11-08-2012, 05:53
|
|
Üye
|
|
|
|
Türk Sporcular sonradan açıldı!
Olimpiyat Stadı'nda kadınlar 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin yarışı 4.10.23'lük dereceyle birinci sırada tamamlayarak, altın madalya kazandı. Yarışı ikinci sırada tamamlayan Gamze Bulut ise 4.10.40'la gümüş madalyanın sahibi oldu.
Bronz madalya ise yarışı, 4.10.74'lük derecesiyle bitiren Maryam Yusuf Jamal'a gitti.
Bu arada mücadele sonunda sporcu çıkışında Aslı ile Gamze'nin gelmesini bekleyen ve büyük sevinç yaşayan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi başta olmak üzere, Aslı Çakır Alptekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin, Gamze Bulut'un antrenörü Süleyman Altınok'un heyecanı ise gözlerden kaçmadı.
Kaynak: Kaynak ne olabilir ? Elbette haber vaktim
http://www.habervaktim.com/haber/257...adi-gamze.html
|

11-08-2012, 12:56
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kemale ermek nasıl olur?
Bu tartışmayı yanlış yerde açmışsın ve muhtemelen bu tartışma taşınacak.
Fakat öyle de olsa, ben, tartışmanıza şu küçük katkıyı yapmaktan kendimi alamıyorum.
Konuyla ilgili önce " Aslı Çakır Alptekin Altın, Gamze Bulut Gümüş Madalya Kazandı"ya bir bakın ve orada yarışmayı izleyin, daha sonra " Aslı ve Gamze'nin başbakanla telefondan konuşması"nı çok dikkatli bir şekilde dinleyin.
Bu konuşmada Başbakan ile ilk konuşan kişi, 1. gelen Aslı Çakır Alptekin olup, onun konuşması özetle şöyledir:
Aslı: "Teşekkürler Sayın Başbakanım. Spora verdiğiniz desteğiniz sayesinde burada, mübarek Ramazan ayında burada madalya almayı çok istiyordum, çok istiyordum. İnanmıştım, inanmak başarmanın yarısıdır zaten. Bu madalyayı sizlere ve Türkiye'ye armağan ediyorum...."
- "Allah razı olsun, Başbakanım."
- "Sağolun Başbakanım, hayırlı günler."
- "Size (Gamze'yi) vereyim mi Sayın Başbakanım?"
Oysa 1 gün önce " Sahat Kula" adlı mesajımı bitirken, şu ilginç kapanışla bitirmiştim: "Bu arada, 2012 Londra Olimpiyatı'ndan ilginç resimler için de "Olimpijada u slikama" likine tıklayabilirsiniz. Tavsiye ederim. Çok ilginç görüntüler var. Örneğin Palestine..."
Peki sizce burada ne demek istemiş olabilirim?
Aslında son derece basit bir şey söylemiş ve ilginç bir öngörüde bulunmuşum (!) Çünkü eğer bu linki tıklayıp "Palestine" yazan "Filistinli Woroud Sawalha 8 Ağustos 2012'de 800 M'de yarıştı (Palestinka Woroud Sawalha u trci na 800 metara zene, 8. august 2012)" fotoğrafı bulsaydınız, o zaman ne demek istediğimi anlamış olacaktınız.
Şimdi bu fotoğrafı aşağıda veriyorum. Karşınızda Blade Runner Woroud Sawalha (Aslında Oscar Pistorius için " Blade Runner" diyorlar ama, aşağıdaki de onu aratmıyor):
Demek istiyorum ki Aslı ve Gamze de yukarıdaki fotoğraftaki gibi Filistinli Woroud Sawalha gibi yarışsaydılar, Aslı ile Gamze'nin Başbakan ile telefonla konuşması tam kemale eremiş olacaktı. Çünkü her ikisinin konuşması bu yönde!
Ha, bir de atıcı var ki hiç sormayın, gitsin!
|

11-08-2012, 14:10
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yobazlarda Spor Ahlakı
Bu yobazlar hakkatten de sapıtmış, kardeşim. Demek ki onların aradıkları sporcular şöyle olacakmış:
1. Afganistanlı atlet Tahmina Kohistani, 3 Ağustos 2012:
2. Iraklı okçu Rand al-Mashhadani, 1 Ağustos 2012:
Bu yobazlar asla şu tür sporcuların fotoğraflarını kendi medyalarında yayınlayamazlar. Neden? Çünkü, günah.
3. Rus cimnastikçi Alina Mustafina, 31 Temmuz 2012:
Sanki Playboy'dan alnmış bir fotoğraf. Olimpiyat Komitesi de bu tür görüntülere nasıl müsade eder, anlaşılır gibi değil!
4. Yine Rus cimnastikçi Alina Mustafina, 7 Ağustos 2012:
Sanki aynı seriden alınmış ait diğer bir fotoğraf. Dikkat, fazla detaylı bakmayın, oruç gidebilir!
5. 100 M'de 1. gelen Amerikalı yüzücü Jessica Hardy ile Belaruslu Aliaksandra Herasimenja, 1 Ağustos 2012:
Ne o öyle? Sanki bu kızlar lezbiyen!
6. Kazakistanlı uzun atlayıcı Olga Rypakova, 3 Ağustos 2012:
Vakit eğer bu fotoğrafı yayınlarsa, ben de oturduğum 3. kattan aşağıya atlarım. Tabii Vakit'te bu cesaret varsa.
7. Rus atlet Antonina Krivoshapka, 5 Ağustos 2012:
Bir Soru: Hocam, acaba televizyonda bu atleti böyle görürsem orucum bozulur mu?
8. 1. gelen Kenyalı Ezekiel Kemboi ile Francuz Mahiedine Mekhissi-Benabbad, 5 Ağustos 2012:
Hocam, bu abiler gay gibi duruyor, dolayısıyla bu fotoğraf huzurumu bozuyor.
9. Ünlü Rus sırık atlamacısı Ivan Ukhov, 7 Ağusstos 2012:
Hocam, kendisini erkek sanan bu kişi she-male olabilir mi?
10. Rus atlet Victoria Komova, 7 Ağustos 2012:
Vakit gazetesi yarınki baskısında bu fotoğrafı yayınlayacakmış. Siz inandınız mı?
Özetle, arkadaşlar, yukarıdaki fotoğraflarda olan biten bütün her şey sporun içinde olan olaylardır. Yalnız, ilk 2 fotoğraftaki gibi spor yapmayı engelleyen giyim-kuşamlar hoş görülmez. Bundan dolayıdır ki, Irak, Afganistan, Bahreyn, Suudi Arabistan, İran ülkeleri hariç hiçbir sporcu kendisini, dolayısıyla başarısını engelleyen şeyleri giymez. Bunun örneklerini yukarıdaki 3-10. resimlerinde görüyorsunuz.
Bu konuda Atatürk'ün düşüncesi şöyledir:
"Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim"
Buradaki ahlak, hem spor ahlakı, hem de spor yapılırken giyimde aşırıya kaçınılmamasını gerektiren giyim ahlakıdır. Fakat Atatürk'teki ahlak, her her iki durumda da Vakit'in temsil ettiği "Ahlak" değildir.
Konu upuaut tarafından (11-08-2012 Saat 14:16 ) değiştirilmiştir.
|

12-08-2012, 17:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz
Arkadaşlar sporcularımız varını yoğunu ortaya koyup bizi gururlandırıken bu yorumlarda nesi! size ne kardeşim herkez istediği gibi giyinmekte özgür değilmi, ben şimdiyekadar bir kişiye bile sen neden bu şekilde giyiniyorsun demedim, sizinde kimseye karışmaya hakkınız yok, lütfen rica ediyorum böyle şeyler yapmayın sprocunuzla gurur duyun.
Konu qlause tarafından (12-08-2012 Saat 17:39 ) değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
|

12-08-2012, 17:48
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ya iyice saçmalıyorsunuz. ateistlerin sahildeki açık kadınların başlarına fotoşopla örtmesi ve yorum yapması kadar saçma buluyorum. Bunu yapan müslüman değil, olduğunu sanan olabilir. ama emin konuşamam ben.
Allah tekdir!
|

12-08-2012, 17:52
|
 |
Üye
|
|
|
|
Müslümanlığın şartlarından biri örtünmektir çünkü Kuran'da böyle bir ayet var.
Örtünmeyen Kuran'a karşı gelir. Tamam buna saygımız var kişisel tercih olarak örtünenelre birşey demiyoruz bizim karşı durduğumuz nokta zor yoluyla başına örtü geçirilenler, buna karşıyız ama kişisel tercih olarak örtünenlere asla ve asla lafım yok.
Ancak aynı saygıyı ve anlayışı karşı taraftanda istemem yanlış olmasa gerek.
|

12-08-2012, 17:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bir şey diyeyim sana müslümanların bile o kadar çok çarpıttığı ve haksız olduğu halde bağırdığı konular var ki. haa burada sana lafım yoktu sanki sana demiş gibi olmuş birden görünce patlayıverdim, kusura bakma, kırmadım inşallah.
işte o saygı beklediklerin(fotoğrafta bahsettiğin) var ya işte ben onları taa..neyse saygıyı yine de bırakmayalım.
Allah tekdir!
|

12-08-2012, 18:07
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
aysehatun´isimli üyeden Alıntı
Ya iyice saçmalıyorsunuz. ateistlerin sahildeki açık kadınların başlarına fotoşopla örtmesi ve yorum yapması kadar saçma buluyorum. Bunu yapan müslüman değil, olduğunu sanan olabilir. ama emin konuşamam ben.
|
Bunları söyledikleri için müslüman değiller dediğini düşünüyorum.
Oysa aksine, müslüman oldukları için bunları söylüyorlar denebilir. siz biraz islami siteleri inceleyin, olmadı islamın yasalarını okuyun(unutmayın işin bu kısmı siyasidir) islamı daha iyi tanrısınız diye düşünüyorum
Birde islamiyetin ideolojik ve dünya görüşü dururken, insanların müslümanlığını irdelemek, doğru bir açı değildir diye düşünüyorum, yani söyleyene değilde söyletene bakmak daha yerinde. Yani siyaset, yasa, buyruk kısaca din(politik) kısmına bakmalıyız.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

12-08-2012, 18:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
qlause´isimli üyeden Alıntı
Müslümanlığın şartlarından biri örtünmektir çünkü Kuran'da böyle bir ayet var.
Örtünmeyen Kuran'a karşı gelir. Tamam buna saygımız var kişisel tercih olarak örtünenelre birşey demiyoruz bizim karşı durduğumuz nokta zor yoluyla başına örtü geçirilenler, buna karşıyız ama kişisel tercih olarak örtünenlere asla ve asla lafım yok.
Ancak aynı saygıyı ve anlayışı karşı taraftanda istemem yanlış olmasa gerek.
|
tabi ki. Örtünen de örtünmeyenlerin tercihlerine saygılı olacak, mesela resimde görülen yorumlar gibi iğrençleşmeyecek, şaşırmayacak. Konu ne sporcunun yaptığı iş mi onlara göre, yoksa görünümü mü? İnsanalr bu kadar bön olabiliyorsa nedeni ne?
İnsanların ne giyip, ne yiyeceğine, kimle evlenip, kimi arkadaş edeceğine, adına ne dersek diyelim hiç bir siyasi kurum, şebeke, örgüt vs karar veremez! Sizene kardeşim siz insanalrın kahyası mısınız, hem siz kimsiniz?(genelde din baronlarının hayatları yüz kızartıcı suçlarla, sahtecilikle, insanları yanıltmakla doludur ya, neyse, bunu da açmayalım.)
Örtünmek isteyen, canı gönlünden geçiyorsa şayet örtünebilir. Ama toplum baskısı, çevre utancı, baskısı ile örtünmek zorunda kalanlar o kadar çoktur ki... Neyse, suskun, kabullenmiş insanların yarasını deşmeyelim, zira kendileri dahi artık unutmuş, açmayalım.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

12-08-2012, 18:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Facebook yorumlarında dikkati çeken bir şey de Türklük=Müslüman olmak yani bu iki olgu eş değer görülmüş, yani yorumlara göre bir Türk aynı zamanda Müslüman da olmalı. Ki Türkiye için altın madalya kazanan bir atlet Hristiyan bir Türk de olabilirdi ama bu onlar için kabul görmüyor..
Demek ki vatanseverlik ve dindarlık arasında artık fark gözetemeyen ve benlik sorunları yaşayan Müslüman bir kitle var önümüzde..
|