Arkadaşlar,
Yeni Akit gazetesinin İstiklal Marşımızı 80,000 kişiye dinleten şampiyonlarımızı mozaiklemesinden sonra bir rezalet daha ortaya çıktı:
TRT'nin yayınladığı Londra Olimpiyatları çarpıcı br sansür örneğine sahne oldu. TRT spikeri, efsanevi rock yıldızı John Lennon'un dünyaca ünlü bir şarkısının sözlerini canlı yayınladı makasladı.
Olimpiyatların kapanış töreninde John Lennon'ın "
Imagine" şarkısı çalınırken şarkının sözlerini canlı yayında çeviren spiker ilginç bir sansür örneğine imza attı. TRT spikeri, şarkıyı
"Hayal edin ki; hayal edin ki hiç sınır olmasın, aslında zor değil ki öldürmek veya ölmek olmasın, hayal edin bütün insanlar hayatını barış içinde yaşasın" diye çevirirken çok önemli bir bölümü es geçti.
Şarkının
"No religion too (Dinler de olmasın)" kısmı spikerin sansürüne kurban gitti (Gazeteciler).
Kaynak: Vatan Gazetesi, 14.08.2012-02:19.
Upuaut'ın İnanılmaz Tahmini (!)
Arkadaşlar, "
Türk Sporcular sonradan açıldı!" tartışması ilkin burada açılmış ve ben de onu
"Bu tartışmayı yanlış yerde açmışsın ve muhtemelen bu tartışma taşınacak" şeklinde uyarmıştım. Fakat ben bu uyarıyı taşıyan mesajımı yazarken çok ilginç bir olay, daha doğrusu 1 gün önce yaptığım tahnimin tuttuğunu gördüm ve o anda kendi kendime dedim ki; "Acaba bir Sayısal Loto mu oynasam?"
Beni şaşırtan tahminim şu idi: Ben
Neva'nın açmış olduğu başka bir tartışmada "
Sahat Kula" adlı mesajımı bitirirken, şu ilginç kapanışla bitirmiştim:
"Bu arada, 2012 Londra Olimpiyatı'ndan ilginç resimler için de "Olimpijada u slikama" likine tıklayabilirsiniz. Tavsiye ederim. Çok ilginç görüntüler var. Örneğin Palestine..."
Buradaki İngilizce olarak yazdığım ve 3 noktayla devamını vermediğim (ki amacım, böylelikle bir sürpriz yapmak idi)
"Palastine..." ifadesiyle
"Filistinli Woroud Sawalha 8 Ağustos 2012'de 800 M'de yarıştı (Palestinka Woroud Sawalha u trci na 800 metara zene, 8. august 2012)" fotoğrafını buldurmak ve bu keşfi yapan kişinin kendince bir sonuç çıkarmasını istemiştim.
İnanın bana, ben "
Kemale ermek nasıl olur?" mesajımı yazıp, o fotoğrafı yayınladıktan sonra bile şampiyon atletlerimizin mozaiklenmesinden haberim yoktu. Bu haberi bir sonraki (3.) mesajda biri vermişti ama, şimdi o mesaj ve konuyla ilgili
murted'in mesajı bile silinmiş.
Özetle, bu anlattıklarım birer gerçektir ama parantez içinde ünlem işaretiyle (keşiflerime önem vermiyorum artık, çünkü herşey ortada) acı acı gülümsemenize neden olan bu gerçeği herkes biliyor, değil mi?
Not: Neva, "
Türk Sporcular sonradan açıldı!" tartışmasındaki bazı mesajları sildiğin gibi bu konuyu silme, lütfen! Çünkü
John Lennon'dan bize kalan tek miras bu!