Kaybolan veya çok az bir nüfus tarafından konuşulan dillerin korunmasında devlete de görev düşüyor ve bu tür dilleri özel statüye alıp teşvik etmesi ve öğretilmesini sağlaması gerekiyor. Bunun yanında o dili konuşanların da kendi çocuklarına olabildiğince bu dilde iyi bilgiler vermesi gerekiyor.
Herkes bir şey yapabilir, bazen kişisel uğraşılar da yarar görür. Mesela internet ortamında bu dilde yazılar yayınlamak veya dil bilgisi öğretmek gibi. Bir sözlüğün olması da anlamlı olacaktır.
Bunun yanında eğer sevgili Olimlpiyat bana evrim konularında kısa ve tanıtıcı yazılar yazar veya Zazaki'ye tercme edersen kendi bloğumda yayınlayabilirim. Bu bloğumda Türkçe'nin yanı sıra Almanca, İngilizce ve Kürtçe evrim yazıları da var. Zazaki ve Lazca bir makale çok aramıştım ama evrim konusunda bana bu dillerde yazı yazabilecek kişi bulamamıştım. Bu blogum çok dilli bir blog ve özellikle Anadolu'da konuşulan dillerimizden oluşan makalelere de yer vermek amacı gütmüştüm. Zazaki evrim yazısı olursa derhal yayınlayabilirim.
Blogumda daha önce yayınlanmış olan Kürtçe evrim yazıları burada:
http://kozmopolitaydinlar.wordpress....eresane-kurdi/
Bu da tanımıtımı