07-03-2012, 13:19
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sivas Davası Zaman Aşımı Sınırında - ''İleri Demokratik'' Rezalet
ABF(Alevi Bektaşi Federasyonu)'nin bildirisi herşeyi netlikle açıklamış. (Önemli kısımları ben koyulttum). Görelim;
''AKP’nin, Sivas katliamı sanıklarının zamanaşımından yararlanmaması için CHP’lilerin verdiği yasa önerisini bugün TBMM’de reddetmesi tam bir insanlık ayıbıdır.
AKP’nin bu kararı, fiili olarak 2 Temmuz 1993 tarihinde tekbir sesleri eşliğinde “yakın ula yakın” çığlıklarına destek vermek anlamına gelir.
AKP’nin bu kararı, insanlığa karşı işlenmiş suçlara destek vermek anlamına gelir.
AKP’nin bu kararı, katliam sanıklarını mahkemelerde “avukat sıfatıyla” savunan kişilerin daha sonra AKP’de, bürokraside ve yerel yönetimlerde yükselmelerinin tesadüf olmadığı anlamına gelir.
AKP’nin bu kararı, 13 Mart 2012’de yapılacak duruşmada mahkemeye “evet Sivas sanıkları için zamanaşımı kararı al” mesajı vermek anlamına gelir.
Bu karar AKP’nin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Sivas’ta Madımak Oteli’ni yakanları savunanlardan, onlara Avukatlık yapanlardan bu ülkeye demokrasi gelmez. Alevilere yönelik her gün kin ve nefret tohumları ekenlerden eşitlik ve adalet de beklenmez!
Alevi Bektaşi Federasyonu, bugünkü mecliste zamanaşımını fiili olarak onaylayan zihniyete karşı, Türk Kürt, Alevi Sünni, inancı ve etnik kimliği ne olursa olsun, insan olan ve adalet isteyen herkesi tavır almaya, en önemlisi de 13 Mart 2012 Salı günü saat 9’da Ankara Adliyesi önünde olmaya davet ediyor.
13 Mart Salı günü Ankara Adliyesi’nde yapılacak duruşma öncesi buluşalım ve katillere zamanaşımı uygulamasını engelleyelim!
İnsanlık suçu işleyenlerin cezalandırılmasını istemek için, Alevi ya da Sünni olmak gerekmez, Türk ya da Kürt olmak da gerekmez! İnsan olmak yeter!
Ankara, 6 Mart 2012
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu''
--------------------------------------------------------
Evet, durum bu. Nasıl ama? ''İleri demokratlarımız'' bu duruma ne diyor acaba?
''Ergenekoncu'' CHP, ''ergenekoncuların parmağı olan'' bir katliamda zaman aşımı uygulanmaması için teklif veriyor, ''ileri demokrat'' hükümet de teklifi reddedip davanın zaman aşımından düşmesi, sorumluların paçayı kurtarması, derin yapının üstünün örtülmesi için sünni bir kinle hareket ediyor.
''Kinine sahip çıkan gençlik'' dedikleri böyle birşey herhalde. Belli ki, onca demokratlık tafrasına rağmen içlerindeki Alevi nefretini durduramıyor, ''katli vacipleri'' insan yerine koymayı içlerine sindiremiyorlar. Bu kadar kudurmuş bir dinsel fanatizme demokratlık sıfatı yüklerseniz işte böyle ellerine yüzlerine bulaştırırlar.
Sivas davasında yakan sanıkların avukatlığını yapanlardan 8 tanesi şu an AKP'de milletvekili. Zaten bunlara vekillik vermesiyle bile AKP'nin ne olduğu belli oluyor. Bu partiye demokratlık atfedenler utanıyor mu acaba?
Seçim öncesi Kılıçdaroğlu'nun aleviliğini diline dolatıp halka yuhalatan, Ebu Suud Efendi'yi alkışlatan AKP'den ne bekleniyordu ki? Adıyaman'da evleri işaretlenen Alevilerin soruşturma taleplerini ''çocuk yapmıştır'' diyerek adeta dalga geçercesine bastıran da bunlar değil mi zaten?
Bu dava zaman aşımından düşerse bu ülkede hukuk diye birşeyin olmadığı, en azından herkes için geçerli olmadığı bir kez daha ortaya çıkmış olacak. Düşünün, kitle katliamı yapılıyor, dava 30 sene sakız gibi uzatılıyor ve sonunda düşürülüyor. Böyle rezillik olur mu?
Böyle rezillikler hukuk devletlerinde olmaz ama faşist devletlerde normaldir.
Faşizmi ''ileri demokrasi'' diye yutturmaya kalkanların varlığı da ancak faşizm koşullarında normaldir.
Konu Jolly Jocker tarafından (07-03-2012 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir.
|

07-03-2012, 13:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hâlâ bu AKP'yi ileri demokrat diye pazarlamaya kalkan, üstünden dozer geçmiş, felç olmuş Kemalistleri tehlikeli gösteren ve AKP onlardan iyidir, diyen zihniyeti ne yapmalı bilmiyorum. İkisini de sevmiyorum ama Kemalist diktatörlük bile bunlardan iyidir.
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/
http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
|

08-03-2012, 02:39
|
|
Üye
|
|
|
|
bu yazım daha öncede yayınlandı amma,ben yinede bizlere unuttuklarımızı
tekrar hatırlatır umuduyla tekrar bırakıyorum?
12 eylül yetmeleri?
24 aralık maraş katliyamını anmaya gelen kitleye askerin vede jandarmanın gösterdigi tavır,
Polisi hiç tartışmıyorum nedeni ise polis devamlı düzenin vede düzenlerin kullugunu yapmakdır,
Vede karakderi sol kitlelere devamlı ,hınçlı vede garazli davranmakdadır ,bu bugünde böyle,
Vede geçmişdede böyleydi.amma askerin bu kadar zalimleşmesi vede insanlıgını kaybetmesi,
Biz yaşlılara bir acayib gelmekdedir-lafa geldimide peygamber ocagı denir?beygamber ocagınız,
Böyleyse gerisini sizlere bırakıyorum,karar vermeleri sevgili insanlarım?
Niye 12 eylül yetmeleri adı koydum kolluk kuvetlerine?
1980 sonrası askerin vede askerlik yapanların iklimleri degişti-şimdi askerin iklimi,
Biri cehennem denilen sıcaklıgını vede dayanılmaz soguklukları taşır karaktere bürünmüşler,
İkiside insana vede insanlıga dayanılmaz acılar vermekdedir?
Hergün memleketimde yaşanan olaylarda görebiliyoruz askerin tavrını,
Yaşlıya dipcik,çocuga dipcik,gence dibcik,halkımın erkegine kadınına dibcik,
Ögrenciye,okuyana,köylümün derelerimi,suyumu,aşımı,yeşilligimi vermeyecegim dedigi,
Eylemlerinde dibcik-kürde doguda bir misli daha çok dibcik,
Kimler getirdi bu dibciklileri buhale-sen,ben,sizler,bizler,bütün memleketimimin ahalisi,
Getirdi bu hallere?asker başımıza gelsinde ne olursa olsun diyen bizler degilmiydik,
Kardeş kanı dökülmesin,onun için askerin gelmesi iyidir başa demeler kimlerin istekleriydi bizlerin?
Kenan evren vede onun çetelerinin,anayasalarına yüzde 99 evet oyu verenler kimlerdi acaba?
Kulak kesen,halka bok boklar yedirenler,yargısız infazlar emirlerini veren rütbeli askerleri,
Pof,pof layanlar kimlerdi acaba bizlerdik ey halkım-bu küpeleri niye çıkardık kulaklarımızdan?
Üstüne üstlük bu paşaları vede dışın maşalarını,cumhurlar halkın vekilleri yapdık,
Adlarını şehirlerimizdeki,caddelere,sokaklara,okullara,otur dugumuz binalara vermedikmi ey halkım,
Sudü araplarından gelen kara kanlı paraları,hesabda imanımızın vede dinimizin dahada yüceleşmesi için okullar yurtlar açmadıkmı ey halkım?
Ne çabukda unuta biliyoruz bu kara günleri vede karanlık tarihlerimizi öyle degilmi .
12 eylül askeri cuntası,ırkcı,faşist,vede tek tip insan yetiştirme hükümdarlıgının bir başlangıcıdır,
30 senedir,beyinlerimize vede insanlıgımıza tecevüz edilmiştir vede daha fazlası bu günlerde edilmekdedir-bu gerçekleri göremedigimiz müddetce daha çok tecavüzlere maruz kalacagız?
Sana,bana,ona,onlara,hepimize yapılan zulumlara karşı gelen insanları vatan hayinleri,
Bölücüler,dışa satılmışlar,dinsizler, imansızlar,allahsızlar diye üstümüze, üstlerimize çogu
Bu yönde egitilmiş,ögretilmiş cani karanlık kitleleri bu insanların üstüne gönderilmedimi,
Vede gönderilmiyormu ey benim halkım-tarihlerden gelen ögütler ile katliyamlar talanlar,
Yapılmıyormu,yapılmadımı ey benim halkım?
Maraşlar,çorumlar,sivaslar,gazi,malatyalar ülkemin diger bölgelerinde buna,bunlara benzer,
Canilikler olmadımı Bizlere insanlıgımız vede insanlıgı unutturdular-çirkinligi güzellik diye bellettiler,
Namussuzlugu namusluluk,yılgınlı direnç diye,küfürü metiye diye,haramı helal bellettiler,
İspiyonu,gammazlıgı,rotgenciligi,hertürlü insanlıga sıgmayacak şerefsizlikleri,
Namusluluk olarakdan belletmedilermi ey benim halkım?
Dersim bir askeri katliyam degilmi ey benim halkım.taksim,6mayıslar,kızıldere,nur haklar,diyarbakırlar,ankara aydınlık evler katliyamı,fatsa tarihi godoş demirelin dedigi çorumu bırakın fatsaya fatsaya bakın dedigini ne çabukda unutur oldun ey benim halkım?
Çiller analarınızı,demirel babalarınızı,tombul özal pederlerinizi,kanlı başbugularınızı,
Kadayıfcı molla erbakan hocalarınızı vede bu günün ikdidar olan kılıfcıların-o-günlerden
Gelen yavruları oldugunu ne çabukda unutur oldun ey benim halkım.
-----------------------------------------------
imanı Güzeller
Din ile kutsandılar
iman ile Fırsatlandılar
Huriler Cennetle iştahlandılar
insanlıklarını unutub puşlaştılar
Emelleri ikrarları karanlıklar oldu
ışıklardan korkar oldular
Yaradanı arsızlıklarına ortak kıldılar
Her türlü hayasızlıkları
Kendilerine hak sandılar
Faize haram dendi
Kärını helal sandılar
islam müslümansan kardeşimsin
Karalarımı yüzüme çalarsan
Hemi düşmanım hemide käfirsin
Ar ile edebden uzaksınız
Yaptıgınız bunca çirkinlikler ayıblar
Bir gün gelib
Sizleri yok edecekler
Adabdır güzellikler insan olmak
Sözlerim size degil
Güzel insan olanlar
Devamlı peşinci olmuşum
Veresiye kabulüm degildir
Karanlıklara karsı isyanım savaşım
işte ben böyle bir insanım.
|

08-03-2012, 03:24
|
 |
Üye
|
|
|
|
Madımak'ı yakanları lanetliyorum. Ergenekonu da lanetliyorum.
Madımakta ölenler için göstermelik de olsa bir mahkeme var ortada. Peki ya "BAŞBAĞLAR" ?
Hani her halta macun ettiğiniz güya sünnici devletiniz, Madımak 'ı sünnilik adına yaktırıp alakası olup olmayanları tıkadıya içeriye; peki bu devlet neden başbağlar için yakalanan azılı it sürüsü üyelerini hemen salıverdi? Öyle ya sünnilik derdi varsa neden Madımak için vrdiği uğraşı başbağlara vermeyip üstünü örttü? Yoksa devlet sünnicilikten ziyade alevileri mi kayırır oldu?
Madımak'ı hatırlatıp da Başbağları es geçenleri de lanetliyorum.
Küçük bir çırpınışım; esmer bir soluk... Söylenmemiş sözleri uçuruyorum... (Gökhan Özcan)
|

08-03-2012, 12:24
|
 |
Üye
|
|
|
|
Jolly
|
Bu dava zaman aşımından düşerse bu ülkede hukuk diye birşeyin olmadığı, en azından herkes için geçerli olmadığı bir kez daha ortaya çıkmış olacak. Düşünün, kitle katliamı yapılıyor, dava 30 sene sakız gibi uzatılıyor ve sonunda düşürülüyor. Böyle rezillik olur mu?
Böyle rezillikler hukuk devletlerinde olmaz ama faşist devletlerde normaldir.
Faşizmi ''ileri demokrasi'' diye yutturmaya kalkanların varlığı da ancak faşizm koşullarında normaldir.
|
Hizbullah davasında aynı filmi izlemedik mi?
72 milyonla alay ediliyor, güdülecek kaz yerine konuyor.İnsanın kanı donuyor.
‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’
''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. '' Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
|

08-03-2012, 15:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
SeBaT´isimli üyeden Alıntı
.
|
Başbağların alevilikle alakasını kuramadım?
|

08-03-2012, 20:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yıllarca katillerin nasıl kollandığına bir bakalım:
|
Tüm taleplere rağmen müze yerine bilim ve kültür merkezine dönüştürülen Madımak’ta tartışma yaratan bir olay daha yaşandı.
“Anı köşesi” adı verilen panoya katliamda ölenlerin isimlerinin yanı başına, iki saldırganın da adı yazıldı. Bu karar, katliamda ölenlerin ailelerinin yüreklerini bir kez daha yaktı.
|
|
Yargılandığı sırada firar eden 9 sanık içinde yer alan Sivas Belediye Meclisi Üyesi Cafer Erçakmak’la ilgili çarpıcı bir gerçek yıllar sonra gün yüzüne çıktı.
Her yerde aranan katliamın kilit ismi Cafer Erçakmak’ın uzun yıllar kentte yaşadığı, geçen sene ölümünün ardından gizlice gömülmesiyle ortaya çıktı.
|
|
Katliam sanığı İhsan Çakmak’ın ise firari olarak arandığı yıllarda evlendiği, askerlik yaptığı, ehliyet aldığı ve çocuğunu da nüfusuna kaydettirdiği belirlendi.
|
|
Bir diğer sanık Yılmaz Bağ’ın da katliamdan sadece iki hafta sonra, Kangal ilçesinde düğün yaparak evlendiği tespit edildi.
|
KAYNAK
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
|

08-03-2012, 21:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu arada Başbağlar'la Sivas aynı mı? Birinde katil bir şehir halkı, diğerinde katil bir illegal örgüt. Mankafalar hala bunu idrak edememiş. Şu alıntı olayı çok güzel açıklıyor:
|
katliamı yapan pkk'dır. pkk bir terör örgütüdür. sivilleri öldürmek üzere kurulmuş, sivilleri öldürerek büyümüş, dehşet saçarak gelişmiştir ve her durumda-ortamda kınanmış, terör örgütü olarak adlandırılmış, algılanmıştır. sivasta'ki 33 insanı öldüren ise halktır. bildiğimiz vatandaştır. tabii ki daha fazla kafa yorulması gereken bir durumdur, sivas katliamı. "pkk da başbağlar katliamını yaptı. hadi bu defeterleri kapatalım, oluyor böyle şeyler" demek gerçekten vicdansızlıktır. eğer bir kentte kendi halinde yaşayan insanlar bir oteli kuşatıp içindekilerle birlikte yakıyorlarsa ve bunu kahkahalar eşliğinde izliyorlarsa, bu üzerinde düşünülmesi gereken, ciddi ciddi ele alınması gereken bir durumdur. ülkede başka bir terör örgütü de cinayetler işliyor diye geçiştirilemez. kaldı ki terör örgütü için tüm devlet seferber olmuş iken, ve bu konuda ülkede bir görüş ayrılığı bulunmaz iken, sivas katliamı sonrasında "oteli kuşatan vatandaşlarımıza zarar gelmemiştir", "tahrik vardı canım" açıklaması bile yapılmıştır. bu iki olayı karşı karşıya koymak ve "hadi bunu da kınayın" demek acayipliktir. bu ülkedeki insanlar her terör eylemini resmi bir bildiriyle kınamak durumunda değildir. çünkü bu iş bir süre sonra "şunlar eylem yaptı şu taraftan kınama gelmeli", "bunlar eylem yaptı bu taraftan kınama gelmeli" gibi hesaplara dönüşür ve konunun özü, tartışılması gereken asıl nokta iyice flulaşır.
|
SAPERE AUDE!
|

09-03-2012, 15:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
yucemanitu´isimli üyeden Alıntı
Bu arada Başbağlar'la Sivas aynı mı? Birinde katil bir şehir halkı, diğerinde katil bir illegal örgüt. Mankafalar hala bunu idrak edememiş. Şu alıntı olayı çok güzel açıklıyor:
|
''Katil bir şehir halkıdır'' pek hoş bir ifade değil;Türkiyede 1.5 milyon Sivaslı yaşıyor.
Sivas'ın muhafazakar bir şehir olması,İslamcı partilerin ciddi oylar alması da kurtarmaz;Anadolunun geri kalanı da pek farklı değil.Orada gözü dönmüş -ve birileri tarafından kullanılan-2-3 bin kişilik gruptur suçlanması gereken.
Bir de işin hep gözardı edilen bir başka yönü de var;olayların öncesinde tansiyonun yükselmesine sebep olan asıl etken ''din düşmanı Aziz Nesin'' in şehre geleceğini,dağıttıkları binlerce bildiriyle halka duyuran iki grup;
İBDA/C ve Aczimendiler.
Her iki grubun da devlet içindeki derin güçlerce kurulduğu ve kullanıldığı biliniyor.
yucemanitu´isimli üyeden Alıntı
|
Katliam sanığı İhsan Çakmak’ın ise firari olarak arandığı yıllarda evlendiği, askerlik yaptığı, ehliyet aldığı ve çocuğunu da nüfusuna kaydettirdiği belirlendi.
|
KAYNAK
|
Aranan bu şahıs o dönemde askerlik yapmış,ordunun yasal olarak-bırak bunu bilmemesine-onu salmasına bile imkan yok.
Olaylara ordu karışmıyor,polis karışmıyor;tüm bunlar artık altında derin devletin olduğunu bildiğimiz Maraş olaylarını anımsatıyor.
İşe bir de buradan bakmak lazım.
|

09-03-2012, 17:16
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Madımak ve Başbağlar kesinlikle ve özellikle aydınlatılması gereken iki katliamdır. İddia ediyorum bu iki katliam derinlemesine aydınlatılsın, bu ülkenin temelleri en az YÜZ SEFER yerle bir olur.
Madımak'ı görünürde ''islamcılar'' yakmıştır; ama, bu derin provokasyonun tertibi, organizasyonu ve olayların gelişiminde ''devlet''i hep görmekteyiz. Oradaki 5-10 binlik kitle provokasyona alet edilmiş meczuplardı, sorumlulukları büyüktü;ama bu iş o kitlenin motivasyonu bir yana açık bir tertipti.
Madımak'tan 3 gün sonra gelen Başbağlar'sa aslında ''hiçbir halta'' hizmet etmeyen, örgüte herhangi bir yarar getirmeyecek bir eylemdi. İnternette dönemin tanıklarından bazılarının anlatımlarına göz attım:
Köye gelenler, köydeki insanların isimlerine varana dek tek tek sayabiliyordu. Örgütle herhangi bir sempatizan ilişkisi olmayan bu sünni köy hakkında Pkk'nin bu derece istihbari bilgiye sahip olması kafamı hep karıştırmıştır. AKP-Gülen cemaati çatışmaları ertesinde KCK'ye sızıp eylem yapan Mit mensuplarını hepimiz duyduk. Öcalan eylemi Pkk'nin yaptığını yalanlamıyor; ancak talimatı kendinin vermediğini ısrarla belirtiyordu. O eylemi yapan grubun sorumlusu -ki halen cezaevindedir- Şemdin Sakık'sa talimatı Öcalan'dan aldığını belirtti. Sakık sonraki günlerde PKK'yi sert biçimde eleştiren, hatta yakalanmadan önce zaten PKK'den kopan biriydi...
Bu savaşın bir an önce durup ''Hakikatleri araştırma komisyonları'' kurulması şart... Şayet bu olursa devlet-pkk çatışmalarında zaman zaman yaşanan danışıklı dönüşüklü işler, birtakım grupların ittifakları, karşılıklı sızmalar ve yabancı istihbarat örgütlerinin çatışmalardaki misyonları anlaşılmaya başlanacaktır...
Bunu göze alabilecek, devletin meşruiyetini temelden sarsabilecek gelişmeleri göğüsleyebilecek bir iktidar henüz mevcut değil...
|