ezkamo";p="´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Türk_İbrahim,
Aramıza hoş geldiniz. Burada saygı ve sevgi içerisinde düşüncelerinizi paylaştığınız sürece en ufak bir sorun olmayacaktır. Bu siteye gelen inançlı arkadaşlarımız genellikle saldırgan ve tahrik edici bir şekilde hareket etmektedirler. Dolayısıyla o kişileri burada barındırmıyoruz. Ama bu şekilde hareket etmeyen inançlı arkadaşlarımızın varlıklarından hoşnut olmaktayız. Bu anlamda size de tekrar hoş geldin diyorum.
Farklı düşüncelerde olmamız doğal. Önemli olan birbirimize saygı ve sevgi temelinde yaklaşmak. Sizdeki bu kültürü görüyorum. Biz zaten bu sitede bu temelde hareket etmek istiyoruz. Bundan dolayı da dinlere hakaret eden düşünceyi onaylamıyoruz.
Yanlız bir şeyi belirtmeden geçemeyeceğim. Önyargı sözcüğünüz hep dikkatimi çekti. Şimdi şöyle bir düşünce önyargı değil midir? Kuran allahın sözleridir. Ne demişse doğrudur. Eleştirilemez. Şimdi sizce bu doğru mu? Söz konusu olan bir kitap. Tamam yine o sonuca var. Ama başında kendini şartlandırıp o gözle kitabı okursan önyargılı hareket etmiş olmuyor musunuz? Bence önyargı olayını bize değil de kendinize yöneltseniz daha uygun olur diye düşünüyorum. Bu gün çoğu ateist arkadaşın en az sizler kadar dini bilgilerinin olduğunu bilmenizde yarar var. Çünkü çoğu o dini sorgulayarak gelmiştir.
Sonuç olarak sunu söylemek istiyorum. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Saygı, sevgi ve hoşgörü temelinde kardeşçe yaşamak zorundayız. Çağdaş ülkeler bunu başarmıştır. Eğer biz de çağdaş ve uygar bir ülke olmak istiyorsak bunu niçin başaramayalım. Eğer bu sitede bunu başarabilirsek bu ülkenin yarınlarına katkıda bulunmuş olmayacak mıyız?...Sevgilerimle..
|
Tekrar Hoşbulduk Saygıdeğer ezkamo,
Kendimle ilgili bahsetmek pek tarzım değildir. Özet olarak Son paragraftaki dilekleriniz yaşam felsefemdir. Bunu bizler başarabiliriz. Başaracağız. Bu arada bir Yönetici olarak şahsınızda tüm Yönetici arkadaşları "İslam Dininin Temel Kaynağı Kuran ve Elçisine Hakaret"i kurallar bölümünde engellediği için teşekkür ederim. Bu "Öz" aslında son paragrafınızın da temelidir. Tabiiki karşılıklı. Benden hiçbir arkadaşın inancına ya da inançsızlığına (Dini anlamda) hakaret görmeyeceksiniz. Bu size bir Türk Delikanlısı sözüdür.
"Önyargı" kelimesini gerçek yaşamda da çok kullanırım. Aslında mutlu da değilim bu kullanımdan ancak bu ülke maalesef bir Önyargılar Ülkesi. Her açıdan bu böyle. Bu projede kullanma nedenimse gerek Projenizin manevi anlamda mimarı Turan Dursun ve gerekse bu akımın diğer öncüleri açısından İslam Dinine "Tek, Saf ve Salt Kaynağı : Kur'an" yönüyle değil.. Gerek Emevi Abbasi siyasi kapışmaları, gerek binlerce yıldır süren Baronizm ve gerekse bu dinin düşmanları tarafından uydurulmuş bulunan hadis ve bilgilerle eleştiri getirmenizdir. Ateist arkadşların dini bilgi ve birikimleri de bu alanlarda seyrediyor maalesef. Gerçek yaşamda da karşılaştığım arkadaşlar bu yanlışı maalesef yapıyorlar. ben açıkçası bir kısmının Türkiye'deki Laik+Dinci kapışmasının uzantısı olarak kasten yapıldığını da düşünüyorum. (Sizi tam inceleyemedim, Zamanla sözümü geri almasını da bilirim).
Mustafa Kemal'in hedeflerine ve ideallerine bağlı, Vatanını seven, beynini kiraya vermeyen, okuyan düşünen, okuyanı düşüneni değerli bulan ve Kur'an çizgisinde inandığı Yüce Rabbine secde eden bir arkadaşınız olarak buradayım.
Sanal ya da gerçek farketmez.. Birlikte yaşayalım. Gerekirse herşeyi sorgulayalım.
ve başlayalım.
|
"Şimdi şöyle bir düşünce önyargı değil midir? Kuran allahın sözleridir. Ne demişse doğrudur. Eleştirilemez. Şimdi sizce bu doğru mu? Söz konusu olan bir kitap. Tamam yine o sonuca var. Ama başında kendini şartlandırıp o gözle kitabı okursan önyargılı hareket etmiş olmuyor musunuz?"
|
Diyorsunuz,
Benim açımdan Kur'anın birinci ayeti aşağıdadır. diğer 6665 ayet sonrasıdır :
"Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır" 10-Yunus Suresi 100
"Kur'an ne demişse doğrudur" cümlesi benim aklımdan geçtiği ve süzüldüğü sürece gerçektir. Ancak bunu benim "Secde"mle karşılaştırmamak gerekir. Yeryüzünde aklı ile Allah'ı tanıyan ilk insan olan İbrahim bu buluşun bu farkedişin yoğunluğu ile "Secde" ye kapandı ama Allah'a da şöyle sordu:
"Hani İbrahim de şöyle yakarmıştı: "Rabbim, göster bana, nasıl diriltiyorsun ölüleri?" "İnanmadın mı?" diye sordu. "İnandım, dedi, ancak kalbimin tatmin olması için ..." Allah dedi ki: "Kuşlardan dört tane al, onları kendine ısındırıp alıştır. Sonra her dağın üstüne onlardan bir parça koy. Sonra da onları çağır. Koşarak sana geleceklerdir. Bil ki Allah Azîz'dir, Hakîm'dir."
Bakara Suresi 260 - Kuran
ben de çok sordum. Nereye? "KUR'ANA"
Yanıtlarını da aldım. tatmin oldum.
Yani düşünün görmediğiniz bir Yaratıcı için yaşamınız isteniyor. Secdeniz isteniyor. Eğilmeniz isteniyor.. Onun emirlerine uymanız ve yasak ettiği şeylerden kaçınmanız isteniyor...
Elbette İbrahimler olacağız. Cübbeli Ahmetler ve kulları değil.
Allahım dedim öleceğim. toprağa girceğim. vücudum çürüyecek ve sonra tekrar beni yaratıp hesaba çekeceksin. Bu nasıl olacak?
Kod:
Yanıt : 1 :
"O Allah'tır ki, rüzgârları gönderir de onlar, bulutu savurur. Sonra Allah o bulutu gökte dilediği gibi yayıp döşer, onu parça parça eder. Nihayet sen onun arasından yağmurun çıktığını görürsün. Sonra onu kullarından dilediğine ulaştırdığında onlar, müjde almış gibi sevinirler."
Rum suresi 48
Yanıt : 2
"Ve şu da bir gerçek ki biz, yeryüzündeki her şeyi, bitki bitirmeyen/kıtlık ve ölüme yol açan kupkuru bir toprak haline elbette getireceğiz."
Kehf Suresi 8
Yanıt : 3
"Ve Allah sizi bir bitki olarak yerden bitirdi."
Nuh Suresi 17
Yanıt : 4
"Yemin olsun ki, biz insanı topraktan oluşan bir özden yarattık."
Müminun Suresi 12
Yanıt : 5
"Ey insanlar! Ölümden sonra dirilme konusunda kuşku içinde olabilirsiniz. Ama şu bir gerçek ki, biz sizi bir topraktan, sonra bir spermden, sonra bir embriyodan/döllenmiş bir karışımdan, sonra ne olduğu kısmen belirli, kısmen belirsiz bir et parçasından yarattık ki, size açık-seçik beyanda bulunalım. Ve sizi rahimlerde, belirlenen bir süreye kadar dilediğimiz şekilde bekletiyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyoruz. Daha sonra da tam kuvvetinize ulaşmanızı sağlıyoruz. Bununla birlikte içinizden bir kısmı öldürülüyor, yine içinizden bir kısmı ilimden sonra bir şey bilmesin diye ömrün en basit ve düşük noktasına geri gönderiliyor. Yeryüzünü de sönmüş kül halinde görürsün. Nihayet onun üzerine suyu indirdiğimizde titrer, kabarır ve her güzel/bereketli çiftten bir şeyler bitirir."
Hac Suresi 5
Yanıtları aldım.. Özgür aklımla yorumladım. Her yıl sonbaharda ölen ama ilkbaharda dirilen yeryüzüne baktım.. (Pekte şiirsel oldu : - ancak bu süreci bir de bana sorun!) Toprakta bir "öz"üm olduğunu ve bunun DNA bilgilerim ile tekrar birleşerek tekrar yaratılacağımı ve dünyada yaptıklarımdan dolayı hesaba çekileceğimi anladım. İman edip tekrar Secde ettim. ve çok şükrettim. Ya küçük bir kıza tecavüz edip onu öldüren bir sapık olarak diriltiyseydim? Güzel işler yaparak ve O Yüce Şekillendirici, Tasvir Ediciye inanarak dirildiğimde aynı bu dünyadaki gibi bir Cennetim ve sizin gibi değerli arkadaşlarım yine olacak. Açıkçası oradaki dünyamın da Ayyıldızlı ve Aydınlanmış bir Türkiye gibi olmasını isterim.. İçinde Kastamonusu, Denizlisi, Diyarbakırı, Trabzonu, Sakaryası, İzmiri ve İstanbulu da olan kan ve gözyaşı olmayan bir Cennet.
Saygılarımla.