Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-11-2006, 10:45
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart ABD'de demokratlarin zaferi

ABD'de yapilan secimlerde Bush yenildi. Basta Irak olmak uzere dunyanin bircok yerinde izledigi gerici politikalarin iflas etmesinin yaninda Cumhuriyetcilerin ayyuka cikan rezillikleri de buna neden oldu. Nedenler her ne olursa olsun, sonucta demokrat, ilerici kamuoyu acisindan ve hepsinden otesi ABD tarafindan ezilen halklar acisindan bu iyi bir haber. Onumuzdeki donem dunya biraz daha rahat olacak demektir.

Secimlerde ayni zamanda ilk olarak bir musluman senator temsilciler meclisine girdi. Son 100 yildir ilk olarak oluyormus bu. Ayni zamanda temsilciler meclisinde tarihteki ikinci zenci. Senato'da durum basa bas olmasina karsin temsilciler meclisinde sandalye sayisi 221'e 194. Secim asil olarak Temsilciler Meclisi icindi. Senato'nun ise sadece 35 sandalyesi icin secim yapildi. Bunlar gosteriyor ki Bush gidiyor.

Gozumuz aydin.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 08-11-2006, 11:51
Üye Değil

Standart Re: ABD'de demokratlarin zaferi

ABD ilginç bir ülke. Başa demokratlar geldiğinde de cumhuriyetçiler geldiğinde de çok fazla birşey değişmiyor aslında. Baba Bush başta iken ilk Irak savaşı yaşandı. Daha sonra 2 dönem Demokratlar (Clinton) başta idi, Irak'ta savaş sürüyordu. Irak'ın kuzeyi ve güneyi (2 paralel dışındaki bölümler) Irak için erişilmezdi. Sonra çok tartışmalı bir seçimin ardından GW Bush seçildi. Yanlış hatırlamıyorsam, 2. kere de seçildi. Arada Irak tamamen işgal edildi.

Bush'un tekrar seçilebilmesi zaten söz konusu değil. 2 dönemden daha fazla başkanlık yapamaz. Demokratların geleceği de aslında yıllardır beklenen bir durum.

Benim anlamadığım, bizim neden gözümüz aydın?

neutrino
Alt 08-11-2006, 12:23
Onur Üyesi

Neutrino, ABD'de cumhuriyetciler gerici, demokratlar ilerici partiler kabul ediliyor. Cok onemli farklari var. Dunya egemeni bir ulkeden bahsedince Turkiye'den bakinca anlasilmaz gelebilir. Halbuki butun dunya capinda uygulanan politikalar soz konusu. Cumhuriyetciler doneminde savastan, kandan, baruttan goz gozu gormez, sahindirler. Baba-ogul Bush'un sahinliklerini zaten biliyoruz.

Clinton, daha ilimli idi (diger demokratlar gibi) ve savas politikalarinin devreye sokulabilmesi icin devrilmesi gerekiyordu. Secimde hile yapilarak Bush basa getirildi. Ardindan da ikiz kuleler, Afganistan, Irak vb. yasandi.

ABD'deki politikada bir derecelik degisim Irak'ta binlerce ton bomba genisliginde yankisini bulur. Elbette dunyadaki savaslar bitecek degil bu degisiklikle. Ama hic degilse birkac yuzbin daha az olu, daha az aci ve kan olacaktir.

Mısırlı bir gösterici
Alt 08-11-2006, 12:33
Üye Değil

Sargon hocam,
Söylediklerinizin çoğuna katılmaktayım. Hele şu paragrafa.

Clinton, daha ilimli idi (diger demokratlar gibi) ve savas politikalarinin devreye sokulabilmesi icin devrilmesi gerekiyordu. Secimde hile yapilarak Bush basa getirildi. Ardindan da ikiz kuleler, Afganistan, Irak vb. yasandi.

Şimdi, bu paragrafı göz önüne alarak, tekrar okuyarak, "ABD halkı nihayet Bush'u gönderiyor" şeklinde sevinebilir miyiz? Yoksa, ABD'nin Şahin politikasına 8 yıl ara verilme dönemi geldi mi demeliyiz?

Pek de anlaşılır yazamadığımın farkındayım kusura bakmayın

neutrino
Alt 08-11-2006, 12:43
Onur Üyesi

Bence her ikisi de ayni anlama gelir. ABD halki Bush'u gonderiyor yada sahin politikaya bir sureligine ara veriliyor. Elbette bunlar ABD egemenliginin bittigi anlamina da gelmez, savaslarin bitecegi anlamina da. Teror ve savas politikalari iflas etti demektir. Eninde sonunda iflas etmeye mahkumdu zaten. Bu arada savas sanayisi yeterince semirdi ve krizi atlatti. Biraz da baska sektorlerin gelismesi gerekiyor.

Ne olursa olsun, tum dunya acisindan olumlu bir gelisme bu.

Mısırlı bir gösterici
Alt 08-11-2006, 14:31
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çok ciddi değişikler beklenmesin.Cumhuriyetçilerle Demokratlar
arasında ki fark nüanstan ibarettir.Tabii Bush gibi bir manyağın
yenilgi alması olumlu bir gelişmedir.Dünya barışı açısından da
NEO-CON 'ların alacağı her darbe olumludur.Ancak Ermeni Soykırımı
meselesinde demokratların Ermeni tezlerine Cumhuriyetçilerden
daha yakın durduğu da bilinen bir gerçektir !Eğer önemizdeki dönem
başkanlık seçimlerini demokrat aday kazanırsa BOP projesinde
ne gibi değişikler olacağını ve yeni açılımları yakından izlemek gerek.
Ama açıkcası fazla iyimser değilim.......
Alt 08-11-2006, 18:04
dersimmm dersimmm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abd nin demokratı türk ün faşistinden beterdir. hangi demokratcılar, hangi cumhuriyetciler! katliamcıların seçimin de kim çıkarsa çıksın sonuç aynı olacaktır
Alt 09-11-2006, 00:11
sosyalist18 sosyalist18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Vaaay bu sefer demokratlar geldi! Adlarindan belli herifler demokratlardir yav! Kesin! Yasasin artik irak bombalanmaz,Afganistan rahatlar.Tum dunyada baris hakim olur.Nede olsa amerikada demkratlar kazandi degilmi! Bush gitti artik hersey duzelir. Zaten herseyin sorumlusu sadece ve sadece Bushtu!!!
***Emperyalizm bushu kullandi bitti.Suclu belli.Bush!!!
Akerikan emperyalizminde yeni donem DEMOKRATLAR!
Slogan gibi olacak ama ;
NE demokratlar nede cumhuriyetciler!Fazla birsey ummayin.
TEK YOL DEVRIM,TEK YOL EZILEN HALKLARIN BIRLIGI!

Gunu gelir,
sanma hesap sorulmaz!
Dayanir kapina,
PIR SULTAN OLMEZ!
Alt 09-11-2006, 12:36
Üye Değil

Bu arada Savunma Bakanları da değişmiş.Rumsfeld istifa edince, yerine eski CIA başkanı Robert Gates getirilmiş.Gates’in göreve gelebilmesi için, ABD Senatosu’ndan onay alması gerekiyormuş.
Bakalım bundan sonra ABD'nin dış politikasında değişiklikler olacak mı?
Alt 10-11-2006, 01:41
Onur Üyesi

Sevgili Dersim,

ABD'nin demokratı Türk'ün faşistinden beterdir demişsin. Hiç Amerikalı demokrat birini tanıdın mı? Böyle bir yargıya nasıl vardın merak ediyorum. * Hem de Çakıcılarla, Çatlı'larla, Yeşil'lerle karşılaştırıp tercih yapmışsın. Hayırlı olsun tercihin. Sana bol Yeşil'li günler.

Sevgili Sosyalist,
Yazdıklarımı anladın mı, bilerek mi böyle şeyler yazdın, anlamadım doğrusu. Ben Cumhuriyetçilerin gitmesiyle çok güzel bir dünya olacağını, savaşların biteceğini yazmadım, aslında yazdıklarım gayet açık. Biraz daha az kan olacak, daha az savaş, daha az terör olacak dedim. Dediklerimin de arkasındayım.

Her iki arkadaş için de,

Benim iddia ettiğim şey açık. Önümüzdeki dönem daha az savaş, katliam, terör , acı olacak diyorum. Hayır hiçbirşey değişmeyecek, yada tersine daha çok acı ve kan olacak diyorsanız ortaya koyun iddianızı ve kanıtlar getirin, tartışalım.

ABD adının geçtiği heryere iki tane slogan kondurunca birşey ispat etmiş olmuyorsunuz. Ne söylediğiniz, ne iddia ettiğiniz önemli. Kimse sorarsanız ABD'ye karşı olduğunu söyler zaten, sizden iki tane fazla slogan atarak daha fazla karşı olduğunuz şeklinde bir imaj oluşturmaktan daha fazla şeyler bekliyorum.

Mısırlı bir gösterici

Önerilen Siteler