Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-06-2012, 03:35
Paparock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paparock Paparock isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kanadadaki din deneyimi, onlarin ruyalarindada gozuken ak sakalli ...

Merhaba , 2 seneyi askin kanadada kaldim, farkli kiliselere gittim, farkli diyorum her sokagin kilisesinin farkli oldugunu ogrendim dini ev toplantilarina katildim, insanlar neye neden nasil inaniyor sorusu hep ilgimi cekmistir, burdaki inanan insanlarla aralarindaki fark.

Ufak ama ilginc deneyimlerimi paylasmak isterim.

Herkese sevgiler

Muhammed; "kolenize iyi davranin." // ATATÜRK; " Kölelik yasaklanmıştır.." .
Alt 16-06-2012, 03:40
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Mormonların kilisesine de gittin mi? Sana nasıl geldi?
Alt 16-06-2012, 03:49
sergenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sergenci sergenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn. Paparock, hoşgeldiniz, bizim cemaatlerde aynı benzerlik var, cemaatler arası Paradox. Yalnız şeyhleri burada mürıdleri uçuruyor, orada ki ilginç anılarınızı paylaşmanız dildğimle. Esenkalın.
Alt 16-06-2012, 03:52
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Hosgeldiniz.
Alt 16-06-2012, 22:02
Üye

tekrar teşekkürler,
Kanadanın vancouver şehrinde hem okudum hemde 2 sene askın oradaki uluslar arası firmada calıstım, özellikle vancouver çok kozmopolit, beyazdan cok gocmen var birçok ırktan arkadasım vardı ve dine nasıl baktıklarını,yaklasımlarını nasıl ibadet ettiklerini düşüncelerini inceleme fırsatı buldum. Bunları sizinle paylasmak isterim.

hem kiliselere hemde kanadadaki camilere gidip inceleme şansı buldum.

ilk olarak benim için çok önemli o yıldızlı soruyu sorma şansı buldum.
"peki bastan sona okudunmu ?" bu soruyu Türkiyede inanıyorum diyen kişilere sordugumda cevap hep aynı "okumadım" , arkasından ikinci soru "neden?"

Roman okudunmu hayatında ? = evet okudum
yazarı su bu olan insanların kitabını okuyorsunda, yazarı Tanrı olanın kitabını neden okumuyorsun ? = cevap yok
bir kitaba inanmak ama okumamak.

neyse bu soruyu kilisede ibadete gelmiş kişilere sordum, ögrencilere , hatta vancouver in ünlü kütüphanesinin karşısında hiristiyan propagandası yapan ogrencilere sordum
cevap hep aynı tamamını okumadım.!!

nekadar ilginç dimi ?

hatta dahada ilginç birşey söyleyeyimmi, inanın beni şok etti,
belki şimdi söyleyecegime çogu kimse inanmayacak lakin yalan borcum yok kimseye.
canadian collage da 4 tane sudi unv. ögrencisi vardı din konusunda konusurken patlattım soruyu ! cevap bomba!! "tatamını okumadık ama muslümanlık konusunda bircok kitap okuduk çalıştık" . ! dedim dalgamı geçiyorsunuz bukadar müslümanlık konusunda kitap çalışma yapıyorsunuz egitim sisteminizin temeli bu kuranı nasıl tamamını okumassınız !
belkide bu soruyu sordugum anda onada garip geldiki oda düşündü neden tamamını okumadık acaba ! sonra herşeyi anlayamayız alimler anlar diye çıktı işin işinden.

neyse

kiliseye ilk gittiginizde sizi çok candan sıcak kanlı karşılıyorlar, sanki bizden biri olursun aramıza katılırsın der gibi sıcak kanlı karşılama. sonra anladımki a kilisesine giden b kilisesine gitmiyor ! yani burdaki gibi degil, her camiye gidersin. (ve sonra anladımki a kilisesine giden a kilisesine zarfın içinde par bagısı yapıyor b klisesine degil!)
abonelik gibi. bi keresinde yanımdaki kadın zarfa 200 $ koydu , bir arkadaşım da anlatmıştı, peder pazar çıkışında demiş katkın çok az biraz arttırırsan iyi olur. Arkadaşım halen o kiliseye gidiyor.

kiliseye giridiginizde sanki herkez sizin arkadaşınız güler yüzle merhaba deyip işinizi nereli oldugunuzu vs soyuyorlar ve çaktırmadan not alanda var, modern güzel yemekler yeniyor (baya güzel) akabinde masalar var her masada 8-10 kişi sohpet masaları gibi , kiliseye uzun süredir gelenlerden deneyimli olan kişiler masalara dagıtılıyorlar, ve sohpet başlıyor.

Tabi ben incilden okudugum bölümleri sordugumda nedense cevap yok. Mesela diyorum yoldan geçen biri yanında yürüyen sevgiline tokadı bassa ne yaparsın "aşkım diger yanagını dön bakim diyebilirmisin" masadaki adam cevaplıyor tabi yapamassın , vancouverda evsizler var sokaklarda bunlardan biri üstündeki ceket benim dese çıkarıp verebilirmisin ? tanrının yapmanı istedigi şey bu degilmi ? diye sordugumda " evet bu ama bizde yapamayız" , neden diye sordugumda " tanrı bizi affetsin isa bize yardım etsin biz o kadar hiristiyan o mertebede olamadıgımızdan"

nasıl bir cevaptır bu yorum sizin. ama bu genel bir cevap hiristiyanlık konusunda bilgisi olan ve kiliselere düzenli gidenlerin verdigi standart bir cevap
"kısacası biz yapamıyoruz ama yapmamız lazım, gücümüz yok yapmaya, isa bize güc versinde yapalım"

oraya kafasında sorularla gelen bir ben degilim, mesela kocası koyu hiristiyan karısınında inanmasını istiyor yanında getirmiş, bir yandanda kendi sorularıda var. Böyle tipler çok.karısı notur ama inanmak için neden bulamıyor

sadece güzel yemek yemek içinde gelen var

yemekler yendi sohpet tanışmalar yapıldı, ışıklar kapanıp slayt lar çıkıyor peder vaaza başlıyor.
incilden 1 cümle ve arkasından pederin 1000 cümlesi, mesela bir gün konu isanın oldugunun 10 kanıtı. 1. kanıt daglar ovalar güzel bir doga var, 2. kanıt içinizden iyilip yapmak geçiyor. 3.kanıt isa olmasaydı karşılıksız iyilik yapmazdınız...
vs... 10. kanıt ... şimdi diceksiniz ne alaka kanıt bu ne alaka ?

işte bunu şöyleyen biriki kişi çıktıgında diyorlar isadan yardım iste işte o sana cevapları göstercek...

birgün bir soru sordum, incile göre dünyanın yaşı 6000 yıl civarı peki bu dinazor fosilleri ne dir ? cevap yok , dedim pedere sorayım bakalım o nediyecek, pederin yanına gittim
ben dogru yolu bulmak isteyen biriyim ama kafamda sorular var yardım edebilirmisiniz dedigimde akan sular duruyor çevremi hiristiyanlar sarıyordu

pedere dedim dunya yası dinazorlar fosiller 1 miyon yıl deniyor ama incile göre 6000 ?
ya dedi bu soru teknik bir soru ,salonda vancouver üniversitesinde jeoloji profösörü var iyi bilgili bir hiristiyan istersen ona sor dedi ! kaçırırmıyım koştum yanına hemen
bilimadamı kilisede, hemen gittim yanına tanıştım ve sordum

"dünyanın yaşı kaç ? "4 milyar civarı" peki incile göre yaşı kaç ? o an durakladı , ya şimdi, nasıl anlatayım
biraz düşündü sonra dedi, " buna nasıl cevap verilir bilmiyorum ama bazı şeyler vardır bizim anlayamayacagımız şeyler, buda onlardan, bu nu düşünecegine neden sevgili isanın sana ulaşasını ve iyi şeyleri düşünmüyorsun..." evet dedim iyi hoş ama mantigimin sormaya devam edecek, busoruları cevaplamadan nasıl inanayım !
cevap yok ... çünkü zaten oda bilmiyor.

sonra HIRİSTİYAN EV toplantıları var ...

genlede güzel 2 milyon dolarlık güzel evlerde ufak gruplar halinde yapılıyor. herkez sıcak kanlı en çokta ögrencilere yaklaşım felaket!!
al şu parayı koy cebine degil ama her konuda yardıma açıklar..

daha yazayımmı uzun yazdım ama ?!
ilgilnen okuyan arkadaşlar varsa devam etmek isterim.. ?

Alt 16-06-2012, 22:39
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kanada da diger ulkelerden imanlilar yonunden farkli degil; ancak farkli oldugu tek sey laiklik anlayisi. Bir de kanunlarla birilerine dini baski yapilmasinin engellenmesi. Insan haklarini insana ulastiran bir ulke Kanada.37 senedir Toronto'dayim, ne fikirlerimden dolayi, ne de esmer gorunusumden kaynakli bir taciz gormedim.
Sevgili Paparock, o sordugun sahislar tabi ki okumamistir bastan sona din kitaplarini; okusalardi zaten ateist olurlardi.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 17-06-2012, 01:29
sergenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sergenci sergenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sn. Paparock, kendi adıma söyleyeyim teşekkürler. Fırsat buldukça yazarsanız sevinirim. Esenkalın.
Alt 17-06-2012, 18:50
Üye

merhaba Sergenci, cevabın için teşekkürler olaylardan birkacını daha yazmak isterim.

merhaba Vartor
evet kanadada ırkçılık ayrım yok .. ama nasıl olsunki en son yapılan nüfus sayımında toplam 33 milyonluk kanada nüfusunun 2/3 ü göcmen yani 22 milyon göcmen var
ırkcılık olsa bile anca beyazlara karşı olurdu

evet dogru söylüyorsun, bende kutsal kitapları okuduktan sonra deyist oldum ama işin aslı tam böyle degil. büyürken yapılan manipilasyon ve beyin yıkama mantıgın önüne gecebiliyor,

mesela gecenlerde beni şok eden olay Richard Dawkinsin bir konuşmasında kurt Wise adında bir harvardlı jeoloji profosorunden bahsetmesiydi.
tüylerim diken diken oldu. kücükken yogun din egitimine tutulan büyüyüncede chicago unv tesinden sonta harvard da jeoloji profösörü olan bu kişi, jeoloji ile dünyanın yaşı vs. ogrendigi benimsedigi bu bilgiler karşısında incil kitabının uymayan kısımlarını bir makasla kesmeye başlıyor ve sonunda bir bakıyor incil darma dagan
sonra ne yapıyor biliyormusun ... ünv bırakıyor, !!! en iyi egitimi almış bir bilim adamı
insanlara yol göstericek bir bilim adamı, bilgilerinin incille cakıstıgını görünce incili tercih edip istifa ediyor !!! mantıgına ters düssede !

demekki okumak yetmiyor, incilde yazdıgı gibi 22:6 "bircocugu girmesi gereken yol için egit büyüdügünde o yoldan sasmayacaktır"

Alt 17-06-2012, 19:07
Üye

vancouver daki hiristiyan ev toplantısında koreli bir adam nasıl hiristiyan oldugunu anlatıyordu. birgün tanrıdan yardım istemiş sabah kalktıgında baş ucunda beyazlar içinde (bizim ak sakallı dedeler gibi) bir adam gormus. konusmamıs ama bakışmıslar sonra bu kişinin isa oldugunu söyledi, gördügünü zannettigi şeye okadar inanmıştıki kafasını kesseniz yada odada gizli kamera vardı al izle aslında hayal gördün desenizde asla inanmazdı. sonra mucizelerden bahsetmeye başladılar, aynı bizim cin muhabbetleri gibi ama yıldız oyuncu isa, sonra farkettimki aslında Müslümanların ev hikayeleriyle hiristiyan hikayeleri çok benziyor, yani kaynak insan gibi..

birgünde incilin vicuda kan alımını yasakladıgını sormustum, bankada çalışan yüksek tahsilli kadın a sordum cocugun kana ihtiyac duysa ve hastanede kan nakli yapılacakken hayır dermisin, cevap " zor soru ama almaması için çok çaba sarfederim " dedim ölücek ama! cevap : " isa istiyorsa o yanına alır"

yani ilk okul mezunu cahil müslüman yobaz dan dünyanın en yaşanılası sehirlerinden biri secilmiş vancouver ın bankasında çalısan tahsilli bir hiristiyan kadın arasında ki fark
nedir ? !! yok. nekadar zeki olursa olsun nekadar mantıklı tahsilli bilgili olursa olsun
insanların gozunu kapatan nedir ?

Alt 17-06-2012, 19:22
Üye

kilisedeki birbaska grup toplantısında, bir soru sordum
incilde ;" havva yüzünden tanrı dünyadaki tüm kadınların dogum yaparken acı çekmesi ile lanetliyor." sordum, şimdi havva nın hatası yüzünden neden annem beni dogururken acı cekiyor ?! havvanın hatası onun hatası ? annem in ne günahı vardı.
cevap: insanlar günah işlerse cocuklarıda bunu çekmek zorunda, havvanın cocuklarından biri de annen olduguna göre , annen yani tüm kadınlar havvanın günahını çekmek zorunda.

tabi böyle cevaba ne deseniz boş

tabi bu sorularım onları sıkmaya başlamıştı, düşündüren sorular beyinlerinde acıya neden olunca huzursuzlaşıyorlardı.

müslüman camileridede aynı, cami dedikleri yerler genelde apartman dairesi gibi oluyordu, bir odada (geniş) namaz kılınıyor, bir odada ufak cocuklar egitiliyor, bir odada yemek yapılıyor.. ben tabi bigün camiye bir gün kiliseye gidiyordum

camide soru cevap kısmı yok , zaten beyaz ırktan müslüman vardırda ben görmedim.
endonezya malezya,pakistanlı baya müslüman var, laf arasında dedim paranızı kanada bankalarına koyuyorsunuz dimi ? e faiz haram büyük haram kuranda Bakara 275 -278 "faiz e dönen süresiz cehennemde kalıcak" bakara 279 faiz alana allah ve resulu savas acacak" ben kurandan alıntı yapınca cok seviyolardı, siza okuyan olmadıgı için çok ilginç geliyordu onlara, .. cevap: günahlar var sevaplar var allah affetsin..

Önerilen Siteler