Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-10-2012, 09:26
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Evrim Neden "Sanat" yapıyor ?

Evrimle nasıl açıklanabilir ki ?
Alt 01-10-2012, 11:18
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili lionwar,daha dün harunun melekleri bu konuyu anlatiyorlardi,,estetik,,bir köpeyin boynuna zincir(altin zincir yada taki anlaminda)taksan bu onun icin birsey ifade etmez diyorlardi,ama biz insanlar icin eder cünkü bunun bir estetik oldugunun farkinda olan bizleriz diyorlardi..bu kime göre bir sanat?,,gercekden sanatmi?..ayrica bu bir sanatsa ve bunu allahin yaratdiysa,,,auschwitz kampina bakdigimizdada yada cirkin birseye bakdigimizdada allahinin yoklugunu yada kötü bir sanatkar oldugunumu anlamaliyiz?.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 01-10-2012, 11:27
Cumayagittimgelicem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Marvellous Spatuletail miş bu canlı. Sanat yapmayı akıl ediyorda soyunu tükenmekten kurtaramıyor. soyu tükenme tehlikesi altında olan canlılardan. eminim o sanat diye adlandırdığın kısımların faydası vardır. ayrıca birşeyi hiçbir zaman anlayamacaksınız. sanat kavramını biz üretiyoruz. sana sanatmış gibi gözüken başkasına çok itici gözükebilir. yılandan nefret ederim ama seveni de var. böcekler eğer sanat ise ben sanatı reddediyorum arkadaş.

mükemmel evren, şu gökyüzü, nehirler dağlar ovalar taşların muazzamlığı, bu dünyaya bir amaç uğruna gelmiş olmalıymışız gibi insan beyninin ürettiği zırvalardan hala kurtulamamış olmamız, ayrıca insnaların bu düşüncelerin ne kadar göreceli olduğunu kavramaktan uzak veya bazen kolayca unutabiliyor olması çok üzücü.
Alt 01-10-2012, 12:49
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Önce siz,Allah'ınızın sanatını açıklayın bize
Alt 01-10-2012, 19:08
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrimle nasıl açıklanabilir ki ?
Bir kuşun parlak ve renkli tüyleri, güzel kuyruğu veya bir geyiğin görkemli boynuzları gibi seksüel süsler cinsel seçilim ile açıklanmaktadır.

Bu tür süslerin birincil olarak hayatta kalmak veya yaşamsal fonksiyonları sürdürmek için hiçbir hizmeti olmayabilir ancak bu cinsel süsler arzuladığı bir partneri kendisine çekmek için hizmet ettiğinden bu da uzun vadede bir türün hayatta kalması ve üremesi için son derece önemlidir.

İnsanlar bir eşin ilgisini çekmek için sanat üreten tek canlı türü değildir. Ptilonorhynchidae ailesinden kameriye kuşu, dişileri kendisine çekmek için büyük yuvalar kurar ve kurduğu bu yuvaları renkli objelerle süsler. . İnsanlar da, kameriye kuşların yaptığı aynı nedenle sanat yaratması mümkündür. Sanat bir çok yönden hareketleri, sesleri veya görünümleri taklit etme yeteneğidir.

Mimikri, yani taklit etme yeteneği herhangi bir tür için bir avantaj yaratacak bir şey olarak görülebilir.
Alt 02-10-2012, 10:44
Üyeliğini Sonlandırmış

Hheheh :

Bu da sanat mı ? Sen buna sanat mı diyorsun ? Neresi güzel bunun ?

Ehh işte ancak bir atesitten beklenecek cevap, bir güzelliği görememek adına kayıp.

Soyunun tükenmesi zaten senin yüzünden, yoksa insan bu doğayı bozmasa küresel ısınma, çevre kirliliği vs..

Çok sanattan anlıyor olduğunuzu düşünmüyorum.

Zırva, evet zaten ateist davranışı, tipik yani.

Güzel olduğu ortada olan bir şeye bile b.k atmak ancak bir ateistin içindeki nefretten kaynaklanır. Bunlardan hala kurtulamadık mış.

Dünyada zerre kadar güzellik göremezsiniz.. Tatile gitseniz, herhalde şöyle güzel bir yere, siz hiç bi güzellik göremezsiniz, siz anca şeye gidin, gece kulubüne, öyle himalayalar, alpler, hawaii, ne bilim karadeniz yaylaları felan size göre değil, ne de olsa oralar bir güzellik ifade etmiyor sizlere.

Görecelelilik bir yere kadar, ama güzel olan şey güzeldir, bir hastalığı felan yoksa herhalde şeker tatlıdır herkese, biber de acıdır. Güzellikde matematiksel dir aslında. Bu zaten leonarda da vinci den beri bilinen bir gerçek. Yoksa herkese göre farklı bir güzellik olsaydı, reklamcılar ne yapardı ?

Herkese göre olan farklılık çok çok azdır.

Kimse mesela Angelina Jolie gibi bir kadına çirkin diyemez...

Hani beğenmek demiyorum, tabii eşin vardır vs. ama güzellik genele hitap eder.

Bu şekilde üretimler yapıyoruz sonuçta. Yani bir tasarım uzmanı gelip güzel bir tasarım yapıyor. Sonuçta ona göre üretim yapılacak.

Beğenmemek ayrı bir olay.. Güzel olsa da beğenmeyebilirsiniz. ama onun güzelliği kişiye göre değildir.

Bir kere insan aynı yani yaratılışta, 3 kollu 8 bacaklı bir insan yok.

Sonra Leonarda da vinci nin muhteşem yapıtına biri kalkıp laf edemiyor. Neden ya bu sanat mı diyebilecek bir eleştirmen yok.

Çünkü neden sanat ın bir kuralı bir oluru var, bana göre sanat bu sana göre bu diye ayrı ayrı olay ben duymadım.

Ama size bunu açıklamak bu kafayla zor zor zor...
Alt 02-10-2012, 10:57
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hheheh :

Bu da sanat mı ? Sen buna sanat mı diyorsun ? Neresi güzel bunun ?

Ehh işte ancak bir atesitten beklenecek cevap, bir güzelliği görememek adına kayıp.

Soyunun tükenmesi zaten senin yüzünden, yoksa insan bu doğayı bozmasa küresel ısınma, çevre kirliliği vs..

Çok sanattan anlıyor olduğunuzu düşünmüyorum.

Zırva, evet zaten ateist davranışı, tipik yani.

Güzel olduğu ortada olan bir şeye bile b.k atmak ancak bir ateistin içindeki nefretten kaynaklanır. Bunlardan hala kurtulamadık mış.

Dünyada zerre kadar güzellik göremezsiniz.. Tatile gitseniz, herhalde şöyle güzel bir yere, siz hiç bi güzellik göremezsiniz, siz anca şeye gidin, gece kulubüne, öyle himalayalar, alpler, hawaii, ne bilim karadeniz yaylaları felan size göre değil, ne de olsa oralar bir güzellik ifade etmiyor sizlere.

Görecelelilik bir yere kadar, ama güzel olan şey güzeldir, bir hastalığı felan yoksa herhalde şeker tatlıdır herkese, biber de acıdır. Güzellikde matematiksel dir aslında. Bu zaten leonarda da vinci den beri bilinen bir gerçek. Yoksa herkese göre farklı bir güzellik olsaydı, reklamcılar ne yapardı ?

Herkese göre olan farklılık çok çok azdır.

Kimse mesela Angelina Jolie gibi bir kadına çirkin diyemez...

Hani beğenmek demiyorum, tabii eşin vardır vs. ama güzellik genele hitap eder.

Bu şekilde üretimler yapıyoruz sonuçta. Yani bir tasarım uzmanı gelip güzel bir tasarım yapıyor. Sonuçta ona göre üretim yapılacak.

Beğenmemek ayrı bir olay.. Güzel olsa da beğenmeyebilirsiniz. ama onun güzelliği kişiye göre değildir.

Bir kere insan aynı yani yaratılışta, 3 kollu 8 bacaklı bir insan yok.

Sonra Leonarda da vinci nin muhteşem yapıtına biri kalkıp laf edemiyor. Neden ya bu sanat mı diyebilecek bir eleştirmen yok.

Çünkü neden sanat ın bir kuralı bir oluru var, bana göre sanat bu sana göre bu diye ayrı ayrı olay ben duymadım.

Ama size bunu açıklamak bu kafayla zor zor zor...
yahu arkadaşım neden hakaretlere yöneldi mesajın. sana ne insanların sanat anlayaşından? misal sen beni gram tanıyormusun? tanısan ne olur tanımasan ne olur? kim paylaştığın resim için çirkin demiş? dese ne olur?? sen kendini herşeyi bilen zannedip, sanatıda tekelin altına alıyorken biz sana birşey diyor muyuz?

"Çünkü neden sanat ın bir kuralı bir oluru var, bana göre sanat bu sana göre bu diye ayrı ayrı olay ben duymadım. "

neden duymadın biliyor musun? çünki daha sanatın ne demek olduğundan habersiszin. sadece kelime anlamını değil, anlam biliminden de uzaksın. ucube diyip herşeyin iyisini ben bilirim diyen insanların kafayapısında olmandan sanırsam bunlar. sadece boş konuşmak konusunda uzmanlık geliştirmişsin. bak bakalım 80 lerin sonunda ki güzellik anlayışı ile, o kıyafetler ile şimdiki zamana. neymiş angelina jolie ye kimse çirkin diyemezmiş. gerçekten sen herşeyi bilensin heralde, allahsın. bu kadar kesin konuşabildiğine göre..
Alt 02-10-2012, 10:59
Üye

bak aynı zavallı taktiği başka başlıkta kullandın. renklerin insan üzerindeki etkisini reddeden yazı olmadığı halde sen direk yok işte ateistsiniz reddedersiniz vs. gibi şeyler söylemiştin.

aynen burda da söylenmeyen şeyleri söylenmiş gibi gösterip bide üstüne saçma sapan tonla yazı yazıyorsun.

yok bizde hata, hy nin konularını alıp burada savunan birisinden mantıklı bir tartışma beklemekte hata. renkler uyduğu için allah sanat yapıyo ise, renkleri uymayan, dünyanın büyük bir çoğunluğu için iğrenç ve tiksindirici sayılabilecek, hatta görünce bas bas bağırılabilecek böcekler (sevenleri var biliyorum) ne oluyor senin mantığına göre?

Konu Cumayagittimgelicem tarafından (02-10-2012 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-10-2012, 18:04
Üyeliğini Sonlandırmış

hy mi sen bir garipsin hakarette sen de var..

ne acayip konuşuyorsun ucube, zart zurt bunlar ne alaka, acayip agresifleştin iyice..

biraz saygı lütfen.

Sadece örneklerinle fikirlerinle konuş. Böyle hakaretlerle nereye varacaksın ki ?

durup durup bir hy de yazma.. ben ondan bir kere kaynak veya alıntı yapmadım.

Sanki dünya O salağın tekelinde de ben de O na muhtacım, sen deki bu nefretle konusulmaz. Baksana alakasız dallara geçiyorsun.

Bir kere yazılanlara fikirsel karşılık ver, hakaretsel değil..

kendine göre yazma, bilimsel gerçekleri derleyip sunumunu yap. Hy my ne alaka ya..

İyice agresifleştin.

Git bir abdest al
Alt 02-10-2012, 18:19
Kurmay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kurmay Kurmay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

lineowar arkadaşların olaya felsefi olarak yaklaşımlarına katılıyor buna ek olarakta bilimsel şekilde bu tür durumların evrimde cinsel seçilim sayesinde olduğu ortadadır. bunlar deneysel olarakta ispatlanmıştır. özellikle tavuskuşunun kuyrugunun rengi ve uzunlugu ona doğal seçilimde dezavantaj kazandırmaktadır hatta bunu darwinde farketmiş ondan taskuşu görmek istemiyorum demiştir. ama sonradan cinsel seçilimi farketmiş ve bu günümüzde yapılan testlerle ispatlanmıştır. mesela tavuskuşuslarının bazılarının kuyrukları belli kısmı kesilmiş ve izlenmiştir kuyrukları kesilmeyenlerin 2 kat daha fazla cinsel birliktelikte olduğu gözlenmiştir. kuşlarda da bu böyle olmaktadır. erkek kuşlar dişi kuşları ikna edebilmeleri için çok çeşit uygulamalar yapmaktadır ama bunların en başında kanatlarının durumu ve renkleri önemlidir renkli olmalırı onları avantajlı duruma sokmaktadır. mesela bizdede mavi göz aynı şekildedir. mavi göz mutasyon sonucu ortaya çıkmıştır. pigment eksiliğinden olmuştur. ama günümüzde hemen hemen herkes mavi gözlü olmak ister çünkü cinsel seçilimde avantajlı duruma getirir. cinsel seçilimden dolayı bazı canlılar bize göre daha güzel görünümlü olmuşlardır. bilinçli bir sanat falan yoktur...

"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." Mustafa Kemal ATATÜRK

Önerilen Siteler