Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-09-2006, 17:04
byspy byspy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Neden Hiçbir Dine İnanmıyorum

Neden dine inanmıyorum aslında cok sebebi var en başa dönüp anlatıyım...
Daha küçüklüğümde başlamıştı bu şüphe duymalarım oturdugum semt itibari ile ekonomik bakımdan cok dengesiz bir ortamda büyüdüm...Kimileri uyuşturucu satarak zengin oluyordu kimileri hırsızlık yaparak...
İlahi adalet dediler yıllarca bende inandım ama artık neyin dogru neyin yanlış oldugunu anlayabiliyorum ve artık sorguluyorum...
Mahallemdeki cami hocasına gittim bu degesizlik niye dedim verdigi cevap ilahi SINAV oldu bu kadar sadece sınav...
Sonra kitap mevzuları...Arada sırada camilerde yapılan sohbetlere giderim ve dinlerim bir gün tanık oldugum bir olay Allahın Kuran-ı Kerimi mahşer gününe kadar koruyacagı ile ilgili konuşmalardı,tutamadım kendimi sordum diger kitaplar kimindi diye onları ne diye korumadı (böyle sohbetlerde gençlere söz hakkı verilmez normalde) gelen cvp insanlar o dinlerin kitaplarını talan ettiler degistirdiler ya iyide Allahın indirdigi bir kitabı nasıl talan edebilirsinki...
Dahada o camiye beni almadılar
Daha sonraları kurandaki yanlışlıkları farkettim celişkileri ve hataları...
Artık müslümanlıkta dahil hiçbir dine inanmıyorum ama bir şeyi biliyorum bir yaratıcı var ve ben bu yarataıcı su ana kadar hiçbir dinde göremedim....
Bunları yazmamın asıl sebebi hakkımda biraz olsun bilgi sahibi olmanız ve bundan sonra yazacaklarım için yadırgamamanız.....Saygılarımla
Alt 09-09-2006, 17:37
mep
Üye Değil

Standart Re: Neden Hiçbir Dine İnanmıyorum

sevgili byspy
* sorgulayıcı yönün,açık bir akıl ve yüreğinle dinlerden özgürlüğe hoş geldin.yadırganmayacaktır yazdıkların,hiçte yabancısı değiliz çelişkilerin,yalanların sen aklından geçenleri paylaş.dinlerden özgürsün bu tartışma alanında.soramıyacağın soru yoktur burada.tabu lardan özgürlüğe hoş geldin.
Alt 09-09-2006, 17:51
Kıdemli Üye

Çok saol mephisto teşekkür bundan sonra yazacaklarım için,bana güven verdigin için
Alt 10-09-2006, 00:23
Üye Değil

Sevgili byspy,
Dinlerden özgürlüğe hoş geldin. Biz de senin gibi bazı şeyleri sorgulayarak bu aşamaya geldik. Sadece sana bir tavsiyem var. Sen bir insansın. İnsan olarak kendi gücüne inan. İnsan doğaya uyum sağlamayan tek canlıdır. Var olduğundan beri doğaya karşı sürekli mücadele etmiştir. Bunu yaparken de kendisindeki güce inanmıştır. Bilim ve teknoloji bu gücün eseridir. Kendi gücüne inanmayanlar zaten doğaüstü güce sığınarak avunmaya çalışmışlar. *Adı üstünde sadece avuntu. Başka da insanlığa bu tanrının hiç bir katkısı olmamıştır. Tam tersine insanlığı birbirine kırdırmış. İnsanlığın gelişimine engel olmuş. İşte biz ateistlerle onlar arasındaki fark. Tercih senin. Sevgilerimle...
Alt 12-09-2006, 16:58
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Bysps
Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşamışız. Bende bizim köyde caminin minaresi yoktu. Köylüler minaresiz cami olmaz dediler minare yapmaya karar verildi. Gariplik ne biliyormusun? Camide su yok. Bende dedimki ya gelin önce suyu getirelim. Siz hep temizlik imandandır dersiniz. Olmaz dediler sanki kötübir şeymiş gibi burası alevi köyümü? bende imkan olsa zaten aleviliğe geçeceğim dedim sen *dinsizmisin dediler. Bende siz öyle diyorsanız öyleyim dedim. maalesef artık buna cahillik bile diyemiyor insan zır cahil veya kör cahillik bu olsa gerek aramıza hoşgeldin dostça kal
Alt 15-09-2006, 15:39
Kıdemli Üye

Sayın kuvvacı,
Zamanında da insanları geri bırakan teknolojik alanda eksik kılan aynı şey degilmi.İnsanların bu cahiliye devrinden kalma kalıplaşmış düşünceleri...
Osmanlıyı geri bırakan ve sonunda yok olmasına kadar götüren aynı şey degilmi...
Zaten insanları da cahil kılan din degilmidir zamanından bu yana...
Saygılarımla
Alt 15-09-2006, 15:53
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili byspy,
bence biraz daha araştır, yaratıcıyada inanmayacaksın. Yaratıcı olsaydı kendini sevgili yaratıklarından esirgemez bizimle olurdu...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 23-09-2006, 18:30
Üye Değil

Nerden biliyorsun bizimle olmadığını onu görmenen yok anlamına mı gelir senin gözlerin ne gelişmiş
Benim bildiğim insan gözlerinin görme sınırları olduğu
Alt 27-09-2006, 17:16
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Ve beyninin, sinirsiz hayal etme ve kendi yarattigina bile tapabilmesi *gucune sahip oldugu.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 01-10-2006, 15:13
DEVRAN DEVRAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben aslında agnoistim.Ama kuranın iddaa edildiği gibi yüce bir allah tarafından yazılamayacağına inanıyorum.(kadını aşağılamalar,dünyanın yaratılışıyla ilgili aptalca ve sığca ifadeler,çoğunun hikayeden oluşması,insanın yazamayıcı hiçbir şey yazmaması,günümüzde uygulanamaz olması,çok kadınla evlilik,bilim dışı ifadeler,insanlığın geldiği uygarlığa ve oluşturulan kültür karşısında sönük kalması,şeriatın ve islam ülkelerinin oluşmasında büyük etkiye sahip olması vb.)Aynı zamanda hangi yüce Allahın afrikadaki açlığa,ıraktaki ölümlere izin verebileceğini düşünüyorum.(varsa bile kahrolsun öyle tanrı)bunlar da ateist olmam için sebebler.

Önerilen Siteler