Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-10-2006, 00:03
Oguzhan Oguzhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ateistler , teistler , agnostikler vb ler kapkaççı değildir.

Bu yazıyı bazı kişilerin bazı kesimlere yanlış gözle baktıklarını düşündükleri için yazdım.

Şimdi bir çok kişi Ateistler , teistler , agnostikler vb leri dinsiz oldukları için sorunlu kişiler olarak görmekte ve toplumda sorun çıkaran kişiler olarak görmektedir.

Halbuki Bir ateist , teist , agnostik , Uzaydan geldiğine inananlar vb insanlar ın özellikleri aşağıdadır.

1. Kimsenin malını çalmazlar.
2. Soygun yapmazlar.
3. kapkaç yapmazlar.
4. gasp yapmazlar.
5. Milletin karısına , kızına yan gözle bakmazlar.
6. Dürüst ve iyilik severdirler.
7. Mahallerinde , çevrelerinde yardıma muhtaç insanlara yardım ederler.
8. İnsanların eşit olduğunu savunurlar. Her insan aynı haklara sahip olmalı düşüncesini taşırlar.
9. Milletin dini inançlarına karışmazlar. Herkesin inandığı dine , varlığa saygılıdırlar.
10. Serserilik yapmazlar.
11. Polise , Askere , Jandarmaya silah sıkmazlar.
12. Devletine , milletine sadık ve bağlıdırlar.
13. Terörist olmazlar.

Yani bazılarının sandığı gibi ateist , teist , agnostik , vb insanlar kötü insanlar değil aksine çok iyi insanlardır.

Bunun aksini savunacak kişi ne olursa olsun zahten sorunlu bir kişiliktir. Toplumun zararına çalışan bir kişiyi zahten hiç kimse sevmez.

Hepimiz gerçek insanlarız, Birbirimizi sevelim ve sayalım.
Alt 29-10-2006, 00:14
Üye Değil

Standart Re: Ateistler , teistler , agnostikler vb ler kapkaççı değil

Oğuzhan kardeşim,

Ateistler de, inananlar da insandırlar. Hırsız, kapkaççı vs içerisinde her inanıştan insan olabilir. Gerçek mi değil mi o konuda bilgim yok ama, hepimiz sonuçta insanız. Severiz, kızarız, sahtekarlık yaparız ya da yardım ederiz düşkünlere.

Bazı konularda katılıyorum sana,
Ateist'ler genelde dışlandıkları ve baskı gördükleri için, eşitliği, özgürlüğü savunurlar, buna daha eğilimlilerdir. Özellikle dinsel baskının olduğu yerlerde. Bu baskı gören her kesimin ortak bir davranışıdır aslında. Onun dışında, diğer yazdıkların, aynı şekilde "inananlar bunları yapmaz" şeklinde de yazılabilir ve aynı şekilde geçersizdir kanımca.

neutrino

not: senin şu dev gezegen başlığına bir soru yazmıştım, bir cevap alamadım hala...
Alt 29-10-2006, 00:35
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Ateistler , teistler , agnostikler vb ler kapkaççı değil

Aslında "ateist" kelimesi bile bir ilerlemedir.

Genellikle "kafir", "münafık"vb kelimeler ile ifade edilir ve tek başına bu kelimeler bile "hedef"e koyar bir ateisti. O "kafir" dir ve" kafirler ile de savaşılması gerekir" dincilerin en temel kafa yapısıdır. Bakmayın siz Tv'lerde kibarlık olsun diye "ateist" dediklerine aslında hala "kafir" derler hele hele birbirleri ile yaptıkları yazışmalarda o isim "kafir" olarak geçer daima. Ben de ne zaman" kafir" dediklerini duysam küfür ederim onlara.

Zehirlenmiş beyinlerdir onlar, beyinleri kirletilmiş ve ırzına geçilmiştir hem de bizzat kendileri tarafından. Şeriat bir fikir olarak bir insanın beynine girerse tarifi mümkün olmayan çilelere gark eder onu.
O ne musipet bir hastalıktır, o ne büyük bir hezeyandır, o ne tedavisi olmayan bir illettir ki kendisi ile tanışan bir insanı kendisinin bile tanıyamayacağı bir hale sokar.

Kafir !

Bu kelimeyi kullanan birine çok dikkat edin hem de çok

Ciddi anlamda "hastalıklı" bir beyne sahip olduğunu hemen anlayın ve mümkün olduğu kadar uzak durun ondan.

En yakın arkadaşınız bile olsa öyle yapın..

Önerilen Siteler