Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-07-2012, 03:47
zozyaliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zozyaliz zozyaliz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart "Türk Irkı" Tartışması & Ay-yıldız Simgesinin Kökeni

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bayragimdaki kan ve hilal'in dokulen kanlari simgeledigini saniyorum.
Müslüman efsaneleri ve yalanları aşıyorsun bu Türk yalanlarını aşamıyor musun?

Sana bayrağımızın kökenini öğreteyim.

Önce şu şehiri bir öğren: Yunanca adıyla BYZANTION ve Latince adıyla BYZANTIUM.

Bu şehir İstanbul'dur. Imparator Konstantin tarafından 4. yüzyılda adı Konstantinopolis yapılana kadar bu şehrin adı BYZANTION idi.

Bu şehir MÖ 7. yüzyılda kurulmuş olup MÖ 4. yüzyılda Makedonların bir kuşatmasından zaferle çıktıktan sonra minnettarlık olarak bu zaferi kendilerine bağışladığına inandıkları Tanrıça Artemis'e veya Tanrıça Hekate'ye bu şehri adadılar. Bu tanrıçaların ikisi de ay tanrıçasıdır.

İşte Artemis:

Aşağıda İmparator Hadrian 'ın bastırdığı para (MS 76-138)

Sen tabi şu hikayeyi tercih ediyorsan bilemem: "Bizim kahraman, mücahit, çekik gözlü Türkmen askerlerimiz pis gavur kanını dökerken, destan yazarken, gene her zamanki gibi 100 kişiyle 5000 kişilik bir orduyu yenerken, o gece şehitlerimizin kanlarının üstüne düşen hilal ışığını gören diğer askerlerimiz bunu bayrağımız olarak benimsemişti!!"
Alt 24-07-2012, 04:30
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

zozyaliz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

http://www.turandursun.com/forumlar/...=28454&page=11

Asmalari cok zor ne yazik ki.

http://goddesses-and-gods.blogspot.c...stars-god.html

Konu Neva tarafından (14-12-2013 Saat 12:30 ) değiştirilmiştir. Sebep: yanlis alinti sebepli onceki konunun linki eklendi.
Alt 24-07-2012, 22:44
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sana bayrağımızın kökenini öğreteyim.

Önce şu şehiri bir öğren: Yunanca adıyla BYZANTION ve Latince adıyla BYZANTIUM.

Bu şehir İstanbul'dur. Imparator Konstantin tarafından 4. yüzyılda adı Konstantinopolis yapılana kadar bu şehrin adı BYZANTION idi.

Bu şehir MÖ 7. yüzyılda kurulmuş olup MÖ 4. yüzyılda Makedonların bir kuşatmasından zaferle çıktıktan sonra minnettarlık olarak bu zaferi kendilerine bağışladığına inandıkları Tanrıça Artemis'e veya Tanrıça Hekate'ye bu şehri adadılar. Bu tanrıçaların ikisi de ay tanrıçasıdır.

(...)

Sen tabi şu hikayeyi tercih ediyorsan bilemem: "Bizim kahraman, mücahit, çekik gözlü Türkmen askerlerimiz pis gavur kanını dökerken, destan yazarken, gene her zamanki gibi 100 kişiyle 5000 kişilik bir orduyu yenerken, o gece şehitlerimizin kanlarının üstüne düşen hilal ışığını gören diğer askerlerimiz bunu bayrağımız olarak benimsemişti!!"
Bayraktaki ay-yıldızın kökeni için daha doğuya pers imparatorluğuna bakmak gerekir diye düşünüyorum.

İnsani olan her şey kabûlüm.

Konu murted tarafından (22-12-2013 Saat 16:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alıntı kısaltıldı.
Alt 24-07-2012, 23:11
Yasaklandı

frodo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bayraktaki ay-yıldızın kökeni için daha doğuya pers imparatorluğuna bakmak gerekir diye düşünüyorum.

İskender Persleri fethetmişti. Belki o zaman basılmış bir paradır. Sonuç olarak benim gösterdiğim paralar o zaman nasıl açıklanacak? Türk Tarih Tezi gibi gayriciddi gayribilimsel şeyler dışında bir açıklama göremiyorum.

Bence Türk bayrağının Bizans kökenli olması hem bu yukardaki paraları açıklar, hem de Türklerin bu bayrağı nerden bulduğunu açıklamak da bu hipotezle gayet kolay: İstanbulun fethiyle Osmanlı padişahları kendilerine bütün diğer isimlerinin yanında "Kayser-i Rum" yani Roma İmparatoru/Sezarı demeye de başladılar. (Bunu araştırabilirsin, bu doğrudur.) Peki bunu diyen adam Roma (yani Bizans) bayrağını da niye benimsemesin ki?
Alt 24-07-2012, 23:23
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sanırım türk-islam geleneğinde hatta islami gelenekte hilal-yıldız kullanımı bizansın fethinden önce var.

Yukarıdaki sikke yazdegerd III dönemine ait. 7.yy başlarına denk düşüyor. Daha önceki sikkelerde de hilal-yıldız kombinesi kullanılmış. Aşağıdaki sikke 1.yy'dan:

İskender ile helen kültürünün ortadoğudaki egemenliği konusunda haklısın. Ancak tarihsel kronolojiye bakılırsa hilal yıldız simgesinin pers imparatorluğunun yıkılması döneminde önce ilk emevi paralarında gözükmeye başladığını biliyoruz. Bu ise türklerin
emevilerden bu sembolü almış olmalarını daha akla yakın kılıyor..

Alt 24-07-2012, 23:50
Yasaklandı

Bugün Libya ve Tunus dışında ay-yıldız kullanan bir Arap devleti ben bilmiyorum. Muhammed'in bayrağı düz siyah bir bayraktı. Keza bugün Arab milliyetçiliğinin siyah-kırmızı-yeşil-beyaz bayrağındaki siyah onu simgeler. Kırmızı da emevileri. İran'ın da tarihsel hiçbir bayrağında bu sembol ben bilmiyorum. Halbuki Bizans şehrinin bu sembolü kullandığını biliyoruz.

Ama bilmiyorum. Ay-yıldız'ın kökenini Moğolistanda ara istersen. İlla Türkçülüğün şerefini kurtarmak derdindeysen. Bazı insanlarımız nedense Rum ve Ermeni kökenli olmayı kendilerine yakıştıramıyor. Halbuki aynaya baksak görecezki Moğollara değil komşu ülke halklarına benziyoruz.

Sonuç olarak ben ay-yıldızın Bizans kökenli olduğuna inanmayı daha mantıklı buluyorum. Ayasofyayı alıp cami yapan adamlar ay-yıldızı da İslam simgesi haline niye getirmesin ki?

Bizim kültürün tamamı çakma. Tevratları var diye Kuran yazıyoruz. Ayasofyaya bakıp karşısına Sultanahmet yapıyoruz. Bayraklarını da niye almayalım ki?
Alt 24-07-2012, 23:56
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bugün Libya ve Tunus dışında ay-yıldız kullanan bir Arap devleti ben bilmiyorum. Muhammed'in bayrağı düz siyah bir bayraktı. Keza bugün Arab milliyetçiliğinin siyah-kırmızı-yeşil-beyaz bayrağındaki siyah onu simgeler. Kırmızı da emevileri. İran'ın da tarihsel hiçbir bayrağında bu sembol ben bilmiyorum. Halbuki Bizans şehrinin bu sembolü kullandığını biliyoruz.

Ama bilmiyorum. Ay-yıldız'ın kökenini Moğolistanda ara istersen. İlla Türkçülüğün şerefini kurtarmak derdindeysen. Bazı insanlarımız nedense Rum ve Ermeni kökenli olmayı kendilerine yakıştıramıyor. Halbuki aynaya baksak görecezki Moğollara değil komşu ülke halklarına benziyoruz.

Sonuç olarak ben ay-yıldızın Bizans kökenli olduğuna inanmayı daha mantıklı buluyorum. Ayasofyayı alıp cami yapan adamlar ay-yıldızı da İslam simgesi haline niye getirmesin ki?

Bizim kültürün tamamı çakma. Tevratları var diye Kuran yazıyoruz. Ayasofyaya bakıp karşısına Sultanahmet yapıyoruz. Bayraklarını da niye almayalım ki?
Hiç hoşlanmasam da ; ne içtiğini sorabilir miyim ? İyi misin ? Nerden çıkartın bunları ? Başlıkla ilgili olmasa da güzel bir mesaj atmışsın ancak bana göre yanlış. Ben de doğru olduğuna inandığım şeyleri yazdım.

Ay yıldızı rumlardan alınca türklüğün şerefi yer ile yeksan oluyor da perslerden alınca kurtarılıyor mu ????

Alt 25-07-2012, 00:01
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"ben ay-yıldızın Bizans kökenli olduğuna inanmayı daha mantıklı buluyorum" gibi bir düşünceyi de açıkçası ben de çok garip buluyorum.
Bu mantığı anlamak güç.
frodo'nun bahsettiği tarihin neden Türkçülüğe bağlanması gerektiğini açıklayabilir misin bir zahmet?

Tarih konuşulacaksa tarih konuşulur.
Bu, anadolu ya da genel anlamda doğu kültürlerini doğulu, Türki ya da bilmem ne diyerek subjektif indirgemecilikle bir yerlere çekme çabası nedir?

Barbar Türkler, Kart Kurt Kürtler, Takiltçi Moğollar, Pis Ermeniler...
Alt 25-07-2012, 00:19
Yasaklandı

Ben niye bizans kökenli olmasının daha mantıklı olduğunu söyledim. Bir daha açıklamıyorum.

İlla Pers diyorsan buyur o Bizans paralarını açıkla o zaman. Ufak bir sorun işte ama mühim değil galba.
Alt 25-07-2012, 00:28
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Bugün Libya ve Tunus dışında ay-yıldız kullanan bir Arap devleti ben bilmiyorum.
Olur mu? Mesela bir Cezayir'i ne yaptiniz?

Onlar da agirlikli kokensel olarak Berberi'dir.

Önerilen Siteler