Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-03-2012, 21:41
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Evli erkeklere ilgi duyan kadınlar

Yok,işin ahlaki boyutuyla falan ilgilenmiyorum,bunun evrimsel süreçle bir ilgisinin olduğunu düşünüyorum.

Böyle bir tipleme gerçekten vardır,çok kadınla karşılaştım bu model;gönlünü hep evli erkeklere kaptıran,karşılık alamayan yada alsa bile uzun süre acı çeken.

Bir deney yapıyorlar feromonlarla ilgili;hani şu kadınlara erkek atleti koklattıkları deneylerden biri.
Deneklere yine erkeklerin giydiği atletler koklatılıyor,ama atletlerden biri aynı zamanda bir kadına da giydiriliyor.Amaç bir kadının feromonlarının da atlete geçmesi.

Kadınların çoğu üzerinde hem kadın hem de erkek feromonu olan atleti seçiyor.

Şimdi ilkel kadının çocuğuna bakabilecek güçteki erkeği seçmekde kullandığı yöntemler ve kriterleri biliyoruz,burada farklı bir metod uygulanıyor,hem de en kestirme olan;

Üzerinde kadın kokusu olan,yani bir başka kadının çiftleştiği erkek bizim kadınımızı birçok prosedürden kurtarmış oluyor,yeterli olanı seçme gibi zahmetli olan işi zaten o yapmış oluyor.Bir başka kadın bu erkekle birlikte olmuşsa bu adam boş değildir diyor.

Yaygın,yada günümüzde etkisini yoğun olarak hissettiren bir seçme yöntemi olmadığı belli,ama insan dişisi evriminin geçmişinde,belki bir bölümünde bu yöntemi kullanmış gibi görünüyor.
Alt 04-03-2012, 22:45
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Bu aslinda daha cok evrimsel surecte, koku ile alakali bir durum diye dusunuyorum.
Alt 05-03-2012, 02:57
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şimdi ilkel kadının çocuğuna bakabilecek güçteki erkeği seçmekde kullandığı yöntemler ve kriterleri biliyoruz,burada farklı bir metod uygulanıyor,hem de en kestirme olan;
Bu görüş oldukça akla yatkın görünüyor.

Yakın geçmişe kadar insan türünde erkek bireylerin birden fazla dişiyi himayesine almasını düşünürsek, bu olay da bir nevi güç ve statü göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu bakımdan, bir kadının ilkel dürtüler ile bu tarafa doğru bir eğilim göstermesi mantıklı.

Aslanlar ile ilgili belgesellerde de görülebileceği üzere, başıboş halde dolaşan dişiler, sürüden uzaklaştırılmış ve henüz bir eşi olmayan erkek aslanı seçmek yerine, kalabalık bir sürüye hükmeden erkek aslanı tercih etmekteler.

Burada bir diğer incelenmesi gereken durumun da, kalabalık olmak ile güvenliğin ve işbirliğinin daha kolay sağlanabilecek olması düşüncesi olabileceği kanaatindeyim.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 05-03-2012, 18:33
Kıdemli Üye

Aslan örneği güzel,hatta bunu goriller,babunlar gibi türlerde de görmek mümkün.

Aklıma başka bir örnek daha geliyor,hani şu klasik erkek muhabbeti vardır;''ne zaman bir kız arkadaşım olsa bir sürü kız bakıyor,yazıyor;sevgilimden ayrıldım şimdi takan yok.''

Ben bu kahvehane muhabbetinin kesinlikle doğru olduğuna inanıyorum,yüzlerce kez başıma geldi.Üstelik kız arkadaşınızın yanınızda olmasına da gerek yoktur,o dönem boyunca kısmetiniz açıktır.Sevgilinizin üzerinize sinen feromonları başka kadınları cezbeder.

Sevgilisi olmayan arkadaşlar karşı cinsten bir yakın arkadaşına bir gece giydirdiği elbisesiyle ortama aksa,sonuçları da bize bildirseHayır,maksat bizim de bilime katkımız olsun başka birşey değil.
Alt 06-03-2012, 01:12
Kıdemli Üye

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslan örneği güzel,hatta bunu goriller,babunlar gibi türlerde de görmek mümkün.

Aklıma başka bir örnek daha geliyor,hani şu klasik erkek muhabbeti vardır;''ne zaman bir kız arkadaşım olsa bir sürü kız bakıyor,yazıyor;sevgilimden ayrıldım şimdi takan yok.''

Ben bu kahvehane muhabbetinin kesinlikle doğru olduğuna inanıyorum,yüzlerce kez başıma geldi.Üstelik kız arkadaşınızın yanınızda olmasına da gerek yoktur,o dönem boyunca kısmetiniz açıktır.Sevgilinizin üzerinize sinen feromonları başka kadınları cezbeder.

Sevgilisi olmayan arkadaşlar karşı cinsten bir yakın arkadaşına bir gece giydirdiği elbisesiyle ortama aksa,sonuçları da bize bildirseHayır,maksat bizim de bilime katkımız olsun başka birşey değil.
Deney önerisi mantıklı. Ancak bunu yapacak arkadaştan ziyade yapacak bir Bilimsel Kurum bulmak gerek ki "Hadi lan ordan" demesinler.

SERBEST KALEM
Alt 06-03-2012, 02:19
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yok,işin ahlaki boyutuyla falan ilgilenmiyorum,bunun evrimsel süreçle bir ilgisinin olduğunu düşünüyorum.

Böyle bir tipleme gerçekten vardır,çok kadınla karşılaştım bu model;gönlünü hep evli erkeklere kaptıran,karşılık alamayan yada alsa bile uzun süre acı çeken.

Bir deney yapıyorlar feromonlarla ilgili;hani şu kadınlara erkek atleti koklattıkları deneylerden biri.
Deneklere yine erkeklerin giydiği atletler koklatılıyor,ama atletlerden biri aynı zamanda bir kadına da giydiriliyor.Amaç bir kadının feromonlarının da atlete geçmesi.

Kadınların çoğu üzerinde hem kadın hem de erkek feromonu olan atleti seçiyor.

Üzerinde kadın kokusu olan,yani bir başka kadının çiftleştiği erkek bizim kadınımızı birçok prosedürden kurtarmış oluyor,yeterli olanı seçme gibi zahmetli olan işi zaten o yapmış oluyor.Bir başka kadın bu erkekle birlikte olmuşsa bu adam boş değildir diyor.

Yaygın,yada günümüzde etkisini yoğun olarak hissettiren bir seçme yöntemi olmadığı belli,ama insan dişisi evriminin geçmişinde,belki bir bölümünde bu yöntemi kullanmış gibi görünüyor.
Rasta,

1. Bu ispatı gerçekten güç bir şey. İnsan aynı zamanda ''psiko-sosyal'' bir canlı da.

2. Mevzu(seni tenzih ederim) burnuma fena halde 'seksist' kokular getirmekte.

3. Psikoloji, özellikle gelişim evrelerinde(bizzat babası freud dahil olmak üzere) ciddi seksist ön yargılarla maluldü. Kadınların ''evli erkeklere ilgisi'' benzeri bir biçimde ''erkeklerin evli kadınlara ilgisi'' açısından da düşünülmelidir(sanıldığı kadar istisna falan değildir)

4. Meselenin 'evrimsel' yanını bilemem, o konuya hakim değilim. Ancak, bilişsel yanına dair bazı gözlemlerde bulanmak isterim:

* Evli bir erkek ekseriyetle kariyerini belli bir konuma getirmiş, birtakım sorumlulukları üstlenmiştir.

* Evli bir erkek(yahut partneri olan bir erkek) partneri olmayan birine göre daha özgüvenlidir. Her halükarda sahip olduğu bir 'kadın' olduğunun bilincindedir.

* Erkeklerin 'olgunlaşma' düzeyleri(duygusal kimlik açısından) daha geçtir. 30'lu yaşlar erkeğin en donanımlı ve verimli evresidir. 40'sa potansiyelini gerçekleştirdiği ama fiziksel anlamda yavaşladığı bir dönem.Bir dişinin bu 'potansiyel'i beğenmesi normaldir.

Evrim ne der bilemem; ancak, erkeğin gelişim evreleri açısından 30-40 arası psikolojik anlamda olgunluğa erdiği evredir. Malum, erkek cinsi biraz 'odun' olduğundan bu iş zahmetli olabiliyor(kendimden biliyorum )

Psikanaliz'e göre bu işin bir de ''baba seviciliği'' diyebileceğimiz bir yanı var. Baba 'otorite' ve dişinin kendini ''döngüsel bir ispat'' çabasını hissettiği semboldür. Özellikle erken yaşta yetim kalan yahut babayla ilişkileri 'sorunlu' kadınlarda daha sık görülür(bir tür nevroz türü)

Şahsi kanaatim en büyük belirleyenin özgüven ve olgunlaşma olduğu yönünde. Kaygıların en aza indiği bir erkeklerin(partnere sahip olma anlamında) kadınları daha çok cezbetmesi bana normal geliyor. Zira, erkek ''av'' güdüsüyle ve açlık çekerken(manevi ve cinsel anlamda) epey saçmalıyor (kaçan kovalanır meselesi biraz da)
Alt 06-03-2012, 02:27
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Rastaman'cım,

Bireysel davranışlara biyolojik köken arayan yönelimleri doğru bulmuyorum.

Biyolojik indirgemeciliğe her zaman karşı çıktım. Zira çok vahim sonuçlara varabiliyor.

İnsan davranışlarının en büyük etkileyeni ve biçimlendiricisi tarihtir, kültürdür diye düşünüyorum.

Biyoloji ise ancak çok temel ve az bir güdüleyicidir. Örneğin, hayatta kalma ve üreme isteğinden ibarettir biyolojinin payı. Üreyeceğin kişiyi seçerkenki kriterleri ise yaşadığın koşullar ve genel olarak kültür belirler kanısındayım. İnsan biyolojik değil tarihsel belirlenimlidir.

Peki kültürel açıdan kadını evli erkeğe yönelten nedir diye sorarsan, vereceğim cevap kişisel gözlemimden ibaret olacaktır. AlbatrosS bir açıklama yapmış. Ona ilave anlamında yazayım...

Bence toplumumuzda erkekler sorumsuz yetiştiriliyor. Büyüyemiyorlar, en fazla koca çocuklar olabiliyorlar. Öte yandan kabalık, sorumsuzluk, içkicilik, kadına şiddet, düşüncesizlik, cinsel kontrolsüzlük v.b. yönelimlere de sık rastlanabiliyor. Sanırım kadınlar için bekar bir erkek bu tür kötü yönelimler açısından bir bilinmez oluşturuyor. Evli ya da sevgilisi olan erkek ise bu konularda geçer not aldığını gösteriyor. ''Yanındaki kadınla birlikte olduğuna, bu kadın onu tercih ettiğine göre demek ki bu herif serseri ya da sorumsuz değil, bana zarar vermez, belli bir kalitesi olan biri olmalı.'' diye düşünülüyor olabilir. Böyle düşünenleri pek suçlayamam da açıkçası... Kısacası, kadınların evli ya da sevgilisi olan erkeklere yönelimlerini güvenlik ihtiyacının koşulladığını düşünüyorum. Yalnız bir adama göre daha emin olabiliyorlar eşi olan bir erkek hakkında.

Konu Jolly Jocker tarafından (06-03-2012 Saat 02:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-03-2012, 02:38
Kıdemli Üye

Kişisel deneyim ve gözlemlerden çok bir deney uygulanmasının daha mantıklı olduğunu belirtmemin nedeni de budur.

Psikoloji çok da net olmayan bir alan. Bu sebeple bir düşünceyi ya da yargıyı doğrulamak/yanlışlamak kolay değil. Ancak, rastaman'ın da belirttiği gibi kimyasal bir durumun varlığı/yokluğu kontrollü klinik bir deney ile sabitlenebilir.

SERBEST KALEM
Alt 06-03-2012, 23:36
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

biraz erkek muhabbeti olacak ama, başımdan geçen bir olay bununla ilgili.

bundan 5-6 sene önce benden yaşça oldukça küçük bir arkadaş (öğrencim de diyebilirim) bana:

"xxxx abi, türkiye'de kadın nüfusu erkek nüfusunu 300,000 geçmiş! bu demek oluyor ki artık hatun bulma ihtimalim arttı."

ben de ona demiştim ki.

"hiç de öyle olmaz. daha önce hatunları götüren adamlar daha çok hatun götüreceklerdir. sen yine sap kalırsın".

saygılar...
Alt 07-03-2012, 00:42
Kıdemli Üye

Ben başlığı yazdıktan birkaç saat sonra canı sağolsun,Solplatform forumun admini tek kelimesini değiştirmeden yazdıklarımla forumunda bir başlık açmış.

http://www.solplatform.in/doga-ve-ca...-kadinlar.html

Yok,bu tarz şeyleri takan ''ille de link''çilerden değilim ama bizim foruma bir link verse fena olmazdı,en azından o forumdaki bilmeyen arkadaşlara Turan Dursun forumun tanıtımı olurdu.

Bari Albatrosun Freddie'nin eleştirilerini de yazsalar da konu daha net ortaya çıksa.

İster misin bugün vatandaşın birinin burada yaptığı gibi gidip orada cıngar çıkarayım,ille de silin başlığı yada link verin diyeyim
Daha neler.

Önerilen Siteler