Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-09-2006, 17:17
agnostic_z agnostic_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Davul

her gece uykumuzun en tatlı yerinde insanı deli eden gürültüsüyle ramazan davulları.Özellikle de giriş katlarındaysanız mümkün değil uyanırsınız.Şimdi bu ilkelliğin mantalitesini sormak istiyorum.Ülkemizde müslüman olmasına rağmen özellikle de toplumsal ve dinsel baskının daha az hissediliği batı ve güney şehirlerimizde oruç tutmayan insanlar bir hayli fazla.Buna yaşlıları,çocukları ve müslüman olmayanları da katacak olursak toplumun önemli bi çoğunluğunun oruç tutmadığını görürüz.Ama neden hala bu ortaçağ uygulaması devam ettirilmek isteniyor?Artık en düşkün ve maddi durumu yetersiz insanlar bile ne yapıp edip bi cep telefonu edinmiş ve sanırım çalar saati olmayan cep telefonu yok.Hadi tamam telefonu da yok kilogram ile alınan ve 1 liraya bile temin edilebilecek bi çin malı çalar saati sanırım oruç tutabilecek duruma malik her insan tedarik edebilir.Öyleyse bu çağdışı ve ilkel uygulama neden???

Düşünüyorum;o halde varım...
Alt 26-09-2006, 18:14
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Davul

Sn. Agnostic_z,

Sen öyle zannet.
Davul gibi bir nimet bulmuşsun şükretmiyorsun da sesinden dem vuruyorsun.
Ayıp…

Bir de bizim mahalleye gel. Gel de 20lik boş zeytinyağı tenekesinin sesini dinle. Hem de öyle izanlı, melodili, ritmik falan da değil. Allah ne verdiyse dan dan dan dun dun dun.
Bir gece kalkayım diyorum; Söveyim mi, döveyim mi? Gerçi işin içinde dayak yemek de var ya neyse.

Sen bir de ayın sonundaki para isteme fasıllarına bak.
Senin işin kolay. Işık yanmayınca adamlar uğramıyor bile.

Ya biz. Versen olmaz vermesen olmaz. Kapıyı açsan olmaz, açmasan olmaz.
Rahmetli Nietzsche’nin dediği gibi;
“Ama dilencilerin kurutmalı kökünü! Gerçek, onlara vermek kişiyi tedirgin eder, onlara vermemek dahi kişiyi tedirgin eder.”

Hatalarımız, cehaletimize bağışlayın.
Alt 26-09-2006, 18:23
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili Mhmmd :
* * * * * * * * * * *Yanlış topictesin.Burası davulla ilgili.
Teneke ile ilgili olana epey aşağıda
* * * * * * * * * * *Lütfen düzelt ..
* * * * * * * * * * *Bu arada allah kolaylık versin sana

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 26-09-2006, 22:53
Üye Değil

"Öyleyse bu çağdışı ve ilkel uygulama neden???"
Çünkü birileri bu işten para kazanıyor, ekmek yiyor. mhmmd de gayet güzel anlatmış aslında. İşin içinde "din", "gelenek" de olunca kim oluyoruz da şikayet ediyoruz bu durumdan?
Alt 27-09-2006, 00:45
cccp13 cccp13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cccp13 - MSN üzeri Mesaj gönder

ya bu konu yıllardır kafama takılıyor. demekki benim gibi düşünen çok kişi varmış. bi defa sopayı elime alıp sokağa çıkacaktım artık. bu ne ya güm güm güm yatırmıyorlar adamı. biraz saygılı olun herkes sahura kalkmak zorunda değil. yıl 2006 hala davulla uyanıyor insanlar. dini gelenek diyen insanlara bi soru. ateistler gelenek icabı bir ay boyunca her gecenin yarısı sokaklarda borazan çalsaydı ve sizin uykunuzu katletseydi nasıl karşılardınız ? cevabınız ne olursa olsun nasıl karşılayacağınızı çok iyi biliyorum. inancınıza saygı duyulmasını istiyorsanız inanmayanlara saygı duyun...

Din, halkı uyutmak için afyon niteliğindedir.Sermaye kölelerinin insancıl düşlerini, insana daha yaraşan bir yaşam isteklerini içinde boğdukları bir çeşit ruhsal içkidir. [b][i]
Alt 27-09-2006, 14:52
Üye

Bence maddi ve diğer yönleri bi tarafa bu oruç tutmayanlara karşı çalınan bi davuldur.Tutsan da tutmasan da kalkacaksın çünkü biz hoşgörü ve adalet diniyiz (!) der gibi.

Alt 27-09-2006, 17:06
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kardeşim davulla olacak iş değildir bu. Yanına zurna ve bilimum sazlar da konulmalıdır. Ayrıca manide yetmez, mani okunacağına son günlerin popüler parçaları söylenmelidir. Hem öyle olursa bizlerde ateistler olarak uykumuzun en güzel yerinde cama çıkıp Müslüman kardeşlerimize eşlik ederiz.

Eğer davul uygulaması kaldırılıp benim söylediklerim uygulanırsa gecelerimiz bayram yerine çevrilir ve böylece uyanmak istemeyenler de en ağır şekilde *cezalandırılmış olur.

Son sözüm de ateist kardeşlerime olacak; Lütfen saatlerinin alarmlarını kursunlar deyipte itiraz etmeye kalkmayın. Unutmayın Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
Alt 27-09-2006, 17:47
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Geçen Ramazandı sanırım. Sitenin posta kutularına pala bıyıklı, tombulca, traşsız ve esmerce bir adamın resimleri bırakılmış. Resmin altında da 'Ramazan Davulcunuz' yazısı var.

Bizde davulcular eskiden haftada bir tahsilata gelirlerdi. Artık arife günü veya bayramın ilk günü geliyorlar. Neyse efendim. Arife günü 'Ramazan Davulcumuz' geldi. Tahsilatı yaptı. Rahatladık derken bayram sabahı sitede yine davul sesleri var. Ramazan davulcumuz yanına site bekçisini de takmış tahsilat yapıyor.
'Ama dün biz haracımızı vermiştik' demeye kalmadı, bekçimiz açıklamaya girişti. Dün gezen 'Korsan Ramazan davulcumuz'muş.
Resimdekine nasıl da benziyordu yahu.

Değerli müslüman arkadaşlara küççük bir tavsiye. (Kıssadan hisse)
Ramazan'da yüzünü görmediğiniz davulcuya sakın bahşiş vermeyin. En azından delil isteyin. )) Gerçi karanlıkta ola ki yüzünü gördünüz ne değişecek ki, hepsi birbirine benziyor. Benimki de laf işte.
Hayırlı iftarlar cümlenize.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 27-09-2006, 20:33
Üye

Hükümetimiz bu konuya el atsa davulculuk meslek yüksekokulu gibi bi okul açsa,sonra onları istihdam edip belli bi maaş bağlasa da biz de bu haraç olayından kurtarsak dimi

Önerilen Siteler