eğer varsa şahsi fikrinizi paylaşmanızı rica ederiz.
Psikokemoterapi
|

08-09-2006, 18:11
|
|
|
Re: turan dursun ve ateistlere
ıııh! ben artık bişi yazmıycam.
* kardeşim,vaktini böyle copy,pastelere *ayırıcana ibadetinle ilgilensen,kuran filan okuyup ilimine ilim katsan bizide yüzlerce kez okuduğumuz şu cevap verile verile baygınlıklar geçirdiğimiz yazılarla muhatap etmesen,tamam hepsi doğru,kabul ediyoruz,mutlu oldunmu bak tövbede edicez,imanada gelicez ama n'olur bidaha böyle copy yapma fikrin varsa kendi söyliyebilecek bir şeyin varsa yaz,şu bu sitenin zırvalıklarıyla forumlarda boşuna yer işgal etme.sen yeni bulmuş olabilirsin ama baygınlık verdi artık o yazılar.
|

08-09-2006, 18:33
|
|
Üye
|
|
|
|
sadce diyorumki gerçek gerçektir copy pastede olsa siz sopy pastelere cevap vermediğiniz için siliyorsunuz hem nerden sopy paste fikirine varıyorsunuzki benim o kapasitede yazacak bir bilgi birikimim olmadığı kanıtına nerden vardınız
sizleri şiddetle kınıyorum
aynı şeyi atesitler yapsa ne yapardınız ......?????????
Güzel kardeşim;İran ve Suudi arabistana gidince başörtmek gerektiğini biliyorsun,Camii'ye girerken ayakkabını çıkararak GEREĞİNİ YAPIYORSUN.
Sitemizin kuralları var ve bu kurallar HERKES için geçerli."Din Allah'ın oluncaya kadar......"anlayışı vehmi ile patavatsız ve pervasız bir şekilde BEN İSTEDİĞİM GİBİ DAVRANIRIM anlayışından,tarzından vazgeçin artık.
Psikokemoterapi
|

08-09-2006, 18:39
|
|
|
Sevgili alihazar, burada ateistler de kurallara uymadıgı zaman banlanmaktadır.
Senin koydugun copy-paste bir çok konu içermekteydi ki bu konular farklı forumlarda ele alınmkatadır. Bu kadar uzun bir yazı alıntılamak yerine bilgi birikimini o forumlarda bizimle paylaşman daha iyi olur düşüncesindeyim.
Sevgiler
Merwe
|

08-09-2006, 18:53
|
|
|
ali hazar
*hem nerden sopy paste fikirine varıyorsunuzki benim o kapasitede yazacak bir bilgi birikimim olmadığı kanıtına nerden vardınız. demişsin
*ne yazdığını bilmiyorsun herhalde yazında sitelerin adları bile duruyordu.
ayrıca kendi fikrin varsa yaz. yoksa medrese eğitimine devam et,zaten ramazanda geldi senin ibadetle uğraşman gerek,daha açacak sitelerinde var ,dimi alihazar yada semerkant her ne isen.
|

08-09-2006, 19:27
|
|
|
Ali Hazar,
Seni başka forumlardan da tanıyorum. Burada, bu tarz iletilere (uzun kopyala yapıştırlar) kesinlikle izin vermiyoruz ve bu konu tartışma dışıdır. Forumlarda herhangi bir katılım yapmak istiyorsan, tartışılan konulara katılabilirsin ve kendi düşüncelerini ve yorumlarını yazabilirsin. Forum kirliliği yaratman durumunda üyeliğin ile birlikte tüm iletilerin silinecektir.
neutrino
|

10-09-2006, 15:46
|
|
|
ali hazar bence boşuna burda vakit kaybetme,bak önümüz zamazan ayı
yani extra iki kat bonus,sevaplarını ikiyle çarp,hatta namaz borçlarını bir ayda ertelemeye al,gerçi senide anlıyorum bizim gibi munafıklarla savaş da *bonus sevap* veriyo ama ramazan iki kat bonus demek be kardeşim,
senede bi kere gelen bi fırsat tepme,
|

10-09-2006, 16:06
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Ali hazar kardesim demiski gercek gercektir copy-paste olsada dogru solemis.Benim bunları yazamıyacak kapasitede oldugum kanısına nasıl vardınız demeye calısmıs ki copy-paste yapıyorsan burdaki insanları senin kapasiten hakkında süphe duymaları gayet normal...
Ben yinede bu yazdıklarına(her ne kadar copy-paste olasada) cvp vericem
1. Din bir ihtiyaçtır insanlar en güzel seyi dünya hayatı oldduguna inanmıstır her zaman ve onlara bundan daha güzel birsey vaadedilince düsünmeden inandıkları seydir din ve bide ölüm korkusu tabiii.
2.Din iyliği yaymak ...... İyi de Ali Hazar dünyada 300.000 den fazla din var hangisi insanların kötülüğü için..???
3. "Sonra Ahlak gelir:Hayatımızı İslam'ın emrettiği şekilde " ne kendimize ne başkalarına zarar vermeden " iyi -temiz- namuslu olarak yaşamak gerekir! İbadetler bunu sağlamak için emredilmiştir." Bana hangi dinin ahlakı bozdugunu solermisin bunlar sadece islamda değil bütün dinlerde var sonucta hangi dinin kitabı insanlara ahlaksız olun diyorki....HİÇBİRİ
Saygılarımla
|

10-09-2006, 16:51
|
|
Üye
|
|
|
|
Bazı arkadaşlarımız bilgisiz, saygısız ve kültürsüz olduklarını nasıl da belli ediyor. Bu sözlerimin kime olduğunu kendileri biliyor. Sadece başkalarının düşünceleriyle hareket eden ve mantıklı bir cevapla karşılaştıklarında sap gibi etrafına bakınan ne yapacağını bilemeyen insanlar vardır ya. İşte böyle düşüncelerini ortaya koyamaz onlar. Sadece hakaret eder. Sanır ki karşısındakini bu şekilde alt eder. Halbuki insanlığından utanılacak biri olduğunu farkedemezler. Ateism dediğiniz özgürlükse ben bu şekildeki bir özgürlüğü tanımıyorum. [Bu sözlerimin muhattabı olmaması gereken (inançlı olsun olmasın) kişiler kendilerini biliyor onlardan özür diliyorum ve saygılarımı sunuyorum]
|