Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-08-2012, 07:13
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart "Ne mozaiği, ulan"dan sonra "Ne dinsizi, ulan" çıkışması

Arkadaşlar, Yeni Akit gazetesinin İstiklal Marşımızı 80,000 kişiye dinleten şampiyonlarımızı mozaiklemesinden sonra bir rezalet daha ortaya çıktı:

TRT'nin yayınladığı Londra Olimpiyatları çarpıcı br sansür örneğine sahne oldu. TRT spikeri, efsanevi rock yıldızı John Lennon'un dünyaca ünlü bir şarkısının sözlerini canlı yayınladı makasladı.

Olimpiyatların kapanış töreninde John Lennon'ın "Imagine" şarkısı çalınırken şarkının sözlerini canlı yayında çeviren spiker ilginç bir sansür örneğine imza attı. TRT spikeri, şarkıyı "Hayal edin ki; hayal edin ki hiç sınır olmasın, aslında zor değil ki öldürmek veya ölmek olmasın, hayal edin bütün insanlar hayatını barış içinde yaşasın" diye çevirirken çok önemli bir bölümü es geçti.

Şarkının "No religion too (Dinler de olmasın)" kısmı spikerin sansürüne kurban gitti (Gazeteciler).

Kaynak: Vatan Gazetesi, 14.08.2012-02:19.

Upuaut'ın İnanılmaz Tahmini (!)

Arkadaşlar, "Türk Sporcular sonradan açıldı!" tartışması ilkin burada açılmış ve ben de onu "Bu tartışmayı yanlış yerde açmışsın ve muhtemelen bu tartışma taşınacak" şeklinde uyarmıştım. Fakat ben bu uyarıyı taşıyan mesajımı yazarken çok ilginç bir olay, daha doğrusu 1 gün önce yaptığım tahnimin tuttuğunu gördüm ve o anda kendi kendime dedim ki; "Acaba bir Sayısal Loto mu oynasam?"

Beni şaşırtan tahminim şu idi: Ben Neva'nın açmış olduğu başka bir tartışmada "Sahat Kula" adlı mesajımı bitirirken, şu ilginç kapanışla bitirmiştim: "Bu arada, 2012 Londra Olimpiyatı'ndan ilginç resimler için de "Olimpijada u slikama" likine tıklayabilirsiniz. Tavsiye ederim. Çok ilginç görüntüler var. Örneğin Palestine..."

Buradaki İngilizce olarak yazdığım ve 3 noktayla devamını vermediğim (ki amacım, böylelikle bir sürpriz yapmak idi) "Palastine..." ifadesiyle "Filistinli Woroud Sawalha 8 Ağustos 2012'de 800 M'de yarıştı (Palestinka Woroud Sawalha u trci na 800 metara zene, 8. august 2012)" fotoğrafını buldurmak ve bu keşfi yapan kişinin kendince bir sonuç çıkarmasını istemiştim.

İnanın bana, ben "Kemale ermek nasıl olur?" mesajımı yazıp, o fotoğrafı yayınladıktan sonra bile şampiyon atletlerimizin mozaiklenmesinden haberim yoktu. Bu haberi bir sonraki (3.) mesajda biri vermişti ama, şimdi o mesaj ve konuyla ilgili murted'in mesajı bile silinmiş.

Özetle, bu anlattıklarım birer gerçektir ama parantez içinde ünlem işaretiyle (keşiflerime önem vermiyorum artık, çünkü herşey ortada) acı acı gülümsemenize neden olan bu gerçeği herkes biliyor, değil mi?

Not: Neva, "Türk Sporcular sonradan açıldı!" tartışmasındaki bazı mesajları sildiğin gibi bu konuyu silme, lütfen! Çünkü John Lennon'dan bize kalan tek miras bu!

Konu upuaut tarafından (14-08-2012 Saat 07:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-08-2012, 07:17
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayin Upuaut, konuyu nicin silelim ki?

Alakasiz bir mesaj varsa o forum kirine yollanmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=28885
Alt 14-08-2012, 07:23
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Upuaut, konuyu nicin silelim ki?

Alakasiz bir mesaj varsa o forum kirine yollanmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=28885
Tamam Neva, aynı konu 2 farklı başlıkla açılmış ve biz ilkinde tartışıyor ama sonradan açılan ötekisinden haberimiz yokmuş.

1. Türk Sporcular sonradan açıldı!
2. Vakit madalya kazanan sporcuların omuzlarını sansürledi!

Bilgilendirdiğin için sağol, Neva.
Alt 14-08-2012, 07:27
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

John Lennon'u unutturacaklarini saniyor olmalilar.
Alt 14-08-2012, 07:33
Kıdemli Üye

Standart İmagine (Original)

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
John Lennon'u unutturacaklarini saniyor olmalilar.
Hayır, asıl amacı ilk mesajımdan görebilirsin.

Bu arada, açılış mesajımda John Lennon'ın "Imagine" adlı parçasının orijinal videosunu (http://www.dailymotion.com/video/x10...-imagine_music) vermiştim, ama çıkmamış. İsteyen, bu linkten John Lennon'u dinleyebilirsiniz. Parça öncesinde John Lennon'un bir konuşması var. Yani bu video gerçekten de orijinal!
Alt 20-08-2012, 05:02
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

John Lennon'a ilahi söyletmediklerine şükretmeliyiz
Alt 20-08-2012, 19:07
Kıdemli Üye

Standart The Love of Tayyip Erdoğan

Evet, baylar ve bayanlar. John Lennon'un katili serbest kalacakmış.

Richard Nixon'ın sevgisi, bu sefer suikastli ölüm oldu!

John Lennon kariyerinde yeniden yükselmeye başladığı bir dönemde, Beatles hayranı olduğunu iddia eden ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Mark David Chapman tarafından, 8 aralık 1980'de New York'ta kaldığı otelin önünde öldürüldü. Lennon vurulduğu anda yanına yaklaşan polis memuru tarafından, aldığı yaranın bilincini etkileyip etkilemediğini kontrol etmek için adı sorulduğunda "Ben John Lennon, Beatles'in John Lennon'u" yanıtını verdi.

Bir İngiliz olmasına rağmen New York aşığı olan ve orada hayatını sürdüren Lennon, Nixon yönetimi sırasında ulusal tehlike olarak hedef gösterilmiş ve sınırdışı edilmek istenmişti. Çünkü Lennon, insanları yazdığı ve bestelediği parçalarıyla; katıldığı televizyon programlarında cesur, özgür açıklamalarıyla; peşinde dolanan kameralara verdiği zekice cevaplarıyla ve yaratıcı eylemleriyle her daim barışa çağırıyor, Vietnam Savaşı'nı sorgulatıyordu. Bunu o kadar başarılı yapıyordu ki kitleleri mıknatıs gibi kendine çekiyordu.

Albümlerinde toplumsal, özellikle politik sorunları konu edinen (ki Türkiye'de bir eşi olmayan. Ama çok istenirse Duman gurubu adını verebilir ve tek geçerim) Manic Street Preachers gurubu tarafından çok geç bir tarihte, 2004'te "Lifeblood" albümünde "The Love of Richard Nixon" adlı parçayla soruna biraz olsun değinilebilinmiştir.

Bu şarkının tekrarlanan, dolayısıyla kafamıza çakılmak istenen asıl mesaj şu idi:

"The love of Richard Nixon , death without assassination
-Richard Nixon'ın sevgisi, suikastsiz ölüm...
The love of Richard Nixon, yeah they all betrayed you
-Richard Nixon'ın sevgisi, evet onlar sana ihanet etti.
The love of Richard Nixon, death without assassination
-Richard Nixon'ın sevgisi, suikastsiz ölüm...
Yeah they all betrayed you
-Evet onlar sana ihanet etti.
Yeah and your country too
-Evet ve senin ülken de...
"

Çok ama çok ilginçtir. Uzun zamandır içimde ukde kalmış şu çarpıcı tespiti belirtmeden geçemeyeceğim: Bence şarkı Richard Nixon adına değil, Tayyip Erdoğan adına ve tabii ki videodaki görüntüler buna göre düzenlenirse, pek farklı bir sesleniş olmaz. Ne farklısı kopyası gibi olur.

Ama ülkemizde böyle bir şarkıyı yapacak bir şarkıcı ya da grup yok! Ama ben yine de Duman gurubunu bunlardan ayırmak istiyor ve kendi adıma iyimserliğimi koruyorum. Siz de öyle yapın!

Önerilen Siteler