Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-10-2006, 19:35
Üye Değil

Standart Türkiye'den İnsan Manzaraları

Yeryüzünde insanlar ya sigara içerler ya da içmezler. Içenlersigaralarini çakmak ya da kibritle yakarlar. Ve bunlarin bir kismi da kanserden ölür.Ama, dünyada demir çelik haddehanesinde çalisan hiçbir isçinin, sigarasini yakmak amaciyla 600 tonluk pres makinesinin arasindan emekleyerek geçip 2450 santigrad sicakligindaki firina ulasmaya çalisirken can verdigi görülmemistir.

Türkiye'de görülmüstür.Karabük'te.

Bütün dünyada hasarat,özellikle sivrisinek vardir, buralarda da sinek ilaci kullanilir.Ama, sivrisinek yutup da midesine kaçan sinegi öldürmek üzere agzina Shelltox sikmak suretiyle zehirlenip ölen,
Türkiye'dedir.Istanbul, Sultanbeyli'de.

Dünyanın her yerinde insanlar berbere gidip tiras olurlar ama, hiçbir berber, rahatlatmak amaciyla müsterinin kafasini saga sola kanirtirken adamin boynunu kirip onu öldürmemistir.
Türkiye'de öldürmüstür.
Erzurum'da.

bir bankamatikten para çekmek için dügmeye bastiginizda elektrik çarpmaz ve ölmezsiniz ...
Türkiye'de ölürsünüz.
Bozcaada'da

hiçbir yerde, otoyolda giderken radyoda duydugu göbek havasi esliginde göbek atmak için arabayi 'sag seride çeken' ve az sonra da arkadan gelen arabanin çarpmasi sonucu ölen bilinmez.

Türkiye'de bilinir.
Adapazari'da.

Nüfus sayim günü sokaga çikma yasagi nedeniyle bombos otoyolda (Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sey yoktur ve olamaz) sayimgörevlisi 'bariyerlere' çarpip ölmez.
Burada ölür.
Gebze'de.

Ayni isyerinde biri gece, biri de gündüz vardiyasinda çalismakta olanve her ikisi de 'mobilet' kullanan bir baba-ogul, birisi isten çikip eve gider, öteki evden ise gelirken bir kavsakta karsilasmazlar ve birbirlerine selam vermek için ellerini kaldirinca çarpisip her ikisi
de ölmezler.
Konya 'da.

Marangoz atölyesinde çalisan isçiler paydosta üzerlerindeki talaslaritemizlemek için birbirlerine 'kompresör' tutarlarken, biri ötekine saka yapmak için kompresörü onun arkasina yöneltmez
adam bagirsaklari patlayarak ölmez.
Istanbul, Ayazaga'da.

Gemi mühendisi kazani kontrol etmek için kazana girdiginde biri gelip kazanin kapagini kapatmaz ve sonra da gemi yola çikmaz.
Kocaeli, Dilovasi 'nda.

Bir adam ayakkabisinin içine kaçan tastan kurtulmak için elektrikdiregine yaslanip ayakkabisini çikarip silkelediginde, yoldan geçen bir baskasi onu elektrik çarptigini sanmaz ve elektrikle
baglantisini kesmek amaciyla kafasina kürekle vurarak onu öldürmez.
Rize'de.

Yorumsuz..
Alt 07-10-2006, 19:43
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Re: Türkiye'de Can Bu Kadr Ucuz mu?

Hiç bir adamda oruç tutmadığı için dövülüp öldürülmez, erzurumda antalyada...
Hiç bir kız sevdiğine kaçtı diye töre gereği öldürülmez güney doğuda
Hiç bir insan (T. Dursun) Kuran muhammedin uydurmasıdır dediği için öldürülmez benim ülkemde
Hiç bir çocuk orucunu bozdu diye ölesiye dövülmez babası tarafından benim ülkemde.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 07-10-2006, 19:46
mep
Üye Değil

merwe ablam acımızda bile komik bi yanımız var.hoca nasrettinin torunları olmamızdan diyecem ama.aptallığımız kimden onu hiç bilemiyorum.
Alt 07-10-2006, 19:48
Üye Değil

merve bu yazdıkların zaten gereksiz insanlar, kendileri ucuz oldukları için ölümleri de haliyle ucuz olacak, ölümlerinde bir sakınca görmüyorum
Alt 07-10-2006, 19:52
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili gandalf
ölümlerinde bir sakınca görmüyorum dedin.
Kazan kapısı senin üstüne kapatılsa ne olacak. normal mi ölümün...
Bankamatikten para çekerken elektrik çarpıp ölen sen olsan, paramatik teknisyeni göbek mi atsın kendi ihmaline...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 07-10-2006, 20:15
Üye Değil

dostum walla biz isdediğimiz kadar burda kendimizi yırtalım değişen hiç bir şey olmayacak,sonuçta başımıza gelecek o kaza, arkadaşının makatına
hava tutan zihniyetin elinden olacak,çünkü o zihniyet bu ülkenin % 90
nına hakim.
Alt 07-10-2006, 21:52
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Türkiye'de Can Bu Kadar Ucuz mu?

çünkü o zihniyet bu ülkenin % 90 (Gandalf)

O zihniyet nerede eğitilmektedir? Biz %10 olmayı neye göre hakettik?

Üreten ve çalışanların, SSK da tedavi olmak için akşama kadar beklediği, emekliliğini mezar taşına yazdığı, asgari ücretin bir ev kirası bile etmediği, bir film için 3 gün beklediği, 3 aylık hamile kadına özel parahanelere muhtaç kalarak sağlığın toplumdan çıkıp paraya dönüştüğü ve oraya yönlendirmek için 6 ay sonraya Ultrason günü verdiği, başı ağrıyor diye gidenin apandistini almaya kalkıldığı, acil kapısında adam ölüyor dediğinizde Güvenlik ile yumruklaşmadan doktora ulaşamadığı, dedesi Zonguldak da ölenin, kömür çıkan topraklarında hiç bir hakkı olmadığı halde, kendi toprağında, kendi hammaddesinde köleler gibi çalıştığı, Divriğide dedeleri ölenlerin, kendi topraklarında demir işletiminde köle olarak çalıştığı, bir insan hayatının, bir yol mütehati ile onunla kağıda imza atacak olanın götüreceği 3-5 paradan ve 3-5 uyarı levhasından daha değersiz olduğu, insanların sosyal yaşamının her gün televizyonlarda kusulan bakırköy dizilerinden daha değersiz olduğu, kitap parasına zor yeten bir kemer değil boğaz sıkmanın getirdiği başarısızlıkla, milyonlarca gencin geleceğinin, hiç bir şey öğretmemek için çalışan ve atomun parçalanmasından 40 yıl sonra bile parçalanamaz en küçük yapı taşı diyen okul kapıları ve müfredat programları ile, özel parahanelere parsa toplamaya giden eğitim sisteminin varlığı, zihniyetin bozukluğunun temel kökenlerinin gerçekleri saklamak olduğu bir ülkede, biz ancak renkler ile, flamalar ile, takımlar ile, önümüze sunulan yarı dünya ile, müslüman-değil, oruçlu-oruçsuz, A, B, yüce, kutsal diye yediğimiz baklayı sindiremeyeceğiz.

Başbakanın günlük demeçlerinden sonra verildi
Oktay Rıfat'ın ölüm haberi
Oktay Rıfat sanki
Hergün ölecekmiş gibi.
Ş.Erbaş.

Yazık. Kavanozda olan bir insanlık ve sürekli kapağını övüyor!
Kral çıplak da, kafamızın sokulduğu kumun daha derinliğini ölçmemişiz, neyi göreceğiz ki?
Varmı içinizde Fenerbahçeli olmayan, var mı Yahudi olan, var mı oruç tutmayan, var mı kutsal temsillerine saygı duymayan, var mı benim babam senin babanı döver, var mı Kardak kayaları, Var mı Hakkari, var mı godoman dizileri, var mı silah dizileri, var mı tarih deyince sadece padişah adlarını ezberletmek, varmı sosyal bilimler deyince içinde sosyal hiç bir şey olmamak, var mı fizik deyince göz korkutmak, var mı kimya deyince masal gibi anlatmak, var mı bilgisayar deyice dünyanın 30 yıldır kullanmadığı programları laf osun diye göstermek, var mı biyoloji deyince soğan zarı anlatmak, ama ya bunların yanında var mı 6 ay sonra doğuracak olana 6 ay sonraya gün vermek, var mı ancak 3 ay yaşayacak olana 2 yıl sonraya makineye bağlamak, var mı bir tabela için 10 kişiyi yaşamından etmek, var mı oy avcılığı için her şeyi kullanmak.....?

Var mı şimdi %90 dan geriye kalan bir %10? Nerede mars'da mı yaşıyoruz? Hadi anladık %90 Üçüncü boyut alemlerinde yaşatılıyor da ya %10?
Uykuya bakılır ninniye değil?
Alt 07-10-2006, 22:31
Üye Değil

doğrusunu istersen spartacus,sıfr farklı olmak adına senin çizdiğin dar kalıplar içine kendimi sokup dunyamı zehir edemem,takımda tutarım
tv de seyrederim,ssk kuyruğunda yada maaş kuyruğunda ölenler için
üzülsem ne olacak, bu onların kendi seçimi uyanmak istemiyorlar
uyandırmak isteyenlere basıyorlar yaftayı vatan haini diye,hatta
linç etmek bile istiyorlar,onları o uykuda tutan birileri var,onlar uyanınca
uyutanların kurduğu düzen bozulacak,kimileri din iman diye uyutuyor
kimiler vatan millet sakarya diye uyutuyor,ssk *kuyruğunda neden beklediğini sorgulamıyor,ama bayhan birinci olsun diye sms atıp
yırtıyor kendini,ülkenin eğitim sistemini sorgulamak yerine telli babaya
oğlum ders çalışsın diye çaput bağlıyor,uyanmak istemiyor o uyansın
diye ben neden dünyamı zehir edeyim bu onun seçimi,uyanmak istemiyor
Alt 07-10-2006, 22:36
Üye Değil

Sevgili Spartacus,

Sormak istediğim soruları cok guzel dile getirmişsin. Teşekkür ederim.

Biz farkına varabildiysek içinde bulunduğumuz toplumun durumunun, diğerlerinin varamaması imkansız mı?

Onların bu durumun farkına varamaması onalrın sucu mu yoksa farkına vardıgı halde onları silkeleyip kendine getirme çabasına tenezzül bile etmeyen bizler mi?

Toplumun okumuş, aydın olmaya aday gençleriyiz hepimiz, aydın abilerimiz de aramızda. Söyler misiniz, biz okumuşlar ne verdik bu farkında olmayan yuzde 90'a?

Kendi adıma soyleyeyim, hiç bir şey yapmadım, utanarak belirtiyorum.

Spartacus'un ornegindeki kavanoz kapagını gorduk biz, ama bunun varlıgını mırıldanmaktan başka bişey yaptık mı?

Denilecek ki geri kalan %90 buna izin vermeyecektir. Denemeden bilemeyiz.

Her neyse diyeceğim o ki, bu ülkenin bu trajikomik sahnelerinden, boşa giden canlarından ben de suçluyum.

Buraya sadece suçlarımdan bir kısmını koydum. Suçlarıma sparta'nın bahsettiği kişilerin düştüğü durumları da ekleyebilirsiniz.
Alt 07-10-2006, 23:08
Üye

Türk genci Atatürkü anladığı zaman modern bir toplum olacağız, ama anlamak için daha çok zamana ihtiyacımız var, hatta anlamamak için Atatürkü düşman gibi görenler var.

Her Toplum Layık Olduğu Hayatı Yaşar.

Önerilen Siteler