Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-08-2012, 20:07
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Çıkar Çatışması

Küçük kasabanın birinde, bir caminin tam karşısında arazisi olan adam, arazisi üzerine bir genelev inşa etmeye başlamış. İmam ve cemaat buna şiddetle itiraz etmişler, ancak mal sahibinin kendi arazisi üzerine nasıl bir iş yeri açacağına da yasal olarak karşı çıkamamışlar. Tüm cemaatin tek yapabildiği şey, imamın öncülüğünde bu genelev için her gün beddua etmekten öteye geçememiş.

İnşaat ilerlemiş ve açılışına birkaç gün kala her nasılsa şiddetli bir yıldırım düşmesi sonucu genelev yerle bir olmuş.

Caminin cemaati bu olaydan duydukları büyük memnuniyeti saklamaya gerek görmemişler, ancak genelev sahibi adam, cami imamının ve cemaatin direk veya dolaylı olarak bu hasardan sorumlu oldukları iddiası ile camiye karşı tazminat davası açmış.

Cami imamı ve cemaat, savcılığa verdikleri savunmalarında bu konuda herhangi bir şekilde sorumlu tutulmalarına şiddetle itiraz etmişler, bu olayın kendi dualarından dolayı meydana gelmiş olabileceği iddiasını da kabul etmemişler.

Gerekli tüm belgeler tamamlanıp mahkeme günü geldiğinde hâkim dosyayı dikkatle incelemiş ve taraflara dönüp:

"Bu konuda nasıl bir hüküm verebileceğimi bilmiyorum," demiş. "Ancak dosyadaki tutanaklara bakarsak ortada tuhaf bir durum var. Taraflardan birisi duanın gücüne inanan bir genelev sahibi, diğeri ise duanın gücüne kesinlikle inanmayan bir imam ve cemaati!"

Arkadaşlar düşünceleriniz nelerdir

atlasss isimli üyeden alıntıdır
Alt 12-08-2012, 21:55
higs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
higs higs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Zaten dinlerini de çıkarları için seçmediler mi.
Peygamber cennetten hiç bahsetmeseydi kaç kişi müslüman olurdu.
Alt 12-08-2012, 22:27
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Yok yav ne cenneti? Ganimetleri üleşeceksiniz, kadınları kızları cariye alacaksınız demese hiç biri parmağını kıpırdatmazdı!

Yeniçerilerin de evlenmeleri yasaktı. Bir defasında bir süre sefer olmayınca yeniçeriler azıttı. Şehre dağılıp herkese sarkmaya başladılar. Sadrazam padişaha hemen bir sefer açmazsak şehrin hali perişan olacak dedi ve nereye nereye saldıralım diye saldıracak bir yer buldular.

Bu olay gerçektir, atmasyon değildir ve bir kere olmuş da değildir. Bir süre savaş olmadı mı yeniçeriler zaptedilmezdi!
Alt 12-08-2012, 22:49
Proculte Proculte isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Boyle bir olay zaten olmustur ama tam tersi bir sekilde ,genelevin karsina Camii yapilmistir.Asagiya kisaca ekliyorum.
Antalya’nın Kepez İlçesi Kuzeyyaka Mahallesi’nde 42 yıllık genelevin karşısına inşa edilen Abdurrahman Gazi Camii geçen yıl ibadete açıldı. Antalya Müftülüğü de camiye imam atadı. Ancak bazı mahalle sakinleri genelevle arasında sadece 10 metre bulunan camide namaz kılmıyor. Kıbleye durduklarında karşılarında genelevin bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Namazımız kabul olmaz” diyerek başka camilere gidiyor. Genelevin kaldırılması için 2 bin imza topladıklarını belirten Muhtar Binali Güney “Belediye Başkanı genelevi kaldırma sözü verdi, bir yıldır bekliyoruz” dedi.
Alt 12-08-2012, 23:14
barristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
barristor barristor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence ,tiyatro ve gosteri salonlarina mescid yapilacagina,asli gosteri yeri olan ve herkesin gosterdigi genelevlerede mescid yapilarak bu sorun cozulur.Isteyen kibleye doner,isteyen partnerine
Alt 13-08-2012, 00:22
stunel stunel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bunun birde fıkra versiyonu vardır ;

Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve sorar:
-Aranızda Müslüman olan var mı? Korkudan... kimse bişey diyemez.
Birazdan yaşlı bir adam ayağa kalkar:
-Ben müslümanım. Der. Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip:
-Amca, şunları kurban edicem de ben beceremem yardım eder misin? Der. Yaşlı adam baya bir hayvanı kestikten sonra
'ben yoruldum başka birini bul' der.
Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve sorar:
-Aranızda başka Müslüman var mı?
Az önceki adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda imama bakar,
imam:
-Ne bakıyosunuz ulan iki rekât namaz kıldırdık diye hemen Müslüman mı olduk.

Ama bir cami imamı veya cemaatinin davranışı tüm bir inanan topluluğun tamamını temsil edemez.
Alt 13-08-2012, 03:41
aysehatun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aysehatun aysehatun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

fransız uçakta giderken temele sormuş "senin dinin ne?" o da "ben de ateistim" demiş, fransız şaşırmış "cidden mi?" demiş temel cevap vermiş ; "şaka lan şaka"

Allah tekdir!
Alt 13-08-2012, 03:47
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Proculte´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Boyle bir olay zaten olmustur ama tam tersi bir sekilde ,genelevin karsina Camii yapilmistir.Asagiya kisaca ekliyorum.
Antalya’nın Kepez İlçesi Kuzeyyaka Mahallesi’nde 42 yıllık genelevin karşısına inşa edilen Abdurrahman Gazi Camii geçen yıl ibadete açıldı. Antalya Müftülüğü de camiye imam atadı. Ancak bazı mahalle sakinleri genelevle arasında sadece 10 metre bulunan camide namaz kılmıyor. Kıbleye durduklarında karşılarında genelevin bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Namazımız kabul olmaz” diyerek başka camilere gidiyor. Genelevin kaldırılması için 2 bin imza topladıklarını belirten Muhtar Binali Güney “Belediye Başkanı genelevi kaldırma sözü verdi, bir yıldır bekliyoruz” dedi.
yine dağdan gelip bağdakini kovma durumu.

nereyi mahfetmek istiyorlarsa oraya cami yapıyor bu yontma taş devri insanları. nefret ediyorum hepsinden.

not: bir kaç gün önce pakistan'da kendi yaptıkları mescidde teravih namazı kılan 12-13 kişilik gruba yıldırım isabet etmiş ve tamamı ölmüştür. tanrı, bunları vazgeçirmek için elinden geleni yapıyor ama bu rin-tin-tin'ler halâ "tanrı bizi sınıyor" modundalar.

dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana dinsiz, okuyup anlamayana dindar, okumadığı halde inanana yobaz denir.
Alt 13-08-2012, 13:17
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

stunel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunun birde fıkra versiyonu vardır ;

Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve sorar:
-Aranızda Müslüman olan var mı? Korkudan... kimse bişey diyemez.
Birazdan yaşlı bir adam ayağa kalkar:
-Ben müslümanım. Der. Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip:
-Amca, şunları kurban edicem de ben beceremem yardım eder misin? Der. Yaşlı adam baya bir hayvanı kestikten sonra
'ben yoruldum başka birini bul' der.
Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve sorar:
-Aranızda başka Müslüman var mı?
Az önceki adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda imama bakar,
imam:
-Ne bakıyosunuz ulan iki rekât namaz kıldırdık diye hemen Müslüman mı olduk.

Ama bir cami imamı veya cemaatinin davranışı tüm bir inanan topluluğun tamamını temsil edemez.

işine gelince en büyük Müslüman
Alt 13-08-2012, 20:37
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

basmagul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence ,tiyatro ve gosteri salonlarina mescid yapilacagina,asli gosteri yeri olan ve herkesin gosterdigi genelevlerede mescid yapilarak bu sorun cozulur.Isteyen kibleye doner,isteyen partnerine
ahaha muthişti

Önerilen Siteler