Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-09-2006, 09:04
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart sümerolog

Ünlü sümerolog 93 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ *Sümerler zamanıda fahişeler diğer kadınlardan ayrılmak için kafalarını örtüyle örtmüşlerdir. Dediği için *hakkında dava açılmıştır. Yani nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Ben zaten bu türban olayının bir gelenek olduğuna inanıyorum. Buda Sümerlerden veya daha önce yaşayan toplumlardan dine girmiş olamazmı?
Alt 04-09-2006, 09:57
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: sümerolog

Sn. Kuvvacı,
• "Kur'an İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni", 1995, Kaynak Yayınları
• "Sumerli Ludingirra - Geçmişe Dönük Bilimkurgu", 1996, Kaynak Yayınları
• "İbrahim Peygamber- Sumer Yazılarına ve Arkeolojik Buluntulara Göre", 1997, Kaynak Yayınları
• "İnanna'nın Aşkı - Sumer'de İnanç ve Kutsal Evlenme", 1998, Kaynak Yayınları
• "Zaman Tüneliyle Sumer'e Yolculuk", 1998, Kaynak Yayınları (genişletilmiş ikinci basım; ilk basım 1993, Kültür Bakanlığı Yayınları)
• "Hititler ve Hattuşa - İştar'ın Kaleminden", 2000, Kaynak Yayınları
• "Gilgameş - Tarihte İlk Kral Kahraman", 2000, Kaynak Yayınları
• "Ortadoğu Uygarlık Mirası", 2002, Kaynak Yayınları
• "Ortadoğu Uygarlık Mirası 2", 2003, Kaynak Yayınları
• "Sumer Hayvan Masalları", 2003, Kaynak Yayınları
• "Çivi Çiviyi Söker - Muazzez İlmiye Çığ Kitabı", Serhat Öztürk, 2002, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Bu kadar eserin sahibi 93 yaşındaki bilge bir çınara, sizce; günlük hafif bir yağışın zararı olabilir mi? Ve sizce sebep sadece türban mı?

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Alt 04-09-2006, 11:04
Üye

Saygıdeğer mhmmd!
Elbetteki olamaz. Ama neden neden insanların aydınlatılmasına bilgilenmesine bu kadar engel olunuyorki ..hadi destekten vazgeçtik bari köstek olmayın...Dediğiniz gibi ulu bir çınarın o kadar emek vererek çözdüğü tabletlerden yararlanacağımıza o dönemi tanıyıp öğreneceğimize tutuyoruz bin insanı mahkemeye veriyoruz. Sadece sebep türban da değil sebep aydınlanma dostum aydınlanma...saygılarımla dostça kal
Alt 04-09-2006, 11:14
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Bu kadar eserin sahibi 93 yaşındaki bilge bir çınara, sizce; günlük hafif bir yağışın zararı olabilir mi?(mhmmd)

Sevgili Mhmmd ifade etmiş , ki Başka söze hiç gerek yok.

"Buda Sümerlerden veya daha önce yaşayan toplumlardan dine girmiş olamazmı?(kuvvacı)"

Cevap gerçekten soruda. Hiç incelemeyen birisi için, gökten değil tabletlerden, şiirlerden, yasalardan vs, insanlarca yazılmış belgelerdir ortada olanlar. Ve sonrakilerin temel taşı olan Yahudiliğin çıkış zamanları ve coğrafyası, içinde olduğu kültür bize yeterli doneyi verir.
Bir araştırmacı, araştırmalrında edinmiştir ve gerçeği başkalrının hoşuna gitmiyor diye saklamayacaktır. İşte bilim adamı ile bilim adamcığını birbirinden ayıran da budur ve bir araştırman bulgularını söylerken, sadece gerçeği ifade etmek için dillendirmiştir, birilerine çamur atmak için değil(HY gibilerin, insanın cahilliğinden beslenenlerin foyasıda buradadır).
Denemek isteyen, sümer, akad, asur belgelerini inceleyen buna yıllarını vermiş insanların, alınteri ile binbir uğraş ile binlerce yıla ait bilgileri süzdüğü kitaplarına tüm önyargılardan arınarak bakabilir.

İnanna nın aşkı ve kahrı, Dumuzi (Kitab-ı Mukaddes de Tammuz olduğu iddia edilir , ağustostan önceki Temmuz ayı olduğuda, MÖ 400 lerde *Kudüsde Dumuzi için ağlayan kadınlar vardır...)
Tufan öyküsü, Ziusudra. Yaz ile Kış'ın kavgası, Gece ile gündüzün vs bu güne kadar ulaşanlardan çok daha fazla konular, Şeytan ile Peygamberin kavgası vs..., Şeytan ile Tanrı kavgası, Cehennem ile Tanrının konuşması...)
Malesef sümerler sürekli uygarlık olamadılar, parçalandılar ve nedenlerini Tanrılarına yeterince ibadet etmemek, buyruklarını yerine getirmemek, çok günah işlemek olarak ifade etmişlerdir, bu durum sözde kutsal tüm bilgilerde Tanrının, ilahın cezaları olarak sürdürülmüştür, helak, tufan vs masalları ile, ve onların parçalandığı dönem bir çok uygarlık parçalı idi ve malesef kah birisi diğerine, öbürü berikine esir oluyor ve esirler ise köle yapılıyordu, esir toplumların ise tek umudu tanrıları ve ilahları, ilahileri, taşlara kazınan destanları, yakılmış ağıtları, şiirleri, türküleri var idi, çünkü o tanrılar onları kurtaracaktı ve görürüz ki peygamberler de aynı kültürü kullanarak çeşitli şekillerde, zamana uyarlanmış içerikler ile sürdürülmüş, iskelet değişmemiştir ve söz sürekli batakda olan bir insanlık tasviridir ve ibadet kurtarım, kurtuluş *üzredir, kara-çile bir dünyadır, esin kaynağı ise zaten içinde oldukları o kültürdür.

http://mezopotamya.tripod.com/inannanin_aski.html
(MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ-İnanna'nın Aşkı)
Bir araştırmacı belgeyi alır, okur, yorumlar ve ona düşen cesaretle gördüğü gerçeği söylemektir. Cahil insan, geri insan ve dışa kapalı değişmez sayılmış üfürük tabularını korumak zorunda olan insan ise, gerçeği ve cesareti öldürmek için çalışır, gerçeği susturamadığı yerde, alınteriyle yıllarını vermiş değerli insanları bin bir şekilde susturmaya çalışır. *bilim çok şeyi açıklar, bilmediği elde doneleri olmayan şeyler için ise bilmiyorum diyerek en doğal bilimsel açıklamayı yapar, ama cahil insanlık bilmediği ne varsa araştırmak yerine uydurduğu bir şeylere atfederek ona kendi bildiğince yaptırarak dogmalar içinden çıkar, delili yada nesneli yoktur, sadece aklınız ermez ama o uydurabilmiştir. Ve bir şey din vs kullanım haline gelmiş, birilerinin elinde araç haline dönüşmüş ise yaralanan ve yıkılan insan inancıdır ve asıl bataklık tabuların başladığı yerde başlamaktadır. Geçen bir forumda yazmıştım, sümerlerin kutsal sayılan şeyleri, orada görürüz ki asa ilk sıralardadır. Bunu söyleyen bir araştırman okuduğunu(tabletten) ve diğerleri ile, kültürel karşılaşımlar ile söylemiştir, türban da bundan daha farklı olabilir mi, biz inanıyoruz ve bize ters diye sümerleri tekrarmı yaşatacağız, bir hikayede onun için mi uyduracağız? Örtünmenin özü, bir utançlık, lanetliklerin yada toplumdan sakınması gerekli olduğuna inanılanların, yada yalıtılması yada kendini yalıtması gerektiğine inananların işi olamaz mı?
Alt 04-09-2006, 17:58
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili Sorogren,
*Bir yontemin, bir ilacin (kocakari ilaci da olsa) seni iyilestirecegine inanmanin, vucuta faydasi dokundugunu, bilim bile kabul eder. Ben iyilesecegim inancinin, psikolojik etkilerinin vucuta olumlu etkileri vardir. Yeni bir ilac denendiginde, ayri guruplara birine ilac digerine plasebo verildiken sonra, ilac verilen guruptaki, iyilesme oraninin, daha yuksek olmasiyla anlasilir ilacin etkisi olup olmadigi.
* Ancak hastalik var, hastalik var.Bir organin ariza gormus ise, mesele insulin salgilamasi, azalmis hatta bozulmus ise, psikolojik etkenle o organi calistiramazsiniz. Inanc, bilim farki boyle durumlarda ortaya cikar.
*Vucuttaki, basit bir yaranin ustune tukurseniz de ufleseniz de, antibiyotik uygulasaniz da, hic birsey yapmasaniz da vucudun kendi defans mekanizmasi onu iyilestirecektir.
*Siz inancliysaniz, kuran okudum ufledim iyilesti diyebilirsiniz. ancak bu ne kuranin ne de ufurugun bir faydasi oldugunu ispatlamaz. Ne zaman bir dua kesfedip seker hastaliginizdan kurtulursaniz, bana bildirin, hem bir illetten kurtulur hem de butun dunyayi islama davet edebiliriz....

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 04-09-2006, 18:31
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sahip olduğu her şeyi gemiye yükledim;
Sahip olduğum gümüşün hepsini ona yükledim;
(sahip olduğum) altının hepsini ona yükledim;
Sahip olduğum tüm canlı varlıkları yükledim ona.
Tüm ailemi ve akrabamı gemiye yolladım.
Kırın hayvanlarını, kırın yabanıl varlıklarını,
Tüm zannaatçıları gemiye yolladım.

(Gılgamış destanı)
Alt 23-09-2006, 14:51
Üye Değil

Benim okuduğum diğer Sümer kaynaklarında ise bunların sadece birer sembol oldukları(İnanna vs.) belirtiliyordu. Bence bu adamda böyle olduklarını yazmıştır.Ayrıca her örtünen kadın niye türbanla karşılaştırılıyor anlamıyorum? *Aynen siyah giyinen insanlara satanist dedikleri mantık gibi oluyor yani saçma!!!
Alt 27-10-2006, 02:54
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart muazzez ilmiye çığ mahkemede

1/11/2006 da mahkemeye çıkıyor.
* * *tapınaklarda cinselliğini kullanan kadınların başını örtmesi veya örttürülmesi konusunda yazdıklarını okuyan bir aklıevvel ,toplumu ayrımcılığa itiyor diye mahkemeye vermiş...
Alt 27-10-2006, 08:40
Üye

Standart Re: muazzez ilmiye çığ mahkemede

Sevgili Özgür Beyin!

Böyle ulu bir çınarı 90 yaşından sonra mahkeme köşelerinde hakim savcı karşısına çıkaranlar utansın! Ne diyelim ki

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 27-10-2006, 08:57
Üye Değil

Standart Re: muazzez ilmiye çığ mahkemede

özgür_beyin,

Dava ile ilgili bilgileri de eklersen, daha sağlam bir temelde tartışabiliriz. Hangi yazı nedeniyle ve nasıl bir başvuru yapılarak dava açıldı? Bu bilgileri bulup mesajına ekler misin?

neutrino

Önerilen Siteler