İslamla ilgili zehir zemberek açıklamalarıyla "Dinlerarası Hoşgörü" konusunda Vatikan’ın görüşlerini açıkça belli eden Papa, bir anlamda bu konunun Türkiye’deki uygulayıcısı olan Fethullah Gülen’in de ipini çekti.
"Dinlerarası Hoşgörü" ifadesi, Türkiye’de Fethullah Gülen’in uğraşılarıyla gündeme geldi. Türkiye’deki hristiyan, müslüman ve yahudil din adamlarının beraber iftar yaptıkları, kilise ve havralarda törenlere katıldıkları görüntüleriyle akıllarda kalan bu ifade Papa 16. Benedikt’in açıklamalarıyla boşlukta kaldı.
Dinlerarası Hoşgörü ifadesi, Fethullah Gülen ve destekçileri tarafından savunulurken, başka gruplar da bunun Türkiye’deki müslümanları, hristiyanlığa yaklaştıran bir düşünce olduğunu ve Fethullah Gülen’in bazı yazılarında hristiyanlığı övdüğünü ifade ediyorlardı. Daha ileri giden bazı gruplar da Papa 2. Jan Pol ile de başbaşa görüşen Fethullah Gülen’in, Papa’nın Türkiye’deki gizli kardinali olduğu iddiasına yer veriyorlardı.
Ancak Dinlerarası Hoşgörü konusundaki çalışmaların Papa’nın bu açıklamasıyla inandırıcılığını yitirdi. Bu çalışmalarla basın da ve kamuoyunda bir yer tutan Fethullah Gülen’in de, Papa’nın bu açıklamasıyla etkisini yitireceğini söyleyebileceğimizi düşünüyorum.
__________________________________________________ ____
Kaynak: Huseyin Kaynak - 16.09.2006
Çokta iyi olmuş umarım fetullah denen *din baronu ve ona tapanlar azıcık akıllanır.
Sevgili arkadaşım. Önce aramıza hoş geldiniz. Sizi forum kurallarımızı okumaya davet ediyorum. Sitemizde kişilere hakaret edilemez. Dolayısıyla o sözcüğünüzü sildim. Ezkamo
Fethullah Güllen Diyalog Konusunda en doğrusunu sergiliyor. Çünkü Hristiyan ve Yehudiler bizim kardeşimiz sayılırlar. Tanrı inaçlarımız hemen hemen aynı. gerisi vııııııııııın...
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz... Nazım Hikmet
nar çiçeğinde bir Hrant,kızılgüzergahta savaşan bir Ohannes Bakırcıyan olmak isterdim,Andrea Wolf gibi de mesken tutmak isterdim dağları.