Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-10-2006, 00:21
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Eğer Peygamber Değilse

Hangi dinden olursa olsun inanan arkadaşlar bir an için peygamberlerin gerçek olmadığını, Tanrıdan bir görev almadıklarını, kutsal bilinen kitapların Tanrıdan olmadığını farzetseler;
Bu durumda peygamberlerin yaptıklarını nasıl değerlendirirler?

Yalan dahi söylemiş olsalar iyi işler mi yapmışlardır?
Örneğin aşağıdaki ayete bu durumda bakış açınız ne olurdu?

Ahzap/50. Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. *

Ya da Tebenni olayına, yani evlatlığı Zeyd'in eşiyle boşanmasına sebep olup kendisinin evlenmesine ve nikahlarını da Allah'ın kıydığını bildirmesine nasıl bakardınız?

Kervanlara yapılan baskınlara, çevre kabilelere yapılan saldırılara ve mal-mülklerine, kadınlarına el konulmasına, erkeklerinin katledilmesine karşı ne düşünürdünüz?

52 yaşında iken 9 yaşındaki Ayşe ile evlenmesini doğru bulur muydunuz?

"O zaman doğru bulmazdım" diyorsanız, bütün bunları peygamber olduğu için mi yapmıştır, yapabilmiştir? Allah için mi yani?
Alt 29-10-2006, 00:55
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Eğer Peygamber Değilse

Müslümanların büyük çoğunluğu peygamberlerini detaylı olarak tanımaz. Yüzeysel ve kulaktan dolma övgü dolu anlatımlarla bilirler. Anne-babasının adlarını, öksüz-yetim büyüdüğünü, emin kişi olarak tanındığını, İlk olarak Hatice ile evlendiğini, 40 yaşında peygamber olduğunu, Ömer'in müslüman oluşunu, Hicreti, Bedir, Uhud ve Hendek savaşını, ay'ı ikiye böldüğünü, mirac'a çılıp Allah'la görüştüğünü vs.
Allah'ın en sevgili kulu olduğunu, Allah'ın ona, "Yaratmasaydım seni, yaratmazdım kainatı" dediğini bilirler.
Onu merhametli, adil, ilimden, çalışmadan yana yüksek ahlaklı, faziletli bir peygamber olarak tanırlar.

Peygamberler içinde en yüksek ahlaka sahip olanı hangisidir acaba?

Bu konuda "Peygamberlerin hepsi yüksek ahlaklıdır" diye düşünenler olabilir. Bu ahlakı nasıl tanımladığınıza bağlı. Sahtekarlık, düzenbazlık, hilekarlık, soygunculuk, vurgunculuk, yalancılık gibi özelliklerin yanında bir de cinsel ahlak var tabi, ki dindeki asıl ahlak budur..

Cinsel ahlak yönünden Hz. Muhammed ile Hz. Davud önde gelirler. Onları Hz. İbrahim takip eder.
En geride olanı ise bekar olarak bilinen İsa Mesih'tir.

Peki Hz. Muhammed mi Davud mu dersek, hangisi ağır basar acaba?

Bu arada Hz. Muhammed'in pek bilinmeyen bir cariye bilgisini vereyim.
Nisa suresi 23. ayeti 2 kızkardeşle evli ya da beraber olmayı haram kılmıştır.
Bu ayet herhalde peygamber için ya da cariyeler için geçerli değildi ki;
Hz.Muhammed’in Maria adlı cariyesinin Şerina adlı kız kardeşi de cariyesidir ve ikisi ile de olmaktadır.
Değerlendirirken Hz. Muhammed'e puan kazandırabilir bu iki kızkardeş..
Alt 29-10-2006, 00:57
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Şu gerçek, Playboyun patronu bile Muhammed kadar Şanşlı değilmiş....

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 29-10-2006, 03:21
araştırmacı araştırmacı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Merhaba yazılarınız üzerine yapmış olduğum araştırmada *Hz.muhammedin Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210) Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabında geçer

ayrıca

Hicretin yedinci yılında İslam’a davet mektuplarından birini gönderdiği Mısır hükümdarı Mukavkıs bu mektuba bir cevap ile birlikte bazı hediyeler, Mariye ve Sirin adlarında iki kız kardeşi cariye olarak Hz. Peygamber’e göndermişti. Elçi olarak gönderilen Hâtıb bin Ebi Belteş (r.a) dönüşü esnasında yolda İslamiyeti bu cariyelere anlattı. Hristiyan dinine mensuplar iken bu defa gönülleri İslam’a açıldı ve henüz Medine’ye gelmeden önce, bu dini kabul ettiler. Mukavkıs’ın gönderdiği hediyeler Hz. Peygamber (s.a.v)’e ulaşınca bu iki kızdan Sirin’i şair Hassan b. Sabit’e verdi ve ondan Hassan’ın Abddurahman isimli oğlu dünyaya geldi. Mâriye’yi de kendisi aldı ve O’ndan İbrahim adındaki oğlu doğdu. yalnışım varsa düzeltin teşekkürler
Alt 29-10-2006, 03:26
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

araştırmacı,
Bence taraflı ve güvenilir olmayan kaynaklardan araştırmışsın. O araştırdım dediğin yerleri (tahminimce aynı yerler) ben de okudum ve hiç te güvenilir olmayan kaynaklarla fikirlerini desteklemeye çalıştıklarını gördüm.
Alt 29-10-2006, 03:43
Üye Değil

Tekrar Merhaba

Özellikle Hz.Muhammed'in Cinsel yaşamına dönük ve kendisini kadınlara düşkün olarak eleştiren mantığa karşı: "bir insan 40 yaşına kadar bu özelliğini hiç mi belli etmez ve erkeklik gücünün son kısımlarında kadınlara düşkün olur" diye bir soru yöneltmek isterim. Bunun yanında "hovarda" tabir edilebilecek tipler genç kızlara düşkün olur. Peygamber ise 40 yaşında kendisinden yaşça büyük bir bayanla evlendiği gibi sonraki eşleri de genellikle yaşça çok büyüktür.

Kendisinin Evlendiği Bayanlarla ilgili bilgiler aşağıdaki linkte mevcut:
Peygamberimizin gençliği, bekârlığı ve Evililik yaşamı

Aslında bu kanattan yapılan eleştirilerden bir sonuç çıkmaz. Konu da gayet basittir. Hz.Muhammed görevi nedeni ile ve Kadınların özel durumlarına ilişkin dini bilgileri rahat anlatamadığı için kendisine bir bilgi paylaşım/dağıtım alanı kurmuştur. Bazen de (Mısır-Hayber) siyasi amaçlı evlilik yapmıştır.. Birkaç Bayanla da kimsesizliğini himaye amaçlı nikah kıymıştır.

Ahzab; 28-34: Ey Peygamber! Eşlerine söyle: “Eğer siz dünya hayatını ve onun süslü çekiciliğini istiyorsanız, gelin sizi yararlandırayım (size boşanma bedeli ödeyeyim). Ve güzel bir salma tarzıyla sizi salıvereyim. Eğer siz Allah’ı, elçisini ve ahiret yurdunu istiyorsanız artık hiç şüphesiz Allah, içinizden güzellikte bulunanlar için büyük bir ecir hazırlamıştır.”

Ey peygamberin kadınları! Sizden kim açık bir çirkin utanmazlıkta bulunursa, onun azabı iki kat olarak artırılır. Bu da Allah’a göre pek kolaydır.

Ama sizden kim Allah’a ve elçisine gönülden itaat eder ve salih bir amelde bulunursa, ona da ecrini iki kat veririz. Ve Biz ona üstün bir rızık da hazırlamışızdır.

Ey peygamberin kadınları! Siz kadınlardan herhangi biri değilsiniz; eğer sakınıyorsanız, artık sözü çekicilikle söylemeyin ki, sonra kalbinde hastalık bulunan kimse tamah eder. Sözü maruf bir tarzda söyleyin.

Evlerinizde vakarla oturun, ilk cahiliye kadınlarının süslerini açığa vurması gibi, siz de süslerinizi açığa vurmayın; namazı ikame edin, zekâtı verin, Allah’a ve elçisine itaat edin. Ey ehli beyt! Gerçekten Allah, sizden kiri gidermek ve tertemiz kılmak ister.

Evlerinizde okunmakta olan Allah’ın ayetlerini ve hikmeti hatırlayın. Hiç şüphesiz Allah, lâtiftir, haberdar olandır.

Ayetlerde görülen odur ki, peygamberimizin eşlerine verilen görev, yatak odası ile mutfak arasında hayat geçirmekten ibaret değildir. Onların görevi; bu işe baş koymak, bu büyük davaya özveri ile hizmet etmek, bu davanın neferi olmak, fitneye fesada fırsat vererek başkalarına açık vermemek, evlerinde duydukları ayetleri, hikmetleri insanlığa açıklamak, anlatmak ve öğretmektir. Ayrıca, İslâm’ı hayatının her anında uygulayan bir insan olan peygamberimizin gece yaşantısında bu uygulamaları nasıl yaptığının halka aktarılması da, gece vaktinde gelen vahylerin yazılmasında, saklanmasında peygamberimize yardımcı olmak da, yine onların görevlerindendir. Kısaca peygamberimizin eşleri, bugüne göre hem sekreter hem zabıt kâtibi hem de basın sözcüsü konumunda olmak durumunda kalmışlardır.

Zeynep ile evliliği ise tamamen bir tabu yıkmaktır. Bu evlilik ile Müslüman kadınların cahiliye döküntüsü inançları sebebiyle, Müslüman da olsalar, itibar etmedikleri, hor gördükleri, evlenmek istemedikleri köleler, toplum içinde hür kişilerle aynı seviyeye getirilmiştir. Ardından da yanlış uygulanan bir cahiliye literatürü haline gelen Evlatlık müessesine darbe vurulmuştur. Peygamberler toplumlarının en radikalleridir.

Saygılar.
Alt 29-10-2006, 03:56
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türkİbrahim arkadaşım,
Şimdi bu adamın kadınlara ilgisi yoksa neden bu kadar -sayısı üzerinde kesin bilgi olmayacak kadar çok var- eşi var?
Hem belki 40'ından sonra peygamberlik geldiği gibi 40'ından sonra iktidar gelmiştir. Olamaz mı?
Belki de kadınlar o yaştan sonra Muhammed'e ilgi duymaya başlamıştır.
Alt 29-10-2006, 04:14
Üye Değil

jayjay";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkİbrahim arkadaşım,
Şimdi bu adamın kadınlara ilgisi yoksa neden bu kadar -sayısı üzerinde kesin bilgi olmayacak kadar çok var- eşi var?
Hem belki 40'ından sonra peygamberlik geldiği gibi 40'ından sonra iktidar gelmiştir. Olamaz mı?
Belki de kadınlar o yaştan sonra Muhammed'e ilgi duymaya başlamıştır.
Sevgili jayjay,

Çevremde hovardalar var. Bu psikoloji farklı bir psikoloji. Zaten Peygamberin yaşamındaki kadınların görevleri işlevleri de belli.. *Bu bakış kendisine yapılacak insani bir haksızlık olur.

Örneğin Sevde.. elli yaşında dul kalmış ve himayeye muhtaç hâle gelmiştir. Çünkü akrabaları henüz Müslüman olmamışlardı ve o Müslüman olduğu için de ona düşmanlık besliyorlardı. Sevde de onların yanına dönemiyordu. (Peygamberimizin bu evliliği beş yıl devam etmiş ve Sevde’nin ölümü ile son bulmuştur. Bu tarihte peygamberimiz elli beş yaşındadır.)

Huzeyme kızı Zeynep.. Kocası Bedir’de şehit olan ve altmış yaşında dul kalan Zeynep’e evlilik teklifini bizzat peygamberimizin kendisi yapmış ve bu evlilik iki yıl sonra Zeynep’in ölümü ile son bulmuştur.

Gerçekten Haksızlık olur..
Alt 29-10-2006, 04:24
Üye Değil

Bir Din ile birlikte.. Kendi Örfünü Yaşayan bir topluma bakınız lütfen.. *Ama bu Vatanın Öz Çocuğu bakışıyla.. *Samimi bir yürekle..

Bunu 21.Yüzyıl modernitesi ile düşünürseniz hatalı olur.. *Örneğin Mısır Hükümdarı kendisine gelen teklife 2 cariye hediyesi yolluyor.. ve Peygamber serbest bırakıp nikahına alıyor. Bu o dönemin kadını açısından büyük bir onur. Düşünün bir mal gibi hediye ediliyorsunuz. *Bunları yani hediye sunumunu o an reddetmenin Mısır kralına Örfi sonuçlarını o zamanın şartlarına göre düşününüz. Ama cübbeli ahmete göre düşünürseniz varacağınız sonuç başka olur.

Cüveyriye:

Benü Müstalik savaşında kocası ölen ve ganimet taksiminde peygamberimizin payına düşen Cüveyriye, Kabile reisinin kızıdır. Esirlik ona zor gelmiş, peygamberimiz de onu hürriyetine kavuşturmuş ve ona evlenme teklif etmiştir. Bu teklifi memnuniyetle kabul eden Cüveyriye ile peygamberimizin evliliği, şu sonuçları doğurmuştur:
- * Manzarayı gören diğer Müslüman mücahitler de kadın erkek, tüm esirlerini serbest bırakmışlardır.
- * Peygamberimizin bu hareketi ile esirleri küçük görme tabusu yıkılmıştır.
- * Cüveyriye’nin kabilesinin tümü Müslüman olmuştur.

Mariya:
Bilindiği gibi peygamberimiz, elçiler göndererek çevrede bulunan hükümdarları İslâm’a davet etmekte idi. Bu davetlerden biri de Mısır hükümdarına yapılmış ve o günkü Mısır hükümdarı peygamberimize bir jest olarak iki kız kardeşi; Mariya ile Sirin’i hediye olarak göndermişti. Sirin, peygamberimiz tarafından şair Hasan bin Sabit ile evlendirilmiş, Mariya’yı da peygamberimiz kendisine eş olarak nikâhlamıştır. Bu evlilikten İbrahim adında bir erkek çocuk doğmuş ama küçük yaşta ölmüştür.
Bu evlilik, İslâm dininin yayılmasında çok büyük rol oynamıştır. Bizans sınırları içerisine yapılan tüm seferlerde Mısır devleti hep Müslümanlar tarafını tutmuş; ya doğrudan desteklemiş ya da tarafsız davranarak İslâm kuvvetlerine dolaylı yardımda bulunmuştur. Mısır’ın da İslâm dini ile müşerref olmasında peygamberimizin Mariya ile evlenmesinin rolü çok büyük olmuştur.

Onun evliliklerinin pek şehvet/cinsellikle ilgisi yok.
Alt 29-10-2006, 07:42
Üye Değil

walla";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu gerçek, Playboyun patronu bile Muhammed kadar Şanşlı değilmiş....
Şimdi yukarıdaki bu yaklaşıma gelelim,

Birincisi Ölmüş bir insan hakkında konuşuyoruz. Bu açıdan dini bir temel ya da inancın olmasa da bir Türk Ahlakı tavrı işleterek seçilen cümlelere dikkat etmek gerekir. Hatta evrensel yaklaşımda budur. Her ne kadar Toplumlara etkisi olmuş bir kişilikten bahsediyorsak da bunu sadece düşünce, Peygamberin fikirleri ve akıl kapsamında yapmak daha iyi olur. bakın yukarıda sayfalarca görüş yazdım.

İkincisi, Yeni olmama rağmen içeriğini ve hedeflerini belirli bir ölçüde anladığımı sandığım bu projenin misyonları arasında "İslama ve Peygamberine Hakaret Amaçlı" ve "Türkiye'de büyük çaplı bir çatışma ortamı oluşturmak" olmadığını düşünüyorum. Çünkü Peygamber hakkında yazdığın yazı benim gibi Aydın ve barışçı bir Müslümanı bile yaralar nitelikte.. Beyinlerini kiraya vermişleri ve üstüne provokatörleri siz düşünün. (Aslında senin yaptığın da bu ikinci kategoride). Bu yazıyı biri burdan taşır IP'den bir yönetici kimliği tespit edilir sonra da olacakları siz düşünün. Bunlar olmamış şeyler değil. Siz kendinizi tatmin ederken Türkiye'de kan gövdeyi götürür. Sonra biz samimi arkadaşlarla elimizde "Barışçı ve çatışmadan yaşamak" sloganıyla kala kalırız.

(Bu noktada görev Yöneticilerindir. Yaptırım uygulayınız lütfen)

Ve üçüncüsü.. Benim tertemiz inancım bana saldırı olmadıkça kalemle de olsa saldırmamayı emreder. Bu proje içerisinde genellikle eleştiri görüyorum ve uzunca yazılarla demokratik olarak görüşlerimi iletiyorum. Ama Peygamberimi yani içimdeki inancın elçisini -bir beyaz et satıcısı, kadın onurunu ayaklar altına alarak onları pazarlayan playboy patronu ile- aynı kategoriye koyarsan yukarıdaki konulara gider.. Bu yanlış.

Önerilen Siteler