ALKA´isimli üyeden Alıntı
Takiyeciliğe uygun olarak İslamcılar her yerde kendileri demokratmış gibi gösterip özgürlük, demokrasi diye bağırırlar ama başkalarının haklarına ve özgürlüğüne saygı göstermeyi düşünmezler. İşte yine tipik bir örneği.. Diktatör ve baskıcı rejimler nasıl kötüyse İslamcıların da onlardan bir farkı yok...
|
Çok merak ettim, dincilerin referansı olan Kuran'ın neresinde "Demokrasi" var? Kimse kusura bakmasın; referansında demokrasi olmayan insanlarda demokrasi çıkmaz. Tıpkı Tayyip Erdoğan'ın bir zamanlar "Ya laik olacaksın ya da müslüman" dediği gibi!
Bilindiği gibi "Demokrasi" sözcüğü literatürlere yeni girmiş kavramdır. Dolayısıyla bu kavramdan önce yazılmış kitaplarda demokrasi kavramına ilişkin atıflar yalnızca "Hümanist" kavramıyla açıklanabilmektedir. Fakat Kuran'da gerek "Hümanist" olsun, gerekse yeni bir kavram olan "Demokrasi" olsun, bu kelimelere bir atıf sözkonusu bile değil.
Var diyen bunu bir ayetle ortaya koymalıdır. Örneğin "benim dinim bana, senin dinin sana" ifadesini içeren ayetin Hümanistlikle, demokrasiyle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bu ifade karşısındaki kişiyi (Müşrikleri, Hristiyanları, Yahudileri) kendisinden uzak tutmaktan başka bir anlam içermez.