Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 02-10-2006, 18:11
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

Allah'ın Saptırdığı İnsan
--------------------------------------------------------------------------------

Şeytan’ın insanı saptırdığı hep bilinir. Kuran’da aynı şeyi söyler.
Hacc 4. Onun (şeytan) hakkında şöyle yazılmıştır: Kim onu yoldaş edinirse bilsin ki (şeytan) kendisini saptıracak ve alevli ateşin azabına sürükleyecektir.

Şeytan tarafından saptırılan insanın kaçacağı tek yer Allah’a sığınmaktır. Peki, Allah’da insanı saptırırsa o zaman ne olacaktır ?
Ibrahim *4.. Allah’ın emirlerini onlara iyice açıklasın diye her peygamberi yalnız kendi kavminin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir..”

En'am 39 *Ayetlerimizi yalanlayanlar karanlıklar içinde kalmış sağır ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu şaşırtır, dilediği kimseyi de doğru yola iletir.

Zavallı insan bir taraftan şeytan tarafından saptırılmakta, bir taraftan Allah tarafından saptırılmaktadır. Üstelik Allah’ın saptırması daha da kötü olmakta, insan bir kere Allah tarafından saptırıldı mı, artık gidecek yeri kalmamaktadır.
Araf/186. Allah kimi şaşırtırsa, artık onun için yol gösteren yoktur. Ve onları azgınlıkları içinde şaşkın olarak bırakır.

Zümer/36. Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun yolunu doğrultacak biri yoktur.

Allah kullarına karşı seçici de olabiliyor, kimi hidayete erdirirse o doğru yolu buluyor.
Araf/178. Allah kimi hidayete erdirirse, doğru yolu bulan odur. Kimi de şaşırtırsa, işte asıl ziyana uğrayanlar onlardır.

Ve intikam alıcı olabiliyor..
Zümer/37. Allah kime de hidayet ederse, artık onu saptıracak yoktur. Allah, mutlak güç sahibi ve intikam alıcı değil midir?

Sonuç olarak Allah insanları saptırıp cehhennemde yakmayı aklına koymuştur bir kere. Zaten insanlardan çoğunu bu nedenle yarattığını yemin ederek söyler.
Araf /179. Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

Ve saptırılan insanı öyle bir cehhennem ateşi beklemektedir ki, birileri körük başında cehhennem alevini arttırırlar.
Isra/ 97. Allah kime hidayet verirse, işte doğru yolu bulan odur; kimi de hidayetten uzak tutarsa, artık onlara, Allah'tan başka dostlar bulamazsın. Kıyamet gününde onları kör, dilsiz ve sağır bir halde yüzükoyun haşrederiz. Onların varacağı ve kalacağı yer cehennemdir ki, ateşi yavaşladıkça onun alevini artırırız.

Aynı şekilde, Secde 13 Biz dilersek, herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracağımıza dair benden söz çıkmıştır. *

Öbür yanda ünlü İslam şairi Ömer Hayyam sorar,
Beni özene bezene yaratan, sen
Yolumu da çizmişsin önceden
Madem bana günah işleten de sen
Öyleyse nedir o cennet cehennem..

Rad/33. Herkesin kazandığını gözetleyip muhafaza eden, (hiç böyle yapamayan gibi olur mu?). Onlar Allah'a ortaklar koştular. De ki: "Onlara ad verin (onlar necidir?). Yoksa siz Allah'a yeryüzünde bilemeyeceği bir şeyi mi haber veriyorsunuz? Yahut boş laf mı ediyorsunuz?" Doğrusu inkâr edenlere hileleri süslü gösterildi ve onlar doğru yoldan alıkonuldular. Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek yoktur.

Bir an için insanın aklına bir soru geliyor. *Saptırılma konusunda insanın bir tercihi olsa, insan kim tarafından saptırılmayı tercih etmeli ? Allah’ın saptırdığı insanın çaresi olmadığına gore, yoksa Şeytan tarafından saptırılmak daha mı iyidir ?

Kehf/17. (Resûlüm! Orada bulunsaydın) güneşi görürdün: Doğduğu zaman mağaralarının sağına meyleder; batarken de sol taraftan onlara isabet etmeden geçerdi. (Böylece) onlar (güneş ışığından rahatsız olmaksızın) mağaranın bir köşesinde (uyurlardı). İşte bu, Allah'ın âyetlerindendir. Allah kime hidayet ederse, işte o, hakka ulaşmıştır, kimi de hidayetten mahrum ederse artık onu doğruya yöneltecek bir dost bulamazsın.

Allah’ın insanı doğru yola iletmesi onun kalbini İslam’a açması ile mümkün olduğuna göre, öyle görünüyor ki, dünyada İslam’ın dışındaki bütün din mensupları Allah tarafından saptırılmış durumdalar.
Enam /125. Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslâm'a açar; kimi de saptırmak isterse göğe çıkıyormuş gibi kalbini iyice daraltır. Allah inanmayanların üstüne işte böyle murdarlık verir.

Nisa 88. Size ne oldu da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Halbuki Allah onları kendi ettikleri yüzünden baş aşağı etmiştir (küfürlerine döndürmüştür). Allah'ın saptırdığını doğru yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah'ın saptırdığı kimse için asla (doğruya) yol bulamazsın!

Allah, bir yandan dilediğini saptırmakta, dilediğini doğru yola iletmektedir. Öbür yanda da insana akıl vermiştir ama her nedense kendi külli iradesi ile onu saptırarak bu aklı kullanmasına izin vermemektedir. Allah tarafından doğru yoldan saptırılan insan, böylesine bir yüce güç karşısında hangi insiyatifle aklını kullanacak ve doğru yolu bulacaktır. ?

Nahl 93. Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.

8. yüzyılda İslam’ın içinden çıkan Mutezile Mezhebi’nin çıkış noktalarından biri de budur. Konuyla ilgili olarak bakınız Mutezile. Mutezile de aynı şekilde bu ayetleri sorgulamıştır. Allah tarafından saptırılan bir insan nasıl sorumlu tutulacaktır ? İslam bu soruya hiç bir zaman cevap verememiştir. Soruya cevap vermeye çalışan İslamiler ise, çözüm bulmaya çalıştıkça daha da işin içinden çıkamayacakaları bir duruma gelmişlerdir.

Allah’ın insanı saptırması ile ilgili diğer ayetler,

Müddessir 31. Biz cehennemin işlerine bakmakla ancak melekleri görevlendirmişizdir. Onların sayısını da inkârcılar için sadece bir imtihan (vesilesi) yaptık ki, böylelikle, kendilerine kitap verilenler iyiden iyiye öğrensin, iman edenlerin imanını atrttırsın; hem kendilerine kitap verilenler hem müminler şüpheye düşmesinler, kalplerinde hastalık bulunanlar ve kâfirler de: "Allah bu misalle ne demek istemiştir ki?" desinler. İşte Allah böylece, dilediğini sapıklıkta bırakır, dilediğini doğru yola eriştirir. Rabbinin ordularını, kendisinden başkası bilmez. Bu ise, insanlık için ancak bir öğüttür.

Bakara 2:26. Şüphesiz Allah (hakkı açıklamak için) sivrisinek ve onun da ötesinde bir varlığı misal getirmekten çekinmez. İman etmişlere gelince, onlar böyle misallerin Rablerinden gelen hak ve gerçek olduğunu bilirler. Kâfir olanlara gelince: Allah böyle misal vermekle ne murat eder? derler. Allah onunla birçok kimseyi saptırır, birçoklarını da doğru yola yöneltir. Verdiği misallerle Allah ancak fâsıkları saptırır (çünkü bunlar birer imtihandır).

Kaynak:http://www.geocities.com/IslamPencereleri/saptirmak.htm
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 02-10-2006, 18:46
sosyalist18 sosyalist18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 29 Sep 2006
Mesajlar: 169
Standart Re: ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

Ohhh keyfe bak.Reality show gibi.Adam istedgini yola sokuyor,istedigini cikariyor.Istedigi cennete istemedigi cehenneme.Sen ne kadar yirtarsan yirt kendini ,adam isterse seni saptirir!Yok ole koskoca allah vardir bildigi.

Gunu gelir,
sanma hesap sorulmaz!
Dayanir kapina,
PIR SULTAN OLMEZ!
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 02-10-2006, 19:28
kuşku kuşku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 27 Sep 2006
Mesajlar: 14
Standart Re: ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

biliyoruz değil mi; "Türkiye'de irtica tehditi yoktur!" :twisted:

bütün dostlara merhaba...//kuşku
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 03-10-2006, 17:59
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 18 Sep 2006
Bulunduğu yer: usa
Mesajlar: 4.841
Standart Re: ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

bu insan kukla gibi ..şeytan tarafından saptırılmak ..hadi anladıkta allah tarafından olanı anlamadık abi !! bu insan ne zavallıymış
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 03-10-2006, 18:59
hazretikömürcü hazretikömürcü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 31 Jul 2006
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 100
hazretikömürcü - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

İslam Dini, tek Tanrı'lı bilinmesi yanlıştır.
İslam Dini'nde de iki Tanrı vardır.
Şeytan, Allah'a kafa tuttuğuna göre, en az onun kadar güçlü olmalıdır.
Saygılar
hazretikömürcü

SİLAHIMIZ ELİMİZDE DEĞİL, BEYNİMİZDEDİR
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 03-10-2006, 19:03
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 22 Jul 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 880
Standart Re: ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

insanları saptırmasa adam çıldıracak... peki bu söz neden ondan çıkmıştır?
yada sözünden dönse ne olur, ne olacak sözü babasına mı vermişşşş.
kime vermiş şeytana galiba oada onun eseri şimdide bana söz verebilirse sevinirim.
belkide daha sonraları farklı sözlerde vermiştir ama baglantıyı koparttıgından bizlerin haberi yoktur. yani bu saptırma eyleminden adem ogullarına karşı şeytan ile işbirliklerinin pis kokuları yükselmektedir... Burnu koku alan anlar tabiiii....
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 03-10-2006, 19:27
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart Re: ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

allah ne dilediğini saptırabilmiş ne dilediğini doğru yola sokabilmiştir
esasında bu konuda son derece beceriksizdir, azgın araplara 144 bin peygamber göndermesine rağmen yinede yola getirememiştir,
onlarla uğraşırken ne amerika kıtasına, ne avrupa, ne asya ne japonyaya
bırakın peygamberi bir imam bile gönderememiş, o kadar kızılderili
japon alman ingiliz hintli dinsiz imansız öbür tarafa gitmişlerdir,eee tabii adamlara *elçi gönderemediği için haliyle hesap da sormak olmaz.

hele hele son peygamberinin elinde oyuncak olmuştur onun bitmek tükenmek bitmeyen isteklerine boyun eğmiş koskoca allah onun cinsel hayatını düzenlemek için gün ortasında vahi göndermek zorunda kalmıştır
tüm canlılar arasında küçük yavrularla cinsel ilişki olmazken, hele hele insan gibi ancak doğumunun üzerinden en az 18 yıl geçmeden cinselliğe
hazir olmayan bir insan yavrusuyla, cinsel ilişkisine, allah göz yummuş,
suça ortak olmuştur, kitabında yazan ahlak kurallarını ilk kendi peygamberi delmiş, evlatlığının karısına göz koyup elinden almış, allah
bunada seyirci kalmıştır.

insanları elde tutabilmek için şarap akan çeşmeler sayısız huriler zevk
sefa içinde bir ölümsüzlük vaad etmiş, *kaçmasınlar diyede olmadık öcü
böcü hikayeleri, asarım keserim kazanda kaynatırım sucuk yaparım gibi
tehditlerde bulnumuş ama işe *yaramamış insanlar bildiğini okumuştur.

kendisine en fazla güvenler dünyanın çok gerisinde kalmış dünyadaki hayatları sefalet içinde geçmiştir,kullarına tam olarak hakim olamamış
uyanık kullarının kitabını kullanarak saf insanları kandırıp köşeyi dönmelerine seyirci kalmıştır.

bence son derece başarısızdır,yönetimi bıraksın bilen yapsın kardeşim.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 04-10-2006, 06:29
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart Re: ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

"hazretikömürcü"
İslam Dini, tek Tanrı'lı bilinmesi yanlıştır. İslam Dini'nde de iki Tanrı vardır.
Şeytan, Allah'a kafa tuttuğuna göre, en az onun kadar güçlü olmalıdır.

Sevgili hazretikömürcü,
Tespitine katılıyorum. Ama bu ikisinden hangisi üstündür diye sorsan ben şeytan diyorum. *Şu dünya nüfusuna bak. Şeytan malı almış götürüyor. Bu nüfusun beş milyarı şeytandan yana iki milyarı allahtan yana. Bu nasıl iştir ben anlayamadım. Ondan sonra kalkıp diyor ki ben dilediğimi doğru yola getirir dilediğimi de şaşırtırım diyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de kalp mühürlüyor. O mühüre and olsun ki ben onun büyüklüğünden bir şey anlayamadım. Bizim şeytan ortalıklarda cirit atıyor. Ondan ses seda yok.

Tüm bunlara bakarak en büyük şeytan diyorum. Başka büyük yok. Şahidim de allahtır. Allah üzerine yemin ederim ki *bu şeytanı yarattığına pişman olmuştur. Böyle olacağını bilseydi bu şeytanı yaratır mıydı?

Sevgili hazretikömürcü,
Bir zamanlar ben de karanlıklar içinde kalmıştım. Sağır ve dilsizdim. Allaha şükürler olsun ki şeytanla karşılaştım. İşte bu allahın beğenmediği bu şeytan beni bu karanlıktan kurtardı. Bana dedi ki: Ey kul! Bu allah sizi cennet ve cehennemle kandırıyor. Sakın ona inanmayın dedi. Sizler onun umurunda değilsiniz. Onun bir tane sevgili kulu var. Adı da Muhammed. Gece gündüz dur durak bilmeden onun için çalışıyor. Bir sıkıntısı oldu mu hemen yanında hazır ve nazır... Bir dediğini iki etmez. Hemen ayetler hazır. Hatta birinde de oğulluğunun karısını sevmişti. Fakat bunu kimseye söyleyemiyordu. Hemen allah babasına koştu. Derdini anlattı. Bundan basit ne var dedi. Sen rahat ol sevgili kulum. Derhal bir ayet döşeriz. Onu da haremliğine eklersin dedi.

Ya işte böyle sevgili hazretikömürcü. Ben şeytana inanmayayım da kime inanayım. Şeytan doğruyu söylüyor. Ben hiç şeytanın yemin ettiğini de görmedim. Ama bakıyorum bu allah öyle yemin ediyor. Ben yemin edenlerden her zaman şüphelenirim. Durup dururken insan yemin eder mi? Ama bu allah öyle yemin ediyor kitabında. Hatta bir zamanlar mütevazi bir imzam vardı:''Çok yalan söyleyenin ettiği yemin de çok olur.'' *

Ha unutmadan bir de şeytan bana şunu da söyledi. Allah *iyi bir tuzakçıdır. Tuzak kurmakta üstüne yoktur. Onun tuzağına düştünüz mü artık iflah olmazsınız. Eğer bana inanmıyorsan *kullarının yaşadığı ülkelere bak. Onları kendisinin kulu kölesi haline getirmiş. Sabah akşam allahla kalkıp allahla yatıyorlar. Onu düşünmekten ve ibadet yapmaktan başka bir şey bilmezler. Ben bu dünyada sizlere cehennemi yaşatacağım ama siz asıl öbür dünyadaki cennete bakın diyor. Ama allah üzerine and olsun demiyorum *ki bu doğru değildir. Tek dileğim de bu kul ve kölelerin bir an önce bu tuzaktan kurtulmalarıdır.

Ondan sonra da en sonunda bana şöyle dedi: Benim adımın şeytan olduğuna bakmayın. Şeytan diye bir şey yoktur. *Asıl şeytanlar benim adımı kullanarak sizi kul ve köle yapanlardır...
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 27-10-2006, 01:20
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart Re: ALLAHIN SAPTIRDIĞI İNSAN

Şeytan’ın insanı saptırdığı hep bilinir. Kuran’da aynı şeyi söyler.
Hacc 4. Onun (şeytan) hakkında şöyle yazılmıştır: Kim onu yoldaş edinirse bilsin ki (şeytan) kendisini saptıracak ve alevli ateşin azabına sürükleyecektir.
Şeytan tarafından saptırılan insanın kaçacağı tek yer Allah’a sığınmaktır. Peki, Allah’da insanı saptırırsa o zaman ne olacaktır ?
''Artık Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir..”



Sahi ne olacak?...Buyrun burdan yakın...Çünkü ben yaktım da...Bakalım sizi nasıl yakacak...
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 17-11-2011, 08:47
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 03 Aug 2010
Mesajlar: 14.706

Başarı Ödülü 

Standart

Seytan'la, Allah arasinda, bir saga, bir sola yuvarlanan insan ne yapacak?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:23 .