Natürelist´isimli üyeden Alıntı
Sayin upuaut,
Evet gercekten bu mamutlar vardi ve soyu tükenmistir,
Örnek verdiginiz ayete önceden de bakmistim belirttiginiz gibi 50 bin yil'in ne yil'i oldugu belli degil,
bu bir ay yil'imi, yoksa bildigimiz yil mi, yoksa isik yili mi? yada deve ile yolculuk yapip 50 bin yillik bir mesafe mi? tabii ki bunda da islam ulemasi binbir anlamlar cikariyorlar, ne diyelim al-lah derdini anlatamamis?
Saygilar
|
Sevgili Natürelist, varsayalım ki ayette geçen süre IY (Işık Yılı) olsun.
Einstein 1905'te demişti ki;
"Evrende ışıktan daha hızlı bir madde yoktur."
O zaman ayet şu hale döner:
Meâric Suresi-Ayet 4: Melekler ve Ruh (Cebrail), oraya, miktarı 50,000 IY olan bir günde yükselip çıkar.
Peki ama,
Samanyolu Haritası sayfasında gördüğünüz gibi sarmal şeklinde olan içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksimizin çapı 90,000 IY dır. Demek ki Melekler ve Ruh yani Cebrail (A.S.) hazretleri Samanyolu'nun ortasından biraz fazla olan bir yerden geldikleri sonucu çıkar. Yani bunlar Samanyolu'nun dışına bile çıkamamış olurlar ki, evrende 200 milyardan fazla galaksi vardır.
Örneğin, Samanyolu'na benzeyen dört gökada vardır. Bunlardan NGC 3953 (üstte, solda), 55 milyon IY uzaklıktadır ve çapı 90.000 IY'dır. NGC 5970 (üstte, sağda), 105 milyon IY uzaklıkta ve 85.000 IY çapındadır. NGC 7329 (altta, solda), 140 milyon IY ile daha bile uzaktadır, ancak 140.000 ışıkyıllık çapı ile daha büyüktür. NGC 7723 (altta, sağda), 80 milyon IY uzaklıkta ve 90.000 IY çapındadır.
Evet, kardeşim ben yaptım, oldu. Yukarıdaki ayetteki süreyi evrendeki en büyük süre olan IY cinsinden aldığımızda, 50,000 IY olur. Ama bu süre içinde ancak Samanyolu'nun yarısı 5000 IY geçeriz ve evrende daha alınacak tonla yol var demektir.
Özetle bilim bize diyor ki,
"Sen, 50,000 IY ile kendi galaksinin içinden bile çıkamazsın!". Hani Allah, melekler ve Cebrail (A.S.) mekandan, dolayısıyla zamandan münezzeh (uzak) idi. Ama ayetteki süreyi en büyük zaman olarak, 50,000 IY olarak alırsanız, evrende dona kalırsınız. Demek ki ayette kesin bir yanlışlık vardır.
Ben bu sonucu araştırmacı arkadaşlarıma ithaf ediyorum.