Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-10-2006, 23:19
sosyalist18 sosyalist18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Cumhuriyetin temeli burda atilmis...

Bir sitede gordum bu resmi.

Not : Resimler:www.sosyalistforum.org'dan alintidir.

Gunu gelir,
sanma hesap sorulmaz!
Dayanir kapina,
PIR SULTAN OLMEZ!
Alt 29-10-2006, 23:40
kuşku kuşku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Cumhuriyetin temeli burda atilmis...

karanlık ekip karanlık biçenler, karanlıklarında boğulmaya yazgılıdır dost.

Atatürk Cumhuriyetinin utanç tablolarını izliyoruz şimdilik :twisted: //Kuşku akla götürür.
Alt 30-10-2006, 00:59
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Memleket her geçen gün daha bi islam oluyo. Hadi İran gibi olmayız, temeller sağlam ama başımıza bi dinci cumhurbaşkanı bi de dinci hükümet geldimi tamamdır. İran gibi olmasak bile laiklik de demokrasi de kağıt üstünde kalır.

Bi ülke ben doya doya dinimi yaşiycam, dualar edip zikirlerle coşacam bana ne bilimden ilimden dedi mi elbet geri kalır, geri kalır, sonra hepten boğulur gider. Geri kalanlar boğulur boğulmasına, kaçınılmaz son budur ama biz de kurunun yanında yanan yaşlar oluruz.

m.kara
Alt 30-10-2006, 09:35
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ohoo sevgili sosyalist dost bunlar daha neki bizim buralarda lise talebeleri ve hemşireler böyle gelip gidiyorlar işlerine ha tek iyi yanı (şimdilik oda) işyerine gelince çıkarıyorlar başındakileri. Az kaldı dostum bizdeki bu ölü toprağı üzerimizde olduğu müddetçe daha nelerini göreceğiz uyanın dostlar lütfen uyanın bu bir çığlıktır. saygılarımla

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 30-10-2006, 10:26
Üye Değil

Değerli sosyalist 18 ;
"Ameller niyetlere göredir" dışardan bakınca basit bir laf gibi durur.Ama yaşam başladığından bu yana,yaşadığımız devirde de psikolojinin ana hattıdır bu laf.
• *amel *
isim Arapça ¤amel
Yapılan iş, edim, fiil.

• *niyet *
isim Arapça niyyet
Bir şeyi yapmayı önceden isteyip düşünme, maksat:

Betondan yapılmış bir bina ve bu binanın resmettiği,içinde Cumhuriyet için var olan bir niyetten kaynaklanan,yapılan iş var ortada.

Bu yapılan iş Osmanlı imparatorluğunun dağılma sürecinde onu "hasta adam"görenlerin,onun ölmesi ile ona ait toprakları ve değerleri alma girişimlerine karşın,bu ülkenin gerçek sahiplerinin asırlardır içlerinde gelişen bazı duygu ve düşüncelerin artık zamanı geldi ve bunları uygulamaya koyalım diyerek Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milleti;Kurtuluş savaşı verip "Hasta adam" sanılanın bağrında yeni,enerjik,kıpır kıpır bir can olduğunu ve bunu kendi can ve kanlarını ona vererek yaşattıkları,yarattıkları Türkiye Cumhuriyetinin temellerini o resmini sunduğun binada atmışlardır.
O bina bir şekildir ama Türkiye Cumhuriyetinin LAİK,DEMOKRATİK,HUKUK
devleti özellikleri ise RUHUDUR.
O binanın önünden geçen ve o binadaki alınan kararların özüne,ruhuna aykırı gördüklerin seni kederlendirmesin.
Çünkü o hasta adamın küllerinden yepyeni bir yaşam yaratan;Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milleti bilir ki;
Atası onlara:"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır.ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebed payidar olacaktır" demiştir.
Bu payidarlığın yollarını Nutuk'da ve Gençliğe hitabede son derece açık olarak da ortaya koymuştur.
Yapılması gerekenler bellidir.Atamız,temelini atıp yolunu gösterdiği;LAİK,DEMOKRATİK ve HUKUK normlarındaki Türkiye Cumhuriyetinde Şikayetler değil, uygulamalar beklemektedir.

Sevgilerimle

Önerilen Siteler