19-09-2006, 11:07
|
|
|
Salı akşamı saat 20.30'da NTV'de Tarikat, Devlet ve Toplum
19 eylül 2006 günü 20.30'da NTV'de yeni başlayacak olan "Neden" adlı haber programında "Tarikat-Devlet-Toplum" ilişkileri tartışılacak. Sunucu Can Dündar.
Duyurulur.
|

20-09-2006, 00:20
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Bugün saat 20.30'da NTV'de Tarikat, Devlet ve Toplum
programdan aklımda kalanlar:
* emre kongarın din=siyaset yorumu
* ve ilk kez diyanetin bütçesini bu programda duydum (yaşar nuri nin 1.5 kattrilyona yakın bütçesi olan diyanet yorumundan) şok oldum.
bide bütçe yetersizliğinden şikayet ediyorlar...
UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
|

20-09-2006, 07:36
|
|
Üye
|
|
|
|
Benim aklımda kalan Sevgili Nur Serter hocamızın ne kadar modern çağdaş kendine güvenen tamda Yüce Atatürkü'ün yetiştirmek istediği birkadın olduğu o yanındakinin ise oturuşu ve konuşmalarıyla sanki yıllar öncesinin kadın tipi olduğunu gördüm ayrıca hem Mehmet Bey Hem Ahmet Taşgetirenin daha ziyade tarikatları masum gösterme çabalarının pek bi işe yaramadığını gördüm. Bide sanki Yaşar hocanında dediği gibi Can Dündar konuya pek hakim değildi sanki az çalışmış gibiydi. dostça kalın
|

20-09-2006, 08:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. Cem,
Hatırlatmanıza teşekkürler. Güncel, alelacele hazırlanmış, vasat bir program olarak kalacak hafızamda. Bu arada Sn. Emre Kongar, Mehmet Barlas’tan ayrılınca kendini biraz daha açık mı gösterdi bilemiyorum ama gecenin 5 yıldızını bence Emre bey hak etti. Egoizmini yenebilse Sn. Yaşar hoca da at başı gidecekti ama olmadı.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
|

20-09-2006, 09:21
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Ben izleyemedim
Kısa kısa en çarpıcı noktalara değinecek olan arkadaşlara müteşekkir olacağım.
|

20-09-2006, 09:46
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Tesekkurler Cem,
Biraz gec farkettim. Bastaki aciklama bolumunu kacirdim. Sanirim orda ilginc bir tartisma vardi. Sonrasi ise beni hic tatmin etmedi. Ahmet Tasgetiren konunun ozuyle ilgili olmayan seylerle vaaz verdi. Islam'i bilmeyenlere Alis Harikalar Diyarinda oykuleri yani. Bengisu Hanim entellektuel cikislar yapti ama demokrasi isteruz'den oteye gitmeyen anlamsiz seylerdi. Konuya giren dinci ekipten biraz Mehmet Bey oldu. Baski yuzunden yer altina inmislerdir, tarikatlar tumyle yasal olmali, darbe sinyalleri var dedi. Entellektuel olarak guclu olmasa da soyledikleri anlamliydi. Nur Hanim'i niye getirmisler anlamadim. Tarikatlarla ilgili bir bilgisi yok. Yasar Hoca neyi anlatmaya calisti onu da anlayamadim. Hedefsiz, belirsiz seyler soyledi gibi geldi bana. Emre hoca oldukca saglam degerlendirmeler yapti ama bu daginiklikta neyi toplayabilirsinki.
Sade o konussaydi belki iyi bir sunum olurdu, ama tartisma olmazdi.
Ben Can Dundar konuyu iyi yurutemedi. Dagilmalara izin verdi ve tartisma beni doyurmadi. Aradigim bircok seyi bulamadim.
|

20-09-2006, 12:41
|
|
|
İlk konuşmayı yapan Şerif Mardin'in konuşmasını aydınlatıcı bulmadım. Yaşar Nuri Öztürk'ün ise, insanları bilgi dağarcığından faydalanmasını sağlayacak yaklaşımından ziyade orada bulunanlara "dersleri vermek" ve AKP iktidarına hıristiyancı yaftasını yapıştırarak AKP tabanından oy kapma çabası dışında başka bir çabasını göremedim.
Nur Serter tarikatlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmasa da diğer konuklardan daha az bilgili görünmedi. Çünkü hiç biri konuya hakim izlenim veremediler. Ancak kendine güvenli, bilimi ve aklı temel almış laik kadın portresi ile Nur Serter en beğendiğim kişi oldu. Hele Yeni Asya sahibi Mehmet Kutlular'ın "Allah, hem Kuran'ı hem de bilimi yaratmıştır bu nedenle ikisi birbiriyle çelişemez" sözüne "O halde evrim teorisini de savunuyor musunuz?" sorusu ile affallatması, Kutlular'ın yanıt verememesi gecenin en çok hafızamda kalacak sahnesi oldu.
|

20-09-2006, 14:46
|
|
|
Re: Salı akşamı saat 20.30'da NTV'de Tarikat, Devlet ve Topl
cnn ve ntv deki iki programada *dikkat ettim.ağzı olan bilgisi olmayanda konuştu.ve çarpıttı.ve hiç bir şekilde halk aydınlanamadı.tarikat halkımız tarafından *bilinmemekte ve çarpıtılmaktadır.
özelliklede dün olduğu gibi *tarikatların güya *cumhuriyeti ele geçirecek *gibi bir gayesi olduğu
aydın denilen grupları sarmış izlenimi verdi. buradan sizlere şunu bah setmek isterim
hiç bir zaman bir mürşit,bir camia,bir *cemeat, türkiye cumhuriyetini yıkma gibi bir girişimi olmamıştır.olamaz.yapılamaz.çünkü *bir müslüman, *devletine bağlıdır.vergisini *öder kanunlara uyar.VE * ALLAHA * şükür olsunki *ben camime * gidebiliyor,kitabımı okuyabiliyorum.ve devlette hiç bir şekilde beni *engellemiyor.bu ülkede laz,çerkez,kürt,ateist, hepsi bir arada yaşar
ve bu ülkeyi * iyi seviyelere getirmek için gereken *özeni *gösterir.
ama malesef ülkemizde siyasi rant *için *alevi leri,ateistleri kullanan,çok tehlikeli partiler var ben * bunlara karşıyım
|

20-09-2006, 14:59
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yaşar Nuri Hoca'nın bir sözü çok dikkatimi çekti.O da tekke ve zaviyeleri ilk kapatanın Mustafa Kemal değil 1845 liler Osmanlısında yaşayan ve aynı zamanda bir şeyh olan Kuşadalı İbrahim'dir,sözüdür.
|

20-09-2006, 15:20
|
|
Üye
|
|
|
|
Şimdi Kuran'ı Kerimcilik ve Muhammedicilik İslam dininin en büyük sorunu, dini sadece Kuran dan öğrenmeye çalışırsanız her şey çok açık net olduğu için düşünceleriniz bir yerde sıkışmaz, ama işin içine yanlış Muahmmedicilik girerse o zaman gerçekten sorun çıkar. Çünkü, Muhammediciliğin içinde değiştirilmiş hadis ve olmamış hikayeler girmiştir, zaten Tarikatçılık da burdan çıkmıştır, Hiç bir tarikat bilimi ve ilmi yakalayamaz hep geriye gider hep geçmişte yaşar, Bilim ilim ve kültür az olunca ve hep hikayeler içinde yaşanınca kandırlma olasılığınız beyininizin yıkanma olasılığı çok fazla olur (sebataycıları inceleyiniz) *işte o zaman kötü emellere alet olmaya başlarsınız, bir bakmışınız tarikatınızda para iktidar ego savaşları oluyor ve insanlar ölüyor, dininizin yaptırımları bir yana yalan yanlış şeyler yapılıyor, İşte o zaman ne kadar iyi olursanız olun kötü şeyler yapmaya başlıyorsunuz (İsrail de patlayan canlı bombalar örnek.) Kötü temsil ediyorsunuz dininizi, İŞTE Emre Kongar bunu çok iyi anlattı ve her seferinde Ülkemizin Dini, Bizim dinimiz demesi dikkat edilmesi gereken başka bir husus, Türk kültürünün içinde Bayramların da dinden geldiğini söylemesi de aynen dikkat edilmesi gereken şeyler bence ....
|