İslamı yaşarken gel gitlerim olmadı.Sünni bir ailenin çocuğuyum.Özellikle Aksaray'da mezhep çatışması yoktur.Yada benim gördüğüm birşeyler yoktu.Her mezhep birbirine benziyordu.Aleviliği o zamanlar bilmiyordum.Bunun sebebi antisosyal olmamdı.
Annem babam ayrı büyüdüm.Daha doğrusu babasız büyüdüm gibi birşey.Doğal olarak hayata karşı daha kapalı,daha karamsar ve çekingen büyüdüm.Şu an işimden dolayı sosyalleşerek bu kapalılığı atmaya çalışıyorum.Aksaray'da bu çok zor.Ne kadar arkadaşın olursa olsun hepsinin arasında yalnızlaşıyorsunuz.Bilgisiz,tek derdi eve ekmek götürmek,lüx arabalara binmek olan bir toplulukta fikirlerini dinleyecek insanlar bulamıyorsun.
Antisosyallikten dolayı pek fazla ufkum açılmadı.Ama şöyle bir yararı oldu reelden uzaklaştıkça , manevi fikirlerimde gelişmeler oldu.Çok fazla aşık olmam bunun sebeplerinden biridir.Geneldede platonik yaşamışımdır.Lisede 4 kızdan teklif aldım ama kendime olan güvensizliğimden dolayı hepsini red ettim.Onlarda pek anlam veremiyordu zaten.Lise dönemim genelde dini yaşadığım dönemlerdi.Namaz çok kılardım.Ama buna rağmen din hocama sorduğum sorular yüzünden bana ateist demişti ve ateist bilirlerdi beni.Halbuki alakası yoktu.Ateizmi bile bilmiyordum o dönemler.
Aksaray'ın buna etkisi çok büyük,özellikle aksarayda doğup,büyüyüp ateist olmak çok zordur.Halen kendim gibi 1 kişi bulamadım şu şehirde.Ha kızlardan teklife gelincede yakşıklı bir insanımdır

. Brad pitt e çok benzetirler.Buna rağmen 2 kızla çıktım bu güne kadar,onlarada ben teklif etmedim kendileri teklif etti.
Aksaray'da 3-4 tane alevi köyü olduğunu 2011 de öğrendim.Hatta birine gittim .Ordan birinin internet sitesini yaptım.
Kısa islam içinde değişmedim.Üniversitedeyken aleviliği tanıdım ama yine değişmedim.1 sene Divriğide okudum,yatay geçişle aksaraya geçiş yaptım.Burdayken ateist oldum.Ateistten zaten nur cemaatindeydim.Evdekileri öyle bir hale getirdim ki ev abisi liseli çocuklardan birine sen ateistmi oldun demiiti.Burdaki nur cemaatinden okulun 2. dönemi ayrılıp süleymancılarda kaldım.Ateist olduğumu kimse bilmiyordu tabi.Hocalara karşı mezhepleri red ettim.Bunlar katı sünni ve şafidir.Nurcular o kadar değildir ama süleymancılar katı dincidir.Baya bi münakaşamız oldu.Ama yinede beni çok severler,geçende işyerimi ziyarete geldiler.
Ateizmden sonra deizm,panteizm,panenteizm diye bir sıralama oldu inanışlarımda.Ateizmden soğumamın sebebi aslında aleviliktir.Alevilikte tanrı anlayışı çok dikkatimi çekti.Yoksa islamın,hristiyanlığın ve yahudiliğin tanrıları bana göre aynıydı.Onlarla ateizmdeki eksikleri tamamlayamıyordum.Alevilik çok yardım etti bana.
Aleviliği baya bi araştırdım.Kızılbaş-aleviliği nin derinlerine inmem ve nusayriliği araştırmam diğer bütün inançlardan soğumama sebep oldu.Çok zengin bir altyapısı vardı. Ne kadar doğru bilinmez,genelde soyut şeylerdir ama şuan ki bilimlede eşleştirdiğimde gizli aleviliğin çok müthiş bir inanç sistemi var.
Halende etkilenirim alevilikten,ama son zamanlarda sırf bilimsel içerikli kitaplar okumam bu inançlardaki bazı şeyleri sorgulamama sebep oldu,ama bunun yanında bilimdeki birçok teori ve bilgi bu inanca olan hayranlığımı artırdı.Eksikleri olmasına rağmen özellikle şiilik ve alevilik çok büyük bir yer eder beynimde.Budizm konusunda pek bilgi sahibi olamadım ama alevilikle çok yakın bir bağı olduğunu biliyorum.İnanç yapısı olarak yakın.Tarih olarak bir bağ varmı bilmiyorum ama ben olduğunu düşünüyorum.Şamanizmin bütün inançların kökü olduğunu ve türklerle budizmin çok büyük bir bağı olduğunu düşünüyorum.