23-08-2012, 12:35
|
|
Üye
|
|
|
|
De ki? Çünkü O?
arkadaşlar kuran mealini okurken. hep De ki; O ; Biz gibi şeyler geçiyor.
Şimdi demek istediğim şey, Bunların dışında direk bu kelimeler kullanılmadan yazılan ayetlerden bildiklerimizi yazalım. Merak ettim.
Yahudiler, "Üzeyr Allah'ın oğludur" dediler. Hırıstiyanlar ise, "İsa Mesih Allah'ın oğludur" dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!
burada deki eki koysan oluyo mu . mantık hatası olmuyor mu?
konuşan Allah olsa "onları kahredeceğim azap çektirecegım der"
cebrail olsa "Allah onları kahrecek der"
Muhammed olunca sanırım "Allah onları kahretsin" oluyor yada baska biri.
kafam karıştı. Ne kadar araştır o kadar bulanıyo herşey... Güzel kardeşlerim yardım lütfen...
 Overloading...
|

23-08-2012, 12:51
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Allah kendi kendine Allah onları kahretsin demiş oluyor. Bu durumu düzeltmek için, De ki ifadesi ekleniyor ve durum kurtuluyor.
Kur'an'ı okurken unutmamak gerekir, o 8-9. yüzyılların siyasi hayatının anayasası sadece ve o yüzyıllarda yazılmış, yazılan yetmezse hadis yazımı devreye alınmış(2 yüzyılda yazılmış Kur'an ve hadislerle karşı, karşıyayız). Tabi içinde bol, bol misal veren bir anayasa..
O zamanın iktidarları yasaları bu biçimde, bir ilahın buyruğu olarak sunuyorlardı, hal böyle olunca önce olay ya da yasa, sonra da ilaha söyletme ve ikna etme(edebiyat yönü) kısmı kalıyor..
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

23-08-2012, 13:11
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
batuhan34´isimli üyeden Alıntı
arkadaşlar kuran mealini okurken. hep De ki; O ; Biz gibi şeyler geçiyor.
Şimdi demek istediğim şey, Bunların dışında direk bu kelimeler kullanılmadan yazılan ayetlerden bildiklerimizi yazalım. Merak ettim.
Yahudiler, "Üzeyr Allah'ın oğludur" dediler. Hırıstiyanlar ise, "İsa Mesih Allah'ın oğludur" dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!
burada deki eki koysan oluyo mu . mantık hatası olmuyor mu?
konuşan Allah olsa "onları kahredeceğim azap çektirecegım der"
cebrail olsa "Allah onları kahrecek der"
Muhammed olunca sanırım "Allah onları kahretsin" oluyor yada baska biri.
kafam karıştı. Ne kadar araştır o kadar bulanıyo herşey... Güzel kardeşlerim yardım lütfen...
|
KURAN-I KERİM,ALLAHU TEALA TARAFINDAN PEYGAMBER EFENDİMİZ ARACILIĞIYLA TÜM İNSANLIĞA YOLLANMIŞTIR.yani sadece ALLAH ile PEYGAMBERİ arasında olan bir kitap deildir
o halde 3 .şahıs olan bizlerin,okuyucuların gözüyle bakarsan o ayeti kerimeyi şu izlenim hasıl olur,o munafıkları,o inananları yoldan cevirmeyi calışanları kişiler bu yolla lanet etmektedirler,yani birde kuranı kerimi okuyucu gözüyle bakmanı yavsiye ederim,o zaman kafandaki soruların yanıt bulacağını umit ederim
aynı şekilde fatiha suresini okurken ALLAH CELLA CELALUHU bizlere nasıl dua edileceğini en iyi şekilde bildirmektedir,
insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
|

23-08-2012, 13:31
|
|
Üye
|
|
|
|
şimdi iki cevap geldi.
1. cevapta "Batıya doğru akan nehir" diye bir belgesel var TRT sitesinde. orada araplar bedevi çöllerde grup grup yasamıs hiç imparrtorluk kuramamıs bir devlet iken Hz. Muhammed ile beraber korkunc bir impratorluk kurmus. Haliyle Siyasi bir birliktelik için kuranı kerim yazılmıs olabilir.
2. cevapta ise Allah neden benim gibi çelişkiye düşebilcek insanları düşünmedi. Ben okuyunca çelişkiye dusuyorum.
KAFA ALLAK BULLAK. Kurtuluş islamda kardeşim NEDEN İnanmalıyım anlat sebepleriyle? Kuranı
daha geçen sene öğrendim ama okuyorum mealle bakıyorum hoppala diyorum. Rabbimiz neden kadın vaadiyle bizi cennet ile ödüllendirsin. beni yaratana, namaz kılarken onu dusunerek bilerek ibadet etmek varken ne yapacagım ben hurıleri orda. Hz zeynep ile evlenmek yerine nasılsa gelini değil mi bosanırlarsa himayenize alın sahip cıkın ama evlenmeyın cinsel ilişki anlamı cıkarmayın (boyle anlıyoruz cunku bakınca) dıyemez mıydı...
Kelimelere takılma kişiye takılma anlayacagımız bukadar. YETER BUNLAR VALLA YETER...
Keşke Gücüm olsa. bu sitede gerçekten kapesiteli insalar var.. Ateist olanları ve inananları karşı karsıya getıren bır TV programı cıkartırım. Ak kara belli olsun ya.. Bu nedir???
 Overloading...
|

23-08-2012, 13:34
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
batuhan34´isimli üyeden Alıntı
şimdi iki cevap geldi.
1. cevapta "Batıya doğru akan nehir" diye bir belgesel var TRT sitesinde. orada araplar bedevi çöllerde grup grup yasamıs hiç imparrtorluk kuramamıs bir devlet iken Hz. Muhammed ile beraber korkunc bir impratorluk kurmus. Haliyle Siyasi bir birliktelik için kuranı kerim yazılmıs olabilir.
2. cevapta ise Allah neden benim gibi çelişkiye düşebilcek insanları düşünmedi. Ben okuyunca çelişkiye dusuyorum.
KAFA ALLAK BULLAK. Kurtuluş islamda kardeşim NEDEN İnanmalıyım anlat sebepleriyle? Kuranı
daha geçen sene öğrendim ama okuyorum mealle bakıyorum hoppala diyorum. Rabbimiz neden kadın vaadiyle bizi cennet ile ödüllendirsin. beni yaratana, namaz kılarken onu dusunerek bilerek ibadet etmek varken ne yapacagım ben hurıleri orda. Hz zeynep ile evlenmek yerine nasılsa gelini değil mi bosanırlarsa himayenize alın sahip cıkın ama evlenmeyın cinsel ilişki anlamı cıkarmayın (boyle anlıyoruz cunku bakınca) dıyemez mıydı...
Kelimelere takılma kişiye takılma anlayacagımız bukadar. YETER BUNLAR VALLA YETER...
Keşke Gücüm olsa. bu sitede gerçekten kapesiteli insalar var.. Ateist olanları ve inananları karşı karsıya getıren bır TV programı cıkartırım. Ak kara belli olsun ya.. Bu nedir???
|
Akla kara zaten belli Batuhan. Sen yalnızca gözlerini aç. İnadına bir dine inanacaksan da kendine sor, neden İslam'ı seçmelisin. Zeus'a neden inanmıyorsun.
Bu arada, Kuran'ı okumaya devam et. Mutlaka anlarsın.
|

23-08-2012, 13:55
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
batuhan arkadaşım,idontneedagod ne demiş kuranı kerimi okumaya devam et,evet okumaya devam,ama şunu unutma ki kuran-ı kerimi hangi gözle bakarsan sana o şekilde cevap verir,eğer baştan kafanda şüphe kalıntıları içersinde okumaya calışırsan yapacak bir şey yok
turan dursun gibi yıllarca savunduğun bir gerceği 2-3 ateist yazarın kitaplarını okumakla,vede basitce bir fırca deneyi ile tüm değerlerini tüm inanışlarını kaybetmek istemiyorsan,şöyleydi böyleudi demeden sakin bir kafa ile içinden ALLAHA yardımcı olması arzusuyla okumaya calışırsan sana cevap verecektir.
Temiz bir kalple kıpleye dön ve ALLAHA dua et yardımcı olması için,ve rastgele kuranı kerimi ac bakalım sana ne cavap verecek.
Niçin inanmalıyız,etrafına bak hiçbir şeyin asla boş yaratılmadığı gözlemleyeceksin ve bunun en üst noktasında insan gelmektedir,insanda olan özellik hiç bir mahlukata verilmemiştir,onun için insan ''eşrefi mahlukattır,her şey insanın emrine verilmiştir,düşün bakalım emrinde olmayan ne var,hiç bir şey ,her şey insanın emrinde,güneş,ay,köpek,at,eşşek ve daha aklıma gelmeyen herşey ama herşey insanın emrindedir.neden acaba diye sordunmu?
İşte bize düşen görev bu bilincle yaşamaktır,amacımıza riayet etmektir,oda ALLAHın varlığını birliğini inanmak,emir ve yasaklarını yerine getirmektir.
her şeyi reddebilen ateist arkadaşlar neden ölümü reddemezler,ölüm gercek hayata adım atmaktır,her şeyin zıddı olan bir dünyada bu fani hayatın sonsuz karşılığı ahırettir.
Birde ateyist arkdaşlar kafadan reddetsede,ALLAHU TEALANIN bizlere attığı bir imza var üzerimizde,şimdi avuclarına ac ve sol avucunda arapca 81 sağ avucunda ise 18 rakamını görmekteyiz,ALLAHU TEALANIN esmaul husması olan 99 ismi bizlere kazınmıştır,bu yeryüzünde hangi insanı bakarsanız bakın bu gerceği yok edemezsiniz.bu ufak bir detay
insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
|

23-08-2012, 14:30
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı
Temiz bir kalple kıpleye dön ve ALLAHA dua et yardımcı olması için,ve rastgele kuranı kerimi ac bakalım sana ne cavap verecek.
Birde ateyist arkdaşlar kafadan reddetsede,ALLAHU TEALANIN bizlere attığı bir imza var üzerimizde,şimdi avuclarına ac ve sol avucunda arapca 81 sağ avucunda ise 18 rakamını görmekteyiz,ALLAHU TEALANIN esmaul husması olan 99 ismi bizlere kazınmıştır,bu yeryüzünde hangi insanı bakarsanız bakın bu gerceği yok edemezsiniz.bu ufak bir detay
|
Ben o dediğini çok yaptım arkadaşım. Ne oldu? Sessizlik, cevap yok...
Elimizde yazan 99 rakamına gelince. Elini ters tutarsan o zaman da Roma rakamlarıyla 4 ve 6 yazar. ( IV ve VI ) Bunun hikmeti nedir acaba? Kuran'da Roma kelimesi 10 kere mi geçiyor acaba?
|

23-08-2012, 14:32
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
|
BAKARA - 286 Allâh, kimseye gücünün üstünde bir şey teklif etmez. Herkesin kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. "Rabbimiz, unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Rabbimiz, bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim mevlâmız(sâhibimiz, efendimiz)sin! kâfirler toplumuna karşı bize yardım eyle!"
|
Allah Cebrail'e söylüyor..Cebrail'de Muhammed'e..Muhammed'de insanlara..
Muhammed ölüyor ve bu insanlar Muhammed'e söylenenleri kitap haline getiriyorlar..
Bu insanlar Bakara suresinin son ayetinin Muhammed'e Cebrail tarafından söylendiğini iddia ediyorlar..Tabi Cebrail'e de Allah söylemiş bu ayeti..
Dikkat edelim ayete
kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı
..................bu ufak bir detay
|
Ben şimdi İslami bir foruma KURTULUŞDARWİNDE mahlası ile yazmaya başlarsam çok büyük dikkat çekmiş olurum..Belki de sırf bu yüzden banlanırım..
Şimdi bu forumda KURTULUŞİSLAMDA mahlası ile yazmanızın sebebi DİKKAT ÇEKMEK değil de nedir acaba?
Sizden başka müslümanlarda var bu forumda ama en çok tanınan sizsiniz bence..Çünkü mahlasınız dikkat çekici..Böyle yaparak ben daha iyi müslümanım mı demek istiyorsunuz?!
Konu Neva tarafından (23-08-2012 Saat 15:18 ) değiştirilmiştir.
Sebep: ard arda atilan mesajlar birlestirildi.
|

23-08-2012, 14:53
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
fthgzl79´isimli üyeden Alıntı
Ben şimdi İslami bir foruma KURTULUŞDARWİNDE mahlası ile yazmaya başlarsam çok büyük dikkat çekmiş olurum..Belki de sırf bu yüzden banlanırım..
Şimdi bu forumda KURTULUŞİSLAMDA mahlası ile yazmanızın sebebi DİKKAT ÇEKMEK değil de nedir acaba?
Sizden başka müslümanlarda var bu forumda ama en çok tanınan sizsiniz bence..Çünkü mahlasınız dikkat çekici..Böyle yaparak ben daha iyi müslümanım mı demek istiyorsunuz?!
|
ne alaka?
kalpten gecen samimi imanı benden ve yaratıcımdan başka kim bilebilir,gerisi zanda bulunur ancak
kalpten gecen gizlisi saklısı her bir şeyi bilen ve gören yaratıcımdan neyi gizleyebilrim ki yapmacık davranayım?
burdaki müslüman arkadaşalr belkide benden takva yönünden daha üst seviyede olabilirler,bunu inkar etmek anca kendini kandırmaktır,ALLAHU TEALA katında ancak takvada üstünlük kurulur,ben kimsenin imanı ne derce bilemem ki benden daha iyi müslüman olsun,bu izleminiz her zaman ki gibi zan,başka bir şey deil.
bu rumuzu kesinlikle dikkat cekmek amacıyla yazmadım,kalbimden öyle gecti öyle yazdım,bunda nasıl bir beis gördünüzkide hemen zıplayıp iftira atar halde oldunuz?
iftira genetik hale dönüşmüş sizde korkarım cocuklarınızda bu genetikten nasiplenmesin.  sonra kafanıza cok taşlara vurursunuz ancak iş işten gecmiş olur
|

23-08-2012, 14:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
fthgzl79´isimli üyeden Alıntı
Allah Cebrail'e söylüyor..Cebrail'de Muhammed'e..Muhammed'de insanlara..
Muhammed ölüyor ve bu insanlar Muhammed'e söylenenleri kitap haline getiriyorlar..
Bu insanlar Bakara suresinin son ayetinin Muhammed'e Cebrail tarafından söylendiğini iddia ediyorlar..Tabi Cebrail'e de Allah söylemiş bu ayeti..
Dikkat edelim ayete 
|
Allah teknolojiyide kullanabilirdi,neden cebraillerle muhammedlerle ugrassinki 8 yasindaki cocuklarda bile cep telefonu var herkese kendi dilinde bir sms ama herseye kudreti yeten tanrinin aslinda araciya ihtiyaci olamaz telepatiyle herbireye ulasabilir hemde birsaniyeden kisa birzamanda,peygamberlik kurumu safsata bir kurum.
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|