Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-06-2012, 01:41
voronoi voronoi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart 3 Gunluk Arastirmalar ve Sonuclar

Merhaba,

ABD'de computer science bolumunde doktora 1. sinif ogrencisiyim. 3 gun oncesine kadar oldukca dindar bir insandim, yani namazimi kiliyordum, oruclarimi tutardim. Genel olarak herseyi sorgulamayi hep sevdim fakat Islam ile ilgili hep bir seyleri sonraya attim. Sonra ABD'ye geldim ve burada baska inanclardan olan insanlarla tanistim. Bu insanlar dogal olarak musluman degildi fakat toplum bilincide diyebilecegimiz sekilde Turkiye'de gormedigim insanlara yardim ediyorlardi. Mesela bir prof. ile karsilastim 4 cocugu evlat edinmisti ve herkese yardim ediyordu, cokta unlu bir prof dunya capinda. Bilimsel olarakta dunyaya pek cok katkisi olmus ve devam ediyor uretmeye. Lafi uzatmadan Kuran'da gecen bir kisi musluman degil ise kesin cehenneme gidiyor ve ebedi yaniyor. Bu durum acikca beni rahatsiz etmeye basladi ve su ana kadar belki tek dinde yapmadigim seyi yapmaya basladim, dini sorgulamaya. Cok buyuk ihtimal burada dogsam bende ya ateist veya hristiyan olacaktim. ve neden dunyaya faydasi dokunan bir ateist neden sonsuza kadar hemde yanarken, hayatinda namaz kilmayan ve bi boka yaramayan bir musluman az cehennemde yansa bile sonsuza kadar cennet ile odullendiriliyordu. Buna takildim. Ve daha pek cok seye tabi, ozellikle cariye konulari, gerci Abdulaziz Bayindir cariye=kole demisti ve cinselliginden faydalanamilacagini soylemisti fakat o kadar sahih hadis var o zaman bunlarin hepsi uydurulmusmu? Su an arastirma surecindeyim ve ders yukum yazdan dolayi azaldigindan da rahatca okuyorum. Burada samimi bir arkadasim var oldukca dindar onunla bu konuyu konustugumda oda bu durumu anlamadigini kendine devamli neden diye sordugunu soyledi. Belki bu o noktaya hemen gelemicek cunku evli ve karisi kapali ve cocugu var. Ailesine kendine musluman olarak gostericek ateist olsa bile buyuk ihtimal ailesini kaybetmemek icin. Simdilik bu kadar. Arastirmalara devam

Sevgiler herkese,
Alt 20-06-2012, 01:59
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Tanrısızlaşmak bir "arayış" değil de anlayış, kavrayış meselesidir diye düşünürüm hep.

Tanrısızlaşınca bir çok "sözde dolu" kavramın içi boşalır. Bu durum, ilk zamanlar insanı tekrar inanca sürükleyebilir. Ancak masalların üzerine bilim, akıl ve mantık feneriyle gidersen, bireysel ve toplumsal karşılaştırmalar, çözümlemeler yaparsan bir zaman sonra aslında "boşluk" diye bir şeyin olmadığını, boşluk sanılan şeyin sorgulamamaktan kaynaklanan "tatmin, alışkanlık, beyin yıkama" olduğunu görmen gayet mümkündür.

Bu evrededen sonra en azından bireysel anlamda artık din, tanrı zırvalarını çok da düşünmek gerekmiyor. Nasıl olsa layık oldukları noktadan kafalarını dahi çıkaramayacaklardır. Bu bir üstünü örtme, kaçma değil, yokun yokluğunu kendine ispat etme durumudur.
Alt 20-06-2012, 22:31
tisane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tisane tisane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

voronoi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran'da gecen bir kisi musluman degil ise kesin cehenneme gidiyor ve ebedi yaniyor. Bu durum acikca beni rahatsiz etmeye basladi ve su ana kadar belki tek dinde yapmadigim seyi yapmaya basladim, dini sorgulamaya. Cok buyuk ihtimal burada dogsam bende ya ateist veya hristiyan olacaktim. ve neden dunyaya faydasi dokunan bir ateist neden sonsuza kadar hemde yanarken, hayatinda namaz kilmayan ve bi boka yaramayan bir musluman az cehennemde yansa bile sonsuza kadar cennet ile odullendiriliyordu. Buna takildim.
insanca düşünen herkes bu noktada takılıyor zaten. ben de bu durumu çok araştırmıştım ama din içinde insanca bir açıklama bulamamıştım.

"arayan kendisi kolayca kaybolabilir. her türlü yalnızlık suçtur." böyle der sürü ve uzun zaman sen de sürüdendin. f.w.neitzsche
Alt 21-06-2012, 12:26
Aday Üye

takinti iyi bisi bence tisane hocam, derine indikce yeni konular ortaya cikiyor. o degilde burada bazi mormonlarin ciftlikte 40-50 hanimi var. mormonmu olsam ne sevgilerimle...
Alt 21-06-2012, 22:45
tisane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tisane tisane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

voronoi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
takinti iyi bisi bence tisane hocam, derine indikce yeni konular ortaya cikiyor. o degilde burada bazi mormonlarin ciftlikte 40-50 hanimi var. mormonmu olsam ne sevgilerimle...
40-50 hanım ateizmin biraz yavan kalıyor tabi.

"arayan kendisi kolayca kaybolabilir. her türlü yalnızlık suçtur." böyle der sürü ve uzun zaman sen de sürüdendin. f.w.neitzsche
Alt 22-06-2012, 13:17
Aday Üye

Merhaba arkadaslar,

Arastirmalarim devam etti ve kafamdaki soru isaretlerini Abdulaziz hoca yanitladi. Sunu anladimki gelenek dedikleri emevi Islam'i ile Kuran Islami oldukca farkli. Ve bu gelenek Islamini devam ettirmeye calisan "hoca"lar bu dine en buyuk zarari veriyorlar. Mesela cariyelik konusuna cok uzulmustum fakat Kuran'da "cariyelerinizle yetinin" kismindaki "yetinin" kelimesinin aslinda orjinal Kuran'da olmadigini ogrendim. Yani sonradan eklemeydi meale. Ve cariyelerin aslinda savas kamplari diye birsey olmadigi icin muslumanlarin evinde duran gecici misafir oldugunu ogrendim. Evsahibi yediginden yedirmek giydiginden giydirmek zorundaydi. Ve Kuran'a gore bu kadin ve ya erkek savas esirleri (yani cariye ve kole diye gecen kisiler) ya fidye karsiligi yada karsiliksiz serbest kalmak zorundaydi! Kafadanmi uyduruyorum? hayir : Muhammed Suresi, 4. Ayet. Bu yontem 1. Dunya savasindaki esir kaplari ile mukayesi edildiginde hicte fena durmuyordu. Peki Osmanli zamaninda Fatih'teki "cariye pazari"da neyin rezaletiydi? Iste bu Emevi Islami zamanindan kalma hadislerin carptirilmasiydi, Kuran'a ters bicimde hemde ve Hz. Muhammed sozlerini yazmamasini soylemesine ragmen 200 sene sonra cikan hadis kitaplariydi bunlar!
Aciklayici kisa videoyu buradan bakabilirsiniz:

Sevgi ile kalin...
Alt 22-06-2012, 16:42
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

3 gunluk ateistten baska birsey beklemek sacma olurdu; donup dolasip kuran guzeldir diyeceksin ama degistirilmistir; Ancak, bir noktasinin bile degistirmelerine musade etmiyecegine and icen bir tanriyi neresine sokacaksin merak ediyorum. Orijinal kuran degismis ise, (tahrif edilmis sayilir) bastan kaybedersin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 22-06-2012, 21:49
staind staind isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın voronoi sanırım kimlik bunalımı yaşıyor ve bence en tehlikelisi de bu
Alt 23-06-2012, 00:59
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Hayır bunalım filan yok, baştan çelişkileri koyup sonradan açıklamaları yapacak böylece
mutlu olacak

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 23-06-2012, 11:20
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

frodo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır bunalım filan yok, baştan çelişkileri koyup sonradan açıklamaları yapacak böylece
mutlu olacak
Amcam benim.

Bu araştırmacı kardeşimiz için Bayındır hocanın gecenin ve gündüzün oluşumunun Ay ve Güneş'in hareketleriyle ilgisinin olmadığını söyleyediğini de belirtelim ki Bayındır'ı daha bir ciddiye alsın. Kendisi computer science bölümünde Amerikanyalarda doktora yapıyor nihayetinde.

Kuran ilahi olsaydı ve yanlış anlaşılmamak gibi de bir derdi olaydı bu konudaki hükmünü net şekilde yazardı. Kimse de hadisle madisle bu olayı dine sokamazdı.
1400 senelik yanlış anlaşılmayı engelleyecek şekilde ayet yazmak ilahi bir varlık için zor olmasa gerek. Aynı teraneleri Kuran'da defalarca yazacağına cariyelerin misafir olduğunu yazıverseydi, Bayındır gibiler de meval uydurmak zorunda kalmasaydı, daha da önemlisi esir edilen kadınlar seks kölesi yapılmasaydı.

Bu araştırmacı arkadaş bu kadarını düşünemiyor mu?

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!

Önerilen Siteler