Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-09-2006, 00:42
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bir Vatandaşın Günlüğünden "İnanç Kaybettiğim Gün"

07.06.2006

Artık diyebilirim sanırım, tanrı inancımı yitirdim. Bunu demekten şimdiye kadar. Bilgimin yetersizliği buna sebepti kuşkusuz. Bugün 60a yakın soru okudum inançsızlara sorulan. Hepsinin cevapları ben itatmin etti açıkçası. Dincilerin cevap veremediği bir sürü soru vardı. Ayrıca Darwin'in evrim teorisinin yanıtladığı sorular, dinlerin sözde yanıtladığı sorulardan çok daha fazlaydı. Üstelik evrim metafiziksel unsurlarla değil, tamami ile gerçek hayattan veriyordu cevapları.

Bugün itibari ile evrim bilimsel bir gerçektir. %100 doğru değildir elbette. Ama en güvenilir kayna odur. Evrime yöneltilen eleştiriler (bilimsel) esasında Evrim teorisini çökertmiyor, aksine içindeki yanlışları çıkarp doğrularının getirilmesini sağlıyor.

Nedense din, bilimin yakasını bırakmadı ve hala bırakmıyor. İnsan kopyalanacak teknoloji yapıldı, ama dönemin ABD başkanı Clinton "Tanrıyı gücendirmeyin" demesi üzerine yapılamadı. Artık bırakın şu bilimin yakasını da insanlar gerçeği görsün! Tanrı gücenecekse zaten bir şeyin yapılmasını önleyecektir. Siz değil misiniz "Tanrı'nın herşeye gücü yeter" diyen. Öyle ise Tanrı engeller. Tabi ben hiç sanmıyorum.

İnanç bir yana, evrim de çok ilgimi çekti. "İşte aradığım bu!" dedim. Dinlerin umutlarından çok cazip geldi.

Ne demiş yüce Atatürk;

* Biz yönetimimizi gökten indiği sanılan kitaplardan değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.

Bu sözü herşeyi özetliyor sanırım.

Bu 7 Haziran günü koydum kuralımı: "Tanrı inancım yok. Fakat agnostik olmayı tercih ediyorum. Dinler hakkında ve Tanrı hakkında yorum yapmaktan kaçınıp bilimin izinde gitmek en mantıklısı.

Atatürk'ün sözü daima hayat felsefem olacaktır;

* "Benim dinim yok ve bazen tüm dinlerin yerin dibini boylamasını istiyorum. Yönetimi ayakta tutmak için , halkı tuzağa düşürür gibi dine gerek duyan kişi, zayıf bir yöneticidir. Benim halkım demoktasinin ilkelerini, bilimin öğretilerini öğrenecektir."

-----

İnancımı yitirdiği güne dair günlüğüme yazdıklarım..
Alt 29-09-2006, 00:51
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
Standart Re: Bir Vatandaşın Günlüğünden "İnanç Kaybettiğim Gün&q

Bu 7 Haziran günü koydum kuralımı: "Tanrı inancım yok. Fakat agnostik olmayı tercih ediyorum. Dinler hakkında ve Tanrı hakkında yorum yapmaktan kaçınıp bilimin izinde gitmek en mantıklısı.

nEdİM abim,sen kendinden son derece eminsin gibime geldi.eyerime bölese*-bende guvenne sana takipetcem bundan sona.Kardeşine bildir.

cml.

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 29-09-2006, 01:00
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NedimYilmaz";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim dinim yok ve bazen tüm dinlerin yerin dibini boylamasını istiyorum. Yönetimi ayakta tutmak için , halkı tuzağa düşürür gibi dine gerek duyan kişi, zayıf bir yöneticidir. Benim halkım demoktasinin ilkelerini, bilimin öğretilerini öğrenecektir.
Bu söz Mustafa Kemal'e mi ait? Eğer öyleyse nerede ve ne zaman söylemiş? Kaynağını paylaşabilirsen sevinirim.

m.kara
Alt 29-09-2006, 16:04
Üye

Standart Re: Bir Vatandaşın Günlüğünden "İnanç Kaybettiğim Gün&a

"Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.."

Atatürk 1926. Kaynak: Andrew Mango, Atatürk Syf.447

Sözün tamamı budur.

Gene benzer bir sözü ;

Atatürk'ün El Yazmaları ( Medeni Bilgiler Afet İnan):

"Gerçekte dinler konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve sirla karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir"

Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur.
Alt 29-09-2006, 16:22
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Merhaba Nedim Yılmaz,

Daha önce çok farklı konularla okuduk sizi.

Bu yazınızı görmek beni hem şaşırttı, hem sevindirdi.

Dinlerden Özgürlüğe şimdi hoşgeldiniz.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 29-09-2006, 16:34
mep
Üye Değil

nedim abim hayırlı olsun hapislik olayın bitmiş allah kurtarmış abi.
siteye ilk yazdığın gün hapis filan demiştin din için.tahliye olmuşsun sevindim abi,dinlerden özgürlüğe,dinlerden özgür bir insan olarak tekrar hoş geldin abi.
Alt 29-09-2006, 18:14
Üye

Pardon ama ben bu siteye yazdığımdan beridir inançsızım zaten ?

Daha önce çok farklı konularla okuduk sizi. Bu yazınızı görmek beni hem şaşırttı, hem sevindirdi.
Evet ben Evrim gözlemlerimi yazıyordum. Hala da yazma aşamasındayım. Fakat o zaman da Tanrı inancım yoktu zaten.

Sanırım insanlar beni inançlı biri sanıyordu
Alt 29-09-2006, 18:33
sosyalist18 sosyalist18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese merhaba ben bu siteye yeni uye oldum.Kucuk bir kasabada dogdum ve buyudum.Cok demokrat bir aile ortaminda yetisdim,herkonuda pozitif ve bilimsel dusunen bir babam var.Ama ne kadar aydin bir ailem olsada dar dusunen sosyal bir cevrede buyudum.Ve kucukken cok inancliydim,cevremdekiler ve toplumun etkisiyle.Cuma namazlarini kacirmamaya calisirdim,hic bir orucu kacirmamaya.Her aksam yatarken dualar okurdum gece korkmamak icin.Oysaki virusun kendisi okudugum dualarin dogasiymis...Her hangi bir olay karsinda Bababin pozitif bakis acisyla sosyal cevremdekilerin dogmadik bakis acilari celismeye basladi! Ve nihayet atgozlukerimden kurtuldum.

Önerilen Siteler