Arkadaşlar,
Bahsettiğim sergiye gitmiş bulunmaktayım. Hala etkisi altındayım. Açıkçası müze harika bir yer! Herkes gitmeli. Doğruyu söylemek gerekirse, Da Vinci sergisinden çok, müzenin kendisi etkiledi beni.
Öncelikle 'Ne Nasıl Çalışır' bölümü çok güzeldi. Çocuğu olan herkes eğer evdeki eşyalarının parçalanmasından *kurtulmak istiyorsa, çocuğunu oraya götürmeli. Çünkü orada beyaz eşyaların hemen hepsi, motorsiklet ve araba motorları açıkta kalacak şekilde parçalanmış ve bir düğmeye basarak nasıl çalıştıklarını gözlemleyebiliyorsunuz.
'Bilgisayar' bölümünde *gelmiş geçmiş başlıca PC leri görebiliyorsunuz. En komik olan kısım ise, Microsoft gene rezil etmiş kendini, Xp kurulu olan bilgisayarda, 'sistem ölümcül bir hatadan kurtarıldı' cinsinden bir mesaj bulunmaktaydı.
Benim favori bölümüm ise 'Otomobiller' kısmı idi. Klasik araba hayranı bir insan olmamdan olsa gerek. Şu anda iki salonda klasik arabalar bulunmakta. Salonlardan birisindeki arabalar geçici olarak sergilenmek için ödünç alınmış durumda. Benim aşık olduğum araba ise, Cadillac'ın özel seri arabası idi.
Buharla çalışan arabalardan tutun, faytonlara , şu Amerikan göçmenlerinin vagonlarına, antika bebek arabalarına, bisikletlere, motorsikletlere (özellikle Harleylere) göz atma ihtiyacı duyabilirsiniz.
Eski zaman sokağı da ilginçti. Antika saatçi, oyuncakçı, demirci, denizci vs.vs.
Daha saymakla bitmez. Tek göremediğim denizaltı kısmı oldu.
Sadece şunu söyleyeyim, dolu dolu bir 4-5 saat geçirmek istiyorsanız, harika bir yer mutlaka gitmelisiniz.
Ben ve arkadaşım, merak eden iki yetişkin olarak girdiğimiz müzeden, mutlu iki çocuk olarak ayrıldık. * *