PEXMANQ´isimli üyeden Alıntı
daha once yazdıklarımdan copy yapıyorum;
Islam iseviliktir museviliktir su anda anladigimiz anlamdaki muslumanliktir.(cunku Kuran degismemistir)..Ama yahudilik ve hristiyanlik islam degildir.Isanin yolundan Musanin yolundan gidenlerde cennete girecektir.Muslumanlardan bi farki yoktur.Ama Isa Allahin oglu diyenlerin durumu baska.Allah bilir orasini.Allah kac kere yahudilesmeyin hristiyanlasmayin diyor.
ancak!yahudilik ve hristiyanlık su andakı durumdan bahsediyorum...bunlar ıcınden ornegın bır adam var hristiyan..ama adam melek gibi bir insan kımseye kotuluk yapmaz fakırlere yardım eder calmaz cırpmaz ınanısı yanlısta olsa dua eder falan fılan..boyle bır adamın sonsuz a kadar cehennemde kalacagı veya cennete hic gitmeyecegini soyleyebılırmıyız emın degılım.yada tam tersi kendine musluman dıyıp her turlu haltı yıyen bırının hıc cehenneme gıtmeyecegini?Dogrusunu Allah bilir.ayette oyle dıyor zaten
Kuranda dedigi gibi yaptıgınız en kucuk ıyı seyide kotu seyınde karsılıgını goreceksınız..(ceza goreceksınız anlamında degıldır bu.dıkkat edelım.Allah affeder insallah)
Atese tapan kısıyı atesın uzeırne gonder bakalım daha tapacak mı ona:=)
daha öncede cokca muslumanın tanımını yaptım.H.z Ibrahim muslumandır.Ancak onun donemınde yasayıp onu takıp etmıs olanlarda muslumandır.Ama onlara gıdıpte H.z Muhammedi nie takip etmedın denmeyecektir.Sacma olur zaten.Dedıgım gibi kendı donemınde peygamberi takıp etmıs ıman etmıs Allah yolunda olan herkes muslumandır.ve bunlar cennete gıremez denemez!Zaten H.Z Ibrahim nasıl hristiyan veya yahudı olacak ..mumkun degıl:=)
demek ıstedıgm kısaca sudur..musluman sozcugu bizim ınanısımızda hristiyan.yahudi gibi kullanılmaz..genelı kapsar..cokca anlattım bunu.
son olarak.Allah zaten herkes ıcın hukmunu orada verecektir.su anda ben cennetı garantı ettım dıyebılırmıyım yada bir ateist icin ben ne kadar oyle olur boyle olur desemde cehenneme gıdecektır dıe.Karari verecek olan Allahtir..
oldumu sımdı?
|
Yine kopyala yapistir(diger basliktaki yazinizdan) yaparak yazmissiniz.
Sizin yanlisiniz, hem iman ediyorum diyorsunuz hem de kitabiniza uygun yazmiyorsunuz.
Isevilik, Musevilik, Hristiyanlik, Muslumanlik sonradan olusturulmus kimliklerdir. Once bunu ogrenmenizde fayda var.
Zira kitap yine insanlar tarafindan tahrif edilmistir buyuk olcude ve diger ayetlerle celismektedir.
Semavi dinler tevhid dini olarak olusmustur ozunde. Yani tek tanri inanci, ama onceki doga dinlerinden o denli etkilenmislerdir ki,
insan urunleri olan ve kutsal, ilahi oldugu iddia edilen kitaplara da yansimistir bu.
Sizin o iman ediyorum dediginiz kitapta ve digerlerinde, onlarca farkli din barinir. Ozgun doga dinlerinden motifler islenir.
Ben bu baslikta size
odullendirme hatasi diyerek bir seyi koyuyorum ortaya, siz hala ayni hikayelerle su cennete, su cehenneme gider mantigindasiniz. Bilet kesiyorsunuz yani.
Bir insan eger atese, sizin Allah'a taptiginiz gibi tapiyorsa iman ediyorsa,
o ates o adam icin oduldur.
Bu hatanin kitabinizda varolmasi da,
bu kitabin insan tarafindan yazildiginin en acik gostergesidir.
Allah'iniz kac kez onu soyluyor evet, ama
sizin dininiz zaten o dinlerin koklerinden dogmus bir dindir. Olmasaydi siz bugun sunnet oluyor, kurban kesiyor, oruc tutuyor vs. olmazdiniz.
Su zamankinden bahsetseniz de farketmez,
su an siz dinler baglaminda ayni potadasiniz zaten, gerek yahudilik, gerekse hristiyanlik. Buyuk olcude hristiyanlasmis ve yahudilesmis haldesiniz din olarak.
Iman ettiginiz Allah, varsayalim sizi cehenneme yolladiginda, ona iman etmekten vazgececek misin? 
Soylediginiz bu mu yani? Ki o adam da atese tapmaktan vazgecsin!?
Siz islam dinin gereklerini literatur olarak incelememissiniz. Biz bu yuzden Kuran'in okunmasini destekliyoruz.