14-10-2006, 12:56
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
aynüd gezegeni
Değerli okuyucular,
“Haksızlık karşısında eğilmeyiniz. Çünkü, haksızlıkla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz.” (Hz. Ali) Lafı gereği, yine düştük yollara hayırlara vesile olsun diyelim.
“Hiç kimsenin hatasını yüzüne vurmayınız. O hatayı işleyene hatasını, başka birini misal göstererek anlatınız.” (Hz. Ali) Lafı gereği de artık gerçekleri değil kurguları anlatıyoruz!
DİKKAT!
Konumuzun geçtiği yer Aynüd gezegenidir.
Konudaki karakterler tamamıyla uydurma olup dünyamız ile hiçbir bağlantıları olmayan Aynüd gezegeni yerleşikleridir.
Tarih olarak bizim tarihimiz ile hiçbir benzerlik göstermeyen bir zaman kavramı vardır.
Yorumlara inanmayın ve yapılmış olan aktarımlara hiç güvenmeyin.
Karşılaşacağınız vahşet, zaten dünyamız ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir şeydir.
Bu yüzden hiç kimsenin üstüne alınacağı bir mevzuu yoktur. Herkes müsterih olsun.
I. Sahne
“Ku Kulx Klan, Amerika’daki zencilere karşı Hıristiyan beyazların 1865’de kurdukları bir zulüm örgütüdür. 1867’de başına General Forrest getirildi. Kısa süre de üye sayısı 550.000 kişiyi buldu. Amerikan hükümeti bir müddet sonra bu örgütü hukuken yasakladı.1915 yılında Atlanta’da Methodist papaz William Joseph Simmons tekrar canlandırdı. Bu defa papazlar seyirci değildi. Katliam emirlerin bizzat bir papaz veriyordu.”
Kaynak (Büyük Larousse Sözlük ve Ansiklopedisi 14. cilt)
“Bu zavallı zencileri, Ku Kulx Klancıların ataları, 1500 lü yılların başlarından itibaren kendi topraklarından ve milletlerinden zorla kopararak ta buralara kadar getirmişlerdi. Hala ismine Köle Kıyısı denilen Gine Körfezinde 1482 de kurulan Sao Jorge Kalesi köle ticaretinin başlıca üssü haline gelmişti. Afrika kıyılarında demirleyen, Hıristiyan beyazların gemileri yeterince zenci avlanabilmesi için bir aydan bir yıla kadar beklerlerdi. Bu köle taciri gemilerinin yükleri 150 ile 600 kişi arasında değişiyordu. 21 ile 90 gün arasında değişen sürede Amerika’ya ulaşılıyordu. Erkek köleler isyan korkusuyla ya birbirlerine ya da güverteye zincirleniyordu. Geminin hacmini son haddine kadar değerlendirmek için gemilerde 183cm uzunluğundan 41 cm eninde bölmeler bulunuyor, Zenci köleler balık istifi gibi bu bölmelerde yan yana diziliyorlardı. Ayağa kalkamayan ve sağa sola dönemeyen kölelerin bir çoğu ölüyordu. Normal şartlarda günde iki defa su ve haşlanmış pirinç, darı irmik veya patates veriliyordu. Rüzgarların durduğu zaman yolculuk uzayacağından verilen bu yiyeceklerden de kısılıyordu. Havalar iyi gittiği zaman Zenciler güverteye çıkarılıyor havalandırılıyor ve hareket ettiriliyorlardı. Havaların bozuk olduğu zanlarda ise havasız ve sağlıksız ambarlarda ateşli hastalık ve dizanteriden zenzilerin yüzde 13 ü hayatını kaybediyordu. Köle ticaretine “Üçgen Ticaret” veya “Üç köşeli ticaret” deniliyordu. Köle tacirleri incik, boncuk içki veya silah karşılığı kabile şeflerinden köle satın alır bu köleler Amerika’da satılarak gemiler tropikal ürünlerle dolu olarak Avrupa’ya dönerlerdi. Köle tacirlerinin memleketi olan Nantes, Bordeaux, La Rochelle, Bristol, Lizbon, Amsterdam ve Anvers bu günkü zenginliklerini köle ticaretine borçludur.
Kaynak (Thema Larousse Tematik Ansiklopedi 1. Cilt)
Yorumum: Görüldüğü üzere, dünyamız üzerinde asla görülmedik şekilde bir kölelik bulunmaktaymış Aynüd gezegeninde. Ve bu gezegenin üstün beyaz tenlileri, alt siyah tenlilere efendiymiş, güzel dünyamızın aksine Aynüd’de. Aynüd gezegeni yaşayanları uzunca bir süre bu gidişata ses çıkarmıyormuş. Öyle ya; ekilecek, biçilecek bunca arazi ve yapılacak bunca iş varken kim takar, derileri siyah, günde iki öğün su ve haşlanmış pirinç, irmik veya patates lapası diyeti ile 3 ay boyunca 183cmx41cm ebadındaki tabutluklarda yolculuk yapanları. Güzel dünyamızda yaşanmaz böyle zalimlikler. Dedik ya baştan, AYNÜD gezegeninin yerleşikleridir konumuz.
Silinmez ise Devam edecek…
|

14-10-2006, 13:45
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: aynüd gezegeni
Sevgili mhmmd:
Bu aynüd gezegeni kütleçekim nedeniyle mutlaka küremsi
bir şeydir.Derisi kara diye köle edilen insanların üzerine gece çökerken bir yerlerde de gün başlıyordu muhakkak.Oralarda yaşayan insanlar
ne yapmaktaymış?Onlar köle olgusundan bihabermiymişler?
Bir de kaynak olarak gösterdiğin aynüd matbuatından meydan
lauresse'u kim yazmış.Gezegenin diğer yanındakiler mi?Yoksa
bu iğrenç ku-klux klan örgütünün torunları mı?Eğer öyle ise
kendi tarihleri ile yüzleşme cesareti göstermişler.Helal olsun.
Diğer yanda yaşayanlar ne durumdaymış acaba?Onlar da
kendi tarihleri ile yüzleşebilmişler mi?Bunu deneyenleri ödüllendirmişler mi?Yoksa biz ve onlar ikileminde debelenip durmuşlar mı?Ya da,daha
kötüsü bunu deneyenleri kurşunlamışlar,bombalamışlar mı?
Yazının sonunu merak etmekteyim.
Şimdiden ellerine sağlık diyorum.Sen aynüd gezegeninden olmadığın için şanslıyız.Aksi halde tarafsız olamazdın.
Sevgilerimle.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

14-10-2006, 14:08
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. Frodo,
Aynüd gezegeni; henüz fiziki kuralları bilmeyen bir alemde ve sırf bu yüzden maalesef düz.
Diğer tarafta başlayan günlerin karanlığını da bilmekte ve en derinden düşünülmekte, yine kara, kara.
Kendi tarihleriyle yüzleşen insanların büyüklüğü konusunda hemfikirim. Ve hatta bir adım daha atayım; sadece ve sadece bu cesareti ve araştırmayı gösteremediklerinden dolayı diğerlerinin de halleri malum derim.
Bir de; tarafsızlık gibi bir şeyler yazmışsınız. Türkiye’deki demokrasi gibi algıladım!
Demokratım diyenin elinde sehpa
Dinliyim diyenin elinde kocaman bir sopa
Kimdir, nedir? İnsan kimdir, kim kimdir ara da bul
Karman çorman olmuş beyinleri, tıkamış büyükçe bir tapa.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

14-10-2006, 17:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Aynud gezegeninden de olsa haberler, yazdigina sevindim.Ne tuhaftir ki, kainatin baska bir kosesi bile olsa, din orada da insanlari hayvanlastirmis.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

15-10-2006, 00:43
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
bu gezegenide mi talan etmişler yav kardeşim tanrının el atmadıgı insanları katletmeigi yer kalmayacakmı??
yoksa insanlar yetmedi orda yaşayanlarıdamı cehenneme atacagına and içmiş !!!
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|

15-10-2006, 02:20
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu aynüd gezegeninde köleleri satınalanlar daha önce bu gezegendemi yaşıyormuş.Yoksa burayıdamı istila etmişler.
Benim bildiğim kadarıyla aynüd gezegeninin yerlileri köle ticereti işiyle pek uğraşmıyorlarmış.Eğer yanlışsam lütfen düzeltin.Galiba köle ticaretiyle uğraşanlar başka bir gezegenden buraya gelmişler.Bunlar o gezegenin lumpenleri,kafatasçıları, katilleri ve serserileriymiş.
*Onun için bu tür kafatasçı örgütleri eski meslekleri olduğu için rahatça ,hiçbir yerden yardım almadan kurmuşlar ve geliştirmişler.Tanrıları sadece beyazları yarattığı ve siyahlar başka tanrıların imalatı olduğundan onları aşağılık görmüş kendilerine hizmetkar saymıştır.Bu gün aynüd gezegeninin beyaz tanrıları bizimde gezegenimizin en büyük tehditleridir.Yazının sonunu merakla bekliyorum.sevgiler...
*
ONUN KANUNLARI YERYÜZÜNDEN KALDIRILMADIĞI SÜRECE İNSANLIK KURTULAMAZ.
|

15-10-2006, 12:08
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
bir insanın yapabilecegi en korkunç şey, gerçegi söylemektir.benim için gerçegi söylemenin bir zararı yok,çünkü zaten kimsenın beni ciddiye aldıgı yok.
bu aynüd warya dünyanın aynısı *aslında iki adet yaratılmışlar test amacıyla...
ikiside deneniyor.
haaa bide aynüd de hapishaneler varya oranın belediye başkanı dostumdur orada ödülevleri oldugunu anlattı geçenlere bana
mesela yaşlı bir kadını yolkun karşısına mı geçirdiniz hemen polis devreye giriyor yakalanıp merkeze götürüyor nöbetçi mahkemeye çıkıp en az 1 ay olmak kaydı ile ödülevine koyuluyorsunuz. huriler nuriler vs...
yani kötülügün karşılıgı nasıl veriliyosa iyiliginkide öyle veriliyo en kısa sürede....
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|

15-10-2006, 12:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Mhmmd
ben bu gün gördüm yazını bu gün okudum. Bazen tersten okumak gerekir. Aynen tersinden okuduğumda aynüD gezegeninin Dünya olduğu gibi.
Belkide bir çok şeyleri yutmuşuzdur, o kadar çok şeyleri yutmuşuzdur ki, ne insana ne evrene ne toplumlara düzünden değil hep tersinden bakıyoruzdur. Kralım çok yaşa! Padişahım çok yaşa! Ağa Efendim çok yaşa! Papaz efendim çok yaşa! Efendim sen çok yaşa! Biz size kurban olalım! Yeterki kandır bizi, kandır ki sana tapalım! Bize kandırılmışların en yücesini ver, bize bilinçsizliğin en Kralını ver! Bizi bizlere kırdır, bize herşeyin tersini göster, biz esir olalım sen çok yaşa! Deki ölelim deki öldürelim, de ki birbirimizi keselim!
Tersinin tersi.
Ben derim ki şu konuda ve başlıkta, tersinin tersi aslının doğrusu ise, gel başlığıda, içeriğide, tersinin tersi olarak değiştirelim, doğruları ters anlasakta sen yine anladığımız tersliğin, tersini(doğrusunu) göster.
Ben derim ki, ilkinden başlayalım, kaynağın kaynağından, özün özünden, tarihte binlerce yıllık bir seyahate çıkalım.
Köleci toplumlar neden kral Tanrıyı, Feodal Toplumlar neden totaliter merkezi egemenliği ve tek bir merkezi-ümmetçiliği, kapitalizm neden milliyeti ve milliyetçiliği kullanmıştır, en kötüsü tarihi hiç bir zaman yazılmayan insanlığın(köle, esir, kandırılmış ezilen ve sömürülen çoğunluğun) gerçeğine ve kullanılan araçların neler olduğuna inmeye çalışalım. Köleci toplumda, Kral ve Tanrı için esir, esiri, Feodal toplumda ümmetler ümmeti, kapitalist toplumda milletler milleti-ırkı neden boğazlamıştır, kimler ne kazanmıştır? Bu zincire bağlanmış insanları, ahırda yatırılmış toplumları, ihtişamlı kale ve saray taşları altında canvermiş binlerce insanı... anlamaya çalışalım, neden, niçin, nasıl?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

16-10-2006, 09:23
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. Vartor,
Ben de sizlerle birlikte olmaktan mutluyum ve inanın yargınızın doğruluğuna derinden katılıyorum.
Sn. Dolfen,
Yapanların, yaptıklarını başkalarına havale, ne işlemin yapılmadığı ne de yaptırıldığı anlamına hiç gelmez. Sorumluluktan kaçmak ancak kendi irademizi yok saymakla mümkündür. İrademiz yok mu?
Bir de verdiğiniz teori konusunda, en azından şu an elimde bir kayıt yok.
Sn. Ulyanov,
Aslında transferleri pek bilmiyorum. Zannımca başka bir gezegen mahsulü olmanın ötesinde kendi gezegeninin mahsulleri diyebiliriz. İnanın sonunun ben de merak etmekteyim.
Sn. Spartacus,
Bunca yoğunluğunuza rağmen yazımı okumanız ve değerlendirmelerinizle ayrıca memnun oldum.
Daha önceleri, uzun yorumlarınıza takılıyordum. Artık bunu hiçbir yazınızda yapmayacağım ve bana düşen tüm yazınızı en ince ayrıntısına kadar en az iki defa okuyup değerlendirmek olacak. Çünkü her bir satırında; tarihten dersler, sosyolojiden inciler, psikolojiden göstergeler ve belki inanmayacaksınız ama teolojiden özler bulmak her zaman mümkün. Yazınıza canı gönülden katılırken, kendi çapımda anlamaya çalışma dürtümü;
“Kıyıdan uzaklaşamayan okyanusu keşfedemez.” Sözü ile tatmin amacındayım diyebilirim.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

16-10-2006, 09:48
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
II. Sahne
“Amerika, Virjinya’da 1681 yılında 2.000 zenci köle varken 1850 li yıllarda Amerika’daki zenci köle sayısı 4.000.000 u aşmıştı.”
Kaynak (Ana Britannica Ansiklopedisi 13. cilt)
“16. yüzyılla 19. yüzyılın ortalarına kadar sadece Brezilya’ya getirilen zenci köle sayısı 3.500.000 u geçmişti.”
Kaynak (Junior Larousse Temel Bilgi Ansiklopedisi 3. cilt)
“1492 ile 1800 yılları arasında 100.000.000 Afrikalı öldürülmüştür. Ahmed Bin Bella böyle demektedir. Dikkat ederseniz bu rakam öldürülenlerin ve 1800 yılına kadar öldürülenlerin miktarıdır. Köleler ve 1800 yılından sonrakiler bunun dışındadır. Bu rakam bu günün bir milyarı demektir. Bu günün bir milyarı ise dünya nüfusunun yüzde 15 i eder. Aynı tarihlerde İngiltere’nin nüfusunun 3 milyon, İspanya’nın nüfusununsa 11 milyon olduğunu belirtelim.”
Kaynak (Batının Darağacında İsyan, Recep Şükrü APUHAN)
“1616 da ilk siyahlar, köleliğin ve ticaretinin ve plantasyonların ayrılmaz parçası ve de Kızılderililer’in saf dışı bırakılmalarının başlangıcı olarak, bir Hollanda gemisinden Jamestown’a boşaltıldı.”
Kaynak (Kızılderililer, Claude FOHLEN)
“Bizde daha önce sözünü ettiğimiz Ortaçağ sendromuna yakalanan zevat Fransız Devrimini yerlere göklere sığdırmazlar. Oysa ki; Fransız Devrimi, İnsan ve Vatandaş Hakları Bildirisi, köleliği olduğu gibi kabulleniyor ve onun sözünü bile etmiyordu.
Kaynak (Yaşayanlara Çağrı, Prof. Dr. Roger Garaudy)
“Afrika’ lı Aşanti kabilesinin şefine kendi medeniyetinin nimetlerin öven İngiliz yetkiliye, şef şu karşılığı veriyordu; -Biz uygarlık açısından bizden geri kalmış durumdaki Konglarla ilişki halindeyiz. Ama benim insanlarımdan hiçbiri Kongları uygarlaştıracağım diye yerini yurdunu terk etmeye kalkmaz.”
Kaynak (Thema Larousse Tematik Ansiklopedi, 2. Cilt)
Yorum;
Aynüd gezegeninde yaşayan kara tenli kara bahtlı insanlar, kutsal kaşiflerin, büyük keşiflerinden hemen sonra yapılan katliamlarla sarsılmaktaydılar. Dünyamızda kesinlikle yaşanmamış ve yaşanmayacak ölçüde; yerlerinden yurtlarından koparılmış olan zenciler Loynapsi ve Ziketrop’ların maden ocakları ve tarım alanlarında çalışacak insanlara dönüştüler Aynüd’te. O dönemlerde sadece zenci köle var demek eksiktir. Aynüd gezegeninde Eretligni’nin 13 sömürgesinden topladığı beyaz renkli köleleri de vardı şüphesiz. Ancak beyaz tenli olanların kısa bir süreliğine süren köleliği, zencilerde ömür boyu devam ediyordu Aynüd gezegeninde.
Güzel dünyamızda asla, Ana kıtaya ayak basar basmaz bütün köleler, pazarda satılmaz, hayvanlar gibi işleme tabi tutulmaz, önce kime ait oldukları belli olsun diye kızgın demirle dağlanmaz, yük hayvanı gibi çalıştırılmaz, gemilerde ömrünün sonuna kadar kürek çektirilmez, tüm bunları yapamıyor ise de öldürülmezlerdi. Bunların tamamı Aynüd gezegenindedir.
Güzel dünyamızdaki Ricmond şehrinin bir kararnamesinde “Zenciler sokakta bir beyazla karşılaştıklarında hemen gözden kaybolmalıdır.” İbaresi kesinlikle bulunmaz ve yazılmaz.
Ve kesinlikle ve asla; Amerikan Adalet Bakanlarından Roger Tany, 1857 yılında Yüksek Mahkeme Başkanı önüne gelen bir dava için şu kararı vermemiştir. “-Amerika’da yaşayan Afrikalılar, özgür bile olsalar aşağı tabaka insanlarındandır. Siyasal hakları yoktur. Yurttaşlara verilen haklardan yararlanmaları söz konusu değildir. Olsa, olsa beyazlar kendilerine hak verirlerse onları kullanma hakları vardır.” Vermediği bu karara da asla; “Barbar bir memleket olan Afrika’dan getirilmiş kölelerin çocukları tam anlamıyla yurttaş değildir.”gerekçesini yazmamıştır. Bunlar Aynüd gezegeni yerleşikleri işidir. *
Silinmez ise devam edecek…
|