Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-10-2006, 00:45
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Tufan Türenç: Muz cumhuriyetlerini geride bıraktık

Merhaba arkadaşlar,
Biliyorum alıntı yapmak yasak ancak bu yazıyı ve anlatılanları pek önemli gördüğümden hepinizin okuması için buraya koyuyorum. Yönetici arkadaşlar umarım anlayışla karşılar.

Muz cumhuriyetlerini geride bıraktık

YEŞİL sermayenin başta Almanya olmak üzeri tüm Avrupa ülkelerinde paralarını hortumladığı on binlerce insan büyük bir çaresizlik içinde.

Yıllarca verdikleri emeklerin birikimi olan milyarlarca doları kaptırdıkları şirketlerin tarikatlarla iç içe olduğunu biliyor yeşil sermaye mağdurları.

Almanya’da yapılan toplantılardan bazısına gazeteci arkadaşlarla katılmış ve bu insanların feryatlarını dinlemiştim.

O insanların çaresizliklerini görünce yüreğim parçalanmıştı.

Dini kullanarak inanılmaz bir dolandırıcık, talan bu insanların bütün birikimlerini silip süpürmüştü.

500 bin mark, 600 bin mark kaptıran çok sayıda insana rastladık.

Hepsi öfke içindeydi ve AKP hükümetinin haklarını aramadıklarına inanıyordu.

"Neden alın terinizle ve bin bir zorlukla kazandığınız paralarınızı garanti altına almadan bu insanlara verdiniz" diye sorduğumuzda şu yanıtı almıştık:

"Çok yüksek faiz verdiler. Bu cazip geldi. Aldandık. Bir de dini bütün, Allah korkusu olan insanlar olarak tanıttılar kendilerini... İnandık... Bu insanlarda Allah korkusu var bizi dolandırmazlar diye düşündük."

Bazıları da şöyle demişti:

"Camide topladılar paraları. Adam bir yanına cami imamını, bir yanına da bilmem ne müftüsünü oturtmuş. Onlar da paralarımızı vermemizi, bunun aynı zamanda İslam’a hizmet olacağını söylediler. Nasıl inanmazsın?"

* * *

Bu işi inceleyenler, yeşil sermaye adı altında 70’ten fazla şirketin hiçbir belge vermeden bu insanlardan 50-60 milyar dolar topladıklarının belirlendiğini söylediler.

Ancak ne Alman hükümeti, ne de Türk hükümetleri bu konuya fazla duyarlılık göstermemişler.

AKP iktidara geldikten sonra ise işin peşi iyice bırakılmış.

CHP’nin zorlamasıyla bir komisyon kurulmuş ama hükümet bu konuda hep ağırdan almış.

Almanya’daki mağdur insanlar hükümetin tutumundan çok yakınıyorlardı. Ama dertlerini kimseye anlatamıyorlardı.

Yeşil Sermaye mağdurları Almanya gezisinde Bşbakan’ı çok kızdırmışlardı.

Sonunda Başbakan dayanamamış ve şikayet edenleri şöyle azarlamıştı:

"Bana mı sorup verdiniz paralarınızı..."

* * *

Geçenlerde bir fotoğraf yayınladık Hürriyet’te...

Bence o fotoğraf Almanya’daki gurbetçi insanların ne kadar haklı olduğunun somut bir belgesiydi.

4 bakan AKP Yozgat Milletvekilinin cenazesinde yeşil sermaye şirketlerinin en büyüklerinden biri olan Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar’la en önde saf tutmuşlardı.

Dursun Uyar Almanya’daki binlerce gurbetçiyi dolandırmak suçundan Interpol tarafından difüzyon belgesiyle aranıyordu.

Fotoğrafta Dursun Uyar’la aynı sırada saf tutan bakanlar şunlardı:

Mehmet Ali Şahin, Abdülkadir Şener, Abdullah Gül ve... Evet ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu...

İş onunla da kalmadı.

İki gün sonra Dursun Uyar Yozgat’taki bayramlaşmada vali ve emniyet müdürüyle el sıkışıyor, her ikisinin de bayramlarını kutluyordu.

Bir hukuk devletinde bu iki fotoğraf bırakın o karelere giren bakanları, yöneticileri, hükümeti toptan götürürdü.

Yazık... "Muz Cumhuriyetleri"ni bile yaya bıraktık.

Hepimizin de gördüğü gibi insanını en hassas noktası dindir. Dinler korku ve umut temeline dayandığı için başarılı olurlar. Tabii bunun üzerinden ticaret de aynı yöntemle daha kolay oluyor.

Saygılar ve sevgiler...
Alt 27-10-2006, 16:17
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Tufan Türenç: Muz cumhuriyetlerini geride bıraktık

Sevgili jayjay.....
Daha dur bunlar iyi günlerimiz ! Ben bir 5-10 yıl sonrasını düşünemiyorum bile ...hele bir de İslamcı cumhurbaşkanımız olursa gör bak sen o zaman
bu ülkenin halini.Bu konuda T.C nereye koşuyor diye bir form açmıştım
zamanın olursa bul oku !
Bu arada bu benim 3 haneli ilk mesajım oluyor ! Allah inşallah 4 haneli
mesajlara da ulaşmayı nasip eder ......amin !
Alt 27-10-2006, 17:36
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili jayjay, türenç in *yazdıklarına *ben şunu ekliyeceğim.

* * *bu insanlar kendilerine göre iki haklı nedenleri var
* * *1- doyçe bank ın verdiği faizden fazlasınıalmak.
* * * 2- alınan yüksek faizin (gerçi hiç bir zaman almadılar) tarikat gurupları tarafından allah indinde aklanmasını sağlamaktır. özal gibi bir koy üç alacaklardı, ama *sadece birini aldılar.
* * sen git almanın bokunu dök, bulaşığını yıka, ne kadar almanın yapmadığı işi yap, melmeketten getirdiğin ,bulgurla tarhanayla idare et yeme içme ,kesene kırk düğüm at. ondan sonrada her gördüğün sakallıyı deden zannet, *bas bas paraları leylaya. hiç bir kanuni geçerliliği olmayan paçavraları al parayı ver. ondan sonra yandım ali ayranı ol.
* * *atalar demiş.(nerde demişse bilmiyorum)paranın dini imanı olmaz.
* * *tarihi bir tespit yapıyorum. * almanyaya gidenler gitmeden önce bu atasözünü okumamışlar. *umarım şimdi öğrenmişlerdir. UMARIM!!!!!!
Alt 27-10-2006, 23:52
Üye

vacsmt dostum,
O yazını daha önce okumuştuk hatta bir tartışma olmuştu ve ben hocama bir terbiyesizlik yapmıştım. Ancak o günler geride kaldı. Umarım hocamın hala kalbinde bir kırgınlığı yoktur. Yok gibi...
Alt 28-10-2006, 11:11
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Tamam hatırladım Jayjay.Kendine iyi bak......
Alt 28-10-2006, 11:29
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili Jayjay, alıntı yapmak ayrı bir şey, benimsediğinizi ifade ettiğiniz bir yazıyı buraya helede belge oluşturan yazıları almanız ayrı. Renklendirdiğiniz bölümler ise kendi yorumunuzdur, yani aktardığınız bilgiden bihaber değilsiniz. Ama en önemlisi kaynak göstermek ve yinede, ilgili kaynağın açık adresini vermektir, link yeterlimidir, yoksa yazıyı almak mı daha maküldür bu kararı vermek size aittir, aktarılan yazıda asıl muhatap ve onun emeği için. Bakın ben neler söylüyorum, işte siz bilgisizsiniz diye başkalarından alıp, buraya yazıp, kimden aldığını söylemekten EGO tatmininden dolayı uzak olanlar ile, kitap ise, adı, yazarı, sayfa numarası, internet ise adresi ama en önemlisi kendi fikirlerimizinde aktarılanlar ile buluşma noktası bence en makulüdür.
Hepimizin de gördüğü gibi insanını en hassas noktası dindir. Dinler korku ve umut temeline dayandığı için başarılı olurlar. Tabii bunun üzerinden ticaret de aynı yöntemle daha kolay oluyor.(jayjay) İşte bu önemli bir buluşma noktası.

Ayrıca ne demiş; "Korku dalkavukluğa yol açar(Demokritos)"
Güzel, gerçekçi bir yazı, bizlerinde okumasını sağladığın için kendi adıma teşekkür ederim.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...asp?yazarid=39

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 28-10-2006, 13:59
Üye

Değerli spartacus,
Beğenmene çok sevindim.
Sevgiler..

Önerilen Siteler