Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-02-2005, 00:56
Kokab SikaL Kokab SikaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Satanizm

Reha Muhtar tarzındaki bazı televizyoncuların tutumları sonucu bir dönem ülkeyi fazlasıyla meşgul etmiştir bu Satanizm olgusu.Bir oluşumu yerip,yerden yere vurmadan önce dikkatlice araştırılması taraftarıyım ben her zaman için.Öncelikle Satanizm,birilerinin sandığı gibi yeni çıkmış bir hadise değildir.Kökeni iyice irdelendiği vakit 2000 yıl geçmişe uzandığı rahatça görülecektir.Şu durumda neden ve hangi amaçla ortaya çıktığı düşünülmelidir.Bu konuda herkesin vardığı ortak kanı hıristiyanlığa bir tepki olarak doğduğu noktasındadır.Yani bir bakıma hıristiyanlığı,isa''yı ve tanrı''yı insan iradesini yok saydığı için reddetmektir.Bu oluşum içerisinde bazı gruplaşmalar olmuştur zamanla.Bir kısmına göre:Satanizm''deki Şeytan unsuru bütünüyle simgesel bir niteliktedir.Bilindiği üzere,tüm kutsal olarak nitelendirilen kaynaklarda Şeytan hep tanrı''nın bir rakibi,O''na karşı gelmiş kötü bir varlık olarak gösterilir.Amacı insanları tanrı''dan ve onun buyruklarından uzaklaştırmaktır.Satanizm''in temelinde de dinlere,tanrı''ya ve O''nun buyruklarına başkaldırma,inkar etme yattığı için Şeytan ile sonradan adı Satanizm olacak olan bu aykırı oluşum arasında sıkı bir felsefik bağ bulunmaktadır.İşte bu bağ neticesinde sözünü ettiğim oluşum kendisine Şeytan''ı simge olarak belirlemiş ve adını da Satanizm (şeytancılık) yapmıştır.Çünkü onlara göre Tanrı''nın buyrukları bütünüyle saçma ve insanları gelişimden ve özgür iradeden alıkoyar niteliktedir.Oysa Tanrı''nın tam karşısında yer alan Şeytan için bu unsurlar kesinlikle vazgeçilmez insan doğasıdır ve uygulanıp yapılmalıdır.Burada Şeytan ile Akıl ve özgür irade arasında güçlü bir bağlantılı kurulmuş olur.Akılsal ve gerçekçi olan pek çok şey Tanrı tarafından yasaklanmıştır.Örneğin Tanrı kendi varlığının sorgulanmasını kesinlikle istemez.Hatta bu tip eylemlere girişenleri de cezalandıracağını vurgular.''''Tanrı acaba var mı,ya yoksa?'''' diye düşünen dindar bulmak pek kolay değildir.Onlar ''''ya yoksa'''' üzerinden değil ''''kesinlikle var'''' üzerinden düşünüp bu yolda bir ömür yaşarlar.Onlara göre ''''ya yoksa'''' demek Şeytani bir düşüncedir.Burada ''''Ya yoksa'''' sorusu akli ve felsefik bir soru olup her akıllı varlık tarafından sorulmalıdır.Çünkü gerçeklere sorgulanarak yaklaşılır ;ama tanrı sorgulama olayına hiçte sıcak bakmayarak akli bir bakış açısı ile ''''sıfır puan'''' almış olur.Oysa Şeytan bu sorunun sorulması gerekliliğine dikkat çekerek gerçekçi bir yaklaşım sergilemiş ve ''''tam puan'''' almıştır.İşte Şeytan ile akıl bağdaşlaşması bu yol üzerinden işler.Tanrı salt ve sorgusuz inancı simgelerken,Şeytan ise sorgu ve aklı simgeler.Bahsettiğimiz Satanizm içinde şeytan tapılan bir varlık değil yalnızca akli bir gerçeklik simgesi olarak yer alır.Yani Satanizm''in özünde Şeytan''a tapmak yoktur.Tam tersine Satanizm tüm doğa üstü güçleri reddeden bir gerçekçi yaşam felsefesidir.Ama ne yazık ki zamanla bozulan herşey gibi O'' da bozulmuş ve kedi kesip,kadın boğazlamaya dönüşmüştür.Bu kimseler kesinlikle Satanist falan değildir.Bunlara sadist yada cani demek daha doğru olur kanısındayım.Bu bağlamda şöyle bir soru gelebilir akla:eğer Satanizm tüm doğa üstü güçleri inkar eden bir felsefik oluşumsa Ateizm''den ne farkı kalır? Burada Ateizm ile Satanizm farkı bariz ve kesindir.Ateizm''in Ateist olanlara yönelik herhangi bir kuralı yoktur.İnanmamak yeterlidir.Oysa Satanizm''in kuralları ve amaçları vardır.Bu konu da çok uzun soluklu bir parmak klavye savaşına neden olacağı için bu kadar açıklamanın yeterli olacağı kanısındayım.Umarım yazdıklarımı düşünürsünüz...[/b]
Alt 17-02-2005, 20:14
quixsoul quixsoul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Düşüncelerin gerçekten ilginç Kokab SikaL.

Yani Satanizm''in özünde Şeytan''a tapmak yoktur.
demişsin ve

Ateizm''in Ateist olanlara yönelik herhangi bir kuralı yoktur.İnanmamak yeterlidir.Oysa Satanizm''in kuralları ve amaçları vardır.
diye eklemişsin.

Her ne şekilde olursa olsun şeytanın varlığını kabul etmek kutsal kitapların gerçekten Tanrı tarafından geldiğini kabul etmekdir.Şimdi "acaba gerçekten bu tanrı dan mı gelmiş" yada "tanrı varmı" diye başlayan soruları es geçip direk olarak şeytan ve tanrı nın üzerinde durmak bana çok mantıklı gelmiyor.

Sanırım düşüncelerinle Tanrıya kesinlikle karşı çıkıyorsun ve onu insanın kendi mantığını kullanabilmesi için bir engel olarak görüyorsun.Ben aynı mantık gücünü insanların rahatlıkla sahte tanrılar yaratabileceğinde kullanmanı isterdim.

Sorum şu "Öncelikle tanrının varlığına nasıl inandın.Tanrının buyrukları seni bu inançtan koparmadıysa inancının sağlamlığı nerden gelmekte?"

Mantığın en büyük düşmanı anlam veremediklerimizin tanrısıdır.
Alt 17-02-2005, 23:57
baybars
Üye Değil

Modern satanizmde (laveyinki) şeytan bir simgedir ve lavey denen kişi onu kendi çıkarlarında kullanmak için kullanmıştır diye düşünüyorum...

Satanistlerin de aslında ateist veya deist olduğunu düşünüyorum, zaten dinlere inanan bir insanın satanist olması içinruh hastası olması gerekir.

Satanizm tamamen din karşıtlığıdır... Şeytanın dini değildir... Tabi bunlar benim gözlemlerim...
Alt 18-02-2005, 17:37
quixsoul quixsoul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Satanizm tamamen din karşıtlığıdır... Şeytanın dini değildir... Tabi bunlar benim gözlemlerim...
Benimde merak ettiğim bu.Eğer dinlerden etkilenmedi ise ve dinlere inanmıyor ise , satanizm deki tanrı ve şeytan kavramları nerden gelmekte.

Mantığın en büyük düşmanı anlam veremediklerimizin tanrısıdır.
Alt 18-02-2005, 17:51
baybars
Üye Değil

www.churchofsatan.com dan daha ayrıntılı bilgi bulursun...
Alt 23-02-2005, 20:36
Kokab SikaL Kokab SikaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart yanıt

Aslında tüm sorularınızın yanıtının yukarıda verdiğime inanıyorum.Ama yinede bir kaç sorunuza yanıt vereyim.Satanizm şeytana tapmak demek değildir.Aksine Satanizm''de doğaüstü güçlere inanmakta yoktur.Şeytan yalnızca bir simge unsuru olarak kullanılır.Siz bu şeytan unsurunun nereden geldiğini merak ediyorsanız elbetteki dinlerden gelmektedir.Zira zaten Satanizm din karşıtı bir felsefeye sahiptir ve dinlerce de Şeytan,imanın,peygamberlerin ve tanrı''nın düşmanı olarak olarak kabul görür.Satanizm''inde özü imana,peygamberlere ve tanrıya inanmayıp bu unsurları ret etmek ve bunlara inananlara da mani olmaktır.Çünkü dinler ve tanrı saçma bir inanışın ürünüdür ve insanlığın çobanıdırlar.Özgür irade ve akıl ancak bunların yok edilmesiyle sağlanabilir.Tüm kutsal sayılan değerleri inkar eden bir felsefe neden dinlerde varolan bir değeri yani şeytan''ı kendine simge edinmiştir diye soracak olursanız eğer burada ki amaç tamamen stratejiktir.Bir bakıma düşmanımın düşmanına dost olmak düşüncesi etkindir.Tabi Tanrı''nın önüne Şeytan''ı çıkarmak ve onun tarafında olmak tanrı fikrini kabul etmek anlamına gelmez.Aynı zaman da Şeytan''a taraf olmakta Şeytan''a inanmak demek değildir.Bunları iyi kavramak lazım.Hem Ateizm''de tanrı''nın varolduğuna inanmamak demektir.ortada yine dini bir unsur yani tanrı düşüncesi var.Şimdi ateizm tanrıyı kabul etmemekle tanrıyı kabul etmiş mi oluyor.Elbette ki böyle birşey söz konusu değildir.İnsanların satanizm''e reflex olarak tepki verdiklerinin farkındayım tabiki.Bunun nedeni gerçeği bilmemekten kaynaklanıyor.Ama bir düşünürün dediği gibi ''''insan bilmediği şeyden korkar''''...Bu arada ben tanrıya inanmıyorum.Anlaşıldığını sandığım üzere de Satanist''im...
Alt 18-06-2005, 15:11
xzubi xzubi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

oncelıkle gayet hos bi dille acikladıgın için tesekkur ederim ..ben bi muslumanim ve satanist cok yakın bi arkadasım var ...ve genelde satanistlerde kotu bi izlenim olsada kı bende arkadasımla tanısmadan once aynı dusunuyordum .aslinda cok ii insanlar yani tabi gercek satanistlerden bahsediyorum ....her dine sayglılılar... keske biseye inanan insanların hepsı böyle olsa...
Alt 18-06-2005, 20:10
Üye Değil

Satanistlerin de aslında ateist veya deist olduğunu düşünüyorum, zaten dinlere inanan bir insanın satanist olması içinruh hastası olması gerekir
Benim gözlemlediğim kadarıyla iki tür satanizm var...

Birincisi: İnanırları ateist olan satanizmdir...Yurt dışında "church of satan" (şeytan kilisesi) organizasyonu ateist tipi satanistlere bir örnektir...
Tanrı'ya şeytana doğa üstü varlıklara inanmazlar...."Şeytan" onlar için din dışılığı, kuralsızlığı, hayvanlar gibi sorumluk sahibi olmadan içteki duyguları bastırmadan kural tanımadan yaşamayı ve din karşıtlığını ifade ediyor...Yani onlar "şeytan" diye doğa üstü bir varlığa zaten inanmaz....Bu tür satanizme "marjinal ateizm" (aşırı/uçtaki ateizm) de deniyor...

İkincisi: Gerçek satanistler...

Bunlar Tanrı'ya şeytana ve doğa üstü varlıklara inanırlar..Ama Tanrı'ya değil şeytana ibadet ederler...Tanrı'yı lanetlerler....Amaçları cehennemde rableri olan şeytana hizmet etmektir....

Kedi kesen., şeytana insan kurban eden,acaip giyinen estetiğe müthiş önem verenler gerçek satanistlerdir...bazılarının fotoğrafı:

Saygılarımla;
Alt 22-06-2005, 15:57
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart satanizm hakkında

satanizm kısaca ben koyun değilim keçiyim demektir.yani bir çoban koyunları sıraya dizer çoban ne isterse koyunlar onu yapar çoban nereye gitmesini istiyorsa koyunlar oraya gider fakat aynı şeyi çoban keçilere yapamaz keçi istediği gibi yaşar istediği yerde beslenir suyunu içer kafasına göre takılır kendi yolunu kendisi bulur patika yani keçi yolu gibi buna örnektir.Satanizm işte budur.Ateistlerden tek bir farkı vardır sadece aralarında kurallar koyarlar. bye bye
Alt 28-06-2005, 02:07
Yenerick Yenerick isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[quote="Deep"][quote]
İkincisi: Gerçek satanistler...

Bunlar Tanrı'ya şeytana ve doğa üstü varlıklara inanırlar..Ama Tanrı'ya değil şeytana ibadet ederler...Tanrı'yı lanetlerler....
quote]
peki bu ikinci tip satanistlerin ibadetleri nasıl oluyo yani kedi kesmek falan dşe biliyoruz ama
1-Doğrumu biliyoruz daha bilmediğimiz ne var?
2-Bunu yapmaktaki sebep ne yani mesela neden kuş deilde kedi bi geçmişi ve sebepleri mutlaka vardır bunları

Saygılarımla...

Geçmiş ölüdür;sadece arada sırada cesedi kokar

Önerilen Siteler