Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-11-2006, 15:51
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart İncil ve Kuran

Allah Birdir
Allah Herşeyin Rabbi'dir
Yalnızca Allah'a Kulluk Etmek
Allah'ı Yüceltmek
Allah'a Şükretmek
Allah'ın İsimleri
Allah Vaadinden Dönmez
Allah Her Yeri Sarıp Kuşatandır
Allah Gizlinin Gizlisini Bilir
Allah'ı Bırakıp Putlar Edinenler
İnsanların Değil Allah'ın Hoşnutluğunu Dilemek Allah'ın İndirdiği Söze Teslim Olmak Allah'a Yönelmek İşitip-Uygulamak Allah Herşeyi Bir Kader İle Yaratmıştır Herşey Bir Kitapta Yazılıdır Haksız Yere İnsan Öldürmemek Zina Yapmamak Hırsızlık Yapmamak Yalan Tanıklık Yapmamak Kimsenin Hakkını Yememek Anne-Babaya Saygı Muhtaçların Korunması İnfak Etmek İnfakta Gösterişten Sakınmak İyilikte Bulunanların Alacağı Karşılık Rızkı Veren Allah'tır İbadette Gösterişten Sakınmak Samimi Dua Allah Dua Edenlerin Duasına İcabet Eder Allah Korkusu Allah Kendisi'nden Korkana Anlayış Gücü Verir Mal Yığıp Biriktirmemek Mal Sevgisini Allah'a Şirk Koşmamak Alçak Gönüllü Olmak Dünyada Kibirlenenlerin Allah Katında Küçük Düşeceği Boş Konuşmalardan Yüz Çevirmek Tartışmadan Kaçınmak İnsanları En Güzel Şekilde Sabırla Uyarmak, Yumuşak Davranmak Kötülüğü İyilikle Uzaklaştırmak Affetmek, Hoşgörülü Olmak İyiliği Emrederken Kendini Unutmamak "Allah Dilerse Yapacağım" Demek Selam Vermek Korkmamak Ve Hüzne Kapılmamak Allah Korkusunun, Güzel Ahlakın Önemi Yalandan Kaçınmak Gönderilen Peygamberi Kıskanmaları İman Etmek İçin Mucize İstemeleri Peygamberlere Atılan Büyücülük İftirası Peygamberler Hevadan Konuşmazlar Dünya Hayatının Geçiciliği İnkar Edenlerin Kıyamet Günü Kör Olarak Haşredilmesi Hesap Verme İnsan Tek Başına Hesap Verecektir Allah Herkese Yaptığının Karşılığını Verecektir Dünyevi Zenginlik Ahirette İnsana Bir Fayda Sağlamayacaktır Allah'ın İnsanlara Süre Tanıması, Belirli Bir Vakte Kadar Ertelemesi Gönderilen Elçilere Ve İnananlara Zulüm Edilmesi Allah Yolunda Hicret Edip Zulüm Görenlerin Mükafatı İman Edenlerin Sayısının Az Olması Allah'ın İman Edenleri Özel Olarak Seçmesi Allah'ın İman Edenlere Lütfu Dünyevi Hiçbir İş İnananların Allah'ın Rızasını Aramalarını Engellemez İman Edenlerle Birlikte Olmak İman Edenlerin Kardeşliği Allah'ın Dinine Sımsıkı Sarılmak İman Edenlerin Yaşamı Ve Ölümü Allah İçindir Atalarının Dinine Uyanlar Dinde Fırkalara Ayrılmamak İnsanın Yaratılışı Nefis Daima Kötülüğü Emreder Kötü Ahlak Özellikleri Göz, Kalp Ve Kulakların Duyarsızlaşması İle İlgili Ayetler İnkarcıların Kendilerini Akıllı Sanmaları İman Etmeyenlerin Üzerindeki Aşağılanma Güzel Ahlaka Uymayanları Dost Edinmeme Allah Katında Bir Gün Saymakta Olduğumuz Bin Yıl Gibidir Hiç Kimse Başkasının Günah Yükünü Yüklenmez İnsanların Kendi Elleriyle Yaptıkları Nedeniyle Cezalandırılmaları Tevekkül Yolları Doğrultmak Allah'a Aittir Kıyamet Günü
Alıntıdır
Alt 06-11-2006, 16:11
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: İncil ve Kuran

Sevgili Tewderi
* * Bu uzun ve zor okunan alıntıyı nerden yaptın bilmiyorum.
Genel olarak bu türden uzun copylere izin vermediğimizi
biliyor olmalısın.

* * Bir de bu alıntı ile başlığın ilgisini anlamadım.Alıntı,ya da
copy yapmadan kendi düşüncelerinle açıklarsan seviniriz.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 06-11-2006, 16:24
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Frado ;

Ben bu uzun ve yazıyı bir arkadaşımdan İNCİL VE TEVRATIN KURAN İLE MUTABIK YÖNLERİ 'ni sordum oda cevap olarak böyle bir yazı gönderdi bende burada sizinle paylaşıp düşünclerinizi öğrenmek istedim ...
Alt 06-11-2006, 17:12
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Eğer bu yazılanlar mutabık yönleri ise ayrılıkları mezhep
ayrılıklarından önemsiz o zaman?

İyi de ,dinler arasında bu düşmanlık niyeki?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 06-11-2006, 18:42
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Niye mi? Sirkette calisan gonullu sayisi arttikca kar da oranli olarak yukselir. Vatikan'in dillere destan zenginligini, herhalde allah vermedi.
* Bu sirketler taraftar toplamak icin adeta yarisirlar, benimki en dogrusudur slogani en basta gider. Bazi uyaniklar, para sesini duyup yan dallar acarlar,(mezhepler, tarikatlar),buyudukce gelirleri artar. Hepsinin de sermayesi umittir. bitmez tukenmez masallarla insanlari uyutup, yoksulluklarina yoksulluk katar.
* Her ne kadar rekabet siddetli bile olsa, dis saldirya karsi birlesir, tek vucut olurlar. Ateizm karsisinda sanki tek bir ordu gibi savasirlar.
* Insanlari uyaran, silkinip uyandirmaya calisan her fikre saldirirlar cunku, uyanan her bir kimse, artik bir daha uyumamak uzere savasir bu sirketlere karsi.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 06-11-2006, 19:00
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Vartor,

Dinlerin (özellikle hıristiyan kilisesinin) zenginliği konusunda; Aynüd gezegeni diye bir başlık açmıştım. Devam edecek olduğum başlığı bir incelemeniz sizi biraz aydınlatır sanırım. İslami kesimde de, aynı olmasa da benzer izlere rastlanmasına rağmen Vatikan ile boy ölçülemeyecek düzeyde acemi kalırlar.

Zannımca dinler arası düşmanlık ekonominin de ötesine taşar. Siyasi güç, kontrol, sosyolojik faktörler v.s.
Yanlış yerde yanlış sonuçlara bakıyormuşuz gibi geldi.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 06-11-2006, 23:47
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili mhmmd,
*Bilmem kac tane din adamini yakindan tanidiniz, benim tanidiklarim icinde simdiye kadar bir tanesine rastladim hakiki manada dediklerine inanan ve uyan . Bir cogunun kardan baska amaclari olmadigini gozlemledim. Yanilmis olabilirim ancak yukarda yazdiklarim, tecrubelerime dayanarak vardigim bir sonuctur.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 07-11-2006, 10:24
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Vartor,

Tecrubelerinize karşı saygılı ve ilgiliyim. Dedikleriniz yanlış değil. Ve inanın o dediğiniz kişileri tam ortasından bağırmaktayım.
Boğuluyorum. Diye
Lakin dedik ya; kişiselliklerden uzak durdukça yaklaşırız aslonana, diye.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

Önerilen Siteler