Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-09-2012, 11:25
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Kuran'da ödüllendirme hatasi

HAC 22/17. Doğrusu, inananlar ve yahudiler, sabiiler, hıristiyanlar, mecusiler, ortak koşanlar arasında, kıyamet günü Allah kesin hüküm verecektir. Doğrusu Allah herşeye şahiddir.

BAKARA 2/62. Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah’a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir.

AL-I IMRAN 67
İbrahim, ne Yahudi idi, ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif (Allah’ı bir tanıyan, hakka yönelen) bir müslümandı. Allah’a ortak koşanlardan da değildi.

-Atese tapan kisinin, cehenneme yollanmasi, onun inanci geregi bir oduldur.

-Ibrahim kitapta bahsedildigi sekilde haniftir.

Fakat musluman degildir, Kuran en son geldigi kabul edilen kitap olmasi sebebiyle, ancak iman etmis biridir. Zira ayetin aslina gore, Ibrahim bildik klasik ahiret inancina degil, olmeden evvel tanriya ulasma inancina sahiptir.

Bu durumda inanma/inanmama babinda, kimler nereye gidecektir?

Kiyamet gununde, Allah nicin saydigi kategoriler arasinda hukum verecektir? Bunlar zaten kitapta belli degil midir?

Bu odullendirme isi nicin hatali gorunmektedir?
Alt 12-09-2012, 20:22
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir diğer konu Hac 22/17 ile Bakara 2/62 arasında da uyumsuzluk bulunması. Birinde kesin hükmün kıyamet günü verileceği (sürüncemede bırakma) sözü edilirken, diğerinde mecusiler ve ortak koşanlar çıkartılarak diğerleri için ise kesin hükmün onların endişesine yer vermeyecek şekilde olacağından bahsedilmiş. Aslında bu durum, Kuran'da sıkça rastladığımız bir konuda verilmiş farklı kararlara güzel bir örnektir.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 12-09-2012, 20:45
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

PEXMANQ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aynı seylerı bastan yazayıımı?Yoksa artık anladınmı?
O baslik konusu farkli, bu farkli.

Burada odullendirme hatasi isledigimiz.

Sadece sorularima cevap verirseniz yeterli.
Alt 12-09-2012, 22:30
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kiyamet gununde, Allah nicin saydigi kategoriler arasinda hukum verecektir?

Aslında şu cümle ile islamın yerelliği konusunu tekrar gündeme getirmiş oluyoruz. Çünkü, Bahsedilen dinler dışında, dünya üzerinde daha pek çok din varken bunlara değinilmemekte ve sadece kısıtlı bir coğrafyada yer alan dinlerden bahsedilmektedir.

Bunun yanında, yukarıda belirtilen ayetlerin islamın kuruluşu aşamasına denk gelmesi kuvvetli bir ihtimaldir. Bildiğimiz gibi ilerleyen süreçte museviler lanetlenmekte, medineden kovulmaktadırlar.

Ateşe tapan bir kişiyi cehenneme göndermek gibi bir ifaden var. Buna göre, yukarıda adı geçen her din için ayrı bir cennet olması gibi bir gereklilik de ortaya çıkmıyor mu?

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 12-09-2012, 22:52
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında şu cümle ile islamın yerelliği konusunu tekrar gündeme getirmiş oluyoruz. Çünkü, Bahsedilen dinler dışında, dünya üzerinde daha pek çok din varken bunlara değinilmemekte ve sadece kısıtlı bir coğrafyada yer alan dinlerden bahsedilmektedir.

Bunun yanında, yukarıda belirtilen ayetlerin islamın kuruluşu aşamasına denk gelmesi kuvvetli bir ihtimaldir. Bildiğimiz gibi ilerleyen süreçte museviler lanetlenmekte, medineden kovulmaktadırlar.

Ateşe tapan bir kişiyi cehenneme göndermek gibi bir ifaden var. Buna göre, yukarıda adı geçen her din için ayrı bir cennet olması gibi bir gereklilik de ortaya çıkmıyor mu?
Iste tutarsizlik var, o bakimdan soruyorum, fakat musluman arkadaslardan cevap veren olmuyor.
Alt 13-09-2012, 12:33
PEXMANQ PEXMANQ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
HAC 22/17. Doğrusu, inananlar ve yahudiler, sabiiler, hıristiyanlar, mecusiler, ortak koşanlar arasında, kıyamet günü Allah kesin hüküm verecektir. Doğrusu Allah herşeye şahiddir.

BAKARA 2/62. Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah’a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir.

AL-I IMRAN 67
İbrahim, ne Yahudi idi, ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif (Allah’ı bir tanıyan, hakka yönelen) bir müslümandı. Allah’a ortak koşanlardan da değildi.

-Atese tapan kisinin, cehenneme yollanmasi, onun inanci geregi bir oduldur.

-Ibrahim kitapta bahsedildigi sekilde haniftir.

Fakat musluman degildir, Kuran en son geldigi kabul edilen kitap olmasi sebebiyle, ancak iman etmis biridir. Zira ayetin aslina gore, Ibrahim bildik klasik ahiret inancina degil, olmeden evvel tanriya ulasma inancina sahiptir.

Bu durumda inanma/inanmama babinda, kimler nereye gidecektir?

Kiyamet gununde, Allah nicin saydigi kategoriler arasinda hukum verecektir? Bunlar zaten kitapta belli degil midir?

Bu odullendirme isi nicin hatali gorunmektedir?
daha once yazdıklarımdan copy yapıyorum;

Islam iseviliktir museviliktir su anda anladigimiz anlamdaki muslumanliktir.(cunku Kuran degismemistir)..Ama yahudilik ve hristiyanlik islam degildir.Isanin yolundan Musanin yolundan gidenlerde cennete girecektir.Muslumanlardan bi farki yoktur.Ama Isa Allahin oglu diyenlerin durumu baska.Allah bilir orasini.Allah kac kere yahudilesmeyin hristiyanlasmayin diyor.

ancak!yahudilik ve hristiyanlık su andakı durumdan bahsediyorum...bunlar ıcınden ornegın bır adam var hristiyan..ama adam melek gibi bir insan kımseye kotuluk yapmaz fakırlere yardım eder calmaz cırpmaz ınanısı yanlısta olsa dua eder falan fılan..boyle bır adamın sonsuz a kadar cehennemde kalacagı veya cennete hic gitmeyecegini soyleyebılırmıyız emın degılım.yada tam tersi kendine musluman dıyıp her turlu haltı yıyen bırının hıc cehenneme gıtmeyecegini?Dogrusunu Allah bilir.ayette oyle dıyor zaten

Kuranda dedigi gibi yaptıgınız en kucuk ıyı seyide kotu seyınde karsılıgını goreceksınız..(ceza goreceksınız anlamında degıldır bu.dıkkat edelım.Allah affeder insallah)

Atese tapan kısıyı atesın uzeırne gonder bakalım daha tapacak mı ona:=)

daha öncede cokca muslumanın tanımını yaptım.H.z Ibrahim muslumandır.Ancak onun donemınde yasayıp onu takıp etmıs olanlarda muslumandır.Ama onlara gıdıpte H.z Muhammedi nie takip etmedın denmeyecektir.Sacma olur zaten.Dedıgım gibi kendı donemınde peygamberi takıp etmıs ıman etmıs Allah yolunda olan herkes muslumandır.ve bunlar cennete gıremez denemez!Zaten H.Z Ibrahim nasıl hristiyan veya yahudı olacak ..mumkun degıl:=)

demek ıstedıgm kısaca sudur..musluman sozcugu bizim ınanısımızda hristiyan.yahudi gibi kullanılmaz..genelı kapsar..cokca anlattım bunu.

son olarak.Allah zaten herkes ıcın hukmunu orada verecektir.su anda ben cennetı garantı ettım dıyebılırmıyım yada bir ateist icin ben ne kadar oyle olur boyle olur desemde cehenneme gıdecektır dıe.Karari verecek olan Allahtir..

oldumu sımdı?
Alt 13-09-2012, 13:03
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

.Allah kac kere yahudilesmeyin hristiyanlasmayin diyor......ancak!yahudilik ve hristiyanlık su andakı durumdan bahsediyorum...
sunu soylermisin sevgili pex....

sana gore muhammet zamanindaki hristiyan yahudiler ile bugunkuler farkli miydi???

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 13-09-2012, 17:07
PEXMANQ PEXMANQ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sunu soylermisin sevgili pex....

sana gore muhammet zamanindaki hristiyan yahudiler ile bugunkuler farkli miydi???
sundan emınım H.Z Isa ve Musa nin getirdikleri dinlerle su andakıler farklı hemde cok..

Ama sen dersen peygamber zamanındakıyle su andakı aynımı dıe..onunla ilgli kesin birsey dıyemem..ne kadar bır degısım olmustur bılmıyorum..arastırmak gerek biraz..
Alt 13-09-2012, 18:29
barristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
barristor barristor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sundan emınım H.Z Isa ve Musa nin getirdikleri dinlerle su andakıler farklı hemde cok..

Ama sen dersen peygamber zamanındakıyle su andakı aynımı dıe..onunla ilgli kesin birsey dıyemem..ne kadar bır degısım olmustur bılmıyorum..arastırmak gerek biraz.
.
Arastirdiktan sonra bizide bilgilendirirmisiniz,rica etsek.

Incilin ve Tevratin degistirildigi nerede yaziyor?
Alt 13-09-2012, 20:38
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

daha once yazdıklarımdan copy yapıyorum;

Islam iseviliktir museviliktir su anda anladigimiz anlamdaki muslumanliktir.(cunku Kuran degismemistir)..Ama yahudilik ve hristiyanlik islam degildir.Isanin yolundan Musanin yolundan gidenlerde cennete girecektir.Muslumanlardan bi farki yoktur.Ama Isa Allahin oglu diyenlerin durumu baska.Allah bilir orasini.Allah kac kere yahudilesmeyin hristiyanlasmayin diyor.

ancak!yahudilik ve hristiyanlık su andakı durumdan bahsediyorum...bunlar ıcınden ornegın bır adam var hristiyan..ama adam melek gibi bir insan kımseye kotuluk yapmaz fakırlere yardım eder calmaz cırpmaz ınanısı yanlısta olsa dua eder falan fılan..boyle bır adamın sonsuz a kadar cehennemde kalacagı veya cennete hic gitmeyecegini soyleyebılırmıyız emın degılım.yada tam tersi kendine musluman dıyıp her turlu haltı yıyen bırının hıc cehenneme gıtmeyecegini?Dogrusunu Allah bilir.ayette oyle dıyor zaten

Kuranda dedigi gibi yaptıgınız en kucuk ıyı seyide kotu seyınde karsılıgını goreceksınız..(ceza goreceksınız anlamında degıldır bu.dıkkat edelım.Allah affeder insallah)

Atese tapan kısıyı atesın uzeırne gonder bakalım daha tapacak mı ona:=)

daha öncede cokca muslumanın tanımını yaptım.H.z Ibrahim muslumandır.Ancak onun donemınde yasayıp onu takıp etmıs olanlarda muslumandır.Ama onlara gıdıpte H.z Muhammedi nie takip etmedın denmeyecektir.Sacma olur zaten.Dedıgım gibi kendı donemınde peygamberi takıp etmıs ıman etmıs Allah yolunda olan herkes muslumandır.ve bunlar cennete gıremez denemez!Zaten H.Z Ibrahim nasıl hristiyan veya yahudı olacak ..mumkun degıl:=)

demek ıstedıgm kısaca sudur..musluman sozcugu bizim ınanısımızda hristiyan.yahudi gibi kullanılmaz..genelı kapsar..cokca anlattım bunu.

son olarak.Allah zaten herkes ıcın hukmunu orada verecektir.su anda ben cennetı garantı ettım dıyebılırmıyım yada bir ateist icin ben ne kadar oyle olur boyle olur desemde cehenneme gıdecektır dıe.Karari verecek olan Allahtir..

oldumu sımdı?
Yine kopyala yapistir(diger basliktaki yazinizdan) yaparak yazmissiniz.

Sizin yanlisiniz, hem iman ediyorum diyorsunuz hem de kitabiniza uygun yazmiyorsunuz.

Isevilik, Musevilik, Hristiyanlik, Muslumanlik sonradan olusturulmus kimliklerdir. Once bunu ogrenmenizde fayda var.

Zira kitap yine insanlar tarafindan tahrif edilmistir buyuk olcude ve diger ayetlerle celismektedir.

Semavi dinler tevhid dini olarak olusmustur ozunde. Yani tek tanri inanci, ama onceki doga dinlerinden o denli etkilenmislerdir ki, insan urunleri olan ve kutsal, ilahi oldugu iddia edilen kitaplara da yansimistir bu.

Sizin o iman ediyorum dediginiz kitapta ve digerlerinde, onlarca farkli din barinir. Ozgun doga dinlerinden motifler islenir.

Ben bu baslikta size odullendirme hatasi diyerek bir seyi koyuyorum ortaya, siz hala ayni hikayelerle su cennete, su cehenneme gider mantigindasiniz. Bilet kesiyorsunuz yani.

Bir insan eger atese, sizin Allah'a taptiginiz gibi tapiyorsa iman ediyorsa, o ates o adam icin oduldur.

Bu hatanin kitabinizda varolmasi da, bu kitabin insan tarafindan yazildiginin en acik gostergesidir.

Allah'iniz kac kez onu soyluyor evet, ama sizin dininiz zaten o dinlerin koklerinden dogmus bir dindir. Olmasaydi siz bugun sunnet oluyor, kurban kesiyor, oruc tutuyor vs. olmazdiniz.

Su zamankinden bahsetseniz de farketmez, su an siz dinler baglaminda ayni potadasiniz zaten, gerek yahudilik, gerekse hristiyanlik. Buyuk olcude hristiyanlasmis ve yahudilesmis haldesiniz din olarak.

Iman ettiginiz Allah, varsayalim sizi cehenneme yolladiginda, ona iman etmekten vazgececek misin? Soylediginiz bu mu yani? Ki o adam da atese tapmaktan vazgecsin!?

Siz islam dinin gereklerini literatur olarak incelememissiniz. Biz bu yuzden Kuran'in okunmasini destekliyoruz.

Önerilen Siteler