Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 05-11-2012, 17:00
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 12 Feb 2010
Bulunduğu yer: Berlin
Mesajlar: 5.990

Başarı Ödülü 

Standart 'TÜBA artık bir bilim kurulu sayılamaz'

Yazının tümünü okumanızı tavsiye ederim. Artık dünya çapında Türkiye'yi temsil eden bir bilim kurumunun olmaması çok üzücü.. Gericiler bilime de el attı..


Avrupa Bilimler Akademisi'nden Abdullah Gül'e mektup: 'TÜBA artık bir bilim kurulu sayılamaz'

Avrupa Ulusal Bilim Akademileri Federasyonu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı mektupla, yapılan değişikliklerle bağımsızlığını ve özerkliğini kaybeden TÜBA'nın bilim akademisi vasfını yitirdiğini belirtti. ALLEA, yasa geri alınmadığı takdirde Türkiye'nin bilim camiasında itibarının kalmayacağını vurguladı.

Avrupa Ulusal Bilim Akademileri Federasyonu (ALLEA), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı bir mektupla Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) yapılan son düzenlemelerle kurumun bilim akademisi vasfını yitirdiğini belirtti. Bir kopyası Başbakan Erdoğan'a da gönderilen mektupta, TÜBA'yla ilgili yapılan düzenlemelerin Türkiye Cumhuriyeti'nin bilim camiasındaki saygınlığının tehdit ettiği ifade edildi.

ALLEA Yönetim Kurulu, 12 Eylül 2011'de ALLEA'nın önceki yönetimi tarafından yapılan uyarıların dikkate alınmaması üzerine Cumhurbaşkanı Gül'e yeni bir mektup yazma ihtiyacı duyduğunu ifade etti. Mektupta "Tüm Avrupa Akademileri'nin (ALLEA) önceki başkanlığının çok sayıda akademi, akademi federasyonu ve uluslararası bilim camiasının ileri gelen isimleriyle birlikte ifade ettiği hoşnutsuzluk ve şaşkınlık ifade eden mektubunun TÜBA ile ilgili mevzuatın geri alınmasıyla sonuçlanmamasından derin bir üzüntü duyuyoruz" denildi.

"Korkularımız gerçek oldu"

Mektup şu şekilde devam etti:

"Bilim ve siyaset arasında bu denli yakın bir ilişkinin olası faydalarının Türk Akademisi'nin özerkliğini ve bağımsızlığını yitirmesinin gölgesi altında kalacağı yönündeki korkularımızın gerçek olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu korkular ne yazık ki kısa süre önce gündeme gelen yeni TÜBA üyelerinin aday gösterilmesi ve atanması ve TÜBA Başkanı'nın atanması sürecinde kendini göstermiştir. Bir Akademide başkanın ve yeni üyelerin bilimsel liyakat temelinde ve hükümet organları ya da üçüncü tarafların müdahalesi olmaksızın bilim camiası tarafından aday gösterilmesi ve seçilmesi büyük önem taşır."

Devamı Haber soL'da
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 05-11-2012, 21:45
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 03 Aug 2010
Mesajlar: 14.706

Başarı Ödülü 

Standart

Bu kadar tarafgirlikle bilimsel vasfi kaybedis cok normal.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 05-11-2012, 22:07
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 28 Dec 2010
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 8.552
Standart

Sevgili ALKA,

Habere üzüldüm, ancak son yıllarda Tübitak'taki dinci kadrolaşmayı gözleriyle görmüş biri olarak bu habere pek şaşırmadım maalesef.

Daha da kötüsü, üniversitelerimizin bilimden kopmasıdır.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 06-11-2012, 01:19
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 30 Sep 2007
Mesajlar: 2.214
Standart

Üniversitelerimiz hiç bir vakit bilim yuvası olmadı. Türkiye'de üniversite demek para kazanmak için ehliyet demektir.

Türkiye, yüksek lisans yaparken hocasına intihal yapmanın cezası olup olmadığını soran insanların var olduğu bir ülke. İntihal yaparak akademik ünvan edinen, okulu çiftlik gibi kullanan okul yöneticilerinin, bölüm başkanlarının foyaları ortaya çıktığında dahi kimsenin yerinden kıpırdamadığı ve öylece günlük yaşama devam ettiği bir ülke Türkiye.

Elbette değerli hocalar da mevcut. Mumla aranır...

Daha ayrıntılı bilgi isterseniz aşağıdaki bağlantıda A. Murat Eren'i çalışmaları işinizi görecektir.

http://subjektif.org/2012/09/turkiye...rka-sokaklari/
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 08-11-2012, 10:13
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 19 Oct 2010
Bulunduğu yer: Stuttgart
Mesajlar: 1.289
Standart

Bu gidisle imam astronotlar'la cok yakinda Mars'i fethedecegiz, insallah masallah allah nasip kismet eylerse.....

Maalesef üzücü bir durum.

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 08-11-2012, 11:24
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 30 Apr 2011
Bulunduğu yer: İstanbul-İzmir hattı :)
Mesajlar: 1.474
Standart

Aslında bizler alternatif bir bilim kurumu oluşturmalıyız.

Önceki yıllardaki tüba, tübitak gibi.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 08-11-2012, 17:04
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 30 Sep 2007
Mesajlar: 2.214
Standart

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu gidisle imam astronotlar'la cok yakinda Mars'i fethedecegiz, insallah masallah allah nasip kismet eylerse.....

Maalesef üzücü bir durum.
Özü itibariyle konu imam astronotlarla da ilgili değil.
Yani AKP'den önce de Türkiye Bilim Dünyası öyle ahış şahım işlerin yapıldığı bir yer değildi. AKP ile birlikte dini gericilik had safhaya ulaştı ve iş nihai istikametine doğru hızla ilerliyor.

Bunlardan öncekiler gibi bu koca kafalıların da bilimin din ve ideoloji kıskacına alınmaması gerektiğini öğrenmesi oldukça zor.

Bana kalırsa develet/sistem denen mekanizmanın akılsızların elinde nelere sebep olduğunu gözlemlemek için Türkiye Bilim Dünyası çok uygun bir örnek.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hükümetin TÜBA atağı errata Politika 4 08-12-2011 11:07
Biyografi Hrant - Tuba Çandar Natan Kitapkurdu 1 03-05-2011 22:27
tuba duyurusu commandante Diğer Bilimler 0 22-01-2007 21:16

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:27 .