Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-09-2006, 16:53
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Size ters olmayan ayetler yok mu ?

Arkadaşlar hep yoruma açık ve genel manasından uzaklaştırılmış ayetlere işaret ederek iddia ediyorsunuz.Hangi kitap olursa olsun elbette sizin düşüncelerinize ters olmayan mutlaka birşeyler vardır.Şimdi hoşonuza giden ve ya güzel bilgi içeren hiç bir ayet yok mu?
(lütfen bu adam da diyalogcu mudur nedir bize çaktırmadan zehirini akıtacak güya diyerek açık aramayın . Tüm samimiyetimle soruyorum.)Sevgi ile

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 20-09-2006, 17:42
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Size ters olmayan ayetler yok mu ?

olmaz olurmu?var tabiki misal altından kevser şarabı akan ırmaklar. huriler istemekle olması an meselesi olan istekler benim aklıma gelen bunlar dostom dostça kal
Alt 20-09-2006, 18:02
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben Kuvvacı adına cevap vereyim;
Siz ey imana ermiş olanlar! Servetini gösteriş ve övgü için harcayan, Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanmayan kişinin yaptığı gibi, iyiliğinizi başa kakarak ve [muhtaç kimsenin duygularını] inciterek yardımlarınızı değersiz hale sokmayın: Onun hali, üzerinde [biraz] toprak bulunan yumuşak bir kayanın hali gibidir, bir sağanak vurunca onu sert ve çıplak bırakıverir. Bu gibilerin, yaptıkları [hayırlı] işlerinden hiçbir kazançları olmaz: zira Allah, hakikati reddeden bir toplumu hidayete erdirmez. (2/264)
Alt 20-09-2006, 18:03
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

Kul hakkı yemeyin, yalan söylemeyin gibi az sayıdaki ayetler güzel. ama dinin sadece bu taraflarını görüpde iyi yanlarını yaşayanlar, dinden dolayı değil kendi içlerinden geldiği için güzel yanları örnek alıyorlar. içinde şiddet, düşmanlık olan diğer bunlarla ilgili ayetlere göre yaşıyor zaten dini.
örneğin mevlana sözleri bi kere islama aykırı. onun felsefesinde dinin değil kendisinin güzelliği var. aynı şekilde iyi bir insan olarak yaşamak için dinlere ihtiyaç yok.
* * bi başka örnek hiramusta; kendine kafirin yaptığı iyilikten bi hayır gelmez gibisinden bir ayeti örnek alarak yazmış. öyle bi kitapki nerden bakarsan ordan görürsün. biraz geniş bakarsan tamamının çelişki ve mantıksılık olduğunu görürsün

UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
Alt 20-09-2006, 18:54
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

benim kuranda en sevdiğim (belkide tek)ayet şu:
Onlar, seve seve yiyeceği yoksula, yetime ve esire yedirirler(insan suresi 8.ayet)bunun gibi birkaç ayeti de aldın mı geriye koskoca kurandan masallar, insanlığın çoğunluğuna hitap edemiyen ayetler kalır.
Alt 20-09-2006, 19:09
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Humayun, bence çok güzel bir soru sormuşsun.

Samimi olmak gerekirse kuranda güzel ayetler de olduğu kanaatindeyim. Bütün ayetler kötü demek yanlış olur.

Güzel bi ayet bulmak çok kolay olmadı ama uzunca bir arama sonucu şu ayeti buldum:

İnsan Suresi 8. Onlar, kendi canları çekmesine rağmen yemeği yoksula, yetime ve esire yedirirler.

Bu güzel bi ayet bence. Sonuçta muhtaç insanlara yardım edilmesini teşvik edici bir ayet ve eleştirilecek bir yanı yok.

İzninle ben de sana sormak istiyorum. Sence hiç kötü ayet yok mu?

Mesela şu ayete bir bak:

Maide 38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

Bir de düşün lütfen, bir adam hırsızlık yapıyo, sadece zaruri ihtiyaçları için kullandığı kredi kartının 1-2 milyarlık borcunu ödeyememiş ve ev olarak kullandığı fakirhaneye haciz gelmiş, 2 milyarlık borç bu adamı bitirmeye yetmiş. Ya da bir kadın düşün, sadece çok fakir ve kundaktaki bebeğine içirmek için bakkaldan birkaç şişe süt çalmış.

Şimdi sağlam bir masa bulup bu kadının kolunu masaya yatırmamız ve kadını sıkıca tutmamız lazım. 3-5 kişi sıkı sıkı tutmalı ki hırsız kadın debelenmesin. Sonra keskin bir balta ya da satır gibi bişey lazım. Acaba kadının ağzını da bantlasak mı? Çünkü balta darbesiyle eti yarılıp, bilek kemikleri çatırdayarak parçalandığında avazı çıktığı kadar bağıracaktır. Peki o darbeyi kim vuracak? Kim gözünün içine baka baka tek hamlede kadının elini bileğinden ayıracak? Herhalde bunun için imanı kuvvetli bir adam bulmamız lazım. Bu yapılanın "allah katından bir emir" olduğu konusunda hiç şüphesi olmamalı ki 3-5 kişinin sıkı sıkı tuttuğu kadın, yaşlı gözlerle yalvarırca bakarken "ya bismillah" diyip tek seferde kadının elini koparabilsin. Senin imanın kuvvetli mi? İçin hiç cız etmeden bir bismillah çekip hırsızlık yapmış bu kadının eline baltayı vurabilecek kadar sıkı bir müslüman mısın?

Asıl soruya tekrar dönelim: Sence hiç kötü ayet yok mu?

m.kara
Alt 20-09-2006, 19:12
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ömer Hayyam, ben mesajımı yazarken sen göndermişsin ve şimdi farkediyorum ikimiz de aynı ayeti seçmişiz. 6000 küsürde 1 ihtimal ya da harbiden tek güzel ayet bu olduğu için 1 de 1 ihtimal.

m.kara
Alt 20-09-2006, 19:20
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Exclusive bu olsa olsa inançlılara karşı gösterdiğimiz bir mucizedir
şaka bitarafa da canım kardeşim okuyanın aklına ve duygularına hitap eden onda güzel mesajlar cağrıştıran ayetler daha varmı?(vira bismillah desek bi elin parmak sayısını gececeğini sanmıyom.)Herneyse seninle aynı ayeti birbirimizden habersiz yazmamız güzel bir tesadüf olmuş.iy akşamlar
Alt 20-09-2006, 20:26
Üye Değil

kuvvaci";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
olmaz olurmu?var tabiki misal altından kevser şarabı akan ırmaklar. huriler istemekle olması an meselesi olan istekler benim aklıma gelen bunlar dostom dostça kal
aklın fikrin nerde senin hem aklının da nerde olduğu çok belli oluyo seni gidi seni ?
Alt 20-09-2006, 20:33
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili exclusive.Ben hep üzerinde durdum.Dinin ana kaynağı Kurandır dedim.Ama bu konu hakkında galiba yeterli bilginiz yok.Masal niyeti ile okuyup her ayetten kafamıza göre yorum çıkarırsak bende size sizin çıkardıklarınızın mislini çıkarırım.Ama bana şunu sor:Bu ayette kasdedilen nedir?Bende cevaplayım.Aklına hangi ayet gelirse sor anladıklarımı sana aktarayım.Anlayamadığımın ötesini ben hep kendi bilgimin yetersizliğine veriririm.Kuran ın eksikliğine ve Allah ın düşüncesizliğine falan değil.Ben size İslam hukukuna göre olayı ayrıntıları ile şöyle açıklayayım:

Hırsızlık başkasının hakkına tecavüz etmek ve canını yakmaktır.İslamın hırsızlık sçuna karşı koyduğu ceza üzerinde öteden beri söz edilmiş,bunun ağır ve ilkel olduğundan bahsedilmiştir.Ancak başka sistemlerin hırsızlığa karşı uyguladıkları cezaların hiçbir fayda vermediği,cezaevlerinde hırsızlığın inceliklerini öğrenen hırsızların çıktıktan sonra aynı işe devam ettikleri görülmektedir.Eğer bu suç kesin olarak engellenmek isteniyorsa bunun için iki yol vardır.Eğitim ve ceza.İslam insanları islah için eğitim metodlarının en mükemmelini getirmiştir.Buna rağmen hırsızlık eden kimse ya açlık zarureti ile bunu yapmıştır , yada böyle bir zarureti yoktur.Birinci halde el kesme cezası bahsi mevzu değildir.İkinci halde de durum mahkemeye intikal etmeden hırsızın tevbe ederek malı iade etmesi ,bazı içtihatlara göre mal sahibinin affetmesi,ceza hükmünden önce hırsızın çaldığı mala ,meşru bir yoldan malik olması gibi sebeblerle ceza düşmektedir.Buna göre cezanın uygulanma durumu çok nadir olacak ,fakat hırsızların ensesinde bekleyen bir kılıç gibi suçu engelleyecektir

Asıl soruna tekrar döneceğim ama biraz daha katıkıda bulunsun arkadaşlar ondan sonra.Sevgi ile kal...

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67

Önerilen Siteler