Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-12-2011, 17:18
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bingöl Üniversitesi'nde Evrim karşıtı konferans

Bingöl Üniversitesi'nde evrim karşıtı konferans

Bingöl Üniversitesi, evrim karşıtı olduğu bilinen Adem Tatlı’nın katılımıyla ‘Bilimin Işığında Evrim’ başlıklı bir konferans düzenledi. Söz konusu konferansta hakim olan düşünce ise bilim ve evrim düşmanlığı idi.
Bingöl Üniversitesi rektörlüğü, ‘Bilimin Işığında Evrim’ adlı bir panel düzenledi. Rektör Gıyasettin Baydaş’ın da izleyici olarak katıldığı panelin konuşmacısı Prof. Dr. Adem Tatlı idi. Daha önce de pek çok kez “evrim diye bir şey yok” dediği bilinen Adem Tatlı’nın panelde sarf ettiği sözler bir yana, kendisinin panelde konuşmacı olarak yer alması da panelin bilime ve evrime ne kadar uzak olduğunu gösteriyor.
Adem Tatlı’dan muhteşem analoji
Konuşmasında, evrim tartışmalarının ana düşüncesinin bir yaratıcının kabulü veya reddi olduğunu belirten Adem Tatlı, muhteşem göz-gözlük analojisiyle, evrimcilerin “tutarsız fikirlerini” ve “bilimsel düşünceden ne kadar uzak olduklarını” ortaya koydu! Ve yine aynı analoji üzerinden yaratılışçıların tutarlı ve bilimsel düşüncelere sahip olduğunu iddia etti:
“Burada, bir yaratıcının kabulü veya reddi vardır. Meselâ elinizde bir gözlük var. Bunun hangi maddelerden yapıldığını, ne iş gördüğünü en ince ayrıntılarına kadar inceliyorsunuz. Böyle bir argümanda herkes gözlüğün bir ustanın eseri olduğunda hemfikirdir. Gözlük yerine canlıların gözü dikkate alınınca, o da en ince yapısına kadar inceleniyor, ne işe yaradığı ve nasıl çalıştığı ortaya konulmaya çalışılıyor. Buraya kadar evrimcilerle yaratılışçılar arasında problem yoktur. Bu gözün ustasının kim olduğuna sıra gelince, tartışma başlıyor. Yaratılışı savunanlar, eldeki gözlüğün; ilim, irade ve kudret sahibi bir ustanın eseri olduğu gibi, ondan daha mükemmel olan bu gözün de ilim, irade ve kudret sahibi bir ustanın eseri olduğunu kabul ederler. Ateist evrimciler ise, gözlüğün ustasını kabul ettikleri halde, gözün tesadüfen ortaya çıktığını ve bir ustasının bulunmadığını belirtiyorlar ve böyle bir iddianın bilimsel bir yaklaşım tarzı olduğunu ileri sürüyorlar.”
Evrim karşıtlarının "ünlü" gözün evrimi ve saat analojisi tezlerine karşı, Evrim Sempozyumu'nda konuşan Richard Dawkins'in "Kör Saatçi" kitabı önerilebilir. Dawkins, evrimin, yaradılışçıların sunduğu gibi "bir anda" değil, basamaklı bir modele sahip olduğunu vurgular.
Adem Tatlı “materyalist evrimcilerle yaratılışçılar arasındaki tartışmanın en can alıcı noktası”nı ise “evrimciler kâinata sebepler hesabına ve tabiat namına bakarlarken” yaratılışçıların “kainata Allah adına bakması” olarak saptadı! “Kainata sebepler hesabına ve tabiat namına bakma”yı “her şeyi sebeplere vermek” olarak açıklayan Tatlı, “Allah hesabına bakma”yı ise şöyle açıkladı:
“Kâinata Allah hesabına bakıldığı zaman, o sahadan elde edilen bütün bilgiler Marifetullah’a, yani Allah’ı bilmeye basmak olmaktadır. İslâmiyet, bilimde ne kadar çok terakki edilse, yani varlıklar hakkında ne kadar geniş bilgi sahibi olunsa, Allah’ın kâinattaki tasarrufunun, hikmet ve hâkimiyetinin daha iyi bilineceğini nazara verir.”
Tatlı, evrim teorisini Said-i Nursi ile “çürütüyor”
Adem Tatlı 1992 yılında ‘Evrim ve Yaratılış’ adlı bir kitap yayınlamış ve bu kitabı 14 yıl boyunca Selçuk Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi’nde ders kitabı olarak okutmuştu. Tatlı’nın, bu kitabı sebebiyle, 2006 yılında YÖK tarafından Dumlupınar Üniversitesi ile ilişiğinin kesilmesiyle, kitabın içeriği de kamuoyuna yansıdı.
Adem Tatlı ‘Evrim ve Yaratılış’ adlı bu kitabında ‘Akıllı Dizayn’, ´Sıçramada Denge´ ve ´Yaratılış Teorileri´gibi başlıklara da yer vermişti. Üstelik söz konusu başlıklara dayanak olarak sunulan alıntılar ise Kuran’dan ve Erzurumlu İbrahim Hakkı ile Said-i Nursi´nin kitaplarındandı.
Bu nasıl evrim paneli!
Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Bilim Işığında Evrim’ paneli, panelin konuşmacısı Adem Tatlı’nın gerek paneldeki sözleri, gerekse bilim adamlığından uzak kimliği ile “bu nasıl evrim paneli” tepkisini hak ediyor. Ne panelde dile getirilen düşünceler, ne de panel konuşmacısının kimliği bilimsel düşünce ve evrim teorisi ile bağdaşmıyor.
Bilimsel yaklaşım ‘Evrim, Bilim ve Eğitim’ sempozyumunda
Evrim bilimsel gerçekler ışığında, bilim adamı kimliğini haiz katılımcılarla Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu’nda tartışılıyor. III. Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu dün Boğaziçi Üniversitesi’nde başladı. Sempozyum bugün ünlü evrim biyoloğu Richard Dawkins’i ağırlıyor ve Ekoloji-Evrim, Biyoloji Felsefesi, Evrim Öğretimi oturumları ve Öğretmen Çalıştayı ile devam ediyor. sol haber.
-----------------------------

imanı Güzeller
Din ile kutsandılar
iman ile Fırsatlandılar
Huriler Cennetle iştahlandılar
insanlıklarını unutub puşlaştılar
Emelleri ikrarları karanlıklar oldu
ışıklardan korkar oldular
Yaradanı arsızlıklarına ortak kıldılar
Her türlü hayasızlıkları
Kendilerine hak sandılar
Faize haram dendi
Kärını helal sandılar
islam müslümansan kardeşimsin
Karalarımı yüzüme çalarsan
Hemi düşmanım hemide käfirsin
Ar ile edebden uzaksınız
Yaptıgınız bunca çirkinlikler ayıblar
Bir gün gelib
Sizleri yok edecekler
Adabdır güzellikler insan olmak
Sözlerim size degil
Güzel insan olanlar
Devamlı peşinci olmuşum
Veresiye kabulüm degildir
Karanlıklara karsı isyanım savaşım
işte ben böyle bir insanım.

.09-04-2010.

Konu zahit tarafından (21-12-2011 Saat 17:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: harf yanlışlıgı-arkadaşlar,bingöl yazacagıma,bingön yazmışım-özür dilerim-düzeltirseniz sevinirim.zahit.
Alt 21-12-2011, 17:26
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Camide yapmasi beklenen bir konusmayi, universitede sunmasi, memleketimin ne kadar geriledigini gosteriyor. Bundan 50 yil once, okulumdaki biyoloji ogretmenimin bile kemikleri sizlardi bu tur universiteler oldugunu duysaydi. Tek kelimeyle yaziklar olsun diyorum.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 21-12-2011, 17:35
Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Camide yapmasi beklenen bir konusmayi, universitede sunmasi, memleketimin ne kadar geriledigini gosteriyor. Bundan 50 yil once, okulumdaki biyoloji ogretmenimin bile kemikleri sizlardi bu tur universiteler oldugunu duysaydi. Tek kelimeyle yaziklar olsun diyorum.
sevgili vartor-bir şarkı var,kendim ettim kendim buldum,biz milletce bu karanlıkların gelişini çok sakin izledik,acaba müstakmıyız bunlara diye,sormamız lazım degilmi,atı alanlar üsküdarı çokdan geçtiler.
gerçekler yoldaşınız olsun.
Alt 21-12-2011, 18:16
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

YÖK üstünden estirilen evvel yalan rüzgarının hasadı alınıyor demek ki. Demek ki neymiş? ...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 21-12-2011, 19:21
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yalnızca Türkiye'ye has bir olay değil bu. Benim dikkatimi celbeden asıl mesele, olayın hala ve her nasılsa göz-gözlük seviyesinde irdeleniyor oluşu. Ben Adem Tatlı gibi insanların samimi olduklarını düşünmüyorum. Özellikle yetiştirilip, sistem içerisine salıverilmiş insanlar bunlar.

Asıl gülünç olan, bugün 10 yaşındaki bir ilkokul çocuğunu ikna edemeyeceği anti evrim argümanlarıyla üniversite ahalisine sesleniyor oluşu.

Daha evvel yazdık, yazılanları taşıdık, eğitim sistemimizi ve ahalinin durumunu gözler önüne serdik. Yine forumun bu bölümlerinden bulup okuyabilirsiniz.
Alt 21-12-2011, 21:50
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Bu adamı üniversiteden atmışlardı bilim dışı şeyleri bilim diye anlattığı için. Yakında itibarını iade eder, tekrar prof yaparlar bunu. Türkiye'de biyoloji anabilim dalında öğretin görevlisi olup da evrim karşıtı çalışmalara dahil olan tonla dallama var (Bunu bilimsel yayınlarda yapamıyorlar tabi.). Bu kendini attırmak için çok uğraşmış olmalı.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 21-12-2011, 22:46
terekeme terekeme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wink

zahit´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili vartor-bir şarkı var,kendim ettim kendim buldum,biz milletce bu karanlıkların gelişini çok sakin izledik,acaba müstakmıyız bunlara diye,sormamız lazım degilmi,atı alanlar üsküdarı çokdan geçtiler.
gerçekler yoldaşınız olsun.
Umutsuzluğa düşmeye gerek yok bu köstebekler geçmişte yeraltındaydılar şimdi ise ortalıkta dolaşıyorlar.Bizi bilimsel kanıtlar destekliyor.dolayısıyla zaman.Bir muhabere kazanmış olabilirler,savaşı asla kazanamayacaklar.
Alt 22-12-2011, 01:14
Üye

terekeme´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Umutsuzluğa düşmeye gerek yok bu köstebekler geçmişte yeraltındaydılar şimdi ise ortalıkta dolaşıyorlar.Bizi bilimsel kanıtlar destekliyor.dolayısıyla zaman.Bir muhabere kazanmış olabilirler,savaşı asla kazanamayacaklar.
sevgili terekeme sen benim nedemek istedigimi kusura bakma anlıyamamışsın-benim vurgum düzene vede devleti ele geçiren karanlıklaraydı?
tabi bu ortamdada böyle yaratıkların dogması vede çogalması gerçekleşdi.
---------------------------------
Karanlıklardan korkmayan gençlerim
Zalimin hayinin her türlü çirkefin
Hele birde sessizligin
Teslim alınmış süsü verilen
Halk kitlelerinin sessiz sesleri
Meydanlarda zindanlarda benim gençligim
Kolay degil arı teslim etmek
İşte bunlar bizim gençler
Belki çogu yoksul
Kimisi işçi memur kesim
Maraba köylü fakir
Aiylelerden gelen gençlerimiz
Pekiyi ne ister bu gençler
Ormanıma suyuma yeşillik içinde
Bulunan tüm güzelliklerime
Satılan memleketimin tüm degerlerine
Alın terimize aşımıza işimize
Hayatımız olan tüm degerlerimize
Sesli sesli söyleyen gençlerimize
Dokunmayın kıymayın ulan efendiler
Hamdim derki belki rahatınız
Yemeniz içmeniz dökmeniz
Zannetmeyinizki böyle sürer gider
Bu gençler olacak sizleri
Ömür boyu karanlıkların içine mahkum edecekler.
.06-12-2011.

Önerilen Siteler